icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

dusovkam
11. říj 2018

@jitiss Jen na prst a už přes týden.. Včera jsem uklízela a ani ty blbý poslíčci... 😐 Dneska jdu na nákup, tak si půjdu hezky pěšky a uvidíme jestli mi pomůže vydrbat koupelnu nebo ne... 😁 Už mě ten konec hrozně nebaví.. Nálada jak na houpačce, zavřená doma.. achjo

kamila215
11. říj 2018

@jitiss Děkuji, ale nás naštěstí objednavaji na čas, takže to tam jde, jako po másle😊😊😊

jitiss
11. říj 2018

@dusovkam Aspoň něco ☺️. Já mám strach, že s takovou porodím 4kg... Už teď měl malý 3,4kg takže se děsím každého dalšího dne... Vůbec bych se nezlobil kdyby už chtěl ven. ☺️ 😂

jitiss
11. říj 2018

@kamila215 Tak já jsem taky objednaná na čas, ale už vím, že můžu mít klidně i půl hodku spodní a další hodku si tam ještě počkám... ☺️ Ale na druhou stranu sestřička je zase pečlivá a hrozně milá a ochotná. A dokonce si i s miminko povídá.

dusovkam
11. říj 2018

@jitiss Já díky včerejšku ani nevím kolik prcek má... 😑 To už moc nepřibere když jsi 39.tt . To už jen "dozrává" 😂

kusanagi87
11. říj 2018

@dusovkam Ja jsem byla pred 14 dny na spicku prstu 😁 a vcera na ty 3. Ale myslim ai, ze se to hlo právě az od UT pri pocitu tech otevíracích bolesti.
No to je takovy pocit, ze ti nekdo dole roztahuje stydke kosti nebo jak to rict. Do toho mas pocit si roztahnout nohy, podrepnout a pocit, ze mimi za chvili snad vypadne. Kazdopadne neda se pri tom jit a pomalu ani stat 😁🙄. Me to chytlo u obchodu a v obchode a to byl masakr. Nastesti to byla jen tak minuta, ale od UT mam porad tvrdnuti bricha a dle KTG i vysoke hodnoty.
Takze hadam, ze by se mala tak ci tak narodila drive. Je to muj 2.porod.

dusovkam
11. říj 2018

@kusanagi87 Já mám naprd že nevím nic z prvního těhu, když mi prdli plodovku a nacpali oxytocin... 😣 A do toho teď mám náladu úplně a dvě věci.. Ráno jsem bulela z ničeho nic a teď je mi taky divně, ačkoliv je venku hezky a svítí sluníčko.

jitiss
11. říj 2018

@dusovkam No to doufám... Ještě, aby ten váhový odhad nebyl tak, že maly bude mít o půl kila víc jak se někdy stává... Proto raději dokupuji velikost 62... Když už teď vím, že má dlouhé nohy a 56 budeme mít max v porodnici... ☺️

dusovkam
11. říj 2018

@jitiss To bude čahoun 😁

jitiss
11. říj 2018

@dusovkam Tak jeho tatínek měl při porodu 4kg a 54cm... A teď měří 1,94. ☺️ 😂 A v porodnici mi dr řekla, že jsem si měla najít menšího muže.

dusovkam
11. říj 2018

@jitiss No tak to pak už chápu. 😁Já jsem naštěstí prcek -163 cm, a chlap je jen o pár cm vyšší takže u nás obřík nehrozí. 😂

biciklissie
11. říj 2018

Ahoj holky. Tak já zase podávám report ze včerejší poradny na Obilňáku. Opět jsem byla úplně vyřízená, neb jsem tam byla přes sedm hodin, většinou čekání. Měla jsem pocit, že bych si měla nechat amputovat zadek či co. Zní to děsivě, ale jinak jsem tam s přístupem moc spokojená. Všichni byli moc milí, snažili se to moje čekání řešit a hodně se omlouvali. Malá má cca 2,55, ale už ji tam nechtějí nechat déle. Takže verdikt je v pondělí 15.10. císař. Můžu mít částečnou anestezii, tak jsem moc ráda. Jinak tedy polohu má příčnou KP, takže děsné a jako bonus pupeční šňůru kolem krku. Jako v břiše se jí s tím prý stát nic nemůže, ale samozřejmě to všechno nahrává tomu císaři, takže je to jasné. Samozřejmě nervy jsou, ale vlastně jsem se i trochu uklidnila, že už vím konce zvonce a taky doufám v ten přístup jejich, co jsem viděla včera. Skrz ty moje obavy o péči, že snad na mě dohlédnou, když nebudu vědět nebo moct. Po tom císaři tam minimálně pár dnů pobudeme, takže bude čas si na sebe zvyknout a něco okoukat. Víte co, asi to tak prostě mělo být. Ale musím přiznat, že mi dali vybrat jít na to v pátek nebo v pondělí a já si vybrala to pondělí hlavně ze srabáctví, ať to ty obavy ještě můžu na chvíli odložit. Mělo to i nějaké praktické důvody, ale myslím, že to srabáctví hrálo největš roli. Ale samozřejmě jsem se dvakrát ujistila, že pro malou ten víkend navíc riskantní není, všechny výsledky má v pořádku. Tedy třeba ještě povyroste. Tak leda nezačít rodit, ale mám takový pocit, že když mám stanovený termín, že nezačnu. Hlavně, ať je malá v pořádku...

