Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@halasovci007 děkuji. Malemu to nic nedělá. A já ještě pořád piju jeden krát denně kojící čaj.
Kde se da sehnat ten chamokid?? V lekarne mi rekla ze ho nemaji a ani nelze objednat.
@veselaopicka tak u nás, se spí přes den, jinak máme doba brek a malou protivku. Někdy stačí 20minut a je hák vyměněna. Jindy spí dlouho třeba dneska spala od 16 do 18:40! Ale hák se vyspinkal do růžová to hází úsměvy na všechny strany. Teď mi přijde víc spava, že se začala sama otáčet, tak na větší výdej energie..
Taky se vám prcci sněhu nahlas když děláte blbosti? Malá se rechta, je to děs a prča 😊😍
@bemo u nás je tatínek jak nadpřirozena bytost, malá na něm může oči nechat, směje se na něj, on ji vypráví vymyšlený pohádky, ukazuje ji a počítá prsty, prdi na bříško a chechtají se. Věděla jsem, že bude dobrej táta, ale nestačím zirat, je ještě lepší než jsem si myslela. Prebaluje, prevlikne, pomáhá koupat.. Kromě kojení zastane všechno ❤️chápu, že to manžela mrzí. Ale je fakt, že ten můj se jí věnuje co to jde. I v šestinedělí když jsem byla úplně ko v noci ji nosil prebalovat, já nakojila, on prebalila. Moc mi pomáhal a i teď se s v azi co to jde, jen už na a kolem baráku, tak není tolik času jako v zimě. Ty rohlíky vypadají luxusně 😍
@veselaopicka to znám taky dělám psi kusy, aby se smála když chci fotit. Jinak se směje i na všechny strany na mě, na tátu na babičku, na dědu. Jakmile vezmu mobil do ruky, zvážní a ne a ne se usmívat.
@malecek taky jedu furt ráno trojboj - kojící, fenyklovy, Caro a odpo Sunar ba mliko a meltu. Ale teď se trochu bojím, že když je blinkaci a začala se točit na bříško, aby to stačilo to mliko.. Přece jen kojime prakticky z jednoho prsa.
@bemo 😱 mňaaam, nechceš další nenáročné dítě? 😂
Snad to přejde, myslím, že tímhle obdobím si přijde asi každé dítě, že máma je nejlepší a nikdo jiný 🙂
@veselaopicka my objednávame z internetu na zasilkovnu.. https://www.drkh.cz/produkt/chamokid/
@halasovci007 to mě úplně dojalo, jak si manžel malé hledí 😍😍😍 Náš taťka přebaloval zatím asi 2x😂 Ale zase vím, že kdyby byli potřeba, postará se. Třeba teď večer malého dám spát a můžu jít běhat. Vím, že i kdyby se vzbudil, taťka ho uchlacholi😁
@halasovci007 můj manžel taky pomáhá a dokáže mě zastat úplně ve všem. Jen to nedělá, protože to zatím není potřeba. Už jsem si i odsála mléko aby mu to dal z flašky on, aby Šimonek viděl že i tatínek má mlíčko, teda jen ve flašce. Ale ani to od něho nechtěl. Včera se mu podařilo po dlouhé době uspat, ale musela jsem být na dohled a manžel se na něho ani nekoukal, aby si Šimonek nevšiml kdo ho drží. Ale i to je u nás obrovský úspěch.
@pe_tu_ss_ka klidně, přijeď 😀 jedno "dítě" navíc se u nás už nepozná 🙂
Holky recept hodím. Na ty donuty je to klasické těsto na koblihy a šneci to je toto : kvásek 250 ml vlažneho mléko, 2 lžičky cukr moučka, 25 g kvasnic. Nechat 15 minut vzejít. 400 g hladké mouky, půl lžičky soli, 2 lžíce cukr moučka a 60 g měkkého másla. Vše smíchat, včetně toho kvásku a nechat vykynout na teplem místě. Mě to kyne i hodinu. Pak rozvalet na 2 placky o tloušťce cca 0,5 cm a potřít rozpuštěným máslem a posypat cukrem krystalem a skořicí. Cukrem i skořicí nešetřit, docela se tam ztratí. Zamotat, nakrájet cca 2 cm široké a potřít vajíčkem. Peču to na 200 stupňů do ztmavnutí, cca 8 minut.
@bemo 😂 tak my přijdeme i s malým, akorát po tom kynutém by mi asi odletěl na měsíc 😂😂
@bemo u nas se taky na tatinka smeje, ale musi mit naladu, jinak chce me. Ale je pravda, ze manzel dela blbiny, ktere se mu libi a hrozne se pri tom smeje. A starsi je tatinkuv kluk a po porodu uz uplne. Jsem rada, ze uz se to ale zlepsilo, po navratu z porodnice byl na me extremne urazeny a ja nesmela nic, vse musel tatinek, jinak neskutecny rev.
