Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@laola a kolik má Daneček roků? Tak přeji vše nejlepší a tobě brzké uzdravení.
@malecek já chodím každý den, většinou 2x a nikdy ne sama vždy obklopená dětmi 😀 jednou jsem vytáhla manžela, ale jinak chodím jen s těmi dětmi. Chodím ven hodně ráda a Šimonek je naučený na ty dva časy a má tou dobou delší spaní v kočárku cca 2 hodiny.
@laola BKM to je bezplenková metoda?
Chodím taky každý den dle pocasi. Mam svuj okruh pres park. Me mala v kocarku spi uzasne, ale prisla jsem na to, ze to finti. Kdyz sem si sedla na lavicku a slunila se na slunicku, tak za 5 min takovy rev 😂 tak sem musela rychle jet😃
@pe_tu_ss_ka ty blaho tak to koukam ze pres den spime jeste dobre. Ja jsem ji dala vcera v 8 spat napapanou zbudila se v pu 12 pak se zbudila v 5 rano pak v sedm a spala do 10ti hodin .to sem ji nakrmila dala do vajcka jela na urad a od ty doby zase spi ale to je svetla vyjimka dneska jinak kolikrqt ji celej den mam u sebe a jak zjisti ze je sama v postylce tak je zle. Ten sumici funguje? Ja koukala na medvidky ale za 2000??
@malecek byla jsem asi 3x a jinak mam pul km od sebe nejlepsi kamosku a taky jezdi s kocarem. takze jedeme pres lidl tak si koupime cokoladu a kafe a jedeme do mesta tam si dame chlebicek😄 pak pocourame a za dve h se vracime nez se zbudi.
@veselaopicka mě funguje ten My hummy skvělé. Večer po koupání jdu kojit a zapínám ho.. Zvykla si na ten zvuk a pokud není problém např bolení bříška tak celkem spí. Ale usnout je horší mno. To furt cumakuje a plive dudlika
@fly80 ja kojim vetsinou v tureckym sedu na gauci oprena o madla a rano v posteli u toho lezim. Pro me to je nejlepsi a mala si taky nestezuje😄 dneska zjistuju ze kazdej den mame jinej.. vcera spala krasne pres den dneska spi zatim taky pekne a neprudi.. tak ufidime.
@halasovci007 ja uz ji dudlika nedavam. V porodnici pomahal ale ted ho plive.. ja premejslela nad nim taky ale pokud to nebude u ni fungovat tak vyhozeny penize.
@veselaopicka jj taky ho někdy nechce.. Hlavně máme jeden a jiný nechce děsí mě kdyby jsme ho ztratily někde. Koupila jsem růžový a téměř stejný ale má menší ten dudlicek a ten nechce vůbec tak chodíme s modrým mno. A to mám i dudlík s Minie krasnej a ten už vůbec nechce 😖🙄
@veselaopicka u nás třeba bílí šum nefunguje 😉
U nás bylo včera zajímavý uspávání večer. Já jsem usínala při kojení už od 9, nakonec jsem o půl 11 zavelela konec a jaká se uspávat. Běžný uspávání na mé hrudi zabralo jen na spaní na mě, po přesunu do postýlky okamžitě vzhůru. Takže ven a uspávání na rukách. Vytáhla jsem já písničku 1 a u Třech cintroku vytuhla 😀
@veselaopicka u nás je aspoň noční spaní v klidu.. Ale přes den to je děs.. Dneska spal od probuzení asi na 3x tak 30 minut celkem... Jinak nám funguje a máme od Zazu zajíce, vyjde myslím asi na 700 a má zvuky - tlukot srdce, bílý šum, písničky a přírodu.. Má i senzor pohybu a zvuku.. Zatím používám jen to vajíčko, co se má vkládat do plyšáka.. 🙂 my to jdeme zkusit ven, v kočárku spí celé vozeni... Tak snad bude aspoň pár hodin klidu..
