Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@krisatko starsi synator se kolem pul roku krasne tocil kolem sve osy, zacal delat rizene pady z briska na zada (coz Monicka zvlada levou zadni uz ted). On krasne zacal se tocit na bocek kolem 3m, zdalo se, ze se pretoci na brisko coby dup... a ejhle.. ne... zacal zuby... no.. a pak az zuby si daly pauzu, zacal dalsi vyvoj v pohybu... jinak nam u nej pak pomohly cviky na balonu, se zdalo, ze se snad dobrovolne sam nepretoci nikdy. Uz jsme meli i termin, do kdy se musi pretocit, jinak jsem mela dat vedet dr.a ta by sla do dalsich kroku typu Vojtovka atd. Ale tim, ze se hybal vesele normalne, dala limit do konce 7m, pak by ho chtela videt a sel by na rehabky. Ufff dal ai rici
Holky tak to vypadá že manžel na podzim pojede do mise :/
@krisatko : tak to máte náročné ... my máme to štěstí že když jsme pryč tak se nám o zvířata stará jeden klučina o nás z vesnice - on mi chodí pomáhat kolem koní i tak, je na něj spoleh ... my jsme s koňmi jezdili putování na pár dní, ale s dětmi to holt už nejde
@ange_de_la_morte no to je ne moc radostná zpráva ☹ Kam a na jak dlouho? Obdivuju lidi, kteří se pouští do takových nebezpečných akcí. A ještě víc manželky, ze je pustí. Bych byla mrtva strachy...
Stačí mi když můj odjede pro zboží do Německa. Třeba dneska. Všude vichr jako prase...:-/
Ty jo holky, dovolená s koněm, to je mazec😱😁
A vůbec ještě stíhat k dětem hospodářství je na Novelovku 👍👍👍
...nobelovku
@laola to je přesný, já jsem ráda, že se zvládnu s jedním najíst, trochu vyspat a dojít na záchod a když zvládneme i procházku, tak si říkám, jak jsem dobrá 😂😂😂😂
@pe_tu_ss_ka mám to úplně stejně. Přijde mi, že s malou některý dny absolutně nic nestiham a jindy zvládnu hodně, záleží jak spinká a jestli má náladu hrát si sama.. Procházky se snažím každý den nebo ji dám v kočáru na terasu, ale někdy večer padám únavou.. Snazim se každý den udělat těch 10tisic kroku aby šly kila dolů a mám o 3kg min než když mi začali psát tehu průkazku..
@laola : do Mali - s přípravou 7 měsíců pryč ... vypadá to že nebude mít na výběr :/ ... je to jako mírová mise, mělo by to být o dost bezpečnější než třeba Afgoš, ale i tak, hlavně je to na dlouho, já vůbec nevím jestli to tu zvládnu víc jak půl roku sama s dětma
@laola
@ange_de_la_morte oni asi moc na výběr nemají, co vím když můj hlásil k VP tak mu říkali, že je to povinné v určitém časovém intervalu, plavání třeba že jednou za 3 roky musí. A pokud chce častěji tak může.
@halasovci007 já taky večer padám únavou, u dvou posledních kojení už spím, ale přes ten den prostě nějak funguju a hlavně, když Sednu na koně, tak mě to neskutečně nabije energií
*placnu ne plavání 😂😂
@ange_de_la_morte tak to te obdivuju. Ja mám na armádu svůj názor. Navíc, když máš děti. Už by prostě měl změnit práci. Je to zodpovědnost. Ja bych si to nedokázala představit. Promiň. Hlavně, ať se ti vrátí v pořádku.
@krisatko @niki8193 : holky většinou je to tak, že se hlásí dost vojáků dobrovolně takže nemusí povinně - je to hodně dobře placené takže je to dost mladých kluků co chtějí jet aby vydělali, ale občas na nějaké pozice potřebují natolik specifické lidi ( kurzy, školení, papíry) že jede i někdo povinně .... co se týče změny práce - ono je to těžko - ty peníze jinde takové nedostane a když tak nebude mít tolik volna, i ta výsluha potom při odchodu není úplně zanedbatelná .... manžel dřív dělal na sebe ve stavebnictví - jenže to nás málem stálo barák, když jsme čekali na zaplacení faktur za udělanou práci a materiál a horko těžko jsme škrábali peníze na splátku hypotéky, tehdy jsem měla pocit že by měl mít stabilní zaměstnání kdy chodí peníze každý měsíc ve stejnou dobu, protože nejistota jestli dostaneš zaplaceno za svou práci a kdy je taky na houby
@ange_de_la_morte nemůžeš jet s nim?
