Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 taky jich nemám v okolí moc. Rodiče, tchyně mají přes 10.000 a teta co je v důchodu už 15 let má sotva 8.000 protože v té době dostala něco kolem 5.000. Těch 13.000 mají ti co měli opravdu krásné výplaty a ne životní minimum.
Jinak včera měl měl malý 2 měsíce a teda nic nedrží, směje se minimálně a je to trochu pecival 😁 Hlavně řvát to umí 😁😁
@veselaopicka Já už to dostala taky a to 8 týden po porodu. Ale kontrolu jsem stihla dříve 😁
@pe_tu_ss_ka tak to u nás se musí kočár hýbat aby se v něm aspoň podřimovalo, když už ne spalo. Auto to samý, navíc musí jet nad 70km/h
@pe_tu_ss_ka přesně jak je naštvaná, nezabere nic.. Dělání blbin, hráči děcka, mluvící pejsek nebo medvěd, nošení na ruce, básničky ani zpívání... Ale ona ji zlobí teď ta rýma.. Ale už se jí líbí v lehátku 😇❤️ taky když strojime ví že jde ven a než vyjedu přes práh většinou už spí 😍😅
@kleninka tak ono třeba průměr to dá, ale málo důchodců ten průměr skutečně má.. Zvyšují to zase ti "nahoře"
kdyby měl někdo zájem prodávám nové nosítko ergobaby adapt geo black...zbytečně mi tu leží, nosím od narození v šátku..nosítko je nastavitelné od úplného miminka do 20kg dítka, kvalitní ergonomické...cena 2500,-
@halasovci007 : já myslím že ty děti moc ještě pozornost neumí udržet - Klárka u toho mazlení se směje ale jinak je to takové že se tváří neurčitě občas se usměje
@krisatko : mi přijde že čím lépe spí Klárka v noc, tím lépe pak spí ve dne - nevím jestli jak je přetažená tak pak nemůže zaspat, možná ale buď máme dny kdy je to Šípková Růženka nebo se prostě nespí vůbec
@pe_tu_ss_ka : u nás přesun do kočárku vypadá asi tak, že já se musím první oblíct i do bundy a oblíct staršího , pak obleču Klárku a ječící dítě strkám do kočárku - s ječícím dítětem vyjíždíme ven a teprve tak po 5-10 minutách řevu se uklidní, už aby bylo teplo a nemusela jsem ji alespoň cpát do kombinézy a fusaku
@niki8193 : mi u Klárky pomáhá když hned po navázání s ní docela prudce houpu a cpu ji ručičku do pusy ( dudla nechce), během chvilky se uklidní a pak už je to dobré, ale hned po tom navázání se jí v šátku nelíbí vůbec
@krisatko tak malý je zvyklý spát i v autě, asi je zvyklý ještě z břicha to jsem jezdila denně, takže v autosedačce usne ještě než dojdeme k autu, nebo hned jak nastartuju, v tomhle je skvělej 😊 přes den už je taky dobrej, jen jak padne 17 hodina, tak spustí řev, a to pomůže jen rourka, masáž bříška a pak mazlení, a s koupelí to vyjde až ke kojení a to usíná mezi 19:30-20:30 a krásně pak spí 4 hodiny 😊
@halasovci007 to když měl celodenní řvaní po železe, a já už byla zoufalá, tak právě taky pomohlo jen obléknout a to spal, přesně jak píšeš, hned jak jsem překročila práh.. A spal 3 hodiny v kočárku, ale pak má asi v sobě zabudovanou GPS, a jak se vracíme (vždycky) domů, tak jen co jsme u vchodu, tak má oči jak sova 😂
@ange_de_la_morte no já ho do kombinézy oblékám jen na balkón (když měl jen měsíc a kousek, tak i normálně do kočárku, ale vždy byl úplně mokrej).. Normálně máme v kočárku dost teplý fusak, takže chodí oblečený jako já (body bez rukávů+triko nebo body s dl. rukávem, polodupky nebo tepláčky, ponožky a mikinu nebo svetr s kapucí, protože jsem vypozorovala, že jakmile má čepici (tu nesnese, a mrská hlavou, dokud mu nespadne až k nosu), tak hned druhý den má zánět spojivek... Teď už zase má antibiotické kapičky, protože to měl fakt děsný... Víc ho neoblékám, ve fusaku má teplo a jinak byl vždycky úplně splavený, normálně jsem ho vždycky zapla, přikryla dekou (když bylo fakt zima, tak jen nožičky přikryla přímo ve fusaku, jinak deku přes fusak a jakoby, aby mu nefoukalo na obličej, a zapnula jsem ten "přehoz" na kočár.. Teď jak je krásně, tak mu ten fusak ani pořádně nezapínám, a ten "přehoz" buď zapnu u nožek a u boudy nezapínám, nebo ho vůbec na kočár nedávám... Malej bude asi po nás, my jsme oba teplokrevný.. Já ani v zimě moc zimní bundy nenosila, to už muselo být.. 🙂 takže kombinézu sice máme, ale dostává ji jen do kočárku na balkón, protože sem nám svítí sluníčko až odpoledne kolem 17 hodiny, jinak je ve stínu 🙂 jinak už se taky těším, až bude chodit i bez mikin a svetrů a půjdeme, tak jak jsme oblečený..
