Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@zzuzzana1 koupu kazdy druhy den. Ze zacatku denne ale mela problem se suchou kuzi takze kazdy druhy. A jidla rano kolem 8h jak kdy jak vstane kasi nebo mliko pak obed kolem pul 12 pak kolem 15h svacinu jogutrt pribibak presnidavku nebo nasi pak kolem 17h mliko ale nekdy ani nechce pak kolem 19h veceri -kasi nebo mliko a ted posledni tyden spi celou noc a mliko at mezi 6- 8h po nem jeste spi..
Holky, já jsem tak nasr, ze to už snad víc nejde. Byli sme od včera u tchyně. Mno, to by možná stačilo napsat 😂😂 Co ona s Rozkou dělala, to už bylo na preshubu. Pořád jí tahala jak králíka, tak sem jí vždycky vzala, dala do ohrádky a Rozka spokojená. Odejdu pracovat, vrátím se a ona jí zase tahá. Rozka rve jak tur a pořád dokola. Nebo sem na ni houkla, ať jí nevodi, ze sice stojí, ale sama nechodí. A co myslíte, odejdu a už za dveřmi slyším, tak pod, maminka už tu není. Vrrr. A uzasny vrchol dne. Priskocila k ní a strčila jí prst do pusy. Rikam, co to je a ona nic, to je jen mouckovy cukr. Jako proč? Chápete to někdo. Nebo prosím starší dcerku, at mi natočí pro Rozku vodu a ona přinese vodu se šťávou, že jí to pro nás dala babička. A dost, to byl jen vrchol. Už tam nepojedu.
@fly80 ty vady, to by bylo něco pro mě.. Nechápu, že se někdo takhle chová.. 😡 Tchyně říkala, jak svagrova jako dítě taky proad řvala.. A jediné kdy byl klid bylo, když ji namocila dudlík do medu 🙄🙊 taky to nás zkoušela, ze začátku.. A když jsem jí řekla, že je to jeden z velkých alergenů a proč dávat dítěti sladké, když to nepotřebuje, tak jen pokrčila rameny.. Naštěstí nám tohle nedělá, stačilo rict, ze si to nepřejeme a hodit do placu podklady, ze to není jen náš výmysl.. jako občas nadhodi, jak od svagrove malý chodí (je asi o 14 dní starší než náš).. Ale samozřejmě nechodí sám, ale naučili ho chodit za ruce 🤦♀️ a když ho nikdo nevodi, tak řve jak tur, ale sám jen stojí, a když ho vodí, tak jak úplně prohnuty a vyvalené břicho 🙄 No prostě ta blbost se asi dědí, nebo je to napříč generacemi, přece to dělali i s námi a nic nám přece není 🤷♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️😡
@pe_tu_ss_ka naše malá to taky chce. Ale u mě nepochodi a po ostatních hudruju že když už jí to dovolí, tak do prvního zagiglani a dost. Sama vidim že čím více ji pomáhám, tím více ji spíš škodím (ad ty záda co hodila dneska). Prostě spolihala že ji chytím jako vždycky. ..
@krisatko jj to ten náš také spoléhá.. Naštěstí už se naučil padat na zadek.. Ale fakt s ním nechodím, až bude připravený, tak začne sám 🙂 do skolky půjde určitě po svých 😄
@pe_tu_ss_ka hele, já jsem tak nasraná, že sem rozhodnuta tam nějakou dobu vůbec nejet. Ona mi to dělá i u starší. Jí rikam, dneska už nic sladkého, měla si toho moc. Ok. Odejdu, vrátím se a malá jí dort. To už fakt nejde
@fly80 pěkně podkopává autoritu..Jako chápu, že babičky chtějí rozmazlovat.. Ale všeho s mírou.. Máma asi deset dní zpátky chtěla dát malému ochutnat čokoládu, ten největší srač mliku a myslím, že tam byly ořechy.. Jednou nestačilo říct, tak po druhé dostala vynadano a přes ruku 🤬 pak už to nezkusila.. Jako vím, že se se sladkým potká, ale bylo mu teprve 10 měsíců, takže myslím, že na takový sračky má prostě čas.. Navíc ořech další alergen 🙄 nevím, co se jim honí hlavou.. Ale věřím, že už to zase chvíli nezkusí.. Nechápu, co je k tomu vede.. Ony už možnost výchovy měly a teď by měly respektovat tu naši, zvlášť když je tolik poznatků, co z jejich doby bylo špatně (od posazování, přes chodítka, chození za ruku až po skoro běžné jídlo v pár měsících).. 🙈
@fly80 tyo ja bych si todle k mame nedovolila dat ji pres ruku 😀😀 ale je fakt ze u nas by si to nikdo nedovolil dat neco maly a kdyz uz tak se me zeptali.
@veselaopicka my máme s mamkou vztah jak kámošky, ale když jsem jí to řekla jednou a stejně to udělala znova, tak to bylo spíš, že jsem jí to spíš chtěla vyšťouchnout z ruky.. Ona totiž občas ráda zapomene kolik jí je, a chová se jak puboš.. 🙊
@veselaopicka mě teď ještě cvaklo, známá říkala, že jí 10 měsíční přestala jíst kousky když jí začaly růst zuby....
