Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@krisatko tak manzel uz taky nevi 😅
@krisatko my zacneme v 6m a zacinat budeme obedem a budeme zkouset mrkev, cuketu, dyni, brokolici, brambory vzdy jednu vec cely tyden (pripadne kombinace noveho a vyzkouseneho), pak pridame odpo svacu jablicko, hrusku, svestky, banan a jine dle nabidky. Pak 2x tydne maso a pak 1x zloutek. Pak prijde na radu okolo 10m jogurt (mozna kolem 9.m). Ale u brambor, bananu, jogurtu a zloutku budu davat sakra pozor, starsi ma na to alergii. Kasi az kolem roku, mozna driv k ovoci
@halasovci007 prdlajs cajik, zatezuje ledviny. Pri plnem kojeni prikladat casteji, ale pokud mermomoci budes chtit, tak nej je cista voda
@zetta01 tak to je fajn, ze krev ok
@ange_de_la_morte 👍😂
@zetta01 tady je ten smutny pribeh 😢
https://www.modrykonik.cz/blog/yelowangel/
Holky mě se líbí na instagramu matka_v_kuchyni, je to super inspirace co připravovat prckum k jídlu, když už dochází nápady 🙂 mám v plánu se tam také něčím nechat inspirovat 🙂
@pe_tu_ss_ka taky ji sleduju 😊 má super recepty
@malecek už se těším, až budu malému vařit 😊
@pe_tu_ss_ka jj já taky 😍
@pe_tu_ss_ka koho ještě sleduješ? 😂 Já nelasoldmann oliinstablog kamilasikl atd 🙈
@malecek tichovy dobroty, jídlem ke zdraví, Monika Kalabova Janysova, chceme jíst zdravě a anie songe 🙂)
@halasovci007 souhlasím s priefi. Mě dr. taky říkal, když jsem se ptala na čajík, že není potřeba, že když kojím malý dostává přesně to co potřebuje. Že už je i dávno pryč to, že by se měl dávat čaj ikdyž jsou horka, že fakt to mlíčko stačí. A že pokud teda budu mervomocí něco chtít malému dát, tak jen převařenou vodu, žádné čaje a hlavně né ty sladké granulované, ty mě doporučovala sestřenice, že je špatně to, že malý kaká tak 1x za den, že by měl co kojení a že má zácpu a mám mu dát ten čaj. Kaká sice 1x za den, někdy za 2 dny, ale furt má stolici žlutou a tekutou takže zácpu rozhodně nemá
Jinak teda holky, máme za sebou první očkování, připlatili jsme si ještě prevenar 13, ale překvapilo mě, že nám to dal dneska rovnou s tím základním očkováním. Švagrová mě tvrdila, když jsem říkala, že si musím hlavně vybrat peníze na to očkování, že nemusím, že mi to nikdo nenaočkuje najednou, že si mě obj. na jindy, ale dneska, že to dají rovnou. Na jednu stranu jsem ráda, že to bylo najednou, pač strašně plakal a já pomalu s ním, nemohla jsem se na to ani dívat, jak ho píchli, ale na druhou stranu mám teď strach, aby z toho něco neměl, že byly obě injekce najednou, ale tak zase si říkám, že dr. snad ví co dělá. Jinak dnešní poradna super. vše v pořádku, i kýla se pěkně srovnala, máme 64cm a skoro7kg, krásně rosteme, tak mám radost
@pe_tu_ss_ka kromě anie nikoho neznám
@malecek tak to jsi mě uklidnila, já jsem právě ráda, že to má takhle rychle za sebou a nemusíme třeba za týden či 2 znova, teď jen doufám, že to bude dobře snášet, před chvilkou jsme dojeli domů, při vyslíkání se vzbudil, začal strašně křičet, začala jsem kojit a usnul na tvrdo, je chuďátko moje vyřízený
@malecek ostatní tam mají taky fajn recepty.. 😊
@pe_tu_ss_ka 👍👍👍
Holky. Já se včera tak nás...... V jedné sběratelské skupině na FB dávali holky fotku panenek té paní, co byla ve výměně manželek ona tam pořád namacela stejně starému dítěti co máme my dudlík do medu. Tak sem si posteskla, že se mi to nelíbilo a vrhly se na mě důchodkyně 😂😂😂 Že my mladé matky jsme líné a všechno si jen ulehcujeme. A že ony to taky dělaly a děti mají zdravé. Vůbec žádné vysvětlení na ně neplatilo. A když jedna začala, že nechápe, co to máme za moresy, kojit dítě do roka, že ona už po šestinedělí dávala polívku!!!!! tak sem to nevydržela, popřála jí peknej večer a FB vypla. Ty jejich názory jsou fakt šílený. Když člověk řekne, že to doporučují lékaři, tak prej se mám řídit selským rozumem 😂 Hydry jedny 😂 😂 😂
