Ledňátka 2019
Ahoj,
taky čekáte miminko v lednu? Pojďme ty krásné chvilky prožívat spolu 🙂
@zuzekk neni to limitovane vydelkem?
@martinasip ne. Jsou tam limity na minimální a maximální měsíční výši příspěvku, ale suma (220t/300) náleží pecujicimu rodiči bez omezení výdělkem (např. když je to potřeba dočerpat, lze napsat na více vydělávajiciho otce)
@zuzekk dekuju
@pe_tu_ss_ka u nas uz 3. Den je to taky dobre... usina az cca v pul 8 ... chodime davat dobrou noc Nelince tj nas pejsek. Mame fotku v chotbe ale pejsek je ted na prazdninach u babicky. Pak haji a usne hned - ale abxch nezakrikla. Dneska jsme bylx na krvi. Neměla na ruce žiju tak jí to brali z hlavičky jako šílený Byla jsem z toho i já zpocená ve třech jsme ji drželi A ona strašně plakala A pak z toho usnula začala se nám stavět k nábytku Včera jsem jí koupila bačkorky protože máme plovoučku a odjíždějí nohy a několikrát šla na budku. Jinak druhý den začala kloudně jíst vařené domácí nechce takže mám skleničky a to teda sní celou dvoustovku pak si dá za tři hodinky svačinku za další dvě hodinky mlíčko Dneska jsem koupila bebu poradila mi to doktorka v sedm si dám mléko a jde spát uvidíme jak nám to dlouho vydrží
@pe_tu_ss_ka tak ve střevech žádné bakterie nemá A dneska když jí doktorka brala krev Tak říkala že ta krev vypadá dobře že to bude snad dobré druhý den baští dost
@veselaopicka muzu se zeptat jaky papucky na tu plovouvku si ji koupila?
@zzuzzana1 tyto. Jsou pogumovane.. nemeli holcici ale nam to nevadi.
@veselaopicka my jsme to vyřešili protiskluzovýma puncoskama a ponozkama 😉
@veselaopicka no jen pozor na tu tvrdou podrážku.. Nezapojuje správně svaly na chodile, kde se tvoří klenba.. Taky máme studenou podlahu, ale koupily jsme kožené capáčky, a ještě se nestalo, že by měl studenou nohu 🙂 a těmi bačkorkami, nebo brzo koupenými tvrdými bitka i s pevným kotnikem máš varovala na fyzioterapii.. I ukazovala jak ty děti v tom chodí, jaký je rozdíl v chůzi naboso (v capáčkách) - v nich cítí podlahu a chodí pata špička a v těchto bačkorech - chodí jak robot, protože nemůže s nohou pracovat...
Jinak nám to trochu rozhodlo zase očkování.. Už ho mám zase skoro na celou noc naloženého u mě v posteli.. 😴
@veselaopicka je dobře, že už baští.. Přijde mi, že mají taková svoje období.. 🙂
@veselaopicka máme tyto, ale jsou různé značky a fakt izolují a neklouže se mi jako v ponožkách, které měl pořád dole.. Teď už je díky capakum nesundává. 👏😊
@pe_tu_ss_ka a kde si je koupila neco podobneho mi nabizela ale jsou kozene a na podlaze klouzou.
@pe_tu_ss_ka a jak ten kendamil? My ho nakonec zrusili a mame Bebu a po dlouhe dobe po bebe mi spala od pul 8 az do pul 8 do rana... a ani se nebudila v noci. Po kendamilu porad. I dr mi rekla at zvazim jestli ho davat ze tu neni k dostani cena je podezrela a slozeni nevyhovujici.
@veselaopicka jee tak teď nevím stránku, kupovala je babička.. Ale mají i s protiskluzem.. Jen teď nevím značku, ale koukala jsem na ně, že koupíme další velikost..
No mě ten kendamil jako jediný nesmrdi a chutna.. Navíc jediné je z plnotučného mléka, a právě mi tchyně porovnávala složení, a říkala, že je určitě lepší než ty z odtucneneho mléka, že tam nějaké složky oproti kendamilu chybí.. A navíc oni odkoupili licenci na recept původního Sunaru.. Tak nevím no..
@veselaopicka tak už jsem dohledala.. Máme tyto,ale v bílé
https://www.capacky.com/kozene-capacky-pro-kluk...
A teď přemýšlím o d.d.step 🙂
@pe_tu_ss_ka jj dr mluvila i o tom ze je z plnotucnyho a ze tj taky spatne.nevim .. podle me kdyz to nic nedela tak proc ne ale je fakt ze ja mela problem ze kdyz jr na objednani ze sem pak 3 dny nemela pac z dr maxe mi to po dvakrat prislo za 11 dni..
