icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
27. kvě 2019

@zavodnice kaši nebo UM, co znám děti na UM tak spí celou noc

zavodnice
27. kvě 2019

@krisatko Což o to, na spaní si nemůžu stezovat. Kolem 23 ji dávám spící do postýlky a vstává zpravidla mezi půl šestou a půl sedmou. Spíš, aby proběhl dobře ten přechod na další stravu 🙂.
Blbý je akorát to, že večer se uspává právě kojením, dat ji do postýlky vzhůru, tak bude řvát celé hodiny, chováním usne zřídkakdy.

krisatko
27. kvě 2019

@zavodnice mě teď konečně začla akceptovat dudlík takže když nakrmím jinak (tedy oběd - zeleninka) pak dáme dudina vezmu ji do naručí a bud sedí a poplácávám na zadečku nebo chovám a zpívám u toho. Dneska byla tuhoš hned v půlce černých očí... Ale trvalo to... kolik jí je? Ehm... skoro půl roku než jsme k tomu dospěly

fly80
27. kvě 2019

Trochu se zpožděním 😍 Je trochu menší a min váží, než její ségra v tom čase, tak asi bude po mě. Jinak v obličeji si podobné jsou hodně. Jen tedy ty vlasy 😊

pe_tu_ss_ka
27. kvě 2019

@krisatko prvně jsme tam byly asi 40 minut, možná déle... Dost jsme se bavily a teprve pak se podívala na malého... Jinak ani ne 30 minut 😊

martinasip
27. kvě 2019

Ahojte už je pres 4 mesice co nam Eliška dela radost. Kojime super ale poslední týden v noci malem každú hod kojit. Včera sem myslela, že ju osidim um ale prd 😏

lindikova
27. kvě 2019

@martinasip u nás se poslední dva dny taky hůř spí:(

veselaopicka
27. kvě 2019

Holky taky Vam tak papaji ruce? Mne prijde ze nam zacinaji zuby.. je to kazdym dnem horsi. Narve si ruku do pusy a uplne silou si rejdi po dasnech ve predu ale az tak ze ji prsty a pest zbela jakou silou.. ja bych ji nejak chtela ulevit ale kousatko poradne neuchopi do ruky jsou na ni silny jeste. Druhej den je cele odpoledne protivna a porad jen breci. Ale pres noc teda spi porad celou noc.

malecek
27. kvě 2019

@veselaopicka u nás se žerou ruky už dlouho a nic

pe_tu_ss_ka
27. kvě 2019

@veselaopicka já jsem malému koupila kousátko v DM, takovou zelenou tlaku, která je na malém kroužku a je zahrnuta, že to akorát pasuje do pusy.. To žere o sto šest 😂 moc dobře se mu drží a chutná 🙂 jinak taky tam cpe kde co, a má tam dole vpředu dvě linky, že se asi zoubky už připravují, ale na dotek nic neleze 🙂

veselaopicka
27. kvě 2019

@pe_tu_ss_ka ja jsem ji to projizdela a taky nic malem mi tu ruku sezrala ale asi jak se tam ty zoubky posouvaji tak ji to trapi. V Dm se stavim dekuju za typ. Mne ji je uplne lito a trpim s ni. V sobotu ma cely den hlidat tatinek tak to snad nejak zvladnou.

pe_tu_ss_ka
27. kvě 2019

@veselaopicka my ještě pořídili calgel, ale použili jsme ho jen jednou, partner četl příbalový leták, a tam že když se toho dá víc než málo, tak jim můžeme umrtvit pusu, až by nemohly polykat 🙊 tak máme doma homeopatika, co ségry malému zabraly krásně, tak až bude plakat, že ho to bolí, tak je vytáhneme.. Zatím hi jen svědí, a nejvíc se mu líbí to kousátko, a nebo když mu masírujeme dásně dudlikem 😂

veselaopicka
27. kvě 2019

@pe_tu_ss_ka a jaky homeopatika? Chamokid? Taky musim mit neco doma at ji to co nejvic ulehcim.

