icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

bemo
8. kvě 2019

Slovy naší nejstarší "mami, tady je to jako ve školní jídelně" 😀

veselaopicka
8. kvě 2019

Mam dotaz. Zitra jdeme na ockovani. Mam se rozhodnout zda dat nepovinny nebo ne. Jak jste na tom? Pritel ji to davat nechce a ja se nemuzu rozhodnout. Nechci ji tim zatezovat. Staci ze zitra dostane 1. Davku hexy.. ale nerada bych si pak neco vycitala ze jsem ji ockovat nenechala.... fakt nevim 🙄🙄

krisatko
8. kvě 2019

@veselaopicka já na nátlak nechala dát synflorix ale už bych nikdy nedala dvě očkování najednou. Malá měla příšernou reakci, dva dny jen brečela,nespala, horečku sice neměla ale jinak to bylo strašné

pe_tu_ss_ka
8. kvě 2019

@veselaopicka my dali jen hexu, a byl bez reakce.. Dvě bych nikdy nedala..

lindikova
8. kvě 2019

@veselaopicka my máme navíc prevenar, ale s měsíčním odstupem. Dala bych jen jedno, ať aspoň vidis, jak bude reagovat.

bemo
8. kvě 2019

@veselaopicka my budeme dávat taky prevenar, ale naše dr nikdy nedává obě očkování zároveň. Říkala, že minimálně měsíc rozestup. Že by to bylo moc. A i kdyby to chtěla tak dát, někteří lékaři to tak dělají. Tak bych to odmítla.

zavodnice
8. kvě 2019

Naše doktorka prý dává prevenar s hexou naráz, že je to obvyklý. My to zatím odložili na čtvrtý měsíc a asi bych to rozdělila, když je ta naše takový Drobek.

veselaopicka
8. kvě 2019

@bemo
@lindikova
@pe_tu_ss_ka
@krisatko rozhodli jsme se ze dame jen hexu..tak snad jsme se rozhodli dobre... co se tyka ocko dvou vakcin na jednou mi prijde blbost.. uz jen jedno je zahul natoz dve .. uz takhle sni budu trpet zitra 🙄

ange_de_la_morte
9. kvě 2019

@veselaopicka : taky budem dávat je hexu , zatím ještě odloženo, možná za 14 dní ... Matyášek dostal taky jen Hexu v odloženém schématu, a první MMR jsme odložili až do 3 let, druhou dostal teď 6 letech

krisatko
9. kvě 2019

@ange_de_la_morte prosím tě co je to mmr?

veselaopicka
9. kvě 2019

@zavodnice mne dr rekla ze oboji na jednou ne
Ze je to zahul pro miminko

ange_de_la_morte
9. kvě 2019

@krisatko :spalničky, přiušnice, zarděnky - povinné očkování, standartně se očkuje v 1,5 roce ( druhá tuším ve 3 letech ale jistá si nejsem) ... je to očkování které je dosti kontroverzní a často se dává do souvislosti s autismem

halasovci007
9. kvě 2019

@ange_de_la_morte chudacku, nejvíc naštve když seuzes přestřihnout a nikdo to neoceni. Ja vždycky manžela naučím zlepsovak. Třeba aby do myčky mi skládal vidličky k vidličkam a lžičky ke lžičkam.lip a rychleji se to vydává než to lovit po jednom kuse.uz i prkynko se naučil sklapet. Musím říct, že to trvá, ale za těch 12let jsme hodně vychytali 😂. Hlavně v těhotenství si uvědomil kolik toho musím stihnout, ptz jsem měla jeden čas klidový rezit a posledních 14 dní musela jen ležet kvůli tomu tlaku.. Taky mi slíbil k Vánocům roboticky vysavač a vytirac 2v1 😍
@krisatko aha to budou ty 4 cara. Já piju jedno až 2x denně. Najizdim na zvýšený režim příjmu cára a melty.. Děkuji za radu.
@ange_de_la_morte chudák Klárka, hlavně, že je v pořádku..

