Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@zuzekk ja nevim proc ale mne prijde ze kojene deti se budi casteji nez deti na um.. nam spi celou noc od pul osme do cca 7 hodin.. dokud sem kojila tak jsme vstavali i 4x... a je fakt ze holky kolem me se stejne staryma detma co jsou na um maji spani stejne...
@veselaopicka s tím souhlasím. Já si taky myslím že kojené děti se budí mnohem víc a déle. Mě se všechny děti budily tak do těch dvou let. Poslední dceru jsem kvůli tomu přestala kojit v necelých dvou letech abych se v noci vyspala, když už jsem byla těhotná.
Já přestala starší kojit v noci taky ve dvou letech, už jsem to nedávala vstávat k tak "velkému" dítěti třeba 8x za noc (a za dva dny už spala celou noc v kuse, v pohodě si zvykla, že kojíme jen ve dne)...je pravda, že mezi 3 a 8 měsícem spala taky v kuse celou noc, nějaká světlá chvilka...jinak to byl děs až do těch dvou. Štěpánka spí celkem dobře, večer usíná okolo osmé, poprvé se vzbudí cca o půlnoci, u kojení za chvilku usne, spí zhruba do půl čtvrtý a od tý doby se kojí víceméně permanentně až do cca půl sedmý, ale já u toho spím, takže dobrý :D Ale jsou i výjimky dny, např. dneska už je vzhůru a urputně tady trénuje přetáčení na bříško...hrozně se snaží, ale ještě kousek jí chybí berušce 🙂 Každopádně moc ospale nevypadá :/
Mně naštěstí kojené dítě spí celou noc. Asi se to naučila, když jsem ji nechávala v noci dyl spát, budila jsem ji po 6 hodinách spaní. Ani v porodnici se nenechala budit na povel, sestry nechapaly, různě ji štípaly, kropily studenou vodou, ale všechno marný. Tuhle usnula v půl desáté večer a musela jsem ji budit v půl osmé, už mi to přišlo dlouho. Ale zase nespí přes den a to tak, že většinou vůbec. Když je dobra konstelace, usne třeba půl hodiny v kočáru.
@veselaopicka um je sytejsi, proto pak ty děti dyl spí
@bemo : já bych řekla že je to se spánkem kojených dětí individuální - Matyášek spal od 6-ti týdnů celou noc ( dokrmovaný asi od 2,5 měsíců), Klárka je plně kojená mi spí v noci těch 6-7 hodin pokud ji něco netrápí - ona si to zase vybírá ve dne kdy je na prse tak co hodinu a spánek je trhaný, snad je jedno spaní má cca 2-3 hodiny ale jen když ležím u ní - několikrát se během té doby probere a jen si mně chytne nebo si cucne z prsa a spí dál .... sama vydrží tak 40 minut max
Holky, která jste to hledala ten název hororu?
@malecek to je slaďouš 😍
Holky, chtěla jsem Vám něco ukázat....brácha je grafik a našemu malému k narození udělal tyto kartičky....a malej je z nich tak nadšený, že jsem bráchu přesvědčila, ať s nimi udělá eshop 😀 Můžete tam vidět našeho malého modela https://www.veselybroucek.cz/sada-10ks/
@fly80 jsem si vsimla, ze jsi zkoumala, co s mletym masem, ale nejak jsem to zazdila, ale kdybys zase mela mlete a nevedela co s nim, tak krom karbanatku jde udelat sekanou, lasagne, chilli concarne, masove koule plnene syrem a sunkou a obalene angl.slan., anebo zelvicky (tlapky, hlava a ocas parek, krunyr z ppetene angl.slan.)
@zavodnice kdyby mi v porodnici kropily dite studenou vodou tak bych je zkropila taky.. to jako muzou?? Pres den mi spi jak kdy.. kdyz jsme doma tak da za den treba 2h po castech... kdyz jsme venku a je vesmes v kocare tak spi treba pres den i 6 hodin a vic... nekdy pres den naspi max 40 min...ale neni ze by byla protivna ona kouka smeje se sleduje ale nebreci.. nekdy dame treba 3 dnyze ani jednou nezabreci. Za dnesek brecela max 2 minuty - byli jsme na svatbe. Obrad v kostele prospala. Foceni prospala...a tam spala tak 2.5h max zbytek sledovala.. zlaty dite😆😆 cekam kdy se to zmeni.
