icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

halasovci007
13. bře 2019

@ange_de_la_morte to je hrůza 🙊🙊 a to je mladá doktorka nebo starší? Ptz mladá asi ještě nemá zkušenost a starší zase "stará škola" třeba. Náš pediatr je starej měl ještě mě, ale má moderní názory celkem.. Očkování taky dava s rozestupy, což jsem ráda... A vždycky má rád když se lidi ptají, že jsou připraveny.. Což je paráda pro mě, já si napíšu poznámky a chrlim to tam na ně 🤣🤣

ange_de_la_morte
13. bře 2019

@halasovci007 : tak 45-50 ... ona je dobrý diagnostik, vím že pokud jsou děti nemocné můžu se na její odborný názor spolehnout - nic nepodcení ale zase nedává antibiotika na každý kašlík ... v ostatních názorech se neschodujem takže to poslechnu, odkývu a udělám si po svém

halasovci007
13. bře 2019

@ange_de_la_morte tak alespoň, že v něčem se shodnete..ale je mi divné, že tvrdí kojit po 3hod vždyť sama musí z praxe vědět, že je to nereálné.. Ještě že ti neřekla ať si na to koupíš stopky 😖

ange_de_la_morte
13. bře 2019

@halasovci007 : kvůli tomu blití prý - ale podle mně by blinkala stejně ...já ji narovinu řekla že to asi těžko a že budu dál kojit na požádání

krisatko
13. bře 2019

@journals Já jezdím už od konce ledna, ale rodila jsem 12.12. a přirozeně... Teď začínám s tréninky (byla jsem dvakrát) ... ono se teď moc jezdit nedá, buď fučí jak blázen (= 300 z místa), nebo prší.... takže aktuální frekvence je tak 2x za týden, ale když je hezky tak se snažím ob den až dva.

halasovci007
13. bře 2019

@ange_de_la_morte my blinkame taky po každým kojení a dr. řekl, že ty miminka mají špatný ten uzávěr a že hlavně že pribira.. Někdy mi blinka i hodinu po kojení, někdy furt ublinkava a jindy savli přes celou postylku.. A odrihavame a stejně blindi. Dr. říkal, že se spíš prejida.. Ale že je vidět, že nestrada..

halasovci007
13. bře 2019

Holky vypadá to bledě.. Na UTZ furt něco je 😖😓😢 teď čekám na verdikt, já nechci pod narkozu chjo 😫😓😓😓

malecek
13. bře 2019

Teď jsem si psala s naší Mudr a očkovat začneme až ve 3,5 měsících , dříve prý neockuje , vyhláška ne vyhláška. V pátek nám vše poví a řekne jaké jsou možnosti.
S příkrmy pokud budu kojit začnu jako u staršího až v 7 měsíci.
Není kam spěchat a pokud bude pořád tak dobře přibírat tak nic nepotřebuje.
Starší měl v půl roce pri plném kojení 11,6 kilo.

krisatko
13. bře 2019

Holky řešila jsem tu s vámi někdy práci? Z jakého ovzduší jsem odcházela na mateřskou a tak? Už nevím... Každopádně... Od prosince je na zástup na moje místo už třetí paní a stejně jako dvě předchozí si vzala neschopenku. Těžko hádat čím to je, ale jak se říká, karma je zdarma a boží mlýny melou. Dnes mi volal šéf, že by bylo dobré, kdybych po mateřské nastoupila alespoň na dvě odpoledne v týdnu po dvou hodinách, protože jsem tam potřeba. Poslední paní půjde na zaučení na jinou pobočku a bude tam dojíždět dokud se nebude cítit na to aby zůstala na obchodě sama, protože je na ní u nás vyvyjen tlak a je tam neprivetive ovzduší.... Njn... Tak jsem to asi nebyla já, která dělala "peklo"....

priefi
13. bře 2019

Ja to napisu asi takto, s matym jsem zacinala v 6.m, avsak odmital prikrmy. Trosku zacal spokupracovat a to jen obcas od 9.m, bez "kecu" a nutnosti dokojovat po prikrmu az v roce. Dite si hold rekne samo rekne

priefi
13. bře 2019

@ange_de_la_morte presne, u nas to same, mela by byt dobry diagnostik, avas ostatni veci, poslechnout, odkyvat at je klid a udelatpo svem 😂
@halasovci007 drzim pesti, at nemusis na revizi
@krisatko no doufam, ze tam nepoletis na zavolani a ze budes normalne na rd. Psala jsi, ze se tam uz citis nevitana, vic asi nic.