halasovci007
9. kvě 2019

@bemo ju palačinky u nás taky frčí, ake na jedné pánvi a dělá je manžel, je to jeho oblíbená činnost v kuchyni. Dnes mi říkal, že musíme koupit tvaroh, že na nový recept 😊
@veselaopicka rotaviry asi dávat nebudu i když to je prý na lžičku, ale Pneumokoka ano,ale ne najednou.

ange_de_la_morte
9. kvě 2019

@halasovci007 : robotický vysavač mám slíbený taky - ale až bude hotová rekonstrukce, zatím máme prahy takže mi nepomůže , ale hrozně se na něj těším 🙂 ... nejvíc bych si ale přála sušíčku - i na tu ale musím počkat do nového, teď ji nemám kam dát a kompromis pračka a sušika 2v1 nechci

krisatko
9. kvě 2019

@halasovci007 no to já radši říkám at mi to nechává na lince protože když skládá do myčky chlap, je tam anarchie.... :D tak si ty vidličky a lžičky skládám k sobě sama. Mám systém i na malé a velké talíře, krigle, hrnky, hrce.... prostě radsi si to udělám sama, než to pak přeskládávat :D

veselaopicka
9. kvě 2019

@ange_de_la_morte robota mohu doporucit mam ho je to parada. Mame psa kterej pousti chlupy - civavu. A na to je to idealni a susicku planuju taky. Bydlime v byte a musim vzdycky cekat az mi varka uschne abych mohla zas prat..

ange_de_la_morte
9. kvě 2019

@veselaopicka : taky máme psa - křížence boader kolie asi s NO ( je z útulku) - nechápu ale ona líná prostě celoročně tu jemnou podsadu - strašné ... já přes léto suším venku, ale v zimě taky čekám až prádlo poschne

tsasenka
autor
9. kvě 2019

@priefi Já jsem taky za hysterku, neboj, nejsi v tom sama. Švagrovka měla doma neštovice a já jsem ta špatná, protože jsem nechtěla, aby přišli na křtiny, dokud nebudou OK. Nakonec mi napsala, jestli můžou dojít, na MOJI VLASTNÍ ZODOPOVĚDNOST, protože už neštovice neměli víc, jak týden a ta jejich malá to nedostala a bylo to 3 týdny od prvního výsevu, tak jsem jim řekla, že jo. Ale ta sms mě naštvala, že jsem té k...vě chtěla naspat, zostaň si doma.
@bemo Já zahradu nedávám, máme ji velkou, tak jsem včera posekla, aby děcka mohly běhat, dneska prší, tak zítra to poseču před barákem a když to jde, tak okopu něco na zahrádce, aby tam nebyl plevel, nebo zaleju. Víc se musí starat chlap, dokud Miky trochu nepovyroste a já nebudu mít víc času.
@ange_de_la_morte Jo, čisté prádlo. Jak mě naštval, tak jsem mu do postele hodila oblečení, ať si to sám poskládá a uklidí. NO, on tam viděl trenky, tak si řekl, že si je má asi převléct, tak si je převlekl a šel spat. Toho ostatního si nějak nevšiml 😀 Prostě chlap, no, trest se minul účinkem 😀
@veselaopicka Očkuji navíc prevenar - nikdy ne společně a pak budeme očkovat tuberkolózu, až budeme mít vše naočkované.

ange_de_la_morte
9. kvě 2019

@tsasenka : s těma trenkama jsi mně pobavila :D

bemo
9. kvě 2019

@tsasenka já jsem letos přemýšlela, že bych na zahrádku nic nezasadila. Všechno dělám opravdu s velkým spožděním. A tak jsem to zmínila před tchyni a ta na mě vyvalila oči a vůbec to nechápala. A že ona taky přišla z práce a šla dělat. Tak jí říkám, no jo, ale o dětech jsi od tří let nevěděla. Udělala jsi s nimi úkoly a tím tvoje věnování se jim skončilo. Když chtěli na hřiště, tak tam šli sami. Já všechno dělám s dětmi a celý můj den je zaplněný jen aktivitami s nimi, škola, zuška a hraní si a v mezičase dělám úklid a pak i tu zahrádku. A to ty naše babičky prostě neměly. My jsme si jako děti lítali po venku a nikdo s námi nechodil ven.

