icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

pe_tu_ss_ka
10. dub 2019

@malecek
@halasovci007 děkuju holky 🙂 byl to náročný měsíc, nechtěla bych zažívat znova, aby byl v nemocnici.. Jsem ráda, že je to za námi 🙂

malecek
10. dub 2019

@pe_tu_ss_ka už bude jen dobře 😘😘

priefi
10. dub 2019

@bemo je to strasne 😔 ta bolest, co musi prozivat rodice maleho Misy 😔 zdrave ditko a najednou proste neni 😢 vcera jsem si to precetla a totalne me to dostalo 😢 nechapu, proc se tohle musi dit 😢

@fly80 Maty mel 2 dolni ve 4m 😅 geny po tatinkovi.... nebudu se zlobit, kdyz bude Miky po mne a bude je mit az v 6m. Ale treba od kamosky dcerka mela prvni zoubky az v 9m
@fly80 ja se v tehu rozbrecela u reklamy na plinky 😂
@krisatko mi to neco rika. Ja horory nemam rada, ale mantel jo a pred nedavnem se na neco takoveho dival. Byl tam nejaky chlapec a nekdo ho chtel nekam odvest, aby byl v bezpeci a nekdo rikal, ze to nesmi, ze to neco uvilni, ze nesmi opustit dum (co je vse, co jsem videla😅), je to ono?

krisatko
10. dub 2019

@priefi nooo nevím, já už si to moc nepamatuju ale zkus se zeptat na název, mrknu na to jestli je to ono

niki8193
10. dub 2019

Holky, prosím poraďte mi. Kde napsat, že hledám maminku, co ma zhruba stejně staré mimi na procházky. Jsem z Ostravy Poruby. A bydlím tu teprve 2 roky. A kamarádky jsou většinou z FM, kde jsem vyrostla. A navíc jsem první, kdo má mimčo. Už mě nebaví být doma sama. Manžílek chodí dom až večer. A jinak bezdetne kamosky na me kašlou. Chci to s někým sdílet. Vsak asi chápete? 🤔😀😊

pe_tu_ss_ka
10. dub 2019

@niki8193 jee jsme na tom podobně, akorát mě se všechny kamarádky s dětmi odstěhovaly za Prahu, nebo jim skončil rodičák a jsou v práci.. Taky už jsem přemýšlela, že někde tady zkusím napsat, zda tu není někdo z Prahy 4 kolem Hodkoviček.. Třeba nám někdo poradí 😊

niki8193
10. dub 2019

@pe_tu_ss_ka napadl mě, co třeba FB? 😊

fly80
10. dub 2019

@priefi Viktorce začal růst první zub když jí byl skoro rok. Ale mě prý až po roce, tak sem to neřešila. Tak trochu sem doufala, že Rozce taky začnou dyl. No, uvidíme ☺️

fly80
10. dub 2019

@niki8193 hele, určitě tu bude přímo skupina. Já jsem třeba ve skupině Plzeň a tam se často holky domlouvaji že se sejdou.

niki8193
10. dub 2019

@fly80 jo děkuji. Zkusila jsem už FB skupinu Ostravské maminky. Už si s jednou píšu 😉😊

krisatko
10. dub 2019

Holky je to tak i u Vás? Co máme nosítko tak se mi daří ji dopoledne uspat na hodinku a občas se zadari i po obědě (třeba dnes spala krásně dvě hodiny) a až do prvního odpoledního krmení ve 14:00 se mi podařilo natáhnou interval na 2 hodiny. Ale po té 14 hodině už ji po hodině. Resp. Hodinu od toho co dojí kojime zas. Až v těch 19:00 krmíme hodinu a pak usíná. Taky s přibývajícím časem jedí ti vaši více?

zetta01
10. dub 2019

Zdravím holky, já se sem za Váma dostanu opravdu málo kdy ☹ tak nějak nemám čas vůbec na nic. Malý je zase uplakaný nevím jestli opět nemá ten spurt zítra máme 3 měsíce a jdeme do poradny. Jinak cukr v pondělí dopadl dobře na lačno jsem měla 4,3 a po 2 hod. co tom co jsem vypila to sladidlo tak 4,8, takže cukrovka se nekoná, kontrola až v další těhu. Jinak jsem se Vás snažila alespoň trošku dočíst a hodně tu čtu o nějakém Míšovi, ale vůbec netuším co se stalo?

