icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

biciklissie
11. srp 2018

Tak včera se mě naši poprvé za tu dobu (jsem v 30 tt) zeptali, jak mi je. Tak bych asi měla být ráda, akorát že, když jsem řekla, že nic moc, že to dojíždění, zaučování a horko, je docela náročný, že už na to nemám myšlenky, tak akorát koukali jako puci a nic na to. Klasická zdvořilostní otázka, na kterou se nemá odpovídat, to jsem ale neslušná, že obtěžuju. Plus pak dotaz na jméno, že od minula ho zapomněli, moc nechápu. Jo a na dotaz, kdy budu končit v práci, odpověď "už?" a na dotaz, kdy mám termín, odpověď "až?" Otec pak na konci návštěvy na mě, ať na sebe dávám pozor (což beru konečně jako milý), ovšem mamka to vylepšila, prý o to se nebojí, že já na sebe dávám pozor pořád. Pardon za ten výlev, ale jsem sama doma už nějaký den, tak to na mě nějak padlo.

vita_
11. srp 2018

@biciklissie Chápu, že to možná zamrzí, že se víc neptají ... ale ber to z druhé stránky možná lepší než přehnaná starost. My nemáme s rodiči nějaké vřelé vztahy, ale když už jsme v kontaktu máti nevynechá jedinou příležitost na "Jak ti je?". Už tu větu i ten pohřební tón jakým to pronáší nesnáším, jsem na to alergická, akorát z toho nervím a hlavně proto, že nemůžu říct pravdu, protože cokoliv i sebemenší blbost jako, že jdu třeba na kontrolu (naprosto běžná věc) je braná jakože je za 5 minut po mě a pak mě neustále pronásleduje, sleduje, abych nedělala tohle a tohle a pak bombarduje dotazama, takže lepší mlčet, nic neříkat, ale mít relativní klid. Jo a když jsem odcházela na mateřskou, podotýkám v termínu, tak si otec myslel, že jdu na neschopenku, přece takhle brzo být doma není normální.

ishumisz
autor
11. srp 2018

@biciklissie tak me se taky nikdo nepta.. akorat babicka. 😀 Moje mamka se snad nezeptala ani jednou a to se vidame docela dost casto.. Ja nejsem teda ani takovej clovek, co by si zacal sam od sebe na neco stezovat. Nastesti ani nemusim, nebo jsem takova, ze mi prijde, ze je to tak v poradku? 😀 A to jsem zrovna vcera byla ko, jsem usinala za pochodu a moje 2r dite si behalo se psem pred barakem, zatim co jsem usnula..

kamish
11. srp 2018

@biciklissie Mám to úplně stejně. S tím, že rodiče se neptají, jak mi je. Jenom máti se zeptá ,,Tak kolik, už si přibrala??" Jinak žádná starost, jestli něco já nebo mimčo nepotřebuje, atd. Jenom chytré rady a řeči typu, že miminko bude velké, protože já se sourozenci jsme byli taky velcí, když jsme se narodili. A, ať dáme jméno po nás a nebo po nich. Takže radši, už tam nejezdíme. :D Oni neví ani v kterém tt jsem. Ale, tak mladší ségra, tam je denně nasáčkovaná se svým malým. A máti je spokojená, že tam má prvorozeného vnuka a nic víc jí nezajímá. 👍

biciklissie
11. srp 2018

@vita_ Jo, určitě je to lepší, než když se to přehání. Ale zamrzí to, tohle je pro mě zase opačný extrém. Na nějakou kontrolu u doktora se nezeptali ani jednou nebo tak něco, přitom vědí, že už byla jedna revize a hrozila nějaká postižení. To jsem jim řekla proto, že jsem si myslela, že jim třeba něco dojde, ale nic. U nás je to právě naopak, všechno se musí vydržet, na nic si nestěžovat, to se nesluší. A s tou neschopenkou naprosto chápu, taky pořád náznaky, že UŽ budu doma. Přitom se i o to otec zajímá jen proto, že v práci mu s něčím pomáhám a doma ž nebudu moct.

biciklissie
11. srp 2018

@ishumisz Týjo, tak jsi musela být fakt vyřízená, drž se. Jako já bych se občas potřebovala vypovídat, ale tím, že je to nezajímá, tak mám pocit, že na mě nezáleží (a pak třeba i v té práci se sebou nechám vorat) nebo, že dělám z komára velblouda. Kamarádky mám bezdětné, tak to nechápu, ta jediná dětná je hrozně vytížená, takže tu nechci až tolik obtěžovat. Ještě, že mám bezva manžela, ten mě vždycky uklidní, že my jsme/budeme ta rodina, zbytek je podružný. A má pravdu, akorát to vždycky potřebuju slyšet, jenže teď je pryč.

biciklissie
11. srp 2018

@kamish No, tak myslím, že v soutěži o největší rodičovský opuz bys vyhrála. To je tedy síla, ta velikost a jména. To ještě zlatí naši. Ti to spíš ignorují, prudí jen minimálně, jako včera. Tak Ti ještě, pro útěchu, napíšu, že mamka řekla, že fotku z ultrazvuku vidět nechce, že se na malou podívá, až se narodí (asi teda), přijdu jí ty fotky nějaký divný zřejmě🙂. A otázka kolem výbavičky taky padla včera poprvé, otec se mě zeptal, jestli mám vaničku. Tak jsem řekla, že mám objednanou. Tak prý, že oni mají taky vaničku, koupou v ní jejich pejska🙂. Tak co na to říct, to už je spíš tragikomický🙂. Tak jsem řekla "aha" a otázka výbavičky byla vyřešená.

