icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

amenophus
5. zář 2018

@regeditka Hm, co já bych za klystýr dala, na mě koukali jak na vránu co po nich chci a že jestli prej mám zácpu, mám zařadit na jídelníček víc vlákniny (ovoce a zeleninu jím v podstatě pořád, každý ráno k snídani vločky se lněným semínkem a smoothie do kterýho přidávám psyllium, fakt už nevim jak do sebe dostat vlákniny víc). Takže já běhám po lékárnách a sháním něco na způsob Yalu (nežiju v ČR) a doufám že seženu a že zabere...

@petronelas Mně crocs strašně kloužou na mokém, takže beru žabky a pemejšlím jestli přibalit ještě pohodlné teplé papuče... nechce se mi tam přidávat už vůbec nic protoe je to už teď plný, ale zase... ten komfort... A pro mimi mám sbalené 3 bodyčka a dvoje dupačky, ale PA mi radila ať toho radši vezmu víc, tak tam moná něco přihodim...
@petronelas A hlasuju pro Mikuláše, ale to jen proto že mi osobně vadí pojmenovávat dítě po někom koho znám, ať už v dobrém či špatném, a Vojtů znám hodně, zatímco Mikuláše ádného :D

@natysnovec se nějak neozývá... že by fakt už? Držím palce ať jste v pořádku!

kackacka37
5. zář 2018

@petronelas já mám doma Mikuláše, v kurzu byl i Vojtěch minule, teď jsme se až nedávno shodli na Jonášovi. Miky je hrozně variabilní jméno je super.

natysnovec
5. zář 2018

@amenophus uz cekam na dalsi monitor...jen nechapu..vcera ukazkovej a dneska musim uz na druhej protoze mala se nechtela hybat...

natysnovec
5. zář 2018

@dusovkam zatim nic...budou mi delqt utz a uvidime+ opet monitor

kackacka37
5. zář 2018

@natysnovec když oni ty mimca někdy spí tak asi pro jistotu to neboj

natysnovec
5. zář 2018

@kackacka37 no uz sem napojena a nic

natysnovec
5. zář 2018

Ted odesla sestra a ono to pipa...a nic to nesnima

biciklissie
5. zář 2018

@petronelas Mě doporučovali vzít klasiku na pohyb po pokoji a chodbě a do koupelny (sprchy) nějaké ty omyvatelné, třeba crossy. Tak to tak beru, přece pak nebudu šmajdat v mokrých a nebo je pořád dosucha vysoušet.

biciklissie
5. zář 2018

@petronelas Tak mě se Mikuláš nelíbí vůbec, já bych byla pro Vojtěcha.

kackacka37
5. zář 2018

@natysnovec tak ji zavolej nebo si to zkus na břiše posunout

kusanagi87
5. zář 2018

@dusovkam No tak ja jsem mela prvniho syna rodit 8.5, dle 1.screeningu. Prisla jsem na domluvenou kontrolu do porodnice a nic se porad nechystalo. No nic, tak ze znovu mam prijit 11.5., rekla pani doktorka, a bez zeptani nebo upozorneni mi udelala Hamiltona.
Byla to priserna bolest! Horsi jak cely porod s kontrakcemi! Tak to bolelo, ze jsem malem sletela z kresla a ven z ordinace jsem vysla kompletne cela orosena ledovym potem. Takze za me uz NIKDY!
Hlenova zatka sice zacala dalsi dny odchazet, ale porod stejne sam nezacal. Takze 11.5. podany 2 tabletky, pichnuti vody a klasicke vyvolani. Do 4,5 hod od prvnich kontrakci se maly narodil.
Kdybych si mela vybrat, zda znovu porod nebo Hamiltona, tak volim porod.

kusanagi87
5. zář 2018

@kackacka37 Ja jsem si musela u prvniho syna davat i cokoladu, pit dzus, sestra mi hybala celym brichem a to teda fest, aby se vubec zacalo neco dit! Byl otoceny smerem k pateri a jeste spal, takze to nezaznamenavalo ani pohyby a ani srdicko. Horko tezko jej pak vubec aspon trochu nasnimala.

