icon

Ledňátka 2019

tsasenka
8. kvě 2018

Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂

malecek
28. črc 2019

@halasovci007 pokud se té vody bojíš a není to akutní tak nedávej. Ale kojení už by ti to fakt narušit nemělo.

pe_tu_ss_ka
28. črc 2019

@halasovci007 vůbec jsem na něj nespechala.. Hlavně dle doktorky jsme měli začít už v 5m a téměř všechno naráz 🤦‍♀️ a nejvíc mě pobavila kaše na noc.. Jako určitě chci, aby byl naučný jako my na kaši, ale k snídani, aby měl víc energie do začátku dne, a ne aby měl zaplacnuty žaludek na noc.. Hlavně dej na sebe, také jsem jela na můj pocit, že už je připravený.. Dřív mi přišel jako moc malý miminko, na takové jídlo 🙂 za to teď je to habán, a jak vidí jídlo, nebo hrnek s vodou.. Tak se klepe a kope nohama, jako by nikdy nedostal najíst nebo napít 😂 ale jinak o prsa se teda připravit nenechá, také kojím v leže a to jak vidí, že spolu ulehame, tak už se nastavuje a má otevřený zobáček a čeká, až mu ji vyndám z podprdy. Fakt mě dostává 😂😂

malecek
28. črc 2019

Holky sapaji se vám mimca po vašem talíři? Mi se Adam vždycky sápe po mém jídle co nesmí. A hlavně on pořádně neumí polykat, ale jak bych mu dala něco co by neměl tak se ani nezakucká. Nebojte nic hrozného zatím nezkusil , jen dnes trochu bramborové kaše a včera trochu tvarohu.

fly80
28. črc 2019

@halasovci007 s tím um a spaním. Třeba moje první dcerka se budila kolem třetí na kojení ještě v půl roce. Já sem hroznej spáč, takže sem byla už hotová. Tak jsem ji jednou dala po večerním kojení ještě um přes stříkačku. Vyzahla jí celou a hned vytuhla a spala do šesti. A to pokaždé, když jsem jí prikrmila. Tak jsem to pak praktikovala nějakou dobu, než přešla na večerní kasičky.

krisatko
29. črc 2019

@malecek jojo, nesmím před malou nic jíst nebo jí musím dát aspon křupku aby po mě neřvala že chce taky (i když má třeba plný břicho protože před chvíli snědla dvojnásobek co já :D )

krisatko
29. črc 2019

@zzuzzana1 vařím ve vodě, našrotuju v takovém tom "raz dva tři mixéru" a zamrazím v krabičce, případně udělám vývar i se zeleninou a mám rovnou "meníčko" :D

lindikova
29. črc 2019

@halasovci007 jdeme na půl roční prohlídku ve čtvrtek, tak se zeptám pediatry. Máme mladou, tak jsem zvedava, co řekne. Napisu! Možná dam Adikovi něco ochutnat, ale pravidelně ho jist nebude. Basti jen ovozel🙂

fly80
29. črc 2019

Holky. Už jsem to tu psala, ale pořád mi to vrtá v hlavě. Doktorka říkala, že jestli dávám malé polívečky? Co to je? To se ptala jestli vařím klasické polivky a malé to dávám? Nebo je to nějaký výraz pro nějaké tekuté jídlo.

krisatko
29. črc 2019

@fly80 tak to nevím.... nemyslela třeba vývar jak píšu výše?