jitiss
11. říj 2018

@dusovkam Tak to měříme stejně..., ale lásce neporucis... A mě ani malí chlapi neberou 😂🙈.

laja64
11. říj 2018

@biciklissie budu Ti držet palce,ať jsi po císaři brzy ok a malá bude v pořádku neboj🍀🍀💕💕

niki1107
11. říj 2018

@biciklissie Ahoj, presne jak pises - melo to tak byt ! Dotahly jste to s malou daleko, je zdrava a pozitivni je, ze uz brzy budete spolu a uvidis, ze i ty tvoje obavy, nebo spis respekt z neceho noveho pominou raz dva ! Takze hlavu vzhuru, maminko ☺💜. A uzivejte s manželem posledni dny "o samote" - udelejte si fajn vylet, vecer, zkrátka abys v pondělí byla fresh a plna sil 💞🌞🍁 !

ojo
11. říj 2018

Ahoj holky, tak koukám, že od včera žádné mimi nepřibylo 🙂

Byla jsem včera v poradně a vše ok, zase za týden 🙂 vnitřně jsem měla prohlídku před 14dny a to jsem byla na prst, další vnitřní vyšetření mě dr. udělá až příští týden, jak se to pohlo 🙂 jsem taky 37+2 a přibírám kilo za týden :-O což mě šokovalo asi nejvíc :-/
dneska je u nás konečně krásně už od rána, jinak jsme tu měli 3 dny inverzi a hnus...tak jsem konečně zas dala sušit prádlo ven a dneska připravím kočáry 🙂 a možná zkusím i tu postýlku nebo to nechám na zítra, na pohodu...nečekám, že budu rodit dřív jak za těch 14dní 🙂

@veraakubik to se vždy tak sejde, že jsou nějaké bolesti, když je chlap daleko, co? A jak je dneska? občas jsem taky mívala takové bodavé bolesti, ale přešlo to...no a streptokoka mám taky, ale vzhledem k tomu, že 2 předchozí porody byli do hodiny od příjezdu do porodky jsem rozhodnutá ty ATB tentokráte odmítnout, páč už minule jsem tam přijela na 6-7cm otevřená a dr. hlásila, že kdyby mě píchla vodu, tak rovnou rodíme a takhle mě tam nechali hodinu v kontrakcích po minutě...děkuji už nechci 😀
@dusovkam takže už zase klídek, jo? 😀 😀
@biciklissie to tak mělo prostě být a po tom císaři budeš mít větší prostor na to sžívání a poznávání s miminkem 🙂 užij si ty poslední dny o samotě jak nejlíp můžeš, já jsem zrovna dneska říkala, že si ještě musím stihnout udělat smažák apod. páč pak při kojení si dám od smažených jídel pauzu, protože nadýmají 🙂 asi proto přibírám kilo za týden, protože teď fakt labužničím a dopřávám si všechno, v čem se pak při kojení omezím 😀 😀

veraakubik
11. říj 2018

@ojo Dnes jen ráno když jsem šla ze schodů tak se ozvalo ještě pichnuti,ale jinak celkem pohoda..Ale včerejšek mě docela rozhodil,to musim uznat..

natysnovec
11. říj 2018

Tak dneska po asi 1mesici a pul jizda aute...byla sem jak Alenka v risi divu...a ted vlasky a maminka bude krasna pro toho meho manzilka❤zlobiveho certika a toho naseho malinkeho kralicka😊❤❤❤😍😍Uz se tesim az pujdu od kadernice a sednu do auta....

