Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@regeditka Rizikovější v cem? Ja jsem mela prvni vyvolany po terminu, ptz se malemu nechtelo a vetsi dite bych uz pak prirozene neporodila, tak nez CS, tak se pristoupilo k vyvolani. V 7 v porodnici, kontrola a zavedeni tabletky (neni citit), zabrala, tak se v 11 pichla voda (ale u kazdeho nemusi) a ve 13 zacaly kontrakce a v 17:23 bylo porozeno 🙂
Nemuzu to srovnat s klasickym porodem, ale ten vyvolany byl si myslim kratsi, ackoliv intenzita kontrakci skokove roste. To u klasickeho zrejme neni. Každopádně ja nemuzu mit epidural a přežila jsem to i bez nej. Nebala bych se toho.
Druhy porod v rijnu me ceka take vyvolany po 38 tt.
@kusanagi87 jdu taky nq vyvolani...
@regeditka mám za sebou v roce 2015, po zavedení tablety přichází po nějaké době bolest. U mne po cca 4 hod. Bolest je od kontrakci jiná v tom, že to nejsou odeznívajíci kontrakce ale bolí to pořád bez úlevy bez pauzy. Akorát jak to postupuje (když vše dobře jde) tak se bolest stupňuje. Já nebyla schopna bez pomoci ani dojít na záchod nebo stát. Pak bolest odezní a pokud se otevřeš píchne se voda. Pak už přijdou klasické kontrakce. Nevím, zda je to horší než klasický porod, personál nem. tvrdil že ano. Poté napumpuji do žíly oxytocin... Já si nechala dát epidural, protože po celonoční prostinove bolesti a nástupu kontrakci už jsem byla úplně vyřízena a potřebovala jsem si odpočinout. Ta hodina a půl byla uzasna. Po odeznění epidurálu jsem šla tlačit a mimčo bylo za 20 min na světě. Celé to trvalo 22 hod. Nejhorsi vidinou pro mne bylo, že jedna tableta stačit nebude a přijde druhá a zase čekání a stejná bolest. Díky bohu stačila. Zkrátka ano, bolí to, přirozený porod ale taky🙂)) to dáš!!!
@petbul Aha tak ja mam zkusenost, ze po podani tablety nic nebolelo 🙂 Pak se pichla voda a furt nic nebolelo, az o 2 hod pozdeji zacaly kontrakce, kdy se střídala bolest a klid, uleva. Vetsina kontrakci teda trvala k 1 minute a nejdelsi 140 sekund 😁😓, ale furt to bylo lepsi nez kdyz mi na konci, poslednich 10 min, podali oxytocin. To byla jedna kontrakce za druhou a nestihala jsem se mezi nimi ani nadechnout. Priste, jestli to pujde bez oxytocinu, tak chci rodit bez nej. Hrozne to vycerpavalo a uz jsem myslela ,ze si budu muset rict o nejaky kyslik 😑
já mám srovnání..dva porody přirozené a poslední díky přenášení vyvolávaný a byl pro mě nejhorší..nepřiměřeně silné kontrakce, bolesti, že jsem nemohla ani chodit, tableta půlka zavedena v 9h ráno a porodila jsem 13,23, ale nikdy už bych do toho nešla..za mě to byl horor
Kolem me rodi jedna maminka za druhou, porodni boxy maji plne, tak je nechavaji "hekat" na pokojich a teda obcas slysim pekny nadavky. Hlavne ty maminky vypadají, ze to nerozdychaji, zkrivene obličeje bolesti. .. Je zvlastni tu lezet a vedet, ze jeste nejaky tyden nic a vsude kolem porodni procesy a nova miminka. Mam "Male lasky" v primem přenosu.
Asi nema smysl zjistovat, o kolik je vyvolavany porod horsi. Pro me je nejhorsi ten pocit, ze to neni prirozene. Ale co se da delat. Snad na me nekdo nahore vzhlizi a obejde se to bez CS. Jsem dost slaba z te ledviny a vsech leku, snad to vsechno ustojim.
@regeditka drzim ti palecky tobe a miminku...je mi to vsechno lito...😢Drzte se🍀🍀🍀🍀
@regeditka Přeju ti, ať nabereš před porodem ještě sílu. Oddělení šestinedělí na psychice asi moc nepřidá ☹
@kusanagi87 tak to závidím🙂 každá holt prožívané jinak ostatně jako vše. Mě nyní čeká nejspíš císař kvůli kp, takže úplně bez oxytocinu🙂)))
@regeditka je to zvláštní ten srumec okolo, mě to bylo nepříjemné a nakonec ne uložili mezi "rizikovky" a měla jsem pokoj pro sebe, byla to psychická úleva.
Nemá cenu to zjišťovat, každý napíše subjektivní pocit, zážitek...
