icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

laja64
18. srp 2018

@biciklissie nechala jsi si dělat IUGR vyšetření? Držím pěsti, ať ti to v pondělí dobre dopadne a miminko se může dopéct v bříšku co nejdéle 🍀🌹

xhex
18. srp 2018

Tak já nevím, byla jsem na UTZ na potvrzení těhotenství, na potvrzení srdíčka, na 1. a 2. screeningu a teď mě čeká třetí. Nevidím důvod dělat ultrazvuk pokaždý, řada lidí pochybuje o jeho vhodnosti pro mimi. A kritizovat doktora za to, že to dělá podle předpisů? Já v tomhle prostě věřím, že mám silný a zdravý mimčo, co se u mě má dobře. Navíc o sobě dává dostatečně vědět. Možná že kdyby to bylo moje první a mlátily se mnou těhotenský hormony, tak bych to prožívala jinak 🙂

darkwitch
18. srp 2018

@xhex taky to tak mam i kdyz mezi 1. A 2. Screeningem jsem lehce vysilovala, ale vím, že jsou to hormony i když je to druhé těhotenství, myslím, že tohle počet těhotenství neovlivňuje 😀

biciklissie
18. srp 2018

@laja64 Co je IUGR vyšetření? Já vůbec nevím... A doktorka mi nic neřekla... Jen, že to nic být nemusí, ale je potřeba to prověřit. A o té plodovce ani muk.

biciklissie
18. srp 2018

@xhex Tak já tedy nesouhlasím. Měla jsem 3 screeningy, pak ultrazvuk v každé poradně. A teď mě tedy čeká další větší skrz ty zjištění. Vím, že to nemusí být nic zdravého, ale na to člověk může nadávat, když není problém. Jenže, co když bude? Tak jsem ráda, že se to vůbec zjistí nebo zjistí co nejdřív. Já se spíš dnes potkávám s lidmi, co furt nadávají, že doktoři moc všechno řeší, tabulky a tak. Já jsme za to ráda, raději víc řešení, než něco zanedbat. Hold to má svoje plusy i mínusy, ale já raději mínusy téhle doby než ty plusy dřívější.

niki1107
18. srp 2018

@xhex Tady nikdo nikoho nekritizuje, pouze jsem řekla, že mi to nepřijde normální být bez utz a kontroly srdíčka 11 týdnů 😀 🙄. Já jinak utz u dr vůbec neměla, kromě potvrzení těhu na začátku. Jen první a druhý screening.

laja64
18. srp 2018

@biciklissie vyšetření růstové retardace plodu,priplacela jsem si to společně s preklamsií na screeningu. No hlavně ať to prověří pořádně, měli by s tebou mluvit na rovinu. https://www.fno.cz/gynekologicko-porodnicka-kli...

biciklissie
18. srp 2018

@laja64 Moc Ti děkuju za info a odkaz. Koukla jsem na to a ne, myslím, že nic takového jsem nepodstoupila a asi mi to ani nikdo nenabídl. Leda, byla jsem na tom 2. screeningu a u toho na tom krevním testu DNA (něco jako Clarigo), tak jestli by něco takového poznali z toho... V každém případně malá vždy odpovídala, byla stále cca 3 dny mladší, než by měla být, ale to přesně vypadalo na termín dle ovulace. Teď, předpokládám, že budou hledat příčinu a tak budou mluvit na rovinu, ale nevím no. Dalo by se říct, že jestli vůbec ano, tak pozdě, ale přece. Mám strach...

laja64
18. srp 2018

@biciklissie normálně řekni doktorce at ti řekne co a jak, doufám, že vše bude tak jak má s budu na vás myslet 💗

biciklissie
18. srp 2018

@laja64 Doufám, že mi řeknou v pondělí v Prenatalu a když ne, tak snad v pátek doktorka v poradně. Jak jsem tam byla teď, tak tam byla jiná, ta moje měla dovolenou, a ta mi prostě nesedí. Je třeba dobrá, ale moc toho nenamluví a na dotazy se netváří. A ty vyšetření od ní jsou hodně nepříjemný. Teď v pátek už tam bude ta má, tak doufám, že nejpozději od ní se vše dozvím, ale snad už v to pondělí. Moc Ti děkuju, vážím si toho.

laja64
18. srp 2018

@biciklissie 🍀🍀

knoflikarka
19. srp 2018

@biciklissie Moc držím palce... O kolik je vůbec malá "pozadu"? Četla jsem, že do +- 2 týdnů se to neřeší, že teď už hrají velkou roli i genetické dispozice. Navíc aspoň u mě je každý UTZ jiný, vždy jsme byli cca týden pozadu, předminule některou částí i o dva týdny... Za tři týdny už jsme ale zas max. týden pozadu nebo v termínu. Moc doufám, že tě tvoje doktorka zítra uklidní...

biciklissie
19. srp 2018

@knoflikarka Ahoj, moc díky. No, já právě nic nevím. Nic neřekla a v papírech taky nic není. Prý je na dolní hranici nějakých těch tabulek. Vždycky zatím byla pozadu jen cca ty tři dny nebo nikdo nic neříkal, ale na kontrole jsem byla naposled před tím cca měsícem. Měla jsem se víc ptát, ale byla jsem dost v šoku a taky to byl zástup mé běžné doktorky, z téhle mám dost vítr. Tak snad se zítra dozvím víc v tom Prenatalu.

