icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
4. čer 2019

Holky čím matlat malé "potničky" ? Co je venku takový pařák tak má celou hlavu samy pupínek i ve vlasech i na obličeji

santte
4. čer 2019

ahoj holky, která z vás je již na příkrmech? Kluk 15.1. máme 7200g, dokáže mi vypít 240ml mléka (odsávám své) a dr. mi říkala, že když tak hezky přibývá na váze, že stačí od 6. měsíce a to se mi zdá hodně pozdě... hm? Kdy jste začali s příkrmy?

sarinka_nevesta
4. čer 2019

@santte ja urcite nezacnu pred ukoncenym 6.mesicem 😉

sarinka_nevesta
4. čer 2019

@halasovci007 a nebylo by lepsi misto dudliku dat prso? 😉

pe_tu_ss_ka
4. čer 2019

@santte malý má také zatím pořád jen prso, max dostane do ruky na ohlodání okurku, nebi nějakou zeleninu.. Ale nikdy tomu moc nedá, a s příkrmy začnu až později.. Bude mu sice teď v sobotu 6m, ale korigovaně teprve 4m.. Takže není kam spěchat.. Máme to tedy posvěcené od všech, kam chodí na kontrolu, že může.. Ale mě se zatím nechce to nějak hrotit.. Dle doktorky z centra pro rizikové novorozence máme čas až do srpna, kdy mu bude korigovaně 6m.. Takže to nechávám zcela na něm, a určitě půjdeme cestou BLW, a max někdy něco lehce mixnutého.. Navíc kojené děti můžou začínat až v 6m, u dětí na UM se začíná ve 4m..

halasovci007
4. čer 2019

@krisatko boj s větrnými mlýny..
@fly80 já teda mám první, tak asi všechno moc řeším. Ale prostě já chci abych ji dala do života co nejlepší základ když to můžu podpořit kojením budu kojit jak to půjde.

halasovci007
4. čer 2019

@priefi mě manžel nadával ať ji dám dudlík když brečí že ho chce a prso nechtěla. Ptz místo dudlíku má dostat prso, jenže to ne vždycky jde třeba v autě nebo v krámě asi těžko 😅👌tak prostě dudlík má a hotovo. Když ho nechce necpunji ho a když brečí dám jí ho.

halasovci007
4. čer 2019

@sarinka_nevesta když brečí a propina se, že prso nechce tak ne. A dám dudlík a je spokojená. Někdy prso vezme a někdy chce prostě dudlík. Je umanuta už od malička 😅👌

priefi
4. čer 2019

@krisatko muses napr.zinkovou mastickou jako napr.rybilka, sudokrem, anebo obklady z cerneho caje

priefi
4. čer 2019

@santte my zacneme az v 6m 😉

priefi
4. čer 2019

@sarinka_nevesta kdyz je bojkot, tak prave to prso nechce a rve, jen co k nemu to prso das. Je to o nervy

fly80
4. čer 2019

@krisatko černý čaj prý pomáhá. Určitě neuškodí, vyzkoušej 😉
@santte pokud dáváš mm, tak kolem toho šestého měsíce. Pozdě to určitě není, není kam chvatat.
@halasovci007 no to víš že jo. Však kdybys mě viděla s první dcerkou. Dneska u téhle už tak moc řešit ani nemůžu. Musím tu péči holt rozdělit mezi dvě. Je to taková moje maličká chudinka 😍😂

malecek
4. čer 2019

@santte určitě není pozdě , opravdu není kam spěchat. My taky začneme až někdy o prázdninách

malecek
4. čer 2019

@pe_tu_ss_ka Adam se na okurku ksichtí 😱😂

pe_tu_ss_ka
4. čer 2019

@malecek ten náš vyucucává ten střed 😂

pe_tu_ss_ka
4. čer 2019

Tak ten náš pán už se celkem obstojně otáčí, dokonce už umí vyndat i ruce a už se nestydí, takže už to ukáže i nám, a ne že ho najdeme až na bříšku 😂 za to se teď ale rozčiluje, že nedosáhne na hračky, když je nemá na délku ruky, snaží se plazit a přitahovat nohy pod prdku, ale prostě to ještě nejde 🤷😂 jinak vedra přežívá v plence a spaní přes den také moc nedá, spí jedině s prsem na dosah 🙈 ale to zase já nic nestíhám doma udělat.. Jak dáváte ta vedra vy a prcci?