@halasovci007 ja jsem taky takovy silenec, vse, co muzu, pisu do kalendare, mam obyc album, hezke album a zapisnokove album. Ted jsem objevila takove adherne klasicke album na ruzky a asi objenam mrnatum s tim, ze tam bych chtela pak v kostce vse a az budou dospeli, tak bych jim to dala (treba ke svatbe). Myslim, ze to je hezke mit takovou pamatni knihu. A jo... mame i rodinnou kroniku, kde budu psat vylety, ted jsou sepsane v blocku, ale uz jsem vyvolala ke kazdemu vyletu fotku a mam skluz docela sileny, jsem zvedava, kdyz to tam napisu s temi pribehy 🙈
@pe_tu_ss_ka ja jsem trochu pozadu ve cteni, psala jsi o pohrbu
@krisatko ja jeste neposazuji na nocnik, pac jeste nesedi poradne sam, az bide hezky hacat, zkusime i nocnik. To on uz se neboji, obcas zuchne, ale jakmile dorve, jde nanovo 🙈
@krisatko ty jo.... super! Jo.... takovych jeste budeee....
@zzuzzana1 nas ma 3 jidla, tj.dopoledne svaca ve forme jogurtu, v poledne obidek a vecer varene ovoce, na pozadani kojeni, nikam nespechame 😁 jinak koupeme ob dva dny, pro tu kuzi to je lepsi (naucil nas starsi, ktery byl koupany kazdy den)
Mate nejaky typ na teple capacky do kocarku na zimu?
@zzuzzana1 já přemýšlím nad těmi od značky lodger, líbí se mi i cepka s rukavicemi.. 🙂
@zzuzzana1 koupeme každý den. Jen výjimečně nekoupeme. Zatím dávám pravidelně jen oběd a občas buď dopo nebo odpo svačinku. Sem tam ovoce do ruky nebo krupky jinak kojím. Teď přemýšlím, že začnu dávat i kasicky dopoledne. Ať na ta naše princezna energii na to dopolední řádění 💪
@fly80 to je mazec teda..
@krisatko
@pe_tu_ss_ka naše malá to začala dva dny zpátky dělat sama. Prostě stojí a pustí se a samozřejmě ji chytime, aby nespadla, jenže se bojím, aby si na to nezvyklá a jednou tam nebudeme a sekne sebou bez nás 😖 stojí, pustí se a spadne jako hruška. 🤦♀️
@pe_tu_ss_ka mi jsme byli u nasich a mamka dala malé strudl. Naslesti jen s jablíčkama bez ořechů a jen kousek spíš to těsto mno. Prej hladové koukala jak jime (měla tam teda krupky). No trochu jsem ji teda dovolila lepší o hodně než čokolády s priska a, ale myslím si, že kdybych tam nebyl a, že ji dá klidně půlku šišky toho strudlu 🤦♀️
@priefi je to je krásný nápad dát jim to třeba ke svatbě. No já si říkám, že třeba jednou si ráda pocte. Třeba až bude čekat vlastní miminko. A hlavně já jsem hodně porovnával co kdy a jak tak bude mít takový mustr jakoby přibližný. Jsem strašně ráda, že mi vydali i tehu prukazku. Budu moct porovnat pak s dalším tehu 💪💪💪👌
@zzuzzana1 capáčky máme od Outlastu a jsou super, dávám je i do nosítka a jsou funkční fakt má nožičky teplý, akorát už budem pomalu muset koupit větší..
@halasovci007 dekuji ty vypadaji super
@halasovci007 to je právě to proč se ona vykulila, protože počítala s tím že ji zase chytím... Teď už ji nechytám, vždycky ji šťouchnu no bříška, takže musí podsadit zadek a kecnout na něj... A už se to naučila. I když se pouští sama něčeho tak jde jakoby do dřepu a nebo když zavrávorá a vykulí se tak se snaží na zadek...
Jinak holky změna režimu u nás... Dopoledne už spí jen jednou, takže vstává třeba v 6 a jde spát až kolem 9-10 a pak jde až v 13 (to se snažím aby spala aspoň dvě hodiny) a pak jde až třeba v 19,20 hodin... Docela marast no ale co, musíme si zvykat :D A trošku začíná flákat jídlo... Už nesní takové ty svoje mega porce, nechává zbytky od oběda... Ale tak asi už není v takovým brutus růstu.
@krisatko malej padá konečně poslechnich 14 dní na prdku, co se naučil sám sedět 👏 i když občas to nevychyta a spadne jak hruška a čumí 😂 a u nás spí 3x denně pořád vždy kolem 9 dopoledne, kolem 12/1, a pak kolem 4/5 a pak usíná kolem 8.. Ale kolikrát má kolem 2 ráno vyspáno 🙊
Tak se musim taky pochlubit. Predevcirem se mala po mne vysplhala a postavila se. Od te foby se ji teda zase nechce ale vcera si sedla z lezeni a rovnou sikmy sed.. nejak se ted rozlezla a vleze uplbe vsude. Jinak foto je z oslavy 1. Narozenin od kamosky a mala byla strasne unesena z tohodle auticka ... 😀😀 asi vime co koupime 😀😀
@krisatko krásně fotky, moc vám to na nich sluší.
Holky stava se vam ze kdyz se deti na neco zasoustredi nebo zadivaji zblizka je zasilhaji? Je to normalni nebo to mam resit?

@krisatko dekuji takze zhruba nastejno, jen my nemame tu dopoledni svacu , to uz by mi nesnedla obed , takze jen nejakou brodnost