knoflikarka
19. srp 2018

@biciklissie Určitě jo, on někdy stačí přesnější UTZ, což tam určitě mít budou. 😉

niki1107
19. srp 2018

@biciklissie Drzim pesti a zitra na tebe myslim ✊💓

natysnovec
20. srp 2018

Zitra kadernici aby jsem v porodnici nevypadala jak blazen...a pak jeste pockat 5 t.A pujdem na to😊😊😊❤❤❤

laja64
20. srp 2018

@natysnovec Taky se chystám ještě na melir, na nehty teď chodím co 3 týdny, nějak rychle rostou 🤔a pedikérka mi chodí domů 😃 No už se nám to krátí všem 😊😊

laja64
20. srp 2018

Jo holky můžu doporučit- ten meruňkovy budu používat i na miminko, božsky voní 😍 Mají teď dva dny dopravu zdarma, kdyby jste některá chtěla, já určitě budu priobjednávat👌

natysnovec
20. srp 2018

@laja64 sem jak slon...mam nohy jak granat ze jen cekam kdy bouchnou...a s toho vedra mi klesa rapidne IQ😀Potim se jak blazen...a sem rada,ze se vubec ohnu...😀😀😀takze za me...To je fakt na palici...😢😢😢

laja64
20. srp 2018

@natysnovec s tím slonem to máme podobně no🤔😂 Ohýbání mi taky dělá problém, ještě v září beru holky na lash lift na řasy, pak už jen pár stálých zákaznic, bo to už nedám asi 😁😁 Dnes se mi ale povedly zase 🙂Je fakt, že jsem skoro denně někde, doma nesedím ale asi už začnu 😑😁

biciklissie
20. srp 2018

Ahoj holky. Tak dávám vědět, že v Prenatalu to (skrz podezření na růstovou retardaci plodu a ztrátu plodové vody) dopadlo dobře. Nic z toho se nepotvrdilo, prý je prostě menší (asi fakt po mě nebo jen moc neroste, jak tam nemá místo), takže můžu zpět na gyndu a bude se to jen víc sledovat. Jinak plodové vody optimálně a placenta funguje dobře, tak to je zřejmě nejdůležitější. Má teď 1400 g, tak nevím, jestli je to optimální (jsem teď 31. tt), ale hlavně, že nezjistili nic špatného. Jen se teď už bude hlídat každý týden v poradně, tak to jsem spíš asi ráda, když je to už takto. Jako kombinace malá a koncem pánevním asi nic moc, ale oproti tomu, co hrozilo, jsem ráda. Moc děkuju všem, co na mě dnes myslely, jste zlaté.

darkwitch
20. srp 2018

@biciklissie to jsem ráda že to dopadlo dobře 🙂 myslim ze těch 1400g bude dobre, me ve 32tt navazili 1700g

laja64
20. srp 2018

@biciklissie v 30tt malá měla 1550g. Takže to je akorát myslím. Jsem ráda, že je to vše v pořádku, čekala jsem kdy se ozveš 🍀 Doufám že se malinká ještě otočí a bude to dobrý 💗

natysnovec
20. srp 2018

My mely ted 2kg...

knoflikarka
20. srp 2018

@biciklissie Jsem moc ráda, že vám to dobře dopadlo 😉. Váha je v pohodě, moje malá měla na začátku 30. tt přes 1300g a to na chlup odpovídalo termínu, takže víc než týden určitě pozadu nebudete. Že je malá KP v tomto týdnu ještě nic neznamená, pokud ti navíc dobře funguje placenta, plodovka je ok, tak proč kontroly každý týden? Chápu, že seš za ně ráda, jenom by mě zajímalo, čím ti to zdůvodnili, když vše vypadá ok.

biciklissie
20. srp 2018

@darkwitch
@laja64
@natysnovec
@knoflikarka
Holky, moc dám děkuju. Měla jsem teď přes víkend fakt nervy, tak jsem moc ráda, že už něco vím. A jsem ráda, že jste mi napsaly to váhové srovnání. Nevypadá to dle něj ta špatně, tak snad nebude nějak dál zaostávat.

laja64
20. srp 2018

@biciklissie nebude neboj a nakonec bude mít pri porodu skoro 4kg jako moje malá 😂👌

biciklissie
20. srp 2018

@knoflikarka Ty každotýdenní kontroly jsem si tak nějak vydedukovala, neb teď si jdu v pátek pro výsledky krve a zase je to poradna se vším všudy, močí a tak. A je to akorát po týdnu a doktorka říkala, že se teď každou poradnu musí sledovat ta poloha. Myslím, že zmínila každý týden, ale možná to mělo souvislost s tím, kdyby mě už převeleli do porodnice, což zatím nemusí. A dnes v Prenatalu mi říkal doktor, že menší děti se musí pečlivěji hlídají. Ale třeba jsem to špatně pochopila, dám vědět po té páteční poradně na gyndě, jak to je.

biciklissie
20. srp 2018

@laja64 No, tak to by byl dobrý paradox🙂.

martina250703
20. srp 2018

@biciklissie To je dobře, že kontrola dobře dopadla. Sice tě to stálo nervy, ale na druhou stranu bych si řekla, že lékařka nechtěla nic podcenit.

Strana