ange_de_la_morte
4. čer 2019

U nás vedra zatím nic extra - jako venku ano, ale domě je přijatelně - na noc dávám dokonce dlouhý overal a peřinku, až bude tepleji nejspíše nechám jen tenký spací pytel místo peřiny, jinak venku šílené horko - to Klárka moc nedává, takže spaní během dne katastrofa - dýl jak 20 minut vkuse nedá - je zvyklá spát v kočáru ale v poledne se to naproto nedá ani ve stínu ... na procházky chodíme ráno ( dnes jsme byli už o půl 8 ráno) a pak až kolem 17-18hod.

Jinak Klárka se stále ještě neotáčí - otočí se nabok když hodně chce, ale jinak se spíše vzteká abychom ji otočili

@santte : Klárka je 30.1. a na příkrmy se zatím nechystáme, není kam spěchat ...

pe_tu_ss_ka
4. čer 2019

@ange_de_la_morte my už mu vyndali i peřinu, a spí jen v overalu s krátkým rukávem a krátkými nohavicemi.. A od kope se vždy i deku, takže nepřikrýváme.. Maximálně dostává plenku, a tu si pak občas ňuchá, když je v polospanku.. Jinak závidím, že doma máte tak příjemně.. My jsme oba horkokrevní a ten malej to asi zdědil po nás.. Takže nejlíp nám je, když je tak 20 stupňů.. Ale tyhle hice teda nedáváme ani jeden..

ange_de_la_morte
4. čer 2019

@pe_tu_ss_ka : my máme v létě maximum 21,5 - výš teplota v domě nejde, v ložnici ( ta je vpatře) pak maximálně 22-23 , máme starý barák takže 80-tky zdi a větrám jen v noci ... jako je to super, ale v zimě zase topíš a topíš než to vyhřeješ :Đ

pe_tu_ss_ka
4. čer 2019

@ange_de_la_morte nám to nevadí ani v zimě, co máme malého, tak jsme vždy jen lehce zatopili, ale to jsme pak umírali vedrem sami 😂 naštěstí je po nás, tak věřím, že to nebudeme muset hrotit s tím topením.. Naposledy když jsem byla s malým u kamarádky, tak venku bylo asi 15 stupňů, bylo pod mrakem, a dojely jsme autem - já jen v košili a pod tím kojící tílko, a malý měl jen body s dlouhým rukávem a polodupky.. Děsně se divila, že jsme tak málo oblečení.. A u ní v bytě bylo asi 40°, normálně by se tam vylihla kuřata, nevyvětráno.. Já myslela, že se rozteču a malého jsem musela vysvléknout jen do body a ze mě ten pot tekl.. A ona to zdůvodnila tím, že malá je pořád studená a že je to tím, že je letní miminko a malej zimní, proto ona ráda teplo (v kočárku pro ní měla pořád zimní fusak - bylo to v půlce května 😂).. No nechápu, že někdo takhle může fungovat 🙈😂

bemo
4. čer 2019

@krisatko mě se na potničky vždycky úplně nejvíc osvědčilo moje mléko. Vždycky jsem si trošku vymačkala a potřela tím a za dva dny byly pryč. Zkoušela jsem i černý čaj, ale s tím to trvalo déle.

