icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

ange_de_la_morte
28. bře 2019

@pe_tu_ss_ka : já mám od Medeyĺy pákovou ( Medela Harmony) no bude muset stačit , elektrickou kupovat nebudu -🙂 ... my se na velikonoce chystáme k moji mamce do Jižních Čech - je to tak 5-6 hodiny cesty když to bude dobré, pojedu teda bez manžela jen s dětmi ale beru sebou ségru takže se za volantem asi vystřídáme

krisatko
28. bře 2019

@tsasenka naše je teď taky po očkování (druhé) mrzout jak blázen a nespí už vůbec.... jen v noci

pe_tu_ss_ka
28. bře 2019

@priefi to je krásný, malej měl ve 3 měsících 5150g a 57,5cm 🙂

lindikova
Autor odpověď smazal
pe_tu_ss_ka
28. bře 2019

Koukám, že jsme zatím asi jediný neočkovaní? Jsem zvědavá na výsledky z rizikové poradny, jestli nám už dají zelenou, nebo ještě budou chtít počkat.. Vůbec teda nevím, kdy se co má očkovat, v tomhle se zatím ztrácím 🙂

lindikova
Autor odpověď smazal
lindikova
28. bře 2019

@pe_tu_ss_ka my jdeme na očkováni až 5. 4.

pe_tu_ss_ka
28. bře 2019

@ange_de_la_morte asi to s ní chce cvik, a asi to dá víc práce.. Ta dvoufázová maká za mě, navíc tam vytváří podtlak, jako když saje mimčo 🙂 ale pokud vím, tak jsou půjčovny... Zrovna medela nějakou má 🙂

lindikova
Autor odpověď smazal
lindikova
28. bře 2019

@ange_de_la_morte kontryhel zabere! Achjo:(

niki8193
28. bře 2019

@pe_tu_ss_ka taky jsme ještě nebyli. Az 16.4, kdy bude mít mala 3 měsíce

pe_tu_ss_ka
28. bře 2019

@lindikova malému budou 4.4. brát krev v poradně, a další týden ve 4 měsíci jdeme na kontrolu k dětské, kde by ho už chtěla píchnout.. I když prvotní doporučení z poradny bylo až po +7 týdnů od porodu, podle regulovaného věku.. Tak uvidím, jaké dostaneme doporučení, jestli ano nebo ne.. ☺️

A jak je to tedy s očkováním? Co malého čeká? 😊

pe_tu_ss_ka
28. bře 2019

@niki8193 tak malý má 3 měsíce dle regulovaného věku až na konci dubna.. Tak tedy uvidíme, co dostaneme za doporučení..

laola
28. bře 2019

@ange_de_la_morte sakra, to mě mrzí s revizí ☹ třeba ten kontryhel pomůže.

laola
28. bře 2019

My jdeme do poradny v pondělí, tak uvidíme jak zas přibral. Vážila jsem se s ním a měl ve dvou měsících 6kg😂 očkování u nás zatim nee

priefi
28. bře 2019

@krisatko ne, ockujeme jen povinne. Matyho taky tak, avsak u nej jsme meli schema 3+1, kdybych mohla vratit cas, tak i u Matyho dame taky 2+1. Maty nema ani mmr, ale on nemuze, ma 2 kontraindikace. U Mikyho budi chtit posunout co to da.
@tsasenka neni prevenar na pneunokoky? Miky prozatim v pohode, je sice nevrly, ale to byl i pred ocko. Nema zvysenou teplotu a vpich se zda taky klidny (tuk tuk). Dokonce poprve spal celou noc. Davala jsem tyden pred i homeo thuju c30 tyden pred a ted tyden po budu davat zas3 thuju a aliminium nebo tak nejak.

zetta01
28. bře 2019

Holky po nějaké době Vás zase zdravím. Nemám vůbec čas se sem za váma dostat malý zase jede. Buď spí až moc že spí třeba 2hod. v kuse vzbudí se na kojení a zase spí, až se bojím jestli je vše ok, když spí tak moc, ale většinou přes den skoro nespí usne na půl hodky a je hore furt se mu musím věnovat, jak dodje manžel z práce doháním co je potřeba doma a do toho nás hodně začalo zlobit bříško a noční spaní to je taky boj. Kolikrát se budí co 2 hod. a než ho uspím, tak to i 2 hod. trvá a do toho ještě řve :-/ jsem z tohoto týdne zase úplně vyřízená už odpočítávám kdy kdy bude víkend a vstávat k malému manžel to já jen kojím a spím. Jinak malý si taky začal rvat pěsti do pusy kolikrát hodně vztekle a už ji tam rve i při kojení k prsu a když mu začnu nadávat směje se tomu. Jinak máme 2,5měs. a 6300g takže už se pěkně pronese. Posílám aktuální foto, jak rosteme.

zetta01
28. bře 2019

Jo a holky jak dlouho se mají dávat malým ty probiotika?

priefi
28. bře 2019

@pe_tu_ss_ka @krisatko tak to je krasa, s ohledem na to, ze Vase miminka byly predcasne narozene, tak to mate luxusni miry.