@zuzekk : no to by asi neprošlo 🙂
@ange_de_la_morte to je teda mazec, nařídí mu to a hotovo jo? To je strašný.. 😖 Ono sice pak dostane balík, ale za cenu velkou, že neuvidí růst děti a ty budeš na vše sama. Známá má vojáka a ten jel právě na dvě mise dobrovolně než měli děti..
@krisatko tak koně na dobití nemám 😅 ale mě nabíjí sluníčko a čerstvý vzduch..
@halasovci007 : jak jsem psal, většinou je dost vojáků dobrovolně, občas ale někdo chybí takže to dostane rozkazem - holt to je to riziko vojáka - když ti vyjde rozkaz tak nenaděláš nic :( ... jako oni mají možnost několikrát týdně na skype nebo tak, ale není to stejné jako když ty děti vidíš
@ange_de_la_morte to určitě není. A už je to na 100%? To vás obdivuji oba. Jeho že vydrží nevidět děti a tebe a tebe že to zvládneš. Já bych to asi nedala jako psychicky.. Za 12 let jsme byli v listopadu poprvé týden od sebe (sluzebka) a strašně se nám obema stýskalo
@ange_de_la_morte musíš to brát z té lepší stránky. Vydělá hodně peněz a budete zabezpečení. Na mírové misi se mu nic nestane. Od nás se jezdí na mise často. Sice jen na tři, čtyři měsíce, ale lidi se tam o to perou. Hlavně tedy kvůli těm financím. U nás jezdí většinou chlapi, nebo ženský bez závazků. Já už bych nechtěla. Jinak moje práce je dost nebezpečná, ale já už si za těch 15 let zvykla a nějak už to tak neberu. Jinak když chodím do práce, tak sem tři až čtyři dny v týdnu pryč. Tak tě chápu. U nás se stará o všechno muž. Musí. Vydelavam mnohem víc než on a účty se prostě platit musí. Každá práce má něco
@ange_de_la_morte teda to je mi moc líto. To si nedovedu představit. My jsme zvyklí být doma sami, ale když moc tak na 2 až týdny, víc většinou ne. To tě obdivuji, ale ono když člověk musí, tak zvládne všechno, protože prostě musí. Ale věřím že ty to zvládneš.
@fly80 a co děláš za práci, jestli se můžu zeptat.
Máte prosím zkušenost někdo se zadní rýmou i miminek?
@fly80 : jako jo ty peníze jsou hezké - doděláme rekonstruki za hotové a nebudem muset navyšovat hypo, ale i tak - ten čas když jsou děti malé se nedá počítat na peníze
@bemo : já se bojím že zešílím 🙂🙂 s dětmi furt sama
@halasovci007 : jisté to ještě není, dával mu echo kamarád že se jeho jméno hodně přetřásá a zatím tam nemají nikoho jiného vhodného a už je nejvyšší čas
@moncicak1983 : Klárka má teď taky rýmu - jestli zadní nevím, trochu odsaju ale i po odsátí nosu pořád chrčí ... kapu ji MM a vincentku, zítra jdem na poradnu tak jsem zvědavá co doktorka
@moncicak1983 na zadní rýmu je nejlepší nejdřív striknout mořskou vodu, chvilku nechat rozpustit a pak pořádně vysát odsavackou. Já používám mořskou vodu Humer child. Je to stejné jako Sterimar, jen mnohem levnější a větší 😉
@ange_de_la_morte to je mi lito 😔 ja bych to nedala
@moncicak1983 morska voda (my mame physiomer baby), nechat chvili pusobit a odsat odsavackou (musis udelat podtlak ucpanim druhe dirky).
@fly80 teda jak si se dostala k takové práci? Mazec.. Obdivuji tě.. U nás je strašná spousta cizinců a jedna z nejvyšších kriminality v republice. Já bych si na to netroufla..minuly týden jsem zrovna volala městskáce že jsem našla stříkačku 😖😢😓
@halasovci007 já se k tomu dostala úplně náhodou. Po dvacitce sem se vrátila z Anglie a neměla sem práci. A tatuv dobrý kamarád měl syna, který pracoval v zařízení pro zajištění cizinců (takové vězení) a měli tam místo, tak sem nastoupila. A pak už sem se jen usnula z místa na místo. Nakonec jsem v Praze na cizině a mám to tam moc ráda. Bohužel cizinců je všude víc a víc. V Praze jak jedeš tramvají, tak téměř nepotkáš čecha 😂

@priefi dík za uklidnění 🙂