halasovci007
5. čer 2019

@fly80 hlavně už si zkušená už víš co a jak... Teď mi kamarádka říkala, že prý na třetí dítě neporidi krom pár oblečků vůbec nic a ba prvni mě a vagon věci a zbytečně. Njn zkušenosti.. 😅

ange_de_la_morte
5. čer 2019

@pe_tu_ss_ka : já jsem celkem zimumřivá, manžel a syn jsou furt spocení - takže běžně to vypadá tak že já mám mikinu a manžel je doma v trenkách a tričku s krátkým :Đ Klárka ale taky asi nebude nijak zvlášť horkokrevná - má věčně studené ruce a nohy , nicméně si myslím že děti je třeba zdravě otužovat a rozhodně ji nemíním nijak extra navlíkat a dělat z ní choulostivé mimčo 🙂

tsasenka
autor
5. čer 2019

@santte Náš Miky je taky 15.1. Plánuji začít s příkrmy o prázdninách a teď už začneme trénovat pití z hrnečku. Ale nijak to nehrotím.
@krisatko Na potničky -mažu obličej infadolanem, protože má lehkou vyrážku a mizí i to

malecek
5. čer 2019

@pe_tu_ss_ka no já ji měla minule asi blbě oriznutou, ke středu se nemohl dostat. Zkusím znovu 😉

malecek
5. čer 2019

Vedra teda hnus Adam je horkokrevný po taťkovi a už nosí jen krátký overal, kraťasy nebo jen tričko s plínkou, na noc jen krátký overal s stejně se celý odkopne. Ven teď chodím jen s korbou ale nevidí ven tak zuří a ve vajíčku je mu šílené vedro jak je tam nalisovaný, tak mu je nejlépe na gauči u otevřené terasy.

krisatko
5. čer 2019

@pe_tu_ss_ka tak to už jste na tom jak my před 14 dny. Mladá teď místo dopředu leze dozadu 😂😂 odsprtava se místo aby se prisunovala. Ale jako techniku chápe jen to nejde. A pro hračky se doplazí tím svým stylem ala had 🙂 jinak vedra - venku jsme jen dopoledne do cca 10:30, pak ji ocachtam v bazénku ususim a hurá domů kde máme příjemných 22 max. A pak vylizame až kolem 3-4 když slunko zaleze za barák a máme aspoň na půl dvoře stín. Jinak doma normálně tričko tepláky a venku tilkovy overal nebo jen tričko plinka, případně jen plinka a už jsem ji měla chvilku i celou hambatou ( Jak vylezla z toho bazénku).

pe_tu_ss_ka
5. čer 2019

@malecek
@krisatko nás malej je doma jen v plence.. zatím jsem mu ji nesundala, protože by nám všechno očůral 😂 stačí mi při přebalování a když musím použít rourku,tak vždy ho zvednu a zaručeně je pocuranej až na vlasy, a to si fakt nikdy nevšimnu, kdy k tomu dojde 😂 my máme tedy letní potah na autosedačku, a je to teda o dost lepší než bez něj... už ho nevyndavám úplně mokrého.. no závidím všem domek, mít zahradu, tak jsme děly den někde venku ve stínu, také vyrážíme většinou jen dopoledne, když se tedy ráčí vzbudit dřív (pořídili jsme mu zatemňovací závěsy a už nemam budíček v 5 ráno 😀).. Jinak jsme zalezlý doma, kde je přes den aspoň příjemně v obýváku, kam se sluníčko točí až po 5 hodině..

pe_tu_ss_ka
5. čer 2019

@krisatko no jsem zvědavá, kdy se neučí plazit.. na nás, když ho máme na břiše a sedíme, tak se chce porad odrážet a nejradši by nám záleží až za krk 😂

priefi
5. čer 2019

@halasovci007 my uz nic neporizovali ani u druhatka, jen par oblecek, protoze kluci jsou naopak, starsi letnatko, mladsi zimatko 😅 a pokud budeme mit nekdy i 3., tak pokud to bude chlapecek, bude mit pokryte jak leto, tak zimu, takze nebude se resit asi ani to obleceni, ALE pokud by to byla holcicka, tak se pak vyradim 😅 ale ono je vse ve hvezdach co bude nebo nebude... spis mi prijde, ze a manzelem se prohlubuje krize...

Strana