icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

krisatko
6. čer 2019

@halasovci007 jojo. Proto říkala i ta rehabka že ji asi bude posuzovat tak jak se narodila a ne o ten 1,5 měsíce min páč je prý strašně napřed

priefi
6. čer 2019

@krisatko jj, prvne se couva 😉
@tsasenka dekuji

priefi
Autor odpověď smazal
pe_tu_ss_ka
6. čer 2019

@priefi nás čeká ještě 3 na konci června a pak poslední v roce.. Jinak malému bude v sobotu 6m a vážila jsem ho dnes a má 7400g a 68cm.. a rozdíl od narození je + 25cm a +5350g.. 😂

@krisatko malej je taky podle regulovaného věku napřed, ale třeba v chytání podávané hračky odpovídá těm regulovaným 4m.. ještě to má takový rozmáchaný 🙂 ale byl chvaleny, a nebýt té operace a jizvy, tak už by prý cvičit nemusel 🙂

krisatko
6. čer 2019

@pe_tu_ss_ka tak to chytání... To jsem smála.. nám říkala rehabka "no ona si to asi ještě nevezme z prostred, musíte ji to dát na stranu k té ruce" naprosto s přehledem si bere odkud chce co chce, i z před břicha. Pak ještě říkala "ona nevidí daleko, spíš vás pozná podle chůze a tak" - tak to nevím podle čeho pozná koně na pastvě když jim jdeme dát krmení už hooooodne dopředu na ně hledí. 😂😂

veselaopicka
6. čer 2019

@ange_de_la_morte nam jsou dnes 4 mesice a neotoci se... ale skonci na boku.

veselaopicka
6. čer 2019

@halasovci007 ty nejsou nase pucila nam je moje tehule nevlastni segra. Rodi za 2 mesice takze mala uz prubla postylku a i plinky 😃 ale asi je koupim. Byli fajn. Dneska jsme jeli dom tak mi usnula a vzbudila se pred barakem po 2.5h... pak si schrupla asi 45 min a v 18h usnula a spinka... a na spodnim patre se ji udelala bila tecka vypada to ze se klube zoubek tak to musim hlidat 🙂🙂

pe_tu_ss_ka
6. čer 2019

@krisatko on si taky kolem sebe podá úplně všechno na co dosáhne, když je sám na zemi 😁 ale když mu dáváme hračku nad pupek, tak neví kterou rukou to vzít.. A jinak taky kouká dost daleko, vždy se na nás chechtá, záleží kdo na něj mluví a sleduje kam jdeme i odkud přicházíme 🙂

pe_tu_ss_ka
6. čer 2019

@veselaopicka tak to je otázka jen pár dní.. Ten náš to taky dělal, že končil na boku a děsně se rozčiloval a když viděl, že koukáme, tak na just sebou plácl zpátky na záda a měl z nás srandu 😁 ale teď už jede z přehledem.. Zrovna včera jsem se chechtala, měl v ruce oblíbeného plyšáka a prekulil se na břicho a zapomněl tam i plyšáka i ruce a trcel mu zadek a nohy do vzduchu 😂😂😂

pe_tu_ss_ka
6. čer 2019

@tsasenka my to zatím nepoužíváme, protože mu stačí pod prdkou ta novorozenecká vložka, která byla součástí tě autosedačky.. Zatím to nemám ani vyzkoušené, ale když jsem vozila holky a ta mladší vždy usnula a i když měla 5 bodový pás, tak ta hlava jí visela dolů, tak tohle si myslím, že by bylo super řešení.. Navíc zlomit vaz s tímhle si dost dobře neumím představit, když to tu hlavičku jistí na svém místě, nebezpečnější je podle mě, když má tu hlavu vykloněnou a spí a kdyby došlo k nárazu, tak by to bylo horší.. Hlavně vím, jak vždycky plakala, že jí bolí za krkem, když se vzbudila.. 🤷

lindikova
6. čer 2019

@priefi taky dnes druhá hexa, má 4m a jeden týden, 8,08 kg a 67 cm. Jsem trochu na nerv, bo mi přijde, že se malinko za ušima a na hrudníčku vysypal a má teplotu, je v postýlce úplně zplavený (ale v pokojích se ještě nevyvětralo dnešní vedro, na druhou stranu). Achjoooo...