veselaopicka
9. kvě 2019

Tak nas neockovala... ma suchou kuzi kolem usi - trosku exem a pry by se ji to o dost zhorsilo takze jdeme ve 4
Mesicich... jinak 58cm a 5425g ve 3. Mesici... no pry je to malo ale je na ni videt ze prospiva a zrovna hubenoura to neni 😆

halasovci007
9. kvě 2019

@ange_de_la_morte sušička je super, tu jsme si pořídili k Vánocům před dvěma lety a je to po myčce můj nejoblíbenější vynález lidstva 😅
@krisatko taky skládám malé talířky pak hluboké a velké k sobě. Co jsou krigle?

zzuzzana1
9. kvě 2019

@veselaopicka bud v klidu my byli ve 3 měsících a dvou tydnech a mely.jsme.4735g a 60cm taky nas nenaockovali ale jen kvuli te vaze , a doktor byl v pohode ze vypada dobre mala takze dobry

sarinka_nevesta
9. kvě 2019

Kontrola ve 4 měsících proběhla pěkně vtipně...7kg, 64cm...prej je to špekoušek :D

priefi
9. kvě 2019

Tak holky... to bylo neco... v pondeli odpo k nemoci se mi pridal zub, bolel jako cert, takove narazove bolesti, pomahala vlazna voda. Z pondeli na utery jsem nedokazala moc spat, bolel zub, v utery jsem nejak den se zubem viceme zvladla a z uterka na stredu stejny scenar, bez spanku, zabrala jsem ve 3 asi brufen zabral, pak se probudil Miky na kojeni a pak Maty v 6. Nemohla jsem se zubem vydrzet, proplachovala hermankem, dubovou kurou, zuzlala a kousala hrebicek a pak to plivala, valela v puse kokosovy tuk. Brufen skoro nezabiral, ale treba hodku jsem mela klid jednou. Prisel vecer a ja myslela, ze zesilim. V noci jak by smet. Nespala jsem vubec, co 10 min jsem si musela vyplachovat pusu, stridala jsem vlaznou vodu, hermanek, dubovou kuru, solny roztok, kokosovy tuk, hrebicek, ustni vodu paradontax a listerine, mazala to pastou... nic nepomohlo, vse jen na chvili, na necelych 10 min, pak silena bolest znova a znova. Celickou noc jsem prochodila. Rano jsem psala mamce, at dorazi, ze mi je zle, ze jsem na pokraji sil, ze 3 noci jsem nespala, z toho jednu vubec a ze musim k zubari, at mi s detmi pomuze. Mamka prijela, ja se dovolala k zubari, akutne me vzali. Prisla jsem do ordinacky a ze se tedy podivame. Nahlasila jsem, ze kojim, mamku a kluky jsem mela v cekarne (jedine stesti), par minut po 9 mi pichli umrtvovak se slovy, ze to bude klasicky kaz a ze dostanu vlozku, jednalo se o 7 a pry mozna i o 6. Picha a picha a nic tam netece. No... vadna jehla... tak znova vpichy... zuzolabuzo fakt.... podarilo se umrtvit. Tak do cekarny, nez zabere injekce. Po chvili zase na sedatku. A zacalo se vrtat... zubar se nestacil divit. Zub totalne pry zhnity a ze dal to nema cenu a ze nema cenu ani umrtvovat a plnit kanalky, ze asi by to dopadlo resekci a zub by sel stejne pryc a 6 tis.do kose. Ze neco takoveho nevidel. A pokracovalo to dal, pry 6 je taky chytnuta, ale snad jen malicko. Rozhodlo se trhat zub, ze pry se neda zachranit. Ja v mirnem soku, ale vzpominka na tu totalni silenou bolest... no ok. Tak prvni pokus o vytrhnuti... bum 6 se ulomila, byla v horsim stavu nez predpokladal. Nekolikrat bojoval se 7 a nakonec se vytahla cela. A zacaly jatka, krev ne a ne prestat valit ve velkem. Sestra at mi to zasije a at si reknu, ale on ne, dal mi tam na 2x nejakou specialni vlozku, ta mi to stopla na 4 x zastavoval krvaceni, ktere neslo zastavit, ale pak se teda povedlo... 6 nechal tak... Odchazela jsem chvili pred 11 a v mezicase i kojila, na ko v 15h, no a ze se rozhodne co dal, zda me 6 bude bolet. No nebolela. Tak mam vytehnuty ruply zub, ktery nechal byt a za tyden jedu nekam do prdelovic na plombu (tady je jen ve ctvrtky). Mamka byla zlata, umyla nadobi jak v mycce, tak normalne, uvarila manzelovi obed a mi polevku, starala se o starsiho a zajistila pak meho tatku, aby me odvezl na ko (my mame auto ve spravce) odpo a ona jela taky a hlidala mi tam Mikyho, Maty zustal s manzelem, ktery dorazil z prace, prece jen mam jeste kluky oba nemocne. Zitra prijde zase, abych si mohla odpicinou, kdyby trhani bolelo. Fakt je zlata.

