Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@ange_de_la_morte ona někdy v poho a někdy začne fnukat hned po výjezdu a to s ní taky jezdím s nakojenou a odbrknutou
Ahoj holky, po delší době jdu na Vás mrknout 🙂 Přiznám se, že naprosto nestíhám koníka. Jak je teď venku hezky, tak děláme na zahrádce, chodíme se psem na myslivecké zkoušky atd.
Starší dceři potvrdili vadu srdíčka a za rok nás čeká kardiocentrum v Praze, kde by měli rozhodnout, jak se vada bude operovat.
Dneska jsme byli s Mikuláškem na 3 měsíční prohlídce a má 6,39 kg, 64 cm a bohužel, vadu srdíčka.
Takže 3. května nás čeká další kolotoč na kardiologii. Je to na zbláznění, fakt ☹
Jinak nás za týden v sobotu čekají křtiny a pak v neděli vítání občanů, takže to bude naprosto vyčerpávající víkend 🙂
@priefi Zákrok naštěstí nebyl nutný. Začala jsem používat olejíček z aromaterapie a fakt jako zázrakem za 3 dny bylo po problému (i když jsem předtím používala gel z lékárny ale na úplné vyléčení to nestačilo), takže aspoň něco pozitivního za poslední dny.
@tsasenka Ahojky, takže to vlastně mají oba dědičné že? Je mi to líto, třeba se to za ten rok nějak trochu vyspraví. Kamarádka má taky holčičku s vadou srdce, zatím neoperovali, 4 roky má.. Sice furt jezdí po všech možných doktorech ale zatím nemuseli operovat.... Ale je fakt, že těch vad může být tolik a tak různě vážných, že žádná není stejná.....
@krisatko my teda jezdíme buď as taťkou nebo s babičkou a já s malou vždycky vzadu.. A docela v pohodě. Akorát musím myslet na to aby ji nebylo horko pac to nám taky strašně brečela takže dám třeba deku než fusak teď a v autě když je v něm hic od sluníčka to sundavam.. Většinou spinká, někdy kouká a taky musím hlídat, aby ji nesvutilo sluníčko do očí. Sklapim stříšku a máme na zadním skle clonitko, ale někdy je takový úhel na houby, že i tak ji svítí do obličeje tak hazim na autosedačku plinu než obrátíme směr aby na ni nesvutilo..
@tsasenka jaj to mě mrzí, třeba nebude operace potřeba. Hlavně, že to budou hlídat..
@ange_de_la_morte tak jsem si koupila neco na ten scrapbookind dneska dneska objednam fotky a az prijdou tak se do toho pustim. Uz se tesim.
Holkyyy. Rozka se už nějakou dobu otáčí, to už jsem psala, ale vždycky ležela jak Vokurka, protože neuměla dát ty ruce jak mají být. Teď se otočila a já jí natáčela a ona udělala takový hop a byla na rukou 😍😍😍😍😍 a já to mám natočené. Náhoda jak blázen
@fly80 teda to je šikulka 😍 no tak teď už abys měla oči i vzadu..
@halasovci007 nestraš 😂 😂 😂 ještě neeee 😂
@halasovci007 juuu, to je kočička 😍 Už má tatínek brokovnici? 😂
@krisatko Dědičné asi jo, ale já nevím, po kom by to ty naše děti měly. Já s manželem vadu nemáme, (manžel šelest), můj taťka měl infarkt, ale z toho, že měl zlomená žebra, měl tam sraženinu a ta, jak cestovala, tak způsobila infarkt.
@halasovci007 Jinak holky, děkuji. Snad ti moji maličcí budou mít jen malou vadu a nebude je to nějak omezovat při životě.
@halasovci007 aha vedro, to mě nenapadlo....
