Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@pe_tu_ss_ka díky. Já jí vždycky když začne kaslat vynesu na balkon. Máme ho v ložnici kde spíme, takže kousek a pak ještě nechám otevřené dveře. Sice mrznu, ale dá se to a jí to viditelně dělá dobře
Ahoj holky, hlásím že žijí, jen děsně nestíhám 🙄 zkusím dočíst aspoň něco? Jak jste na tom s příkrmy?
@fly80 vypadá dobře, jen asi nelze nastavit ty % vlhkosti kolik v místnosti chceš. Nevím co konkrétně znamená 3rezimy.
@laola nám byly příkrmy doporučený koncem měsíce, ale jen kvůli zjišťování alergii, říkala dr, že stačí dát třeba dvě lžičky a zavádět fakt postupně. I tak se mi do toho vůbec nechce.. Možná ještě počkám uvidím. Já se totiž bojím, až ochutnat něco jiného, aby chtěla prso když máme často bojkoty. Třeba kamarádka kojila plně až do roka, maká nechtěla příkrm a pak najednou si vzala od ní maso do ruky a prostě ho zvejkala 😅🙈 je to extrém, ale mě by se to takhle klidně líbilo.. No všichni už se těší až budou moct něco koupit jako skleničku presnidavky to bych jim vytéká zrak kojit do roka 🤣🤣💪 ale asi 5o z jednoho prsů tak dlouho nedáme. I když teď po dva dny jsem ji nacpala i to druhý - tuk tuk třeba ho nakonec ještě rozkojíme.
@halasovci007 já to taky nijak nebudu řešit první syn vždy snědl jen malinko a zbytek se stejně dokojil a přibíral a prospíval v pohodě 😊 a už si úplně nevzpomenu ale začínala jsem myslím až v sedmém měsíci
@halasovci007
@malecek
@laola nám také byly už doporučeny, a hlavně hned tu brožuru od Hami jsme dostali 🤦a že prý máme dávat rovnou kousek masa a zeleninu 😱🙄 tak jsem jen odkývala a děláme si to po svém... Malý začal sledovat, když jíme a otevírat papulu... Ale já moc na kaše nejsem.. Pojedeme metodou BLW - kdy si dítě so určuje co a kolik sní.. Zatím dostal do ruky 2x okurku a vycucal z ní šťávu a pak už měl i kousek brambory, z jedné čtvrtiny co měl v ruce, ožužlal z toho vršek.. Ale stejně je prsomil, takže u doktorky v 6m řekněme, že zkoušíme, ale že nechce a pojedeme si po svém 🙂
@halasovci007 můj bracha byl do roka jen kojeny, pak mama šla na operaci a mléko najednou - nejspíš citil mliko kvůli lekum na bolest jinak - ze dne na den nechtěl a přešel na svíčkovou🙂))
@pe_tu_ss_ka asi tak 👍
Naše Dr je v klidu minule říkala že je ještě čas ať nikam nespechame (to ani nechceme 😂)
Já budu taky zkoušet blw a někdy mixovat asi podle toho co budu vařit. Už se fakt těším 😂
Tatínek dal malému olíznout křížalu z jablka a ten mlaskal jak by ochutnal steak 😂😂😂
@pe_tu_ss_ka zeptám se jak blbec, ale ten brambor asi nepapa syrovej, ne? 🙂
@lindikova nene, normálně uvařený nebo na páře.. Ale ne úplně do měkka, aby to neromačkal.. Dělají se dětem takové hranolky, aby mu koukal nahoře i dole, když to chytí, aby se trefil do papuly, jak zrovna potřebuje 🙂
@pe_tu_ss_ka to je dobrý!