Držím pěsti, hlavně ať vše dobře dopadne, pro Tebe i miminko!!! To je nejdulezitejsi
@laja64
@petbul mam holky nadherny jednolůžkový pokoj, s telkou, opravdu parada, jen jsem na blbem oddělení. Vcera privezli maminku po porodu a to bylo neco, plac, rev bolesti a to uz to mela za sebou. Litali tam celou noc. Jsem spis na dne z toho pobytu tady, trosku fnukna jsem. Doma bych vetsinu bolesti zaspalay tady co hodinu v noci budi na kontrolu mimca (coz je na jednu stranu supr), takze se muze spat jen tak na pul pres den. Kolem poledne se rozhodne, jestli to zvládnu bez operace. Vyvolavat porod jeste min 12 dni nechteji, ani slyšet o tom. Neovlivnim to, takze dej se vule bozi. Dekuji moc za podporu!
Holky... 🙈 ja proste nesmim cist diskuze na netu.. dneska kontrola. Ozvy ok, ale mam toho debilniho streptokoka a pry uz mam nejake flicky na placente.. ze uz zacina pomalu starnout (to jsem 34+4) a jak jsem cetla na netu ohledne starnuti placenty, infarkty placenty a tak..tak jsem se pekne vystresovala.. 👀👀👀👀 dalsi kontrola 20.9. 🙊
@sju2929 Ja jsem si takove veci cist uz take zakazala...Ale kdyz vi, ze se tam neco deje, tak snad to maji lekari pod dohledem ne?! Vsak kdyby neco, tak bez akutne drive.
Ja mam zase vysoke protilatky ,uz skoro u rizikove hranice, mala nastesti anemicka zatim neni, ale jak to poskoci jeste nahoru....take mam obavy, proc se to meri co 3 tydny. Prijde mi to hrozne dlouho! A pritom je to take ok mno...
@sju2929 nestresuj, neboj, snadno se to říká ale tohle neovlivniš. Já stejnou věc řešila minulé tehu, od 30 TT se malá začala z důvodu nedostatečnosti placenty (v důsledku prodělaných infarktu) zpožďovat v růstu. Vše dopadlo dobře, porod mi vyvolávali v 38+5 , narodila se mi zdravá holčička 2850g. Vše dobře dopadne!!!
@kusanagi87 no to je taky super! To ma byt pak clovek klidny a uzivat si tehu 🙈
@petbul maly je zatim tyden napred.. pry je pekny cvalik (jenze ja mam tehu cukrovku :( takze to muze vyvoj zkreslovat) a ted do toho ta placenta a ten streptokok.. fakt jsem z toho dneska zdrbla... doufaˇ, ze to dobre dopadne :( a maleho kdyztak vyvolaji driv nez aby se stalo nestesti.. :(
@sju2929 necist, hlavne nic necist. Vubec si neuvědomujeme, jakou ma sila mysli a sugesce silu. Doktora mas? Mas. Kontroluje te? Kontroluje. Na triko by si to nevzal, kdyby mel sebemensi pochybnosti. Kde jsou v tech prispevcich ty pozitivni? Nejsou, zensky jsme slepice a hlavne nikdy nereknou cely pribeh. Zvelici, vytáhnou, co se jim hodi a my si pak rveme vlasy hruzou. Necist. Pokud svému dr neveris, zajdi k jinemu. Dej na svou intuici a pak si dej pohlavek za cteni diskuzi!
@sju2929 ja mam flicky na placente (infarkty) uz od 30+1. Dnes jsem 35+6 a zatim se miminko drzi.Dulezite jsou ze pry prutoky...kdyby to podle doktora nebylo dobre,tak te neobjednava az na 20.,takze klid a uzivej😊
@regeditka to mas pravdu.. mysl je silna carodejka..
Moc Ti dekuji ❤️
Jak se citis? Jak se s mimisem drzite?
@janinkadodinka moc dekuji za tvou zkusenost, prutoky jsem mela v poradku. Takze budu verit, ze vse dopadne a nic zleho si nepripoustet..
jdu najit svuj drahoceny klid... 🙂
Holky mně ty záda snad shoří. Už nevím jak si mám lehnout, aby mě ty kyčle a kostrč nebolela. A jestli mě čekají ještě tři týdny, tak už nevím. Všechno pomáhá jen na chviličku😞 Osm měsíců těhotenství, by bohatě stačilo🤗. Jestli se to při porodu ještě zhorší, tak si ten epidural napíšu snad i na čelo🤦♀️ Křížových bolesti jsou horší, než celej porod😫
Holky tak mi dneska hráblo a šla jsem dokoupit věci do porodnice 😂 Chlap si teda klepe na čelo, že co plašim že mám ještě přes měsíc do TP, ale marně mu vysvětluji že je to nejen pro můj ale i jeho klid, že aspoň nebudu prudit.😂

@codal to u mme nehrozi...manzel to tak nema...