krisatko
13. bře 2019

@priefi jojo pěkně se to otočilo. Najednou mě potřebují....

priefi
13. bře 2019

@krisatko no a jak ses rozhodla?

krisatko
13. bře 2019

@priefi šéfovi jsem řekla že se rozhodnu až v létě.

halasovci007
13. bře 2019

@priefi děkuji. Tak mi vzali krev a dali kapky a v úterý ko.. No pořád to tam zustava chjo 😫😓

zetta01
13. bře 2019

Holky zdravím Vás, dočíst vás se mi snad nepodaří, sem tam se snažím při kojení, ale moc toho nestihnu. Já se sem teď moc nedostanu pač naše miminko je stále uplakané a nespokojené, takže se kolem něj furt musím točit, sem ráda když chytnu nějaké jídlo, které nad ním s ním. Včera od půl 6 ráno plakal, když jsem ho uspala odložila, tak vydržel 5 min. a byl hore, usnul až v kočárku odpo, ale taky jen tak na půl hodky a odpadl, až po koupání a já totálně vyřízená. Spát chodí kolem 20 a já padám hned sním, spí ty 3 hod., ale pak než ho uspím to trvá a za hodku až hodku a půl je hore, furt čekám kdy se to zlomí. Jinak se už krásně směje, vykládá, pozoruje, ale taky furt plače. Jinak dneska máme 2 měs. a 2 dny a byli jsme v poradně a máme 61cm a bez mála 6kg, takže aspoň, že krásně roste.

priefi
13. bře 2019

@krisatko a mas smlouvu na urcito, anebo neurcito?

laola
13. bře 2019

@ange_de_la_morte no tak to je Dr.fakt borka 😂 Vzdyt ti prcci kolikrát chcou cucnout jen na žízeň nebo je potřeba něco popostrcit "v trubkach"... To by mě Mirda v noci hnal po třech hodinách 😂

laola
13. bře 2019

@krisatko a s tím nošením taky síla... malý mi taky vydrží i v postýlce nebo v hnízdě na gauči jen tak čučet, ale když pláče, tak ho zbytečně nenechám brečet. Vždyť je to jediná jejich možnost jak nás poslat do prdele 😂😂😂 že jim něco chybí 😉

laola
13. bře 2019

@journals očkování u nás snad až ve 3M. Prevenar dávat nebudeme.

buchosab
13. bře 2019

Ahoj holky, po dlouhé době přidávám příspěvek. Byla jsem spíše ve volném čase jen tichý pozorovatel. Jsem prvorodička, malý se narodil 26.1. spontáně 3 dny do TP. Porod trval od první bolesti cca 12 hodin. Každá mi ale dáte za pravdu, že každá sekunda v bolesti je příšerná. Nakonec to ale dopadlo a malý měl 51cm a 3780g. Následný “porod” placenty byl snad horší jak porod samotný. Placenta nešla dlouho ven, takže jí nakonec odtrhávali. Příšerný, po tomhle jsem si řekla, že další dítě už nikdy. Celé šestinedělí bylo jak na houpačce. Až 6. den se mi spustilo mlíčko, do té doby jsme měli UM, od té doby je plně na MM. Ze začátku byl hodné, spavé a klidné miminko. Posledních 14 dní je to boj. Když se nám ho podaří uspat, je to zázrak. Jinak pláč, řev. Málo kakáme, zhruba 1x za 4-7 dní, ale za to pořádně prdíme. Používáne Balonix med, to si myslím, že od prdíků hodně ulevilo. Včera na kontrole po 6. týdnu vše v pořádku, dokonce i to kakání. Pan doktor prohmatával bříško a malej měl střívka uplně prázdná (7. den od poslední stolice), takže mlíčko asi všechno zužitkuje. Bála jsem se, že je mlíčka málo, ale na kontrole měl 56cm a 4600g, takže vše v pořádku. Ale s řevem musíme bojovat, věřím tomu, že se to brzy zlomí. Jinak já jsem byla dnes na kontrole po 6ti nedělí a po provedeném ultrazvuku paní doktorka zjistila nález v děloze. Je nutné to odstranit, takže @halasovci007 čeká mne to také. V pátek se jdu objednat do nemocnice. Mám strach, protože mám ještě živě v paměti, jak to při porodu probíhalo. I když to bude v celkové narkóze, stejně se bojím.