Dalsi ocko nas ceka v 5.m

tsasenka
autor
28. bře 2019

@priefi Jj, pneumokoky. Ja jsem jako miminko hrozne trpela na zanety stredniho ucha. Misto synflorix si platim prevenar, jeste budu ockovat tuberkolozu.
@lindikova Fakt je to banalitka? Ja to mam vyhrezle ven, tak se bojim, abych kvuli tomu nemusela byt hospitalzovana. Nevim, co by si pocal Mikulasek. Mam z toho obavy, musim pockat do utery, no

lindikova
Autor odpověď smazal
lindikova
Autor odpověď smazal
veselaopicka
28. bře 2019

@pe_tu_ss_ka odelali se ji cerveny fleky vsude krom obliceje ten namocenej nemela. Ale objevily se behem minuty co jsem ji dala do vody ale treba krem od weledy bez problemu. Takze si tu weledu davam ja do vany. krasne voni a ji koupu v repiku nebo jen cistou vodou.. mam pry zkusit jeste niveu.

veselaopicka
28. bře 2019

@pe_tu_ss_ka taky nejsme ockovany a bylo mi receno ze hexa co nejdyl to jde.

halasovci007
28. bře 2019

@petrafrenz já je používám taky málo jen když je pokakana a na cestach. A docela fajn věc takové tampony z Lidlu.
@pe_tu_ss_ka já zas kojím jen v leze. V sedě se mi malá mrska a nejde nám to.
@krisatko krásně se směje smíšek. 😍
@pe_tu_ss_ka za malou dávám ten kojící polštář, aby mi ne cestovala..
@ange_de_la_morte to mě mrzí 🙄😓
@pe_tu_ss_ka to ti závidím. Já už se taky těším ale furt nám to nějak nejde sladit s kojením. Mám to na 3 hodiny i ní a bojím se, že to nestihnu.. Ale ségra bydlí kousek tak bych odbejla nakojit k ní třeba i s alobalem a melirama na hlavě 🤣🤣 už to mám strašný..

veselaopicka
28. bře 2019

@tsasenka ja jsem brala taky zelezo jenze porad sem mela nizkou hladinu a u porodu vetsi krvacivost takze sem pak brala cele sestinedeli a zitra si mam zavolat na vysledky a jelikoz me brali krev a nemohli to zastavit tak to bude asi blbe v kazdym pripade hemeroidy sem mela taky ale az ted se mi spravili _ po 8mi tydnech a jsem bez... zalezi ktery mas jestli vnejsi nebo vnitrni. Ale jestli mi daji zas zelezo tak potez koste....

halasovci007
28. bře 2019

@pe_tu_ss_ka taky nejsme očkovaný jdeme až 14.4. Na první už teď mám hrůzu..ani nevím co to bude za očkování
@priefi co znamená to schéma na očkování?

halasovci007
28. bře 2019

@zetta01 mě radila kamarádka lekarnice klidně do roka ty probiotika dávat.. Dávala je i svým dětem.. Jinak malej je teda peknej kus chlapaka. 😍

pe_tu_ss_ka
28. bře 2019

@lindikova
@veselaopicka
@halasovci007 já jsem očkováním nepolíbená. .musím zasednout k pc a něco načíst... zatím jsem četla, že musi být malej min 14 dní zdravej. ..Nevím, ale když mi porad chrčí, má nudlí a opakuje se mu zánět spojivek... což bych ho určitě očkovat za každou cenu očkovat nechtěla.. zvlášť když doteď bere léky na podporu imunitimunity a je po operaci.. no jsem zvědavá na výsledky testů příští týden, ale zkusím se poradit v rizikové poradně..

pe_tu_ss_ka
28. bře 2019

@halasovci007 no já si v tureckém sedu vezmu polštář a na něj malého, a to nám nejvíc vyhovuje, on se během chvíle napucne a v noci hned zase spí 🙂 ale v leže to ještě zkusíme 🙂

Strana