Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@krisatko Což o to, na spaní si nemůžu stezovat. Kolem 23 ji dávám spící do postýlky a vstává zpravidla mezi půl šestou a půl sedmou. Spíš, aby proběhl dobře ten přechod na další stravu 🙂.
Blbý je akorát to, že večer se uspává právě kojením, dat ji do postýlky vzhůru, tak bude řvát celé hodiny, chováním usne zřídkakdy.
@zavodnice mě teď konečně začla akceptovat dudlík takže když nakrmím jinak (tedy oběd - zeleninka) pak dáme dudina vezmu ji do naručí a bud sedí a poplácávám na zadečku nebo chovám a zpívám u toho. Dneska byla tuhoš hned v půlce černých očí... Ale trvalo to... kolik jí je? Ehm... skoro půl roku než jsme k tomu dospěly
@krisatko prvně jsme tam byly asi 40 minut, možná déle... Dost jsme se bavily a teprve pak se podívala na malého... Jinak ani ne 30 minut 😊
Ahojte už je pres 4 mesice co nam Eliška dela radost. Kojime super ale poslední týden v noci malem každú hod kojit. Včera sem myslela, že ju osidim um ale prd 😏
@martinasip u nás se poslední dva dny taky hůř spí:(
Holky taky Vam tak papaji ruce? Mne prijde ze nam zacinaji zuby.. je to kazdym dnem horsi. Narve si ruku do pusy a uplne silou si rejdi po dasnech ve predu ale az tak ze ji prsty a pest zbela jakou silou.. ja bych ji nejak chtela ulevit ale kousatko poradne neuchopi do ruky jsou na ni silny jeste. Druhej den je cele odpoledne protivna a porad jen breci. Ale pres noc teda spi porad celou noc.
@veselaopicka u nás se žerou ruky už dlouho a nic
@veselaopicka já jsem malému koupila kousátko v DM, takovou zelenou tlaku, která je na malém kroužku a je zahrnuta, že to akorát pasuje do pusy.. To žere o sto šest 😂 moc dobře se mu drží a chutná 🙂 jinak taky tam cpe kde co, a má tam dole vpředu dvě linky, že se asi zoubky už připravují, ale na dotek nic neleze 🙂
@pe_tu_ss_ka ja jsem ji to projizdela a taky nic malem mi tu ruku sezrala ale asi jak se tam ty zoubky posouvaji tak ji to trapi. V Dm se stavim dekuju za typ. Mne ji je uplne lito a trpim s ni. V sobotu ma cely den hlidat tatinek tak to snad nejak zvladnou.
@veselaopicka my ještě pořídili calgel, ale použili jsme ho jen jednou, partner četl příbalový leták, a tam že když se toho dá víc než málo, tak jim můžeme umrtvit pusu, až by nemohly polykat 🙊 tak máme doma homeopatika, co ségry malému zabraly krásně, tak až bude plakat, že ho to bolí, tak je vytáhneme.. Zatím hi jen svědí, a nejvíc se mu líbí to kousátko, a nebo když mu masírujeme dásně dudlikem 😂
@pe_tu_ss_ka a jaky homeopatika? Chamokid? Taky musim mit neco doma at ji to co nejvic ulehcim.
@veselaopicka jojo, Chamokid 🙂
Ahojky, trochu nestíhám číst, trápí nás zuby a pak chřipka i očkování jsme na 4 měsících vynechali. Malý má 6625g 66cm a 4 měsíce. Rychle to utíká, hodně nás trápí zuby. Jinak už jsme přešli na příkrmy páč jsme na um a je jedlík. Ale co se nám teď pár dní no týden děje, přestalo mu asi chutnat mlíko. Odmítá mi pít. Sice ráno ve 4-5 se vzbudí vypije 150ml a pak až v devět láduju do něj další 150ml ale to vypije třeba jen 90-120ml a to pije i hodinu a více a pak u toho řve. A to pak vypadá podobně celý den. Nemáte někdo s tím zkušenosti?? Bojím se aby mu nechyběli tekutiny. Čaj ani vodu nechce to blije zpět. Nevím jak ho naučit zase na mlíko. Příkrm dostane cca 30-40g a když je to nová zelenina tak jen třeba tři lžičky ale ne plné, jen na okraj na seznámení páč kolikrát to plive ven. No nevím co s ním :( bojím se aby nestrádal. Hlavně není ležák. Plazi se krásně a rychle, otáčí na obě strany, zpět na jednu. Takže energie vydává hodně, má 10 čertů v sobě. ;)
@pe_tu_ss_ka tak my ocko odkladame o tyden, Miky uz ma od vcera tekouci rymu a ja mam ucpany kapajici kohoutek a krasne bolave dutiny 😕
@fly80 snad bude Rozka brzo v poradku. Nechapu, co Viky na tom oleji chutnalo. A nebylo ji pak blbe?
Zoubky! Koupila jsem olejicek a masazni zinku ve tvaru zadicka mam a chystám se na to. Slinta desne, ruce v puse, ofrnuje se a na dasnickach už se to rýsuje🙂 https://www.biooo.cz/detsky_olej_prvni_zoubek_s...
@lindikova s tímto olejíčkem máte zkušenosti??
@priefi mě se naštěstí z bolení v krku nic nerozjelo.. Ale zase mi včera vyskočil opar.. Tak jsem nasadila zvýšenou dávku vitamínu B a mažu, už mám stroupky.. Zítra si asi ještě sjedu pro náplasti, a pro jistotu to ve středu zalepim, volala jsem kvůli tomu k dětské.. Sice prý po 5 měsíci protilátky v mléku klesají, ale prý by to mělo být v pořádku, že může být očkovaný... Tak nevím no..každopádně makám na tom, abych ho ve středu neměla, nebo aby to byl už jen strup..
Holky, díky za vaše poznatky 👍😉 Já na doktorku cumela jak padla z višně... U kluků jsme začínali nějak pozděj, navíc jednu zeleninu víc dnů a teď tu na mě vybalila od prvního dne zasmazka, každý den něco jiného atd. Takže zkoušíme. Už měl mrkev (kakal líp než obvykle), brambor, batat, špenát, petrzel i s tou zasmazkou. A dobrý (klepu). Dostane to na oběd, vždycky je u toho děsná prča, jak mu vykládám, jak je to strašně dobrý. Dá tak pět lžiček, z toho něco vymlynkuje ven. A víc ho netrápím, pak si ještě pro jistotu praskne, aby to bylo Joo všude 😂 ale jsem prozirava a vždy už to tuším, tak je poutiranej😀 No a pak dostane kozu a je spokojený.
Jo a dneska jsem si do kočárku položila pytlík s rohlikama a nějak se mu to posunulo k hlavičce a jeden se mu prikutalel k pusince. No to jste měly vidět, jak se k němu lisal a olizoval ho😂
můžu se zeptat - je tady nějkaý dítko, který ještě nic neochutnalo a maminka to zatim ani neplánuje?
@sarinka_nevesta Já. Plánuji do 7 měsíce jen kojit. Asi zhruba. Až bude malá o jídlo jevit zájem 😊
@sarinka_nevesta my
@lindikova a kojis?
@sarinka_nevesta kromě oliznute křížaly nic a nic ještě měsíc dva neplanujeme
@sarinka_nevesta nas Miky je na mm a nemam v planu zacinad driv jak v 6m, neli pozdeji

@zavodnice kaši nebo UM, co znám děti na UM tak spí celou noc