@lindikova fajn je stránka prcku najez se sám, mají i stránku na FB, kde se maminky radí.. Právě jsem tam chytila, jak je zvykem dávat jako první mrkev, a přitom mrkev staví.. Tak se tam ptaly maminky, jak to udělat, aby se jim vůbec prcek po zavedení vykakal.. A tam radily, že mrkev ne, ale naopak co nejvíc zelené zeleniny, že je hodně vodnatá a je to lepší na začátek 🙂
Ještě je stránka www.jídlodotlapky.cz 🙂 pak je snad i kniha, ale ta je všude vyprodaná a nemůžu jí sehnat
@halasovci007 jé tam právě to kolečko a ty tři režimy jsou, že si nastavis, kolik má jít té páry. Sem na to zvědavá
@fly80 no to imunologické okno není potvrzené.. Není to ani podložené nějakým výzkumem.. Dřív to bylo, že lepek do 1 roku ne, a teď by to cpaly do děti už od 4 měsíce 🤷🤦
@pe_tu_ss_ka
@malecek muj chlap včera jedl jabko s malou v ruce a prej mu chytla ruku a natvrdo si natáhla to jabko k pusi 😀 já už ted pomalinku zavádím maso (teď králičí) a uvažuju nad svačinkou odpolední, když se včera tak sápala po tom jabku... No uvidíme... Moc se mi nechce přestávat kojit uplne, už jen díky tomu že nekojíme ten oběd mám pak zbytek dne nalitá prsa a v noci tuplem jak jí jen dvakrát za noc... :D
@krisatko no jen s rozvahou, ségra takhle zavedla na večeři kaši, pak oběd, pak zavedla svačinu a kojila jen 2x denně a pak chtěla v noci... no a on se samozřejmě tolik nebudil, no a pak ji začal v 8m úplně bojkotovát prsa... tak jsem ji hledala rady, že má kojit před a po jídle a kaši, ze má dávat ráno, protože na noc je to strašně těžký jídlo (aby pak ty děti vstávali na mliko, že jo).. no a pak se teprve zase srovnal...
@pe_tu_ss_ka já snad ani kaši dávat nebudu, nevím.... zatím jedem fakt jen ten oběd, možná přidám během tohoto měsíce tu svačinku jednu. ale stejně bych chtěla cca v roce už kojit jen ráno a třeba večer.... nechtěla bych kojit určitě chodíci a mluvící dítě 🙂
@krisatko jojo mám to stejně, s tou kaši to na mě zkoušela i sestra u dětské, že se aspoň víc vyspím... Ale já nevím, mě oční kojení vůbec nevadí, vždy se ho vezmu k sobě a buď ho pak po kojení vrátím do postýlky a nebo usne mě společně a pak si ho je přehodit na druhé prso, když se vzbudí.. A pak ty rána, když se vzbudí u mě a podívá se nahoru na mě téma kukadlama a usměje se 😍 ale určitě chodící dítě bych venku v roce asi kojit nechtěla, taky bych si to chtěla nechat tou dobou jen do postele,maximálně doma 🙂 kaše ho budou čekat jednou ráno na snídani 🙂
@lindikova to je slovo do pramice, já chci taky kojit co to půjde.
@malecek je to jiná chuť tak mu to smakuje
Malá na nás taky začíná koukat když jime tak uvidíme jak se to vyvine.
@pe_tu_ss_ka moje spolurodici co chodíme vozit taky na už má eho na mrkví a němuž se jí vykakat a je najednou plačící. Ta mrkev nic dobrého asi fakt.
@halasovci007 já mrkev sice zavedla jako první, ale hodně naředěnou MM a s olejem o lžičku více než se píše a uplně v pohodě.
@pe_tu_ss_ka Když chodíte cvičit, jak dlouho tam strávíte? My jdeme teď ve středu poprvé tak vubec nevím...
Takže když nechci kojit, mám dávat na noc kaši? 🙂 Já už mám prsa tak zničeny, že to chci zkusit doklepat do 6M k těm přikrmům a pozvolna přestat kojit úplně. Navíc chceme zkusit co nejdřív druhé dítě a MS ještě vůbec nemam 😟, plně kojim.

@halasovci007 co myslíš?