@tsasenka ono to může být schované někde dááááleko dáááleko nebo kombinací Vašich genů .... Takl jak třeba my v rodině nemáme nikoho postiženého a kombinací našich genů jsme si vyrobili šestiprstýho chlapečka (mimo jiné) ... to se tak prostě někdy stane... Ale věřím že u Vás to bude dobré a třeba fakt za ten rok ani ta operace třeba nebude
Holky já mám vyjímečně puštěnou výměnu manželek... docela dobrej marast. kluků jak z divokejch vajec
Holky, ještě se musím trochu vypovídat. Moje nej kamarádka je těhotná. Ale..... má doma o čtyři měsíce staršího chlapečka, než je moje první a o čtyři měsíce starsi holčičku, než je Rozka. A ještě ta její holčička je docela nemocná. Dneska dostala na gynde už i termín porodu. Vůbec si to v její situaci neumím představit. Ta její holčička potřebuje zvláštní péči, kterou doma moc nezvládají a k tomu bude mít miminko. Nějak to nemůžu vstřebat. Uf
@fly80 no oči vzadu se hodí 😅🙈 já mám hrůzu když jdu sama koupat a nepovede se mi napoprvé odhadnout vodu a musím se naklonit nad vanu od prebalovaku. Sice se ještě neotocila, ale vzpira se na nohách a do boku se už otáčí.. Brokovnici nemám, ale vzduchovky máme dvě 😅😉 akorát z ní líp střílím já než tatínek 😅😅🙈 alespoň na plechovej hrnec na stromě 🤣🤣 nevím jak na živý cíl, to jsme nezkoušeli 😅🤣 asi budem muset začít trénovat oba 😂😂 děkujeme, je to naše princeznička. Ale koukala jsem, že ta vaše šikulka je taky nádherná a těch vlasku, ale ty určitě zbrojak máš při tomhle povolání, to mas výhodu 😂😂
@tsasenka tak třeba doktorů přijdou na to, zda je to dědičné. Hlavně, že se o tom ví. Máme já kamaráda a ten hrál fotbal. ne teda úplně vrcholove, ale druhou ligu a až nějakou náhodou mu přišli na to, že má vadu srdíčka a řekli mu ze bud operace nebo konec fotbalu, tak skončil, že nechtěl riskovat, že se něco nepovede.. A žije normálně, akorát že nesmí moc sportovat.. Respektive se tolik namahat..
@krisatko tak to zkus ji min naoblikat.. Nám to pomohlo.. Ono pak i když jedeš dyl tak se vydycha vzduch. My vždycky na červený stáhnem okýnko ať se trochu vyvěrá 🤣 ale ne za jízdy, aby na malou nefoukalo zase 🙈🤣😂
@fly80 to je teda docela masakr. To ji moc nezávidím takovou situaci.. Já si teda neumím představit teď otěhotnět. Jsem říkala manzelovi, že bych se asi zbláznila. Hlavně prý to ani není dobré pro ten plod, že to tělo je ještě vyčerpaný z předchozího miminka a kojeni.. No když se stane nedopatřením m, tak se nedá svítit, ale představit si to teda neumím vubec.. A raději ani nechci.. Mám kolem sebe víc kamarádek co mají děti po dvou letech a ani to si neumím moc představit.. Teda jako u nás myslím ptz když vidím co to obnáší, je to teda fakt mazec.. Ty mladší ještě nejsou tolik samostatné a nechápou, že se ta mamina musí příště věnovat víc tomu miminku..
@tsasenka jejda to je mi moc líto. A vy to máte v rodině, že to mají dvě děti? Mikulášek má tedy krásné míry. Tak vás čeká náročný víkend. Tak ti přeji aby se vše zadařilo a ty jsi si to i užila a ne jen v kuchyni. My jdeme zítra makat na zahrádku a už musím hodit něco do země, nebo v létě nebude nic k jídlu.
@halasovci007 vy máte taky pěkné míry. Malá je krásná.
@fly80 no páni, ta je úžasná tedy. To je fakt velká šikulka. My měli takhle motoricky napřed první dceru, ta se od 4 měsíců už plazila. Teď už se bude kulit pořád, že 😀
@krisatko tolik dětí máme doma my. Ale není to taková divočina, jako v TV.
@fly80 teda to je mi líto kamarádky. To je opravdu hodně blbá situace.