zzuzzana1
29. črc 2019

@krisatko super dekuji😘

halasovci007
29. črc 2019

@malecek nejhorsi je kdyz vyrazime na prochazku a je dusnu jako vcera. Je vařená v kocarku a urcite by se napila, ale na skalach a nebo na uzky ceste nad rekou ci v dzungli kopriv zada na kojeni nehodim a pak letime domu, aby nebyl brek a prehrati.
@pe_tu_ss_ka a kojite jen v leze? Jak to delas nekde, kde se to fakt neda? Me prijde, zecona nema hlad, ale vcera dve hodky prochazka a ma proste zizen.. Me napadlo treba do ty Prahy odstrikat to mliko a dat ji to na lzicku, ale zas aby se nezkazilo v tom horku.. Jj my jak kojime z jednoho a jdeme do postele uz leha na bok a pusu dokoran kdyz ma teda chut. To je krasnej pocit, jak uz presne vi a krasne se prisaje.. Teda pro me ano.. 😍 Jen teda ted se zubem to trochu boli. Jinak dnes mi kamaradka prijede nastavit nositko, co mi pujci jeji svagrova a jestli to bude mit uspech, tak ho koupim a prej se da kojit v nositku, tak to chci zkusit to by bylo na výlety uzasny. Spinkala by v kocarku az se prubudi dam do nositka a nakojila bych..
@malecek ba nas porad kouka a sape se mi po sklenicce. Jim vetsinou kdyz ona spinka. Ale kdyz s ni tak taky.. Jsou zvědaví prcci jedni.
@lindikova a po jak dlouhe dobe jste davaly ovoce? Nejdriv musime zkusut asi pripadbe reakce na zeleninu apak az davat ovoce a cekat dalsi pripadne reakce ne? Jinak bych nevedela z ceho to je.. Je to tak?

pe_tu_ss_ka
29. črc 2019

@halasovci007 no když jsme doma, tka v leže, už je těžkej na ruku 😄 ale když jsme venku nebo na chatě u rodičů, tak klasika v sedě, nebo když jsme byly venku a měli popojíždění, tak v autě na zadních sedačkách v sedě.. Naštěstí je na tohle zvyklý, když byl fakt miminko, to mi v leže nešlo a každé kojení bylo na polštáři v sedě.. Já si užívám každé kojení, on je taková papula a je úplně k sežrání a chvíli je aspoň v klidu 😄

lindikova
29. črc 2019

@halasovci007 já nejsem zrovna tabulkový příklad. Dávam to dost pocitově. Z ovoce měl Adik vic jen jablko, ozuzlat jsem dala merunku a včera meloun. Jinak ke kojení, já nerada kojim jinde než doma, kojim v sedě na polštáři, nebo v pololehu s oprenymi zády. Pinda se mi teď dost často otáčí při kojení na bříško a pije tak🙂)) jinak venku si malého dam do náruči a nakojim. Sice se ofrnuje, ale nakonec si vždy da. A hele, jestli se ti nechce do toho hrnku se savickou, nás miluje i obyčejný hrnek, umi z toho pít. Koupila jsem mu vlastní s ouskem z kukuricneho eko plastu. A fakt se nestresuj, normalne dej malé cucnout kojenecký vody, když mas pocit, ze má žízeň. A ad kojení, taky se rada koukám, jak basti a spuli pusinku. A ze si teda poprsí upravil k obrazu svému🙂))

veselaopicka
29. črc 2019

@halasovci007 mam kamaradku se stejne starym synem a ty uz asi mesic a pul chrupkaji celou noc a jsou na UM uplne od zacatku. Ale teda usina ji cca v 21h a spi do 7h do rana... mne spala na UM celou noc asi tyden a pak ze dne na den se zacla budit kolem 23h na mliko a pak spime do cca 5h posl asi 4 dny.. jinak co 3h vstavacka a jidlo.. ja mela za to ze deti co jedi kasi spi celou noc. Ale jsem rada ze spime do tech 5do rana aspon pak jeste teda usne na ty 3 h... ale jekikoz prrs den s ni spat nechodim a kdyz padam na hubu tak si dam kafe a jdu radsi zehlit bo varit nebo uklizet. Jednou jedinakrat sem sla a to sem mela strevni...jinak s tebou souhlasim. Presne jak pises.

bemo
29. črc 2019

@halasovci007 já jsem první dceru taky kvůli poporodnímu šití naučila na kojení v leže. Pak se mi to těžko odnaučovalo, ale jednou jsme byli už ani nevím kde a musela jsem kojit na stojáka a normálně se jí to líbilo, musela jsem u toho chodit a pak jsme přešli na sezení a bylo to v pohodě. My teď máme jen mrkev a jablko, nic jiného doma nemám a zatím mám v plánu brokolici a brambory, prostě to co mám domácí, pak si počkáme na dýní, ale pojedeme hezky pomaličku, s masem počkám tak 2 měsíce. Neteř má farmu, tak až budu mít nějaké maso od ní, tak potom něco dám. Chci brzy přidat i bílý jogurt, ten měli děti moc rádi a jedli ho dost dlouho. Ale s ničím nijak nespěchám.

malecek
29. črc 2019

@halasovci007 Adam má taky nejraději kojení v leže, ale jak není zbytí musí i u mě v náručí. Teď jsme byli na chatě a na koupališti a tam se mi sám od sebe v sedě sápal na prso přes plavky tak jsem ho nakojila a byl spokojený. Tak zkus třeba ji to bude vyhovovat. V nosítku se to taky dá ale já to zatím neumím 😖

ange_de_la_morte
29. črc 2019

@halasovci007 : Klárka se taky nejraději kojí v leže - nejvíc vypije, jinak kojím i jinak, ale ona u toho dělý bordel a moc nepije ... v nosítku kojím a je to super - ale u staršího mi to nešlo, až teď s Klárkou mám ty prsa tak nějak flexibilnější 🙂

pe_tu_ss_ka
29. črc 2019

@ange_de_la_morte "flexibilnější prsa".. Jak tomu rozumím 😂 doufám, že je jednou nebudu muset rolovat 🙊

priefi
29. črc 2019

@halasovci007 ver tomu, ze kdyz chces kojit a prijdou problemy, tak kojis i kdyz jsou problemy. Tady je spis otazka ta, jestli kojit chces nebo ne. U starsiho jsem mela vecne zanety, ucpane mlekovody a vytrpela jsem si az az, dokonce jednou - hned poprve (to uz jsem tady i psala) jsem mela punkci zaziva, ktera nestacila, tak si rizli a jeste nenabehlo umrtveni, takue taky zaziva a navic atb., ze kterych jsem jela ze predu i zezadu... pak do toho total ekzem, zjisteni alergii, omezeni (radikalni) jidelnicku, vaha dole na minimu, ja vzhledove jako smrtka (bez prehaneni kost a kuze). Ale otazka je zda matka chce nebo nechce... o nic jineho tady nejde 😉 ptali se me, proc kojim, ze by bylo snazsi dat um a mela bych pokoj. Ja tehdy odpovedela, ano, bylo by to snazsi, ale ja jsem matka a vybiram to, co je nej pro dite a ne pro me.
Tim se nikoho nechci dotknout, takto to mam nastaveno ja, nekdo jiny to ma zase jinak. Co clovek to nazor 😉

veselaopicka
29. črc 2019

@pe_tu_ss_ka rolovat 😀😀😀😀😀😀 sem si malem curkla

priefi
29. črc 2019

@fly80 moje babi mi delavala jako mimcu polivcicky a bylo to mysleno zelenina + kousek masa mixnuto do hladka a davala mi to lahvickou

pe_tu_ss_ka
29. črc 2019

Hele holky, běželo to tady v jedné z konverzaci na zdi, že když zadáte svou přezdívku z MK do Googlu, tka vám vyjedou úplně všechny fotky a vaše příspěvky včetně stránky na které se nachází.. Mě se ukázaly všechny vaše fotky na které jsme vám reagovala.. Malého mi to už nenašlo, protože jsem kdysi všechny fotky postupně mazala.. Tak se mrkněte, pokud je chcete smazat.. Je to hustý..

malecek
29. črc 2019

Tak nakonec jsem dala žloutek prvně až dnes. Dala jsem ho s bramborem a vodou a olivovým olejem a bastil jak o život, naštěstí ani neblinkal a bez reakce.

malecek
29. črc 2019

@priefi @fly80 ano polivecky se u nás taky varily i já dělám Aďovi vývar se zeleninou, zatím mixuju pak budu jen mačkat a krájet. Moc to chutná.

malecek
29. črc 2019

Minulý týden jsem zkoušela Aďovi dát avokádo a tomu fakt nejelo, asi nebude avocadolover jak já 🙈😟

halasovci007
29. črc 2019

@pe_tu_ss_ka tak to mas fajne, me v sede vubec nechce.. 🙄 Ted chci zkusit nakojit ji v nositku tak uvidime to by nekde na vylete taky slo. 👌
@lindikova taky uz se mi stalo, ze se prisala když ja lezela a mela na na sobe na brisku. Bylo to uzasny. Dneska mi poradila známá dat z panaka maleho, ze ji z toho syn pil. Mozna ten plastovy hrnecek bude lepší.
@veselaopicka tak to klobouk dolu, ja bych teda asi nemohla fungovat dlouhodobe kdyz vstavas tak brzo. Nebo bych byla tuha hnrd s malou. Pres den taky neusnu. To je velka nevyhoda mno.
@bemo tak ve stoje jsrm to teda nezkoušela. Ale jak pisu vys ted chci zkusit nakojit v nositku. Dneska mi ho privezli a make se v nem libilo, tak ji chci par dni zvykat a pak to zkusim..
@malecek me se prave pricucla pres plavky na kehatku na zahrade jakize jsrm ji meka na brise 😍 to bylo fakt uzasny. Hledala tak jsem odhrnula plavky a bylo to teda jen trochu spis na zizen, ale uz to zopakovaka nekokrat.
@ange_de_la_morte me prijde, ze by to v tom nositku jit mohlo. Mam celkem velky prsa, takze maliu kolikrat chytam s tim prsem po posteli 🙈🤣 tak v nositku mi neutece 🙈🤣😇 ona furt cuci kde co lita a kde se co hybne kolikrat a jindy basti ukazkove a sama se natoci na bok a otvira pusinku. Asi jak ma naladu nebo jak moc je zizniva..
@priefi ja chci kojit a nemame zdravotni problémy. Mala pribira, mlika je stále dost. To sis opravdu vytrpela hrozny veci. Taky to mam nastavene, ze pokud to jde, chci kojit. Vzdyt je to to nej co ji muzu dat do zdraveho zakladu. Samozrejme kdyby trpela hlady tak bych sahla po um. Nejak mam v sobe vnitrne nastaveny to kojeni jako jrdnu z priorit. Mozna tim jak jsem si na malou pockala dlouho nebo nevim jinym, ale kojení je pro me velice dulezite kdyz to jde.

ange_de_la_morte
29. črc 2019

@pe_tu_ss_ka : tak nějak, jesti budeme mít třetí tak už ho nejspíše budu moci kojit i uvázané na zádech :Đ

ange_de_la_morte
29. črc 2019

@halasovci007 zkus a uvidíš 🙂 možná to bude ze startu chtít trošku cviku ... já si vždy lehce povolím na straně ze které kojím a prso musím trošku přidžovat - gravitace je sviňa :Đ ( prsa mám C/D)

pe_tu_ss_ka
29. črc 2019

@ange_de_la_morte 😂😂 jako nejlepší to bylo na začátku, to jsem si přišla před odsáváním a pak kojením jak po plastice.. No a teď.. A nejlepší je, když on má nasáto, a začne se s tím v puse otáčet na všechny světové strany a natuhuje, jak kdyby to byla žvejka nebo co 🙈😂

halasovci007
29. črc 2019

@pe_tu_ss_ka tak jsem to taky mazala, ale ba tom googlu to furt zůstává ? Jak to smazu i tam?

Strana