pe_tu_ss_ka
27. kvě 2019

@veselaopicka jojo, Chamokid 🙂

luciesodomek
27. kvě 2019

Ahojky, trochu nestíhám číst, trápí nás zuby a pak chřipka i očkování jsme na 4 měsících vynechali. Malý má 6625g 66cm a 4 měsíce. Rychle to utíká, hodně nás trápí zuby. Jinak už jsme přešli na příkrmy páč jsme na um a je jedlík. Ale co se nám teď pár dní no týden děje, přestalo mu asi chutnat mlíko. Odmítá mi pít. Sice ráno ve 4-5 se vzbudí vypije 150ml a pak až v devět láduju do něj další 150ml ale to vypije třeba jen 90-120ml a to pije i hodinu a více a pak u toho řve. A to pak vypadá podobně celý den. Nemáte někdo s tím zkušenosti?? Bojím se aby mu nechyběli tekutiny. Čaj ani vodu nechce to blije zpět. Nevím jak ho naučit zase na mlíko. Příkrm dostane cca 30-40g a když je to nová zelenina tak jen třeba tři lžičky ale ne plné, jen na okraj na seznámení páč kolikrát to plive ven. No nevím co s ním :( bojím se aby nestrádal. Hlavně není ležák. Plazi se krásně a rychle, otáčí na obě strany, zpět na jednu. Takže energie vydává hodně, má 10 čertů v sobě. ;)

priefi
27. kvě 2019

@pe_tu_ss_ka tak my ocko odkladame o tyden, Miky uz ma od vcera tekouci rymu a ja mam ucpany kapajici kohoutek a krasne bolave dutiny 😕
@fly80 snad bude Rozka brzo v poradku. Nechapu, co Viky na tom oleji chutnalo. A nebylo ji pak blbe?

lindikova
27. kvě 2019

Zoubky! Koupila jsem olejicek a masazni zinku ve tvaru zadicka mam a chystám se na to. Slinta desne, ruce v puse, ofrnuje se a na dasnickach už se to rýsuje🙂 https://www.biooo.cz/detsky_olej_prvni_zoubek_s...

luciesodomek
27. kvě 2019

@lindikova s tímto olejíčkem máte zkušenosti??

fly80
27. kvě 2019

@priefi naštěstí jí blbě nebylo. Ale co není, může být. Taky nevím co jí na tom chutnalo, ale ona miluje ten rybí tuk od Mollers. Každý den jí vysvětluju, že se může jen jedna lžička a ona stejně přijde, jestli jí dám ještě. A přitom to není žádná dobrota. Nevím 😂

pe_tu_ss_ka
27. kvě 2019

@priefi mě se naštěstí z bolení v krku nic nerozjelo.. Ale zase mi včera vyskočil opar.. Tak jsem nasadila zvýšenou dávku vitamínu B a mažu, už mám stroupky.. Zítra si asi ještě sjedu pro náplasti, a pro jistotu to ve středu zalepim, volala jsem kvůli tomu k dětské.. Sice prý po 5 měsíci protilátky v mléku klesají, ale prý by to mělo být v pořádku, že může být očkovaný... Tak nevím no..každopádně makám na tom, abych ho ve středu neměla, nebo aby to byl už jen strup..

laola
27. kvě 2019

Holky, díky za vaše poznatky 👍😉 Já na doktorku cumela jak padla z višně... U kluků jsme začínali nějak pozděj, navíc jednu zeleninu víc dnů a teď tu na mě vybalila od prvního dne zasmazka, každý den něco jiného atd. Takže zkoušíme. Už měl mrkev (kakal líp než obvykle), brambor, batat, špenát, petrzel i s tou zasmazkou. A dobrý (klepu). Dostane to na oběd, vždycky je u toho děsná prča, jak mu vykládám, jak je to strašně dobrý. Dá tak pět lžiček, z toho něco vymlynkuje ven. A víc ho netrápím, pak si ještě pro jistotu praskne, aby to bylo Joo všude 😂 ale jsem prozirava a vždy už to tuším, tak je poutiranej😀 No a pak dostane kozu a je spokojený.

laola
27. kvě 2019

Jo a dneska jsem si do kočárku položila pytlík s rohlikama a nějak se mu to posunulo k hlavičce a jeden se mu prikutalel k pusince. No to jste měly vidět, jak se k němu lisal a olizoval ho😂

sarinka_nevesta
27. kvě 2019

můžu se zeptat - je tady nějkaý dítko, který ještě nic neochutnalo a maminka to zatim ani neplánuje?

niki8193
27. kvě 2019

@sarinka_nevesta Já. Plánuji do 7 měsíce jen kojit. Asi zhruba. Až bude malá o jídlo jevit zájem 😊

martinasip
27. kvě 2019
martinasip
27. kvě 2019

@lindikova a kojis?

malecek
27. kvě 2019

@sarinka_nevesta kromě oliznute křížaly nic a nic ještě měsíc dva neplanujeme

malecek
27. kvě 2019

@laola 😂😂😂

malecek
27. kvě 2019

@laola zasmazka? Jako fakt?

priefi
28. kvě 2019

@sarinka_nevesta nas Miky je na mm a nemam v planu zacinad driv jak v 6m, neli pozdeji

Strana