biciklissie
11. říj 2018

@laja64 Moc díky, snad ano. Udělala jsem strategickou chybu, že jsem si četla na netu něco o těch růstových problémech před narozením, tak jsem se zase vydeptala, ale věřím v to dobré.

biciklissie
11. říj 2018

@niki1107 Taky moc děkuju. Jj, říkala jsem si, že si užiju teď dva dny sama a pak víkend naposled sami s manželem. Vyrazíme možná na malý obídek. A fakt to vydrželo dlouho, skrz ty problémy, nakonec to bude jen o cca deset dnů dřív.

biciklissie
11. říj 2018

@ojo No, právě, hezky pomalinku. Snad mě v tom nenechají v porodnici nějak moc máchat. Užij si ten smažák, chápu Tě, já taky různě hřeším, když to jde. Ale celkově teď nemám tolik chuť, což mě štve, když bych jakože mohla. S váhou vůbec nevím, už mě dlouho nikdo nevážil, asi někdy naposled v srpnu a doma se nevážím. Ale celkově jsem akorát jen všude natekla, akorát bříško mám pořádné.

knoflikarka
11. říj 2018

@biciklissie Teta se narodila s 2,5 kg v termínu, naprosto zdravá. Máma s 2,0 kg měsíc před a její zdraví by jí mohl leckdo závidět... Číst na netu je to nejhorší, ale vím, že člověk se tomu neubrání. Podle toho, co píšeš, máš štěstí na fakt pečlivé doktory, určitě bude vše v pořádku 😉. Můžu se prosím tě zeptat, jak zjistili, že má malá omotanou pupeční šňůru? Jde to poznat i na normálním UTZ, nebo jen na 3D?

knoflikarka
11. říj 2018

@ojo Já mám taky streptokoka a tohle mě jako slušně vyděsilo 😆. Takže ta ATB nechávají hodinu, aby zabrala? Tak to doufám, že přijedeme do porodnice radši dřív.

dusovkam
11. říj 2018

@ojo Až moc velký klídek. 😂

ojo
11. říj 2018

@knoflikarka jo kdyby hodinu, ale u nás pediatři vyžadují 2 hodiny...resp. že když ti zavedou ATB, tak aby stihly dojít k mimču, trvá to min. 2 hodiny...teď mě dr. říkal, že chtějí nechat i 4 hodiny. Blázni, můj dr. je skvělý, řekl, že ať to zkusím odmítnout, že záleží na koho v porodce narazím, že kdyby tam zrovna sloužil on, tak by tohle vůbec neřešil, že ti pediatři si ty miminka po porodu ohlídají, no jak jsem psala, na moje poslední 2 děti mě daly ty ATB zbytečně, u obou mě říkali, že to vypadá, že stejně porodím dřív než za ty 2 hodiny a taky že jo, do hodiny oba venku. A kvůli tomu se do porodky dřív fakt hnát nebudu, to snad radši porodím v nemocnici na chodbě 😃 😃

knoflikarka
11. říj 2018

@ojo Tak to je skvělé, ach jo. No počítám s tím, že jako prvorodička nebudu mít extra rychlý porod, tak se to snad stihne. Když ne, tak očividně se svět nezboří...

ojo
11. říj 2018

@knoflikarka vůbec si s tím nelámej hlavu 🙂

biciklissie
11. říj 2018

@knoflikarka Jj, jako nemohla jsem si pomoct s tím čtením, ale taky se snažím si opakovat, že takových dětí bylo, je a bude spousta a jsou v pořádku. S doktory fakt mám štěstí, na přístup na Obilňáku si zatím naprosto nemůžu stěžovat. Tu pupeční šňůru poznal doktor na normálním ultrazvuku, tedy myslím, že to byl ten normální, chvílemi jsem na obrazovku viděla a moc se v tom nevyznala, tak to byl spíš ten normální🙂.

kamila215
11. říj 2018

Ahoj holky, tak mám po poradne i po nakupování. Těch peněz co jsem utratila 😱🙊😁( to bude asi, tím hnizdenim😂😂😂). Jinak nález pořád stejný, vše je připravené a může to prý přijít z minuty na minutu, takze nic nového v podstatě😁. Dnes mi konečně přijede mužský z práce a má ode dneška tři týdny dovolenou, takže doufám, že to do té doby stihneme😂. Máme dnes výročí 4 roky, tak jsem koupila vinko, objