icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

zzuzzana1
29. čer 2019

@pe_tu_ss_ka my davaly jen prevenar , ale reakce zadna jen spavost , za co jsme se nezlobily😁

fly80
29. čer 2019

@krisatko taky by mě zajímalo, co je na tom špatného. I u nás se hojda 😉

fly80
29. čer 2019

Holky prosím. Co dáváte už příkrmy, jak mám pokračovat. Ani mi tak nejde o to, co dávat. Ale v jakém množství. Teď, asi tak týden dávám půl malé lahvičky. Mám kupované. Ale pokaždé Rozka pořád ještě otevírá tlamec. Můžu ji dát už celou?

pe_tu_ss_ka
29. čer 2019

@fly80 malej už sní po necelých 3 týdnech cca 140g. Tak nevím, kolik má sklenička.. Ale řídím se tím, jak chce malej.. Prostě dávám, dokud otevírá pusu 😂

lindikova
29. čer 2019

@pe_tu_ss_ka prevenar jsme dali navíc. Nad dalším uvidim.

ange_de_la_morte
29. čer 2019

@fly80 : u Matyho jsem dávala dokud chtěl , během cca týdne jedl už 125g skleničku, v půl roce dal s přehlede, 200g

lindikova
29. čer 2019

Ad očkováni jo... když člověk sbírá info na netu, musel by zalizt strachy pod postel, nemame všechny informace, ani v ruce lékařskou zprávu. Zase jen kusou informaci, a strach má velký oci, o tom něco vím. Každý očkováni se mi vlastně dat nechce, bojim se, protože jsem toho moc přečetla a ne z úplně pricetnych zdrojů. My máme doktorku starou, jako jsem já, ročník 1985. A proste dáme na ni a já se snažím nehystercit. Druhej lakmusovej papírek je pro me segra, její muž je taky doktor. Na doporučení obou jsme Adovi Prevenar dali. Je to jen 13 kmenu, ale jsou to ty agresivní. Jiný pneumokoky po nás běžné lezou 🙂

veselaopicka
29. čer 2019

@fly80 taky bych ji dala dokud otvira pusu. Tyna treba kdyz nechce tak mi to vyplyvne ven.. ale sni taky pul sklenick od hippu a k tomu 60 - 90 ml mlika.

fly80
29. čer 2019

@pe_tu_ss_ka jé, díky. Sklenička má 90 g. Dneska jí tedy slupla celou a pořád otevirala pusinku 😂 je to otesanek 😂

fly80
29. čer 2019

@ange_de_la_morte ty jo, fakt? Já už si to právě vůbec nepamatuju od Viky. Nechtěla sem jí nějak precpavat hned ze začátku 😂 díky
@veselaopicka dala sem jí tedy celou tu malou a vypadalo to, že by snědla ještě jednu. Jen pak začala mohutně tlačit a zdálo se, že celý obsah té právě snedene skleničky proletěl rovnou do pliny 😂😂😂

veselaopicka
29. čer 2019

@fly80 ja ji davam sklenicky od hippu kamarad mi dovezl z nemecka... zatim ji chutnalo vse krom doma delane brokolice

fly80
29. čer 2019

@veselaopicka taky mám Hipp a většinou z Německa. Nemáme to daleko a třeba švagr bydlí pár kilometrů od hranic. Já první zkoušela vařit, ale vůbec nic si nevzala, ale jako fakt nic. Asi neumí ještě docent mé kuchařské umění 😂

krisatko
29. čer 2019

Holky tak já dnes nechala poprvé malou u našich na hlídání. Jela jsem fotit na závody... Bylo to fakt divný. Skoro se mi ani nechtělo odejít. A mamka musela podávat hlášení. Malá to zvládla perfektně, prý se fit smála, oběd snědla 200g brambor+dýně .... Akorát teda nespala no. Cesta domu kupodivu taky dobrý a usnula až po svačině ve 4 kdy zbufla 180g banán+ jabko... Jsem fascinována. A nevím co budu dělat až jednou pojede na tábor.... Asi ji dám do gati štěnici abych věděla co a kde dělá 😂

veselaopicka
29. čer 2019

@fly80 ja delala dyni doma a tu mi snedla ae taky sem delal brokolici s bramborem a tu asi 3 lzicky a natahovalo ji to. Nevim rstli to bylo brokolici ze ji nechutila a nebo ze to mela vidlickou roznahnany. Zkusim ji to dat treba za 14 dni. A zitra ji chci zkusit na svacinku nejaky ovoce asi jablecnou.

pe_tu_ss_ka
29. čer 2019

Našemu jsem dělala brokolici, pečený batát, avokádo, pečenou máslovou dýni, pastiňák s jablkem, a teď měl mrkev s bramborem a pastiňákem. A všechno mačkané vidličkou a snědl vše, jen snědená gramáž roste 🙂 vždy to měl tři dny.. Teď ho čeká cuketa a asi už mu tam zkusím dát nějaké maso.. 🤔

krisatko
29. čer 2019

@fly80 @malecek netuším, co jí na tom vadí.... asi s tím měla sama problém, že pak musela houpat pořád a myslí si že to tak budeme mít taky.... nevím... je na to docela háklivá fakt ale já jedním uchem tam a druhým ven. Samozřejmě mi to nezapomene nikdy vmést ale já dělám že neslyším

halasovci007
29. čer 2019

@krisatko já na jsem idkyvala, ale myslím si své. Buď tam chodit ještě dlouho, tak nechci chodit s odporem k dr.
@malecek tak to je fajn, že je takový statečný

Holky má mi od půl 6 spinká, asi reakce na hexu. Ale já ji sledovala na chuvicce a ona se třeba vzepre na ručičkach podívá se kolem, dá hlavu dolů a zase spí. Je jak sjeta, měli To taky vaší prcci po očkování?

veselaopicka
29. čer 2019

@halasovci007 ne vubec jediny co tak mi usnula v 18h uz a spala az do 6do rana a druhej den prospala skoro celej...po 1. Davce hexy. Kolik je celkem davek?? Ja mam pocit ze dr rikala ze 2

pe_tu_ss_ka
29. čer 2019

@veselaopicka je schéma 2+1 (třetí se dává snad půl roku po druhé). My máme staré schéma 3+1(4 po půl roce od třetí), protože malý byl nedonošenec, a tudíž se na něj dívá, jako na dítě, co nemá takovou imunitu, a proto dostává víc dávek..

@halasovci007 jinak malý první a teď třetí dávku zvládl krásně, žádná reakce a ani větší spáč nez normálně, jinak ukecanej jako vždycky.. Jen po druhé byl dost uplakanej..

ange_de_la_morte
30. čer 2019

Klárka zatím zkusila pár lžíček od mrkeve, cukety, hrášku a včera květák - až na ten květák všechno hezky baštila , zatím ale měla vše jen na ochutnání - nedávám každý den něco - je zatím víceméně jen na mlíce ale už natahuje ručičky když něco jím já a u toho mlaská takže asi pomalu najedem už na nějaké ,,pravidelnější ,, zavádění příkrmů - akorát teď jedeme na 10 dní k mamce a skleničky se mi kupovat nechce tak úplně nevím - doufala jsem že to ještě zmáknem jen na mléce

lindikova
30. čer 2019

Dámy, jak to čtu, tak Adik zatím dvakrát měl asi na sekundu v ruce plátek okurky, to by si dal rad a jednou jsem vymekla a zkusila mu dat lžičku bezlepkove bio kaše, jak na hlad radila naše MUDr. Chacha, ten to hodně rychle vyplivnul. Jak je to velký chlapák, už by si taky dal něco vic, ne jen furt kojení. Máme 5m a par dnů... teď jsem dostala knížku a prikrmech z ciziny, už druhou, a radi začít masem, ze zelenina ke prezita. A vajecny žloutek. Kvůli zelezu. No a teď babo rad, ze jo🙂

krisatko
30. čer 2019

@lindikova mě po žloutku malá zvracela a to už měla zavedenou všechnu možnou zeleninu, maso i ovoce...

sarinka_nevesta
30. čer 2019

@lindikova okurku jsem taky zkusila 😁 jinak opravdu babo rad. Mozna nejlepsi precist par ruznych inspiraci a udelat si to presne podle sveho 😉

lindikova
30. čer 2019

@krisatko je to složitý jak mlátička!

krisatko
30. čer 2019

Jinak u nás se teď ji všechno tak, že se kope nohama, mrci (matko dělej, nabíras pomalu) a chnape po lžičce.

pe_tu_ss_ka
30. čer 2019

@krisatko u nás stejně, akorát on to vytunil tak, žek tu ruku se lžičkou drží nohama, abych se s ní moc nevzdalovala 😂

krisatko
30. čer 2019

@pe_tu_ss_ka 😂😂

priefi
30. čer 2019

Vcera mel nas mrnousek pul roku a dnes jsme zkusili prvni prikrm - mrkvicku. Jelikoz to bylo poprve, netrapila jsm ho a dala jen 3 lzicky (realne 2). Moc se netvaril, uvidime, co zitra... za par hodin kakal a uz tam bylo par kousicku mrkvicky 😊

veselaopicka
30. čer 2019

Naše bobina v bazene 🙂😃 do vody moc ne ale na lehatku by byla nejradsi porad. Holky dneska chcipneme v byte mame 31 ..

pe_tu_ss_ka
30. čer 2019

@veselaopicka u nás jede klimatizace a stropní větrák.. Jinak bychom se už roztekli 🙄

Strana