Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@ange_de_la_morte jo. Ona taky dudlik nechce. Cpe si ručičky do pusy. 😂
@krisatko
@halasovci007 to máte super, holky, že jste na predtehu váze😊👍 já jenom žeru a kynu. Furt mam chutě na sladky. Když si utrhnu od huby bojujem s mlikem, tož nevím...
Holky, pořád přemýšlím a nedá mi to. Rozka se pořád točí ze zad na bříško a já si pořád víc říkám, jestli to není špatně. Prostě moc brzy. První tohle začala dělat až tak ve čtvrtém měsíci. Jde o to, že se přetočí, ale neumí dát ruce pod sebe. Tak tam leží jak vorvaň a nadává. Přemýšlím, jestli jí v tom točení mám bránit. Co myslíte. Až půjdeme na kontrolu, řeknu to doktorce.
@krisatko tak snad nám ti lidi nenazu med kolem pusy, ale já bych řekla že ne. I podle oblečení.. Akorát to břicho potřebuji dolů. Manžel říká, že jsem kočka a že mi to moc sluší. Kamarádka mi povídala jak to dělám, mamka taky že krom bříška sem hubenejsi než před tehu. I ségra mě chválí tak snad mi nelzou 😂😂 cvičíte někdo na břicho? Já cvičím jen pánevní dno co mi dal cviky na gynde..
@laola já jsem ráda že hubnu, ale je to chozenim.. Já si taky doprava dneska kachna s knedlíkem (bohužel bez zelí kvůli prdikum) není dietka 😂😂 včera grilovacka první letos. Nj byli jsme u rodičů - tam se jedi samý mnamky - mamka nás vykrmuje 😂😂😅sladký si dopreji, ale hlídám čokoládu jak říkám.. Spis sežeru a to doslova pebdreky celý pytlík z Kiku 😅😅 nebo zákusky s ovocem minule dva 😅😅 jen tu cokosku max na marsce nebo tak.. A hodně jsem začala jist a dělat polivky.. Takže k večeři místo pečiva si kolikrát dám polívku..
@pe_tu_ss_ka : ten z Lidlu má spodní pás mezi nožkama uvnitř dá se rozbalit celé dítě, ale jinak jsem s tím Emitexem spokojená - my jezdíme hlavně krátké trasy - do školky a domů takže ani nerozbaluju, už jsem ho párkárt použila jako improvizovanou kombinézku když jsem nutně potřebovala kojit někde venku ... ten dudel mi ukazovala švagrová, že by ho malá asi brala, já to zatím tolik neřeším, vlastně jsem možná i ráda že moc nechce dudla - syn bez něj nedal ani ránu ... ale vypadá fakt vtipně 🙂
@halasovci007 : já dneska cvičila na břicho a ruky - ryla jsem záhon, a vzhledem k tomu že jaro je v rozpuku budu nejspíše pokračovat v podobném duchu i následující dny, taky každý den cvičím s vidlema ve stáji 😀 ... no prostě chci říct že necvičím ale normálně se hýbu a jde to samo - u Matýska to bylo stejné - po 4 měscích jsem měla opět velikost 34/36 a pevné břicho
@fly80 : já si myslím že když to dělá sama tak to nevadí, ale odborník na vývoj nejsem, takže bych se radši asi s někým poradila ... Klárka zas poslední dny dělá ,,letadlo,, - zvedne ruky i nohy a balancuje na břichu
@pe_tu_ss_ka a to mu davas dudel aby v klidu usnul nebo proc kdyz ho nechce.. nase Tyna dudel nektery dny nechce tak ji ho necpu a nekdy bez nej ani ranu..
@veselaopicka no sahám po něm, když už nechce prso (to mi zavře pusu, a prostě se kroutí, dokud prso neschovám) , a zkusili jsme všechno od holení bříška... Přijde mi, že ho chce pro uklidnění.. On totiž, jak se nají, tak už prso nevezme,to už musí být, zvlášť když má nějaký ten sprunt... Ale to má zase hlad, jinak fakt nic nezabere, ani šátek (tam pak řve, dokud mi nenablije do podprsenky)... Ale zase ho nevyžaduje vždy, třeba v noci se nají, dá si svých obvyklých 6-10 minut a hned jak ho položím, tak usne a na dudel si nevzpomene..