@pe_tu_ss_ka já jsem jí teď posunula večerní spaní na 21hod a tím pádem vstává na jídlo kolem půlnoci až jedné a pak kolem 4-5. Úplně do vzbuzena vstává nejpozději v 7. Pak jde spát kolem 9 a pak tak nějak pochrupuje třeba v tom kočáře, nebo když někam jedeme po půl hodinkách. A asi tím jak jsem jí posunula večerní spaní se jí posunulo vlastně vstávání na dřívější hodinu a tím pádem i odpolední spaní takže místo o půl 4 mi usíná o půl 3 .... což mi sice trošku nevychází s ježděním na koni po příjezdu chlapa z práce, ale když teď už bude světlo delší dobu tak je to asi jedno. prostě počkám až se dospí, nakrmím a teprv pak pojedu :D
@pe_tu_ss_ka : já dávám polodupačky a body, kombinézku ( středně teplou) a zavinovací fusak od Emitexu ( co je do autosedačky) - klasický fusak do kočáru mi přijde pro ni hrozně veliký - ona v něm tak nějak plave a když jedem po výmolech tak mi ,,zajede dovnitř až po uši,, 🙂, navíc z toho zavinovacího nevytáhne ručičky - jen není tak teplý jako klasický fusak takže má kombinézu
@krisatko no on mě poslední dny úplně překvapuje, jak vydrží dlouho spát... Jednou to natáhl i na 5 hodin, právě když usne v půl 8, tak vstává asi kolem půlnoci až půl 1, když to natáhneme na půl 9,tak vstává až ke 2 hodině, ale jak přetáhneme půl 9, tak mu trvá, než zabere... Protože jo neuspávám u prsa, a vždy když už nechce, tak se pustí a předávám partnerovi, a ten si ho nese do postýlky, kde ho uloží, přikryje, strčí dudel (ten jak usne, tak hned vyflusne), pustí zazu králíka, drží za packy, a on za chvíli spí.. Občas se tam za ním vracíme na střídačku, jak se začne kroutit, nebo kňourat že spaní, aby se úplně nevzbudil, stačí zase chytit ručky, pohladit a on pak spí tak dlouho 😊 jinak přes den jde dopoledne na balkón na 3 hodiny, protože vstává v 6, dřív jak měl víc kojení v noci, tak vstával až v půl 8, teď prostě 6 to jistí, a jak spí v kočárku, tak já tu aspoň stihnu něco uklidit a uvařit a nebo že sebe udělat člověka (teď přemýšlím, že byc možná mohla vyvětrat eliptický trenažér, po těch měsících) no a odpoledne když je hezky, tak zase dá 3-4 hodiny v kočárku, nebo když bylo hnusně, tak to dal na balkóně.. No a pak zaspí zase až večer v postýlce... Tak snad mu tento režim vydrží 😊 teda nesmí nám to narušit prarodiče, to je pak děs... Jak ho nevidí dlouho, protože od obou bydlíme přes 100 km, tak když přijdou (a hlavně partnerova mamka), tak ho mají pořád na ruce, jakmile zakňourá, a on jakoby věděl, že nemá ten svůj klid, tak pořádně ani nezaspí a pak je přetažený a utahaný jak kotě, myslím, že ho musí z toho nošení bolet i záda.. Ale máš pravdu, jak už jlse stmívá později, tak je to super, dá se zase dělat spousta věcí 😊