@ange_de_la_morte dekuji, ale bylo to zle. Jsem rada, ze Klarka je v poradku
@veselaopicka my davame jen povinne a hexu schema 2+1. Nase dr.to picha na raz, ale my to celkove odmitli
@tsasenka nestovice... to bych je asi nepustila, teda moc jsem nepochopila, zda 3 tydny od strupu, nebo zacatku vysevu, protoze kdyz uz jsou vsude strupy, tak pry ok, ale ja bych mela respekt. Kdyz se Maty narodil, tak svagrova chtela prijit se svyma holkama, co zrovna prodelaly nestovice, ze pry uz nejsou nakazlive, ja ji to nedovolila. Kazdopadne se Maty narodil v dobe, kdy holky jely s babickou do Chorvatska, ale nebyt toho, tak je asi pritahne, i kdyz jsem nesouhlasila, jen aby videly mimi. No to nepochopis.

kleninka
9. kvě 2019

@tsasenka Teda ty trenky jsou dobrý 😂
@halasovci007 krigle jsou pullitry sklo.
@sarinka_nevesta no a co mám doma já 😀 když má ve 3 měsících 6700g a 60.5cm 😂
@priefi chuderko zuby jsou zlo a když se to dostane do této fáze auuu. Tak snad už to budeš mít vše v cajku. Já teď byla na zubním a přitom jsem věděla, že tam mám kaz už dlouho. No jak něco zaboli hned se objednám. Není to sranda. První plombu má už i má 4letacka. Kazik maličký, ale už tam byl.
Já nechám očkovat jen hexu.
@bemo je to tak. Taky mi. Přijde, že jsme rostli jak houby po dešti a dříví v lese na samotce 😁 Já teda něco málo sadit budu, ale jen pro dobrý pocit vlastních rajčat q bylinek. Zahrada teprve začíná zelenat. Před měsícem jsme srovnali terén a zasela jsem trávu. Už mám i hotový svah, ale to musel hlídat muž. S dvěmi dětmi už je to jiný level. Sadila jsem tam snad 30 kytek. A Lukynek začíná být veelky mamanek. Úplně mě hledá 🙈 a Jirkovi pláče a dojdu já a he klid a směje se lumpik.

ange_de_la_morte
10. kvě 2019

@veselaopicka : Klárka má 58cm a 5007g - taky prý málo, ale my jsme za to teda popotahováni :Đ

@priefi : jééé zuby to je fakt šílené, já říkám že bolest od zubů je horší jak porod ... přeju ať už je dobře

bemo
10. kvě 2019

@kleninka já jsem taky nakonec neodolala. Hrášek už je v zemi delší dobu. Jahody jsou loňské, jen jsem rozhodila ty odnože a snad jich bude letos dost. No rajčata a papriky a mrkve a bez cuket a dýní by to taky nešlo. A takhle to mám každý rok a jakmile vlezu do zahradnictví, tak toho přinesu ještě víc. U nás se taky silně mamánkuje. Manžel je z toho nešťastný. Ale dělaly nám to všechny děti v tomto období. Tak víme že to prostě přejde.
@priefi jejda chudáku zuby, to je moje noční můra. Tak ať tě to moc nebolí.

krisatko
10. kvě 2019

@halasovci007 skleněné půllitry na pivo s uchem.

Strana