biciklissie
11. srp 2018

Jinak holky, moc děkuju za podporu, že jste napsaly. Samozřejmě nikomu rodinu na nic nepřeju, ale je fajn vědět že v tom člověk není sám, že jinde je to třeba podobné. Že nemám pech na rodinu jenom já. Jen si říkám, že vlastně s nimi vůbec nemluvím upřímně, jen zdvořilostně a podle toho ten vztah vypadá a oni to snad vůbec nevidí...

kamish
11. srp 2018

@biciklissie Tak s tou vaničkou to je mazec. 😒😀 Já vím, že kdybych řekla, že máme takovou postýlku a takový kočár a takový kyblík na koupaní, tak by to bylo všechno špatné. Takže asi tak. Jako je toho mnohem více. Od té doby, co jsem byla na revizi a o první jsme přišli, tak je beru s odstupem. Bohužel v tom nejhorším se k nám ,,otočili" zády. Takže možná, proto ani od nich nic nečekáme. 😉 Jinak, co se týče rodičů od přítele, to se nedá srovnat. Na první vnouče se maximálně těší, jezdí za námi, pomáhají nám, píšeme si a voláme, posílám fotky z UTZ. Prostě úplně něco jiného. 🙂

natysnovec
11. srp 2018

@laja64 Desny vedro...sem ko...desny...sem tam se zatahne ale tot vse.😊😊😊

laja64
11. srp 2018

@natysnovec tady už taky vylezlo slunko ale furt je kolem 20°C tak to ujde. Musíme ještě 14 dní vydržet , pak se prý ochladí na 25°C 👌😁

biciklissie
11. srp 2018

@kamish No, tak jak víš, že neuděláš nic správně, tak to fakt nemá cenu nic říkat. Taky to tak dělám, ale je to vztah na nic. Však taky, když jsme jim oznámili, že čekáme, tak mi mamka řekla, že s tím, jak jim věci říkám, se diví, že jsem jim to vůbec řekla a nepřijela rovnou až s kočárkem. Vlastně má pravdu, ale nikdy je nenapadlo, čím to asi tak je... Super, že máte podporu od rodičů partnera, jak člověk zakládá tu rodinu, tak si uvědomí, jak je fajn, když funguje i ta širší. Nebo tedy alespoň část.

natysnovec
11. srp 2018

Tak uz mame po letaddylkach...zrusily to pro duvod zriceni letounu....Jen doufejme,ze pilot letalda prezije...☹😟☹

laja64
11. srp 2018

@natysnovec Ty jo. Tak snad bude v pořádku 😑

natysnovec
11. srp 2018

@laja64 budem mu drzet palce....alr ty lidi jaky jsou debilove...vsichni bezely k.miste cinu zacaly fotit jak kreteni...

laja64
11. srp 2018

@natysnovec tak to je smutné 😑

natysnovec
11. srp 2018

@laja64 tak pilot zemrel...☹😟At je mu zeme lehka.☹

laja64
11. srp 2018

@natysnovec ojej😑😑 Skoda zivota 😑 Teď to čtu ve zprávách na seznamu 😑

natysnovec
11. srp 2018

@laja64 jojo

natysnovec
11. srp 2018

@laja64 a pekne sem se spalila😭

laja64
11. srp 2018

@natysnovec tak namatlat bílým jogurtem 👌

natysnovec
11. srp 2018

@laja64 to ho radsi snim😁😁😁

natysnovec
12. srp 2018

Tak skvely...ta nase micinka mi celou noc zvraci a ted se ji pridal jeste prujem....☹☹☹blby burty a doufam,ze vcera nedostala upal....a aji asi ho nepoznam.

barunka229
12. srp 2018

Ahoj holky ! Teprve ted jsem narazila na tuhle diskuzi a to mam termín 9.10 😀 Tak snad ještě mužu mezi Vás 😝😝

ishumisz
autor
12. srp 2018

@natysnovec ja se mazu po prizahnuti kokosovym olejem. Lepsi nez na sebe patlat chemii 😀 Takze mi neni lito. Ani toho jogurtu by mi nebylo 😀

ishumisz
autor
12. srp 2018

@biciklissie ja to chapu, taky mam v tomhle super manzela, s kterym muzu resit vsecko a vetsinou se mnou souhlasi. A kdyz ne, tak mu to vysvetlim, proc co a jak a pak uzna, ze to ma neco do sebe 😀

natysnovec
12. srp 2018

@ishumisz ja se vcera namazala telovim mlikem...nejak to preziju...spis me stve ze moje mala zvraci stezuje si na boest briska ...a ted se asi 3x vzbudila a zacala strasne plakat ze ji boli nozicky.

natysnovec
12. srp 2018

@ishumisz a nemuzu se od ni ani hnout pak je zle ze jdu pryc...😭😭

natysnovec
12. srp 2018

Uz mam zase ty ms bolesti v podbrisku...to je fakt sileny😭😭

niki1107
12. srp 2018

@barunka229 Ahoj, vitej !☺🌞 Ja mam TP 13.10., tak to mame skoro stejne ☺.

Strana