halasovci007
6. čer 2019

@priefi určitě to tomu nepomáhá, to mne mrzí, že to nevyšlo.. Snad na vas čeká nekde ten dům snů a brzo ho najdete.. A pak budete žít v klidu a pohodě - uvidíš. My jsme bydleli po dobu když se dělal barák u nasich a taky jsme už byli rádi, ze jdeme do svého.. S našima mm am krásný vzrmtah, ake nedělá to dobrotu, každý má své navyky mimo to jsme dělali každý jinak na směny, takže jsme se navzájem rusili třeba po noční když se došlo přes den.. Všechno se zlepší vd vlastním. Jen to najít to hnízdecko pro vás čtyři ❤️

halasovci007
6. čer 2019

@krisatko je to šikulka.. Mě se malá začal
a stavět na kolínka před dvěma dny. Mám z toho šok. Sotva se začala pretacet už se staví na kolínka, vycpuli zadek a zábori hlavu. Je to celkem komicky..
@krisatko proč by neviděla daleko?kdyz jsem u nake ráj si je po chvíli přestane vsumimat a jen zmizí už mě hledá přes celou chodbu a to je pěkný kus a koukám mým směrem odkud s k ysi že jdu zase zpátky y když odbehu.
@veselaopicka jj ty plínky jsou fajn, ale bacha objednávat jen Bugs Bunny a Tweety. Já objednávala ještě takový srdickovy taky bio bavlna a jsou strašný. Jako hadr..tak to je asi nějaké hromadne dneska s tím spanim. Mala mi zabrecela tak jsem uspala ve čtvrt na 7 a ještě spí takže dnes nekoupeme.. Dala jsem ji ve polospanku kapičky a napít a spinkame. Jsem zvědavá v kolik se vzbudí.. Ona jak se otaci a je na bříšku dlouho tak je utahana docela.. Už zoubek ju? To budu muset taky mrknout zda už nějaky neleze..

veselaopicka
6. čer 2019

@halasovci007 mne takhle brzo usnula pred 14 ti dnema a spala mi do pul 6 do rana v kuse pak se napapala a spala jeste 2 hodinky.

sarinka_nevesta
6. čer 2019

Tak vam nevim... Ten muj kluk vcera usnul v 17hod v kocaru, prenesla jsem ho spiciho do postele avzbudil se az dneska v 6 rano
Celou dobu bez mlika 😲😲 nechapu...

ange_de_la_morte
7. čer 2019

@veselaopicka : jo Klárka se taky otočí nabok ( i když zatím preferuje jen jeden) a vždycky zaboří hlavu do podložky ale zatím nějak neví co s rukama aby se fakt dotočila ... ale musím ji nechávat většinu dne bez plíny - s tou látkovou plínou je prostě méně obratná :/

@sarinka_nevesta : docela závidím :Đ u nás v noci jakštakš ( ikdyž včera v noci jsem vstávala 7x) , ale přes den peklo - má asi 4 dvacetiminutovky a víc ani ťuk , večer definitivně usíná až kolem 10 -11 a ráno je většinou vzhůru nejpozději v 5 , maximálně se nají a ještě dá hodinku ale to je už konečná ... že nespí by mi asi až tolik nevadilo kdyby ale nevyžadovala že potřebuje být na rukách nebo minimálně se mnou na dece - jsme teď v období že chce všechno vidět ale je ještě nepohyblivá takže je pořád naštvaná a uvztekaná - když chci něco dělat musí do šátku, akorát kopat se v zahrádce s miminem v šátku není moc praktické :Đ

krisatko
7. čer 2019

@veselaopicka
@sarinka_nevesta
@veselaopicka naše piskle si zase upravilo čas večerního krmení na 18:30... S takovou bude brzo usínat v 5 😂😂😂 do 19:15 zhruba se krmí a pak přesun do postýlky. Sice se docela hemží pořád si i ze spani brousí dásně ale krmim až kolem půlnoci a pak jak kdy. Někdy ještě kolem 3-4 někdy až v 6.