zetta01
10. dub 2019

a už teď z toho mám úplně stáhlé hrdlo a husí kůži :-/

pe_tu_ss_ka
10. dub 2019

@krisatko malý si držel hodinový interval, když ho trápil růstový sprunt, jinak nejméně má přes den 2 hodinový rozestup, klasicky 3 někdy 4.. V noci mě teď dvakrát překvapil, že to natahl na 5,5 hodiny, ale od včera mě zase po 3 hodinách budí mlaskání a dumlání pěstičky 😂 jinak dnes na kontrole 61cm a 5900g.. Asi mu vážně teče Smetana místo mléka 🙊😂

zetta01
10. dub 2019

@krisatko tak u nás se jí v podstatě furt stejně co 2 hod., ale je fakt že poslední dobou, se začne vztekat a rozčilovat, už po 1,5hod. ale já mám pocit, že se mi za tu dobu nemůže ani stihnout dodělat mlíko, na to další kojení :-/

pe_tu_ss_ka
10. dub 2019

@zetta01 diagnostikovat mu leukémii, a než ji mohli začít léčit, tak se nakazil chřipkou a snad se to rozjelo v zápal plic a malej to nezvládnul.. I když maminka psala, že už se to lepší a snižovali mu nějaké přístroje.. Pak přišla zpráva, že nereagují zorničky a že mají podezření na krvácení do mozku, ale nemohli udělat vyšetření, protože b to bez přístrojů nezvládl a večer psala, že Míša ten boj prohrál.. ☹

zetta01
10. dub 2019

@pe_tu_ss_ka ježíš ☹ že jsem se vůbec ptala, to je opravdu strašné, chuďátko malé a hlavně teď ty rodiče ☹ vždy když někdo ubližoval dětem a nebo byli nějak moc nemocné dělalo mi to zle, ovšem teď co mám malého, tak takové věci nemůžu ani číst je to hrůza. Bratranci před 2 lety umřel chlapeček ve 3 měs. bylo to hrozné, ale člověk si tu ztrátu nedokázal představit. Teď když mám svého chlapečka, tak při představě, že by nebyl nebo se mu něco stalo se mi zastavuje krev v těle ☹ ten strach je hrozný, proto se na takové věci snažím nemyslet. A jak starý ten Míšánek vlastně byl?

pe_tu_ss_ka
10. dub 2019

@zetta01 já si to ani nechci představovat, co musí prožívat.. Já trnula strachy, když malého čekala operace a to byl teprve u mě v bříšku.. :( nejsem si jistá, buď 3 nebo necelé 3 roky..

zetta01
10. dub 2019

@pe_tu_ss_ka já s to taky nedokážu vůbec představit, je to strašné, tohle se opravdu nemá dít, tohle ne ☹ já jsem už teď vystresovaná z obyčejného očkování, že když bude malý plakat budu trpět s ním

pe_tu_ss_ka
10. dub 2019

@zetta01 my chodíme na na rehabilitaci a když s malým prvně cvičila.. On spustil takový pláč, že jak mi ukazovala, jak cvičit, tak jsem začala brečet s ním.. 🤷 Očkování malého čeká teď 30. 4., a doufám, že nebude mít žádnou reakci.. 🙏 Takže to že by malý neměl být, si ani nedokážu představit.. Asi by mi puklo srdce, a nevím, jestli, bych to ustála..

malecek
10. dub 2019

@niki8193 můžeme kdykoliv zajít. 😊 Jezdíš autem? Když si můžeme napsat a domluvit se 😊

zetta01
10. dub 2019

@pe_tu_ss_ka přesně tak jako ☹ opravdu takové myšlenky rycgle vyhnat z hlavy, ať si to člověk ještě nepřivolá

krisatko
10. dub 2019

Tak já se Vám holky pokusím zas změnit téma.... 🙂 Začínám uvažovat o příkrmech, co a jak, dávat chci až tak v 5. měsíci ale už si začínám dělat obrázek... Doktorka mluvila jen o zelenině na oběd, ale četla jsem už několik článků kde radili začít kaší na večeři.... Co Vy myslíte, ty co mají druhé a víceré dítě, jak jste to dělaly Vy?