@bemo ty jo, od čtyř měsíců se plazila 😉 tak to si měla co dělat. Já doufám, že se zatím bude max otáčet a plazeni odsune na dobu, jakou by to dělat měla 😂 Vím, že máš taky tolik dětí jako v té výměně, ale u tebe to bude jiné. Oni mají pět kluků a všichni malý dablíci 😈 Naprosto tě obdivuju, jak to s přehledem zvládáš, nebo to alespoň tak vypadá 😉😂 Já jsem byla vždycky (a vlastně pořád sem) takový samotář a při představě, že by se mi za šest měsíců narodilo další mimčo me berou mdloby 😂 ale když jsou děti větší, musí to být krásné. Hlavně když drží při sobě.
@krisatko Mě tedy taky malý občas řve sotva ho dám do sedačky, ale tohle dělával spíš, když byl menší, teď je to občas ale když zvednu sedačku a začnu ho houpat přestane. A když řve v autě, tak po chvilce jízdy přestane, ale když byl menší taky se kolikrát rozeřval, že jsem musela kolikrát i zastavit, jak se začal vztekat a dusit, ale teď musím zaťukat, ikdyž neusne tak dobré. Včera jsem jela dokonce od rodičů cca 4km od nás a já že spí a když jsme dojeli domů, šla jsem ho vytahnout a koukám na něj a on měl čepičku sjetou až po nos já že spí, ale čepičku jsem mu vytáhla a koukal, takže jen skoro celou dobu po tmě a byl spokojený 😀
@halasovci007 přesně takhle jezdím i já, když jedu s někým, taky sedím vzadu s malým a hlídám, aby nebylo horko, odhazuji deku, hlídám sluníčko a kdyby náhodou, tak ho pěkně zabavím.
Holky jinak co se otáčení týká, tak malý se nám snaží z boku na bříško, ale neumí si poradit s rukama 😀 ale co začal dělat poslední dny, tak si úplně zuřivě furt rve ruce do puse, nebo cokoliv co chytne, když mu ruce vytáhnu nebo nemá co do puse, tak strašně řve a vzteká se. Ikdyž má dudlu, tak s k němu stačí přidat bud ruku či něco jiného a šíleně u toho mrčí, já ho pak sleduji zda-li je v pořádku, ale už nevím co s ním. Dokonce jsem mu vybalila, už i kousátko a do toho se zakousne jak hladový pes☹ na zuby je snad ještě brzo ne? Před týdnem měl 3 měsíce
@halasovci007 já popravdě ani nevím 🙈🙈 kouknu do ockovaku. Jistě vím akorát že to druhé byl synflorix (dobrovolné)
@krisatko já už bych o jízdě v autě mohla napsat román. Jakmile ho dám do sedačky tak má své dvě minuty řevu než ho dám do auta a rozjezdu se. Pak už je klid. Ale dokud tvrdě neusne tak mrci na každém semaforu nebo zastávce. Na to teplo dávej bacha to Adam řve nejvíce když je teplo, raději přikrýt dekou a čepici teď už sundavam protože to je úplně mokrý a nechávám stříšku ať mu nesvítí do očí a chci teď pořídit zrcadlo, ať na něho vidím, když už teď jen nespí
@veselaopicka : já tomu propadla - jen času není dostatek ... těším se pak na foto

@krisatko : no zatím jsme nejeli dýl jak 40 minut - vždy to plánuju tak aby byla nakojená před odjezdem - většinou se chvilku dívá a pak usne - za zadní opěradlo mám zavěšenou takovou jakoby hrací deku nebo jak to napsat - aby se měla na co dívat a nekoukala do prázdného sedadla ... řvala mi asi 3x a to tak že jsem musela zastavit, důvod neznám .... řeknu ti po Velikonocích jak auto zvládáme :Đ - jedem k mamce a to je čistého času 5-6 hodin - záleží jaké budou cesty , takže s přestávkama na kojení a na problémy staršího syna to vidím na celodenní zážitek