@ange_de_la_morte to mě mrzí, alespoň vím, že v tom nejsme sami. Byli jsme dnes na prohlídce a krásně pribirame. Prý máme vydržet, čím starší dítě, tak tím je to prý lepší. Dnes se mi to teda nezdá, od půl 5 vzhůru a všechno jídlo až do odpoledne venku. Vyblinkala i zahustene moje i zahustene um. Asi začnu krmit na zemi, ať to jde lépe uklidit :D
Holky, prosím help. Naše 3-tydenni dcerka má rýmu.. Co může? Momentálně mám doma jen Sterimar a odsávačka na vysavač... Zítra skočím do lékárny pro nějaké kapky do nosu. Jaké existují, prip. jak vyléčit. Budu vděčná za všechny rady 🤗😪
@petrafrenz : u nás byla výjimečně dobrá noc - mezi kojením spala 2h. - 2,5h - 2,5h takže paráda. až na jedno blití kolem 3 ráno vždy hezky usla i bez blinkání takže paráda ... zato přes den blinkala dneska po každém kojení a to jsme na doporučení doktorky začli dávat Sam Simplex - no nepřijde mi že by to mělo nějaký efekt
@krispianka : já na rýmu dávám mateřské mlíko do nosu, před odsáváním a pak po odsátí ještě vytřu na vatové tyčince, a hodně zvlhčovat vzduch
@krispianka sterimat je morska voda, ze? Tak to je asi jedine, co dr.doporuci, pokud to je zacatek. Spinkat ve zvysene pozici, poustet zvlhcovac vzduchu, striknout morskou vodu pro mimca do nosu a pak odsat. V pipade, ze se jedna o zelenou rymu, tak nasivin sensitiv, ten je vhodny od narozeni, ale dr.mi rekla, ze by pri klasicke prubehu novorozenci nedavala a sois by sahla jen a pouze pro morskou vodu, pripadne solny roztok.
OH bože, tak my si zase sprut. Od 19:00 co 30 minut na prsu, o půl 12 už jsem to vzdala a rozmrazila MM 80ml. Sice se potom tvářila, že by ještě něco navíc zvládla, ale teda konečně usla. Uvidíme, na jak dlouho 😤
@halasovci007 jé, vyhrála si Sunar 😀
potřebovala bych poradit s UM - plně kojím, naštěstí žádné problémy nejsou. Ale za měsíc bych potřebovala být pár hodin mimo a Máťu nechat tátovi doma. Nechce se mi kvůli této jednorázové akci kupovat odsávačka (půjčit není od koho). Když koupím třeba ten Hipp a výjimečně dám, bude to ok? Jde kombinovat MM a UM bez problémů?
@journals : tak dítko jeden den na UM přežije a dokrm bych nedávala z flašky, otázkou spíš je jestli to bude baštit když jinak jí MM
@ange_de_la_morte To bych musela zkusit. Třeba k tomu nakonec ani nedojde, ale zatím to vypadá, že na jedno odpoledne budu muset odběhnout. No, uvidíme... takže myslíš dát ze stříkačky?
@journals : já bych dala ze stříkačky a jak píšeš asi předem testnout jestli vůbec ti to bude pít .... jinak počítej s tím že pokud jinak kojíš a pak celé odpolede kojit nebudeš, dost možná budeš mít bolestivě nalité prsa
@ange_de_la_morte Jojo, je mi to jasný... :-/
@fly80 jj už na to koukám. Paráda.. 😍

@malecek já chodím většinou s někým @9(mamka,segra,manzel,kamosky,svagrove) vždy se zkouším a někým domluvit už jsme byly i se spolubydlící z porodnice a když není s kým jdu sama prostě. Dnes jsme šli s manželem a se svsgrovou a vzali i pejsky a bylo to super. 😍 Dvakrát jsrm měla jiný povinnosti doma tak jsem ji nechala jen v kočárku na terase. Ale venku je každý den.