@fly80 tak to je mazec.. 😱 Ještě že mám normální dříve narozené ženské v rodině 🙏 i když partnerova mamka má podobné řeči typu "když ti kojit nepůjde, tak co dáš Sunar (to bylo v době, když jsem věděla, že malý půjde na operaci, a já si hledala informace, jak rozjet laktaci bez kontaktu s miminkem, protože jsem byla rozhodnutá kojit) a když byli na návštěvě, tak pronesla taky věc, že mám malému dudlík do něčeho namočit 🤦😂 takže já to pouštím jedním uchem tam, a druhým ven 😁
@malecek přesně. Já mám asi od 25 let bolesti zad. Jednou sem zkoušela rehabilitaci, ale jak sem skončila, tak se to vrátilo. Teď s tím prostě jen ziju, ale bolí pořád. Zvlášť třeba při žehlení, to je nářez. A nejsem jediná. Jako malá jsem prý už "seděla" v pěti měsících a jak sem prý krásně ťapala za ručičky. Tak alespoň vím, z čeho to mám. Ale nic nikomu nezazlivam, tenkrát se to prostě tak dělalo a lidi nevěděli, že je to špatně. Šlo mi jen o uznání chyby. Jenže těm babam tam to vysvětlit nešlo l😂
@pe_tu_ss_ka já mám skvělou tchyni. Je jí 70, ale celý život pracovala jako zdravotní sestra a už tenkrát prý věděla, že se to nedělá. Pracovala léta v porodnici a tenkrát se říkalo, že miminka se nemají moc chovat, že si pak zvyknou. Tak se hned po kojení odkladali jinam než byly maminky. A ona když měla službu, tak prý chodila a ty mrňousky chovala a muchlovala, aby neplakaly. Ženský jí prý pořád nadávaly, že jim ty děti kazí 😂
@krisatko : kočička krásná 🙂 nádherně roste .. .má tatínek zbrojní průkaz ? asi ho bude jednou potřebovat 🙂
@ange_de_la_morte mám ho i já :D
@fly80 no ona partnerova mamka první dceru ani nekojila, snad jen 6 týdnů a pak prý měla slabé mléko, tak přešla na Sunar.. Až ode mě se dozvídá, co je to růstový sprunt, a že to dítě pořád brečí hlady a chce prostě jen prso.. Protože mě se taky ptala, jestli nezačnu dokrmovat, když chce malej skoro po hodině pořád jíst.. Tak jsem ji posílala články, proč tomu tak je.. A že nic jako slabé nebo přední a zadní mléko není 😃 naštěstí moje máma odkojila nás všechny čtyři a z toho dvě poslední dvojčata, takže tam jsem měla podporu ještě než se malý narodil. Od ní jsem dostala i odsávačku a psychickou podporu 🙂 ale tam je zase jinej extrém.. To bylo už od začátku, tak mu dávej čaj (první měsíc doma, co byl po operaci), ať nemá žízeň, nebo když bratrancova holka začala posazovat jejich syna na nočník, aniž by si sám sedl.. Tak si nenechala vysvětlit, že pasivní sed je hodně špatnej.. Vždyť oni nás přece taky posazovali 😁 takže ona každá ta ženská má něco, za co bych jim dala pohlavek a něco v čem se shodneme 😂naštěstí když jim řeknu jak to dělám já a jak si to přeji, tak ani jedna z nic neřekne ani popel 😊
@pe_tu_ss_ka : tyjo to snad ani není stejné miminko 🙂 🙂

@zetta01 @krisatko : holky já k řešení těchdle situací používám syna ... třeba u nás v malém obchodě na vesnici je zvykem že na pozdrav ti nikdo neodpoví takže já vždycky slušně pozdravím a otočím se na syna ,, vidíš Matyášku my zdravíme ale nikdo nám neodpoví - nikdo nemá slušné vychování ,, nebo v supermarketu když se lidé strkají ve frontě tak říkám Matýskovi ,, vidíš Matyášku tady mají všichni na spěch a neumí se k sobě chovat slušně - my raději počkáme až se tito neurvalí lidé přeženou,, a vždy to říkám tak nahlas aby mně slyšel nejen dotyčný ale i všichni v okolí