@malecek @bemo Vypada to luxusne! Neposlaly byste mi prosim recept na rohlicky/housticky a donuty do sz? @bemo nedivim se, ze Ti deti trhaji ruce 😅 @malecek nevim jak housky, ale treba u mazance, ktery je vetsi, tak aby byl vlacny pomaha, ze ze startu se pece na 180C cca 25 min a pak 25 min na 120C.
@halasovci007 jestrabina a kopr na kojeni. Nemelo by se salvej a matu, stopujou laktaci. Kopriva ano, ale omezene, pozor na ni. Ale jsou i kojici caje, co ji obsahujou.
@halasovci007 jinal velky vyber caju maji na giga lekarne, kdyz napises do vyhledavace kojici, najde jich spoustu, avsak kdyz das jejich zalozku koj.caje, tak tam je par, co neni pri heslu kojici, ale zase jine, tak si kdyz tak projdi, co Ti bude nejvic sedet.
Holky tak píšu včerejší echo z rehabky... Malá má prý mírný náklon hlavy do leva, rozestup břišních svalů a opravdu špatně pase, tahá to prý rameny a lopatkami místo aby správně zapojila to bříško a zadeček. Takže minimálně pár týdnů cvičit budeme. Říkala jsem, že už se minulý týden celý točila na bříško, tak mi bylo taky řečeno, že je to brzo.... Naštěstí ji spíše chválila než že by to byl problém. Říkala že bychom ani chodit nemuseli, ale že by to mohlo pak způsobit to že si udělá špatné návyky a bude mít později skoliozu. Tak jsme řekli, že to pár týdnů abychom jí pomohli spojit ruky s nohama a zapojit ty správné svaly chodit budem. Čemu jsme se s manželem smáli, že nám řekla, že ji máme trochu "brzdit", dělat méně blbostí (prdění na břicho a podobně) aby se zpomalila a soustředila na to správné držení těla.... Ale tomu jsme se fakt zasmáli.... Rozhodně ji brzdit nebudeme. Spíš naopak využiju té její aktivity aby co nejrychleji bylo to cvičení za námi. Co se týče reflexů na různé tlakové body říkala, že je malá ukázkové miminko, že by si ji mohla vzít na nějaký seminář jako figuranta. Tak uvidíme no... Cvičit budeme až příště, ale zatím nám opravila nošení a zvedání, že máme zvedat přes bok kvůli té diastáze.
@krisatko ty brďo, tak snad se to brzy zlepší, a nebudete muset cvičit dlouho.. Já si říkám, že snad až začne lézt, tak snad už nemůžou nic najít 🙏 příští týden nám chce přidat 3 cvik, a to už prý bude poslední, maximálně vždy upravíme ty které už nebude potřebovat.. 🙄 Včera a dnes má teda od cvičení pauzu, protože se nesmí cvičit, když je po očkování nebo je nemocný.. Tak zase zítra začneme.. Jinak taky malého zvedám přes bok, že si ho jako překulím na ruku.. Ale to jsem si osvojila už z doby, kdy jsem dělala lektorku, podobně se má vydávat i z autosedačky.. Jinak pěkně je to popsané v knize Něžná náruč rodičů, tam jsou super fotky, jak by se děti neměly nosit a proč 🙂
@halasovci007 a jeste pry je super na kojeni recke semeno
@pe_tu_ss_ka o te nezne naruci jsem slysela, ze tam jsou super uchopy a manipulace, ale ze to je treba delat 100% spravne, jinak se spis ublizi miminku
@priefi no mě přijde, že spíš vyvrací, a na fotkách je vidět proč, jak by se neměly děti držet/nosit.. Jinak tam nejsou nijak těžké polohy pro nošení dětí, že by se jim ublížilo.. Spíš se jim ublíží do budoucna, když se budou nosit špatně.. 😊
@pe_tu_ss_ka no tak to bych chtela videt jak bych ji vytahovala pres bok z vajcka kdyz tam je napasovana...
@veselaopicka jde to, fakt.. Jednou rukou v podpaží a druhou prekulit a zády nahoru ven.. A to máme teda pucka a taky tam je fest kolem ramen..
Holky u nás je poslední dobou problém se spaním. V noci vstavame i 4x, přes den spí často jen v náručí jinak je za 20 minut vzhůru ... Myslíte že to může být zubama? Nerada bych z toho že spí od malička sama v postýlce dopadla v půl roce tak že budu spát v sedě s prckem v ruce :-/
@veselaopicka
@pe_tu_ss_ka já takhle zvedam Adama pořád a to je Pucek. I ze sedačky to jde 😉
@malecek mne todle dela asi mesic. Jak kdyby si chtela sedat.
@veselaopicka jj ti budou mít brisaky 😂😂

@zzuzzana1 my u starsiho zacali hokaido a pak zkusili i maslovou