@ange_de_la_morte my máte fusak od cybex, ten není tak široký, a když mu tam dám podhlavníček, tak mi nikam neujíždí 😂 je pravda, že packy si vždy hodí za hlavu, ale má rukavičky a když tak zakryju dekou 🙂 právě ho takhle málo oblékám i do autosedačky, tam má druhý fusak od cybex, ten je taky dost teplý, takže v autě ho musím odkrývat, jednou jsem zapomněla, a doma jsme ho vyndavali úplně mokrého 😬 a ten bych ale do kočárku dát nemohla, protože je tvarovaný přímo na autosedačku 😊
Ahoj holky. Tak sem včera byla taky na STK 😂 😂 😂 a přítel se mě pak ptal, jestli sem provozuschopná 😂😂😂 Doktorka mi odebrala dítě a než mě vysetrila, tak si Rozku asi deset minut chovala. Pak mě tam nechali nakojit a jeli sme s Viky vybrat brýle. Protože na vyšetření v nemocnici jí napsali dvě dioptrie. Jako dva tisíce za brýle, to je masakr. Ale co, jsou krásný. A pak ke tchyni, protože tatínek měl práci na nějaké zahradě tam. To byl silenej den. Rozka jak neměla ten svůj klid, tak skoro nespala, navíc tam tchanovci měli zimu jak v marnici. Domů sme dorazili v devět večer a všichni totálně hotový. Tak dneska dospáváme.
@pe_tu_ss_ka to je dobrý že má GPS ta naše spí i na terase, ale musí se s ní občas houpnout ta na zas senzor pohybu 🤣😅 nj venku je zvyklá na terén a i když mám fakt kočárek do terénu stejně to drnca a když nespí dost tvrdé tak zastavím a je vzhůru. Ale třeba včera mi spala 5h v kocare z toho 3h procházka a dvě hodinky doma dole u dveří. Máme tam naštěstí stůl se zidlema takže jsem si dala meltu a zákusek za odměnu 😇😅 a užívala sluníčka.. Včera 13000 kroku a večer jsem padla za vlast.. 🤣😂
@krisatko ty brďo, ta je šikovná 😍 ten náš je pěkný pecivál... Když vydrží na bříšku, tak taky pěkně kouká, i se párkrát nadzvedl z loktů... Ale fakt nevydrží dlouho, to pak plácne hlavu, začne dělat mašinu a nakonec křičí 😂😂 jsem zvědavá, co nám řeknou v pátek na rehabilitaci, asi se poptám, na nějaké posilovací cviky, možná nechám zatejpovat tu jivvu, aby ho to nutilo používat obě strany bříška stejně...
@halasovci007 tak to jsem ráda jen za to GPS, mít ještě senzor pohybu, tak si to jdu hodit, ale zase bych třeba vychodila ty špeky 😂
@pe_tu_ss_ka no ona tak podle nálady. S ty věci do ruky ji vždycky narvu. Zdá se mi že víc kouká do levá tak teď všemožné se snažím posilovat aby koukala na právo. Ale kolikrát děláme pomalu stojky na hlavě a stejně čumí do leva
@krisatko nám právě taky používá víc levou, protože na pravo má tu jizvu, kde mu šli přes svaly do bříška... Ale není to tak hrozný, spíš mi přijde, jak dřív používal tu pravou, kde to bylo snazší, a my učili a ukazovali všechno zprava, tak teď to otočil... 😁
@pe_tu_ss_ka všechno zleva, vůbec mi to nemyslí... 😂
@pe_tu_ss_ka a budeš pak řešit nějaký jarní fusak nebo tak ?