niki8193
10. dub 2019

@malecek jezdim, ale manžel jezdí do práce. A teďka s malou to je ještě brzy, když kojim co hodinu. Až bude starší, tak se určitě rádi sejdeme😉

pe_tu_ss_ka
10. dub 2019

@krisatko zatím mám tedy první, ale kaše mi přijde strašně těžká a kalorická na noc.. Spíš bych ji viděla na snídani.. My začneme s příkrmy až se začne sám zajímat o naše jídlo.. V rizikové poradně nám řekli, že můžeme začít v rozmezí června - srpna.. Takže to nechám čistě na malém, ale do té doby si chci pořídit nějaké knížky o metodě jídla do tlapky, a bude pořád výhradně kojený a zeleninu bude mít jako bonus 🙂

halasovci007
10. dub 2019

@pe_tu_ss_ka neboj teď už budete spolu napořád 🍀❤️
@niki8193 zkusila bych jestli je tady na MK skupinka přímo z tvého města z Ostravy.. Nebo fcb..
@krisatko nevím jestli chápu dobře, ale taky mi přijde, že krmime častěji. Myslím, že chtějí prso i kvůli teplu aby se napili nemusi mít ani hlad..
@zetta01 no vidíš, paráda že máš cukr v cajku.. Mě teda řekla dr že ko každé d a roky u obvodaka na preventivní prohlídce..
@pe_tu_ss_ka teda toje už kus chlapaka..
@zetta01 co se stalo tomu miminku od bratrance? 😢😢

halasovci007
10. dub 2019

Ještě nevím jak budeme dávat příkrmy. Chci kojit co nejdyl to půjde. Spíš přemýšlím nad nějakým cajikem když budou vedra.. Chci se zeptat pediatra příští týden na kontrole. Jelikož furt blinka mě aby nebyla dehydratovana až bude vedro..

kleninka
11. dub 2019

@zetta01 3 roky a 8 měsíců. Byl ve stejném věku jako má prvorozena a ta představa, že si piplas dítě a najednou se na to malé tělo navali tolik nemoci je hrozná. Nám stacila střevní chřipka a byla jsem s nervama v kyblu, že skončí na kapackach. Maminka musí hrozně trpět. Člověku to projde vše jiné, když už máme děti. I jako těhotná v šalině v Brně jsem vždy po spatření individui sáhla na břicho. Ochrana sebe sama a dítěte je reflex matky.

zetta01
11. dub 2019

@kleninka Je to opravdu strašné, tohle vše si člověk uvědomí, až se fakt stane tou matkou. Já jsem to měla stejně, bříško jsem si chránila i v obchodě kolikrát, když tam bylo moc lidí. Kdysi do mě narazil starý důchodce s manželkou co se tam velice kdesi tlačili, já jsem je uviděla na poslední chvíli, rychle jsem si chytla břicho a otočila se a narazil mi košíkem do boku, zůstali na mě hledět bez slůvka omluvy a jeli dál, ostatní co to viděli to okomentovali slovy, že je to hrozné, ale ti nic. A bohužel to nebyl první ani poslední případ, několikrát sem, tak tak uhla a nebo musel zasáhnout manžel, když do mě u pokladny opět důchodce vrážel košíkem a nebo když jsem stála ve frontě na salám a ženská se tam tlačila podívat a odhodila košík stranou pána co stál předemnou a mě rovnou na břicho, já jsem ho tak tak chytla a manžel po ní vyjel a opět ani slova omluvy. Bohužel lidé jsou strašně bezohlední a hlavně ti staří

krisatko
11. dub 2019

@zetta01 to je přesný. Hlavně ti staří. Všude se propaguje jak má být ke stáří úcta apod ale copak si to někteří takoví zaslouží? Vůbec... Živé si pamatuju jak mi jeden takovej vešel do obchodu. Já slušně dobrý den, máte přání a on ani slovo. Došel k pultu beze slova mrsknul pouzdro s brýlemi na sklo tak že malém prasklo a říká "no. Tady si to vemte" tak jsem to tedy vzala, otevřela a jelikož na první pohled nebylo nic vidět (oprava) tak povídám "a co byste si přál prosím" a chlap povídá "toho pána co tu pracoval tu nemáte? Já bych chtěl mluvit s ním radši" tak to už jsem šla úplně do kolen. Chlapovi jsem vysvětlila že pan u nás už nepracuje a jestli to nechce řešit se mnou bude muset jinam. A jak jsem na něj trošku uvedla hlas tak najednou se se mnou bavit začal

Strana