@veselaopicka aha, no my to ráno objednáme na mall nebo alze a odpoledne vyzvedáváme. Navíc už to začínají mít i dětské obchody.. Ale u dr Maxe se čeká no.. By mě zajímalo v čem je plnotučné špatně, když to odtučněné s emusi z plnotučného upravit.. Navíc každý ví, že odtučněné potraviny jsou hnus, a zdravý člověk by je ani neměl jíst, protože co z toho musí oddělit, pak chemicky dodávají něčím jiným..
Holky neobjednavaly jste nektera fotokalendare? Nemate nejakou dobrou zkusenost? Mimo cewe to znam a cena me trochu děsí
@zzuzzana1 tiskarik.cz
@veselaopicka děkuji za tip. Jaké jsou dodací lhůty máš zkušenost? Koukám, že to tady nějak moc nežije. :-/
@veselaopicka jee děkuju za typ.. Už mám rozpracované kalendáře pro rodiče.. 🙂
@halasovci007 Joo docela to tu opadá...
Zdravím holky, já nestihaaaam 😂 Je toho tolik co bych chtěla napsat, ale nedokopu se k tomu. To moje malé dráče je hodné, jen by mohla líp spát a hlavně ve své postýlce. Mě z ní klepne pepka. Už hodně brzy začne chodit sama. A to bude teprve legrace 😛 Teď se u nás u všech vystřídaly nějaké virozy ♍ a moc veselo nebylo. Strašně moc nestíhám domácnost, prádlo mě asi brzy zavalí 😂😂😂
@halasovci007 knizku jsem ve stredu zadala a v patek odesilali ale je to rok zpatky a jeste bontia neni spatna.
Tak jenom.info od doktorky. Krev v poradku zadne alergie. Ma zvyseny vapnik coz je u deti kdyz nepribyvaji ok to se spravi a zvyseny nejaky enzym ktery se zpusobeny kravskym mlikem plnotucnym -tudiz kendamilem protoze je delany z kravskeho plnotucneho mleka a jelikoz se normalne krev u miminek nedela jen kdyz je problem tak se o tom spis nevi nez vi. Takze sem rada ze mame jine mleko a uz ji ho davat nebudu. Jinak se mi rozjedla a ma za tyde 140g na vic. Takze parada.
Asi máme všechny práce až až 😊 u nás... Na nočník chodí 3-5x denně, dnes poprvé ráno po vstávání od půl 11 do půl 7 ráno prázdná plinka a na nočník pak vyhodila všechno i malou i velkou 🙂 šikula.
Začala sama stoupat bez opory, dělá to tak, že když třeba ležím s ní na koberci, opře se o mě, jde do dřepu, pak zvedne ruky vzhůru jak kdyby se vzdávala a stoupne. Pár vteřin stojí a pak zase drepne nebo na mě skočí. A obchází nábytek rychlostí blesku. Tak uvidíme, kdy se odhodlá 🙂
@veselaopicka tak to je paráda ptz kamarádka nás bude teprve v týdnu fotit a nez se dokopu vybrat fotky tak snad to do konce listopadu odešlu.
@fly80 ta má vlasku 😍 frajerka s culickem 😍 taky mám pocit, že nic nestiham a po večerech dělám nejhorší resty. Tenhle týden jsem fakt večer makala o 106, jindy jsem byla ráda, že si sednu na chvíli v pc nebo TV a odpadla ale tenhle týden jsem se kousla a fakt do deseti makala. Už jsem se vším musela pohnout 💪 jenže by to chtělo takhle fungovat furt a momentálně u nás děsný noci, jelikož nás trápí rýma takže mala a je furt vzhůru a pláč, před kojením musíme odsavat jinak by se ani nenabastila, tu rýmu nám byl cert dluznej🤦♀️a blíží se Vánoce a konec roku, začne velký úklid a pečení, takže bude hůř 😲😏
@krisatko teda to je šikulka. Jak dlouho už zkoušíte nočník? My jsme ještě ani nezačali, me nenapadlo to zkoušet tak brzo 😲🤔
@halasovci007 zhruba mesic... říkala jsem si že když už sedí sama a začíná "chodit" tak ať už má ten nočník navyknutej a jak už fakt bude chodit a bude umět říct něco, co bude aspoň trochu připomínat čůrat tak aby si sama došla... ani to netrvalo dlouho pochopila hned že se tam má vyčůrat, tak po dvou dnech bych řekla že už sama vždycky zatlačila a snažila se čůrat pokaždé, když jsem ji tam posadila, akorát jsme to ne vždy trefily, ne vždy se jí chtělo. Teď vím, že po spaní a cca půl hodinky po jídle se povede vždycky..

@martinasip ano, může. Příspěvek patří paušálně všem.