@krisatko : Monička je šikulka, u Klárky jako o točení ani náznak a pasení spíš sabotuje
@ange_de_la_morte jj, už pokukuju.. Do autosedačky koupila máma nějaký jarní z lidlu a do kočárku se mi líbí od pinkie https://www.nunynek.cz/fusaky/fusak-pinkie-jaro...
@krisatko teda to je šikulka😍
U nás pasení chviličku, ale točí se pořád jen na jednu stranu. No a jinak se mrska celkem statečně.
Dneska chudacek tak plakal večer před spaním, kroutil se jak zizala, tak jsem to prisuzovala tomu, že už tři dny nekakal. Ale kdoví, možná jen nemohl zabrat. Podařilo se mi ho uhoupat na rukách.
@pe_tu_ss_ka ne všichni říkají jak jsem zhubla, aby ne při těchhle dostizich 😂😅 ale hezky se to poslouchá tak hodně chodím. Včera jsem si koupila dokonce fitness hodinky ptz mobil svindluje.. A je fakt, že se krásně vejdu do džin co jsem měla před tehu, akorát břicho mi zůstalo, 🙄
@pe_tu_ss_ka : jo ten z Lidlu mám taky - je super a ještě mám letní Emitex, hezký je ten Pimkie
@halasovci007 no já po porodu měla min kg, než když jsem otěhotněla... Taky jsem si přišla hubenější, a taky mi to každý říkal.. Ale to dělalo, že jsme tři týdny jezdili za malým do nemocnice, ale co mě ten 4 týden k němu vzali, tak jsem už neměla ten pohyb a měla najednou čas jíst sušenky, tak to šlo plíživě nahoru.. Teď už na sobě vidím, že to není ono, tak jsem omezila sladké, a musím se začít víc hýbat, dopoledne doma, když bude malý spát na balkóně a odpoledne venku.. Tak snad se zase dostanu na váhu z fotek, kdy jsme si připadala tlustá 🤦😂
@ange_de_la_morte jee tak to jsem ráda, že ten z lidlu je fajn, my ho ještě nemáme, babička musí teprve přijet 😊 no mě se na tom od emitexu nelíbí, že mají pořád zakryté nohy, když jsou připásané ty děti.. Tak snad to nebude mít i ten z lidlu.. Jsem zhýčkaná od cybexu, ten to má hezky vymyšlené, že všechny pásy jsou uvnitř něj, včetně toho, kam se ty popruhy zapínají, takže jde v tom autě malý úplně rozbalit.. Tak jsem na ten z lidlu zvědavá, jinak mu asi vytvořím dírku navíc na tu spodní část, kde se to zapíná 😁 mě se moc líbí ten od pinkie, ale váhám, protože ve srovnání s cybex fusakem je široký, tak nevím, jestli by to nevypadalo blbě... Musím vytáhnout metr, a u kočárku to přeměřit 😃
@halasovci007 vme teda taky už víc lidí řeklo že jsem poloviční. No nepřijdu si tak a jak říkáš břicho zůstalo.

@halasovci007 přesně jako u malého... Vždy všechno jen chvíli - hrazdička, pasení koníčků, knížky, hračky, povídání, kolotoč a dělání blbin.. Hlavně musí mít náladu, jinak je všechno marný, jakmile je nasraný, tak zabere jen ruka a nebo kočárek...
@krisatko to je super 😊 to já naštěstí (ťuk ťuk) s tímhle problém nemám, kolikrát stačí jen obléknout ven a do kočárku ho nesu spícího, nebo hned usne - jsem ráda, že jsem mu pořídila druhý kočárek na balkón 🙏 nejlepší věc, kterou jsem mohla koupit, vzhledem ke 3 patru bez výtahu..
Holky dneska jsem si užila téměř 3 hodinový relax... Depilace a pedikúra zakončená masáží nohou, kdy se malý najedl před začátkem a během toho jsem ho maximálně pohoupala z lehátka nebo podala dudel.. Byl tak hodnej, zlatíčko 😍 a já se těším, že snad v neděli k nám dorazí moje kadeřnice, aby zakončila tu přeměnu v člověka zase 😂 a pak už jsem připravená na jaro, už by mohlo být jenom teplo 😊