@veselaopicka : třeba se to nezmění 🙂 Matyášek byl takový jak píšeš a je to pořád náš chlapeček za odměnu i když má už 6 let - jo měli jsme trošku náročnější období když ráno vstával v půl 5 a už nespal, růst zoubků byl taky trošku peklo , neříkám že se nikdy nevzteká nebo tak ale vždy se s ním dá hezky domluvit, je rozumný nechá si věci vysvětlit , jo možná bude krušná pak puberta ale říkám si třeba ne - ale celkově prostě máme zlaté dítě a Klárka je taky úžasná i když bráška ji nadstavil laťku dost vysoko :Đ - s Klárkou jsou lepší a horší dny ale třeba kamarádka má holčičku co řve a řve celé dny i noci - i když je na rukách, prostě pořád jen řve
Ahoj holky, tak závody mi zrušily pro nízký zájem, venku je škaredě tak jsme doma. Dneska ráno vstávala malá na druhé krmení až v 5:40 a to mi bylo jasné že sama spát už nepůjde, takže jsem krmila v pololehu a pak ji ze sebe sesunula vedle na postel a spala tam s ní. Udělala jsem to tak poprvé a malá spala až do 8. 😆 A dneska se jí poprvé podařilo přetočit na bříško včetně podhozeni ruky až do pasení koníků 🙂 šikulka. A taky se mi už druhý den dařit držet rozestup mezi jídly 2 hodiny od toho co začla jíst.
@ange_de_la_morte tech zoubku se taky desim ale kamosky holka jen zacla min jist jinak uplne bez problemu. Tak uvidime treba to budeme mit taky dobree.. 🙂🙂 v patek jdeme na ockovani a 3 mesicni kontrolu.
@krisatko : Klárka se budí kolem 4-5 a stěhuje se ke mně - pak vydrží spát dál ( i když do 8 teda fakt ne) - u prsa, jinak bychom už vstávali
@veselaopicka : no my měli jít na 3-měsíční prohlídku 30.4. já si myslelaž e až tento týden takže jsme tam nedorazili - všimla jsem si toho až včera v kalendáři, nějak vypouštím kolikáteho je když jsem na MD - budu muset v pondělí zavolat sestřičce a domluvit si nový termín - taky asi budem už dávat první očkování
@ange_de_la_morte no to byl taky extrém... většinou vstává mezi 6-7 ale já prostě ještě vstávat nechtěla :D chvilku jsem ji nechala na břiše, pak ji otočila na záda, ona párkát koukla a zase spala... až do 8 ... super jsme se vyspinkaly :D
@krisatko taky si užívám delšího spaní, když ho mám u sebe v posteli.. Včera vydržel až do 9 do rána 😍 jinak má taky kolem 6 vyspáno.. Ale co jsme vychytaly kojení v leže, jak jste mi tu holky radily, tak je to super, jinak už v noci nejí a kolikrát spolu usneme do dalšího kojení 😂 to se mám dneska bude hodit, jestli teda něco naspím, od včera mi bylo divně od žaludku (skoro jako, když jsem čekala malého, úplně mi zatrnulo 🙊😱) a dneska se mi rozjela pekelná střevní chřipka, lítám na jen na WC a do postele, a malého mi partner nosí.. Mám Desnou zimnici, bolest kloubů a svalů a do toho to sportování k záchodu 🤦 zítra to bude peklo, až bude partner v práci.. Ale vtipné je, že tu bylo od pátku tak hnusně, takže jsme nemohli ani ven, jedli jsme oba to stejné a blbě je jen mě, a já vůbec nevím z čeho 🤷 Naštěstí jsem četla různé diskuze a malému by nemělo nic hrozit, prý můžu kojit dál v klidu.. Už se těším, až to zase ustane, a doufám, že zítra mi bude líp 🙏
@pe_tu_ss_ka : jéé chudáku, tak ať to brzo přejde , musí to být šílené :( ... malý bude vpohodě, hlavně hodně koj ať mu dáš protilátky
@pe_tu_ss_ka mne to min tyden drzelo 3 dny .. akorat ja byla s malou doma sama. ale byla hodna tak jsme to nejak zvladli.
@veselaopicka no my jsme dnes taky prvně samy, než zase přijede partner z práce... Ale po dnešní noci jsem zralá akorát umřít.. Nejlépe mi je v leže.. Zatím to malému moc nevadí, že jsme se nepřesunuly z postele, snad mu to vydrží.. Ještě že se to nestalo příští týden, to bude chlap týden na služební cestě a my máme jet k babičkám na pár dní.. A to bych hodinu jízdy v tomhle stavu nedala a ani bych ho asi nedonesla do auta 😬
@ange_de_la_morte jojo kojíme co to dá, už se těším až půjde spát na balkón... Snad bude hodnej 🙏 mám totiž co dělat posbírat z postele sebe...
@pe_tu_ss_ka : drž se bude líp ... a kdy přijde chlap z práce ?

@zuzekk zlepsi, neboj 😉