Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@aronek aha ja mela m9nitor pred tim a pak tabletu a potom jen ozvy...po hamiltonu.
Hm, ak zdá se že naší princezně je nějakej úplněk a tatínkovy narozeniny úplně putna 🙄
@natysnovec To ti nedali žádné info?
@darkwitch No já jsem zvědavá příští středu, pokud se do tý doby nic nezmění. 😂 A vlastně už budu vědět váhu v úterý- jdu zas na tu svou studii... Jupí 😂 Dneska mě zavalila vlna energie, ale jak jsem vylezla ven tak co krok to auvajs, malej asi zas nalehl na močák a já už chodím jak kachna... 😂
@natysnovec Přeji hladký a rychlý porod ✊😊
@veraakubik Neboj, nejsi v tom sama. Já mám termin až 23.10. Těším se moc a zároveň mám také strach. Jsem také docela dost akční, jinak to ani nejde. Mám tri deti a tohle je můj čtvrtý porod po sedmi letech. Už to snad uteče. Hlavně ať jsou miminka v pořádku😊
Tady je to sama zaslouzila matka 🙂
Holky máte někdo na kočárek batoh místo tašky? jste s ním spokojené? přemýšlím jestli by batoh nebyl praktičtější, ale nejsem si jistá, novou tašku kupovat nebudu, tak přemýšlím jestli nevzít ten batoh, akorát mají takové tlumenější barvy a já mám dost tmavý kočárek, tak by to asi chtělo výraznější tašku... to je zase dilema :D
@dusovkam já mám taky všechny tři deti ve škole a chlap je v práci od pondělí do pátku, jezdí... ale já se vždycky nějak zabavim. Byla jsem nakoupit, teď vařím, pak upecu.Zabalim tašku do porodnice. Přijdou deti, uděláme úkoly a vezu kluky na fotbal. Pak vykoupat, večeře a je večer😁😁😁😁
Koukám, že je tu dost zasloužilých matek. My tedy také čekáme čtvrtý přírůstek. Dva starší ve škole - první a třetí třída a jednu 21 měsíční dračici. Takže odpočinek nula, ale alespoň to utíká 🙂
@kamila215 tak nuda u nás opravdu není. Chvilku byla jedno dvě děti byly málo, takže jsem si pořídila ještě zvířátka, pak další dítko a další na cestě a nevím co dřív. Teď už třeba ta pohyblivost nic moc a volají mi, že mi utekly zvířata, tak jdu nahánět kozy a ovce na náves a pak tiše umírám, tedy když se mi podaří doplazit domů 😅
@kamila215 já právě vždy přibírám hodně, takže přes 25 kg je to vždy, tudíž jsem jak koule. Tiše doufám v porod a hubnutí, protože se prostě neunesu a do toho tu lovím zvěř -buď dvounohou na učení či jiné povinnosti a nebo čtyřnohou, když někde něco provádí. Popravdě zahradu jsem vzdala, holt na jaře bude víc práce. Nákupy objíždím autem, u nás není kde.
@veraakubik neboj, je nás tu víc, co tu ještě ten říjen bude, já mám termín 28.10. a taky čekám 5. mimčo 😀
@kamila215 @aronek paráda, hodně zasloužilých matek, to se málokdy vidí 🙂 starší kluci taky ve škole 4. a 2. třída, pak ještě kluka 2,5 a holku 1,5r 🙂 úkoly naštěstí kluci zvládají sami, já jen zkontroluju, podepíšu...dneska mají fotbalový trénink, tak přijedou domů až po šesté a mimina jsou zlatá, ty ještě po obědě chrápou 2 hodiny, takže já v tu dobu většinou nic nedělám, hodím krovky na gauč a odpočívám 😀
my máme naštěstí jen slepice, další zvířectvo jsem odmítla, byť tu máme i stáj a chlívek pro prase 😀 😀
@kamila215 mám je všechny CS, takže nyní ho plánují až na ukončený 39tt, což mi vychází skoro na termín. Měl by být 30.10., ale doufám, že bude dřív. Bojím se o jizvy, jedna strana už bolí fest. Jako samostatné úkoly jsou scifi. Maminka prohlídne tašky, vyndá co se bude dělat, udělá úkoly, zajistí převlečení, naučí se s nimi, zajistí stravu, někdy i řvaním a krmením. Jako dost jsem si to udělala sama, ale mně mamka nikdy s ničím nepomohla, navařeno nebylo, co bylo ve škole jí nezajímalo, co nosím bylo od malinka moje starost a věděla jsem, že takto ne, jen jsem zase v druhém extrému. No, jaké si to udělám, takové to mám, pomalu se snažím jim dát povinnosti, ale nejstarší se dost brání.
@ojo fotbal míváme ve čtvrtek, takže to taky bývá napnuté. Taťka tam s ním nechce chodit, takže i tohle je na maminku. Teď tedy nechodíme navíc na tréninky, protože brankáře už fakt nedávám 🙂 letos si snad taťka alespoň pořídí brusle, protože i tam jsem s nima lítala sama. 🙂 Zvířátka jsem pořídila já, takže moje starost. Už si i pár let líhneme kuřátka a pod. Takže veselo od jara do podzimu.
@aronek kluci maj tréninky ut a čt a každý víkend zápas, ale na tréninky jdou vlastně rovnou ze školy z družiny a my pro ně jen v šest zajedem, většinou teda manžel 🙂 a na bruslení chodili loni, to jsem tam taky s nima chodila já, letos jsem říkala, že už jen ten fotbal, to bruslení bylo pro nás časově náročné. Bydlíme na polosamotě, všude musíme dojíždět.
Já teda kluky cepuju a povinnosti už mají hned od první třídy, jeden vybírá vyjíčka, druhý vynáší smetí, doma luxujou, utírají prach a vyklízí myčku. Venku už letos sekali trávu sekačkou, zalévali a pleli záhony, včera jsme sbírali ořechy a převáželi písek. Zapojujeme je do všech prací co zvládnou...loni už štípali dříví na štípačce 🙂 chce to teda hodně trpělivosti a důslednosti, ale vyplatí se to, dle mého je třeba vést děti k práci, aspoň nevymýšlí kraviny 😀
A ohledně těch úkolů, přesně jak to ty píšeš to dělala moje kamarádka a pro mě to byl "s prominutím" odstrašující případ, kdy 10tiletý páťák totálně nesamostatný si dělat úkoly, připravit si věci nebo se sám učit... naši nám s tímto teda také nepomáhali, ale sváču jsme měli, navařeno bylo, takže zlatá střední cesta, postarat se, ale nechat je, aby se starali i sami 🙂
Kuřátka obdivuji, ty zatím ještě nechystáme 😀
@natysnovec
@regeditka
@tasmyska Holky snad nám už nerodíte? 😁 A pokud jo tak držím pěsti a jsem zvědavá na info 😉💗

Tak u mě monitor v pohodě,ale jinak nic nevím... Když neporidím do 3.10.,tak mám zavolat do porodnice a objednat se na monitor tam.. ani nevím, jestli se otvírám, kolik mimco asi váží, takže nezbývá než čekat...