natysnovec
5. zář 2018

@kackacka37 monitor dobrej..@dusovkam tak ted utz...a uvidime...Dr..rikala ze mam horsi stavy poslicku a ze budem cekat zda se ro rozjede nebo ne...a sem taky zvedava na orientacni vahu maly😀😀

natysnovec
5. zář 2018

Odhadni vaha male je 3480g😀😀😀

petronelas
5. zář 2018

Tak poradna je za mnou.Dnes 35+3 a mimi ma odhad 2400g.Zatim porad hlavickou nahoru.Pristi tyden opet poradna a kdyz bude zase hlavickou nahore,tak me preda doktorka do nemocnice.Tam si me budou hlidat a asi i planovat opet cisare.🤔

dusovkam
5. zář 2018

@kusanagi87 Ono záleží taky jak to dr. provede .. U nás si to holky chválí že ok, a buď se to rozjelo nebo ne 😊 A tady nikdy nic doktoři nedělají bez souhlasu. Já si bohužel vyvoláváný porod nemůžu dovolit, mám starší dceru a přítel tak dlouho volno nedostane. Takže za mě radši toho Hamiltona.. Určitě to nebude horší než můj první porod, u kterého mě nechali 4 hodiny jen tak bez ničeho, poslali mě jen do sprchy a od té sprchy mám okno... Nevím nic, jen to jak mě vezli na sál.

@natysnovec Asi s sebou nic sladkého nemáš viď? To mi říkala sestřička ať si na monitory beru slazený pití, nebo něco sladkého na zobnutí, že se prcek probere 😊 ale řeknu ti, že nás napínáš pěkně... 😁Tak to je slušný cvalík 😁 Ještě že mi nad 3kg nepůjdeme, malý nemá po kom- já střízlík a tatínek taky 😁

dusovkam
5. zář 2018

@petronelas Tak to by mě mohlo... 2x císaře fuj... To budeš rodit v TU? (Mrkla jsem ti na profil) 😁

natysnovec
5. zář 2018

@dusovkam sem doma n9rmalne bude se cekat...mala ma odhad 3480g...takze svalik po maminkovi😀😀

natysnovec
5. zář 2018

Uz me to zase chyta hooolky...normalne u toho brecim...sla jsem do sprchy a vyplejtvala celou horkou vodu,ale stejne me boli v krizi jako prase....chci umrit...az tak je to sileny😭😭😭😭😭😭

dusovkam
5. zář 2018

@natysnovec Kočko, tobě fakt pomůže už jen porod 🤔 Třeba se to rozjelo? Kontrolovali ti vůbec jestli se otevíráš?

natysnovec
5. zář 2018

@dusovkam jj je to furt stejny...

dusovkam
5. zář 2018

@natysnovec Ty jo, to ti fakt nezávidím.. 😣 Achjo... Kdybych věděla co ti pomůže, tak hned poradím... 😞

natysnovec
5. zář 2018

@dusovkam Ja sem s toho sama hotova.
Ja tohle u prvni dcerky neznam..A to vuubec az uplne kontrakce...jinak posly vubec.

regeditka
5. zář 2018

@natysnovec dneska trpime spolu, mam kolikove bolesti v ledvine, jen lezim, brecim a modlim se, aby se to nerozjelo vic a nemusela zase na kapacky do spitalu.. Drzme si pesti, at to polevi a je zase dobre ❤️

martina250703
5. zář 2018

@natysnovec
@regeditka
Teda holky, držím palce, ať se vám uleví. To je děs.

martina250703
5. zář 2018

Mně včera nějak došlo, že se blíží porod a že tu brzy budeme tři. Tak dobaluju tašku a přemýšlím, co ještě zařídit. Zítra jedem sepsat papíry do porodnice, tak snad už to bude všechno.
Včera jsem byla poprvé na monitorech. Dozvěděla jsem se, že mám poslíčky. O tom nějak nevím. Ale poslední dobou mám pocit, že mi dloube prstíčkama do spodku. Chuťovka 🙂

tasmyska
5. zář 2018

@petronelas pokusíme se zkráceným verzím vyhnout. Manžel mu říká už teď Eldo 🙈😀😉. Bude to Eliášek, nebo Eliáš. Ikdyž Samikovi jsme začali říkat čudlíku. A už na to i slyší 😁🤗

tasmyska
6. zář 2018

@natysnovec ani nevíš jak Ti rozumím. Taky mě strašně bolí zadá , v kříži a kyčle. Nemůžu bolestí ani vstát na záchod. Trochu mi pomáhá termofol. Na zadá by se mělo dávat jen suché teplo, jinak se Ti to sekne ještě víc. Já už záda vyhřívám i sedačkou v autě.
Jinak ani nevím jestli se může dávat, ale občas mažu tygří mastí. Už je to dlouhý🙈😫

regeditka
6. zář 2018

@tasmyska toho moc nenaspis, vid? Vzhledem k casu prispevku. Ja pouzivam konskou hrejivou mast, ale pomaha to vzdy jen na chvili.

laja64
6. zář 2018

@regeditka @tasmyska mi v lékárně dala mast Traumaplant-ulevi se mi do 10 minut a je pokoj. Zkuste 🍀

Strana