krisatko
Autor odpověď smazal
malecek
7. čer 2019

@krisatko to je krásné 😍 ty zvířata jsou miláčci jak jsou na miminka fixovaní a vše je zajímá 😍

malecek
7. čer 2019

Holky jak se vám prcci točí střídají strany? Mi se Adam točí jen na jednu stranu a fyzioterapeutka říká že by měl už obě že by to mohl být problém 🙈😫

lindikova
7. čer 2019

@malecek na jednu, na druhou se teprve štimuje... říkala včera mudra točit ho na druhou stranu.

krisatko
7. čer 2019

@malecek víc na levou - na tu stranu má ten úklon hlavy..

kleninka
7. čer 2019

@ange_de_la_morte nejste poslední neboj 😊 Lukys zatím rotuje a dělá hodiny. Sice se snaží - zadek zvedne, ale na bok se ještě nepretoci.
Na kontrole ve 4 měsících 7950g 64cm, tak ani příkrmy zatím dávat nebudu. V noci spí dobře a teď i přes den zvládl 5 hodin bez jídla 😁 jsem musela dělat, tak měl smůlu bobek. Tridila jsem oblečení dětem a sadila venku rajčata. Vydrží u hrazdičky. Pase už lépe, ale hračku ještě neuchopi, když je na bříšku . byla jsem v Brně řešit potvrzení o mateřské a teda najít to na té gajdosove hrůza. Splaveni jak něco oba dva.

halasovci007
7. čer 2019

@veselaopicka tak jsme krom kojení Špály do trictvrte na 7.zazrak 😅

halasovci007
7. čer 2019

@malecek taky se točí e zatím jen na jednu stranu 🤔 ale na druhou už má snahu taky.. Záleží kam dám hračky..
@kleninka je to je krasavec. Máme úplně stejný balónek. Taky se s tím Tříska do hlavy? Malá jak ho vezme a mlátí rukama tak si dá vždycky ránu, ale nebreci jen se zaráží a čeká co budu dělat 🙈😅
@krisatko nebojí se nechat se psi samotné? My máme mírumilovné labrador krizenecky a bojím se, ne že by kousli, ale že by ji zaslali. Jsou jak ne řízená střela hlavně ten mladší..

ange_de_la_morte
7. čer 2019

@krisatko : To je super 🙂 ven Klárku taky dávám ale psa s ní nechat nemůžu - naše fenka je taková trumpeta, ona si vždy lehce nejprve vedle deky a postupně se sune a sune blíž a nakonec si vyvali hlavu rovnou na Klárku - je prostě neskutečně neohrabaná 🙂 Kůň zatím Klárku nechává chladnou - ale doufám že nebude jak Matyášek který se v 6-ti letech koní bojí :Đ

@kleninka : týjo takový pohodář 🙂 to je super , a docela ti závidím že něco uděláš - u nás nehrozí - vrcholem včerejšího dne je že jsem uvařila oběd, vyprala 2 pračky prádla a s ukňouranou Klárkou jsem dosbírala meduňku na sirup jednou rukou - vařila jsem pak v půl 12 v noci když slavnostně usla protože nechtěla být večer ani v šátku

krisatko
7. čer 2019

@halasovci007 nebojím..... Vím že se na ně můžu spolehnout. Ale jsem i tak na dohled. Jen prostě makám na dvoře

krisatko
7. čer 2019

@ange_de_la_morte to ti nezávidím. Já můžu dělat spíš když je vzhůru naopak přes den se spí většinou jen u mě takže musím být sní když spí. Aspoň prvních 10-15 minut než pořádně zabere. Pak spí klidně i v kočáře

priefi
Autor odpověď smazal
lindikova
7. čer 2019

@priefi máme 2+1, 1. měl v 10 týdnech, druhou teď, má necelé 4,5 měsíce. Jinak jsme skočili k Mudre, a je jen opoceny a dnes už i bez teploty. Tak snad tuk tuk tuk🙂

Strana