@halasovci007 já cvicila po příjezdu z porodnice ale co jsem po šestinedělí začla jezdit na koni tak už mi na to jaksi nezbývá čas ani chuť
@krisatko no huť taky nemám.. 🤣🤣 A čas moc taky nee..
@fly80 nevím, jestli je to stejný případ, ale nás Ada je mladsi, 8 tydnu. Pasl koně už po příjezdu z porodnice a celkove nám přišel hrozne napřed. Před časem se taky zkoušel točit, nedotocil, ale náznaky tam byly. No a mudra říkala, ze je to moc brzy, ze je hodně zatnuty (pry nějaká vývojová fáze ještě z bříška), prohyba zada, drzi hlavu až do luku a poradila nám co nejvic klubickovat a uvolňovat zadicka. Dávám teď hodně pozor, aby koniky pasl jak má, žádný vzpinani na pestickach, ale pekne na předloktí a uvolnit ručičky. Tak jestli to u vás není něco podobného? Nebo je proste sikovna!🙂
Holky já včera čumela jak puk. Malá ušla ještě před osmou, pochováni, písnička a do postýlky. Párkrát mrkla a spala. Sice se pak vzbudila o půl 12 a pak ve 3, ale cucla tak 10 minut vždy a zase šla spát... No a ráno už mrcela sice kolem 5, ale to jsem dělala že neslyším a ona znovu zabrala a o půl 7 se začla protahovat ale vzhůru úplně byla až v 7. To spala asi nejvíc za všechny noci.
Jinak dneska jedem samy bez chlapa na kontrolu do Zlína do poradny pro předčasně narozené děti. Cesta cca hodinu tak jsem zvědavá, jak to zvládneme. Nejlepší by bylo kdyby usla ale spíš se obávám že budu celou cestu domlouvat aby nebrečela.
Ahoj holky. Teď jsem neměla čas sem zajít. Mám doma 5 marodů, tak mám pěkný kolotoč. Manžel se vrátil v pátek ze Slovenska, už nemocný a děti už kašlali od čtvrtka, tak jsme šli k dr a aby toho nebylo málo, tak si dr zvážila Šimonka a k mé nelibosti mi sdělila že málo přibírá. Že je tak jako na hraně minima. Je pravda že se u mlíčka částo vzteká, ale to i když teče mléko plným proudem. Tak nevím, jediné co mě napadlo, že je lenivý si vytáhnout to zadní tučné mlíko. Ale jinak je to relativně spokojené miminko. V noci spí ty 3 hodiny v kuse. Přes den spí spíš méně.
Prosím, co jste užívaly aby jste měly víc mlíka? Budu ráda za každou radu. Nedovedu si představit, že bych musela dokrmovat. Všechny děti byly plně kojené a nejde mi ani tak o peníze, spíš o tu citovou stránku. Kojím hrozně ráda, je to taková jen naše chvilka a blíž už si být nemůžeme. Však to znáte. Předem moc děkuji za každý tip.
@bemo ahoj, já pořád piju 2x denně gravimilk, piju 3x denně čaj od weledy a 2x denně čaj od hippu, oba kojící.. To už mám jen na udržovací fázi... Jinak když jsme potřebovala víc, abych odsála a aby se malý že začátku tolik neutahal, jak byl maličký... Tak jsem pila hipp pro kojící na 1 litr 20 lžiček, 3x weledu, 2x gravimilk, denně min 3x Caro s mlékem (to piju i teď) a hlavně sem cucsla homeopatika Riccinus communis 5ch (1 den při každém kojení 5 kuliček, 2 den 5x denně 5 kuliček a od 3 dne do zlepšení 3x denně 5 kuliček).. Důležitý je hlavně min 30 minut před a po brání homeopatik nejíst, nepít a nečistit zuby.. Tohle na mě opravdu zabralo, když jsem malého u sebe 3 týdny vůbec neměla a nemohla přikládat.. Držím palce, a nemáš to třeba dostat? Já jak jsem to dostala prvně po 9 týdnech od porodu a teď normálně další měsíc, tak se vždy malej po čas menstruace strašně vzteká, pouští se.. Nějak mu to mléko moc nechutná.. Jestli to není i tvůj případ ☺️ hlavně bych se nestresovala, důležité je, že přibírá..
Jo za homeopatika jsem taky mela, ale jen par dni, nez prisly bylinky, nemá se kombinovat. Mam tu zbytek, můžu poslat 😉
@bemo já piju ráno čaj pro kojící matky a meltu s mlikem a večer si dělám Sunar-prášek do vody na podporu kojení.. A mlicka snad zatím mám dost. I když poslední 3dny malá záda často prso.. Ale možná má sprut a taky rýmu, takze se tolik neznají jako jindy. Včera jsem zkoušela po kojení prso a mlíčko v něm jsem pořád měla..
@zuzekk můžu se zeptat ty bylinky seženu kde prodávají sypané čaje? A pak se i připravují jako čaj?
@halasovci007 spíš bych řekla objednat přes internet, v kamenných obchodech nevím.. Ten More milk jsme kupovali v Ekolékárně (Hloubětín, ale nevím kde lze jinde), ale taky na objednání. To bylo do odpoledne, ale na krámu to manžel někde v okolí nenašel nikde. Ale tehdy to bylo takové nahonem, abych už začala brát, mlíčka vypil malý zoufale málo.. Teď ty rozdělené kapsle jsem koupila tady na MK, načaté balení. 🙂 Je to celkem drahý špás, "bazarové" byly za pár korun..
Ženy taky si vaše miminka cucaji ruce? Poslední dva dny malá vyplivne dudlík a rmcpr si pesticku do pusinky.. Na zuby je brzo ne?
@halasovci007 hrozně a pořád. V noci než se vzbudím na kojení, stihne si ocintat celý rukáv 😂 Dudlika ani náhodou, ale pazoury si tam za chvilku narve obě 😂 Nedávno sem se nasmala tady u nějakého příspěvku, kdy nějaká maminka psala, že si její syn hrozně cuca prsty a že nejhorší je, že si je do pusy snaží propašovat už i při kojení 😂😂😂
Holky. Dneska sem od sestrenky dostala Manducu a Rozce se v ní tak líbí. Jen tedy na spánek při nošení to nebude. Koukala kolem sebe, vykuleny oči 👀 Normálně si to užívala. Jen musím nějak nastudovat to nandavani. To mi připadá hrozně složité. Ale první kdo v ní seděl byla naše pětiletá obří Viky 😂 Jako zkoušela sem jí nosit jak ve předu, tak na zádech a docela je mi líto, že sem si to neporidila už při ní. Normálně na těch zádech sem o ní skoro nevěděla a to má dvacet kilo 😍😉
@bemo Jejda, 5 marodu, tak at jste brzy zdravi 🙂
Je to pekny zaprah, ze? Ja jsem mela tyden po porodu nemocne holky, manzel uz byl v praci-mazec. Na mleko piju Nutrimamu. Obcas se mi zdalo, ze malemu mleko nestaci, tak jsem to zacala pit a je to OK. Taky se bojim, ze bych musela dokrmovat. Od porodu mam dole 18 kg
@bemo kopr je na lepsi tvorbu mleka, kojici caje, hlavne hodne pit nejlepe teple. Ono to mize byt tak, ze dnes je na hrane minima a za tyden to dozene, prptoze skokove pribere. Pak homeo by mohlo pomoci, nebo probiotika feminela hereditum, nebo tak nejak. Ja ale pouzivam normalni probiotika.
Pak v noci zkusit casteji prikladat.
Drzim pesti, at to je brzy ok a at jste vsichni brzo zdravi
@bemo: ať jste brzy zdraví, to musí být záhul doma s 5 marody ... ke kojení, já piju akorát kojící čaje jak si vzpomenu ( 2-3 hrnky za den) a 1-2x Caro ale hlavně Klárka chce být často u prsa takže se mlíko dělá ... s tím přibíráním bych se tolik nestresovala, jednou přibírá jednou ne, vždyť nejsou všechny děti tabulkové, nechala bych to být a třeba za 14 dní se uvidí, sama píšeš že všechny děti jsi plně kojila tak nevidím důvod proč by to nefungovalo teď , s Matýskem jsem měla dost mlíka do chvíle než mně doktorka honila na vážení a já se stresovala jestli přibírá a nepřibírá apod. - teď to neřeším a jsem přesvědčená že kdybych to tenkrát neřešila ani s Matym tak kojíme plně dál

@pe_tu_ss_ka určitě se ti to podaří.. Já jsem nevěřila, že procházkáma půjdou kila dolů.. Jenže fakt to jde. Je fakt, že jsem pracovala při sedavem zaměstnání a pohybu jsem neměla tolik jako teď. Sladký si dám, ale s jen trochu, hlavně vše s cokoládou hlídám, aby malá nebyla zacpana..