Nicméně přeji Vám i Vašim miminkům hodně zdravíčka a hodně klidných dní a nocí 🙂

krisatko
13. bře 2019

@priefi už na neurčito

ange_de_la_morte
13. bře 2019

@zetta01 : krásně roste teda 🙂 přeju ať se to u vás brzy zlepší, u nás je to jak na houpačce - lepší a horší dny , dneska je ten horší , bolí ji bříško a nejde odložit, ale zase byla hezká noc

@laola : Klárka v noci většinou ty 3 hoďky vydží, i dýl , akorát kolem 4-5 se to láme a pak už se jí co hodinu .. no říkám, akorát mně to pobavilo, by mně zajímalo jestli má p.dotkorka vůbec děti

ange_de_la_morte
13. bře 2019

@halasovci007 @buchosab : holky já mám strach abych nedopadla jako vy ... už týden slušně krvácím ( jako při MS) a pobolívá mně podbříšek, takhle jsem si to po 6 týdnech od porodu úplně nepředstavovala

pe_tu_ss_ka
13. bře 2019

@ange_de_la_morte třeba to právě tímto odejde ... také jsem měla nějaký kousek, a dnes dorazila přesně na den už druhá menstruace.. tak věřím, že už to také odešlo...

@buchosab já měla provedené čištění hned po porodu, rovnou mě uspali, vyčistili a zašili... Ale stejně mi tam cca 5mm zůstalo... držím palce, určitě to dopadne dobře 🙂

tsasenka
autor
13. bře 2019

@priefi Mianka byla plne kojena do 9. mesice. Prikrmy nechtela, uz nepribirala. Mme uz bylo kojeni dost neprijemne, po mesici se naucila na Nutrilon a jest mi zacala sz v roce - nase normalni jidlo (nesolene). Kaja to bojkotovala min a desim se, co bude s Mikym 😀
@krisatko Mne v praci rekli, ze jsou radi, ze jdu na materskou, aspon usetri ... Delali mi zle, tak jsem se slozila a zustala doma. Moje misto zrusili, holka co byla po me za 5 mesicu odesla na materskou a po odchodu hl.ekonomky uz je na tom miste asi4.clovek. Na materske jsem necele 3 roky ... karma, no 😀

veselaopicka
13. bře 2019

@buchosab neboli to Delali mi to 2. den po porodu. Zakrok cca 15 minut. Jestli to bude jak u nas tak tam budes 24h po zakroku ns pozorovani. Taky mame balonix a jsem s nim spokone a uz mam druhy baleni doma.

niki8193
13. bře 2019

@ange_de_la_morte ty jo v 6.tydnech? Tak my az v těch 3 měsících 😉

halasovci007
13. bře 2019

@buchosab ahoj.. Já jdu v úterý na ko a mám ještě nadeji, že to odejde samo. Držím palce ať ti to dobře dopadne a máš to rychle za sebou..
@ange_de_la_morte a býka si už u dr. Po šestinedělí? Mě se právě pokaždé ptají jestli nemám bolesti a nekrvácím. Jenže mě právě nic není.. Možná být tebou bych se nechala vyšetřit ona to není totiž sranda, můžeš dostat otravu krve nebo zánět.. Nechci tě strašit, třeba je to jen docistovani.
@veselaopicka mě říkala dneska dr. 10minut pod narkozou a odpo bych šla domů. Nesměla bych kojit ale že bych před narkozou odstrikala mlíčko, takže to mrazeny mám zatím do zálohy.. Oni tě pak nějak kontrolovali po tom zákroku?

bemo
13. bře 2019

@ange_de_la_morte mě tedy 240 g za týden nepřijde nic hrozného. Ty dr jsou fakt legrační, když přibírá málo tak cpou hned umělé mléko a když moc, tak ho musíš omezovat. Snad to miminko má své potřeby a nevidím jediný důvod proč mu nedat
mlíko. Já bych dr říkala to co chce očividně slyšet ať mám klid a dělala si to po svém.
@niki8193 mě dr o očkování zatím nic neříkala, ale já už automaticky říkám že má malý rýmu a tím pádem nám to posune a usmíváme se při tom jedna na druhou, protože obě víme o co go 😀
@krisatko jak se znám a pokud bude Šimonek stejný jako všechny naše děti, tak taky budeme plně kojit celé léto a pak začneme až někdy v září. Mě se do těch příkrmu nikdy moc nechtělo a děti rostly i jen z mlíčka.

Jinak naše křtiny byly super, jídlo jsem si nechala uvařit od kuchaře ze školky, bylo nás sice jen 20, ale doma ani nemáme tak velký prostor a i tak jsem měla dost práce se zákusky a vůbec s chystáním.
A ráno jdu chystat děti a manžel si zapluje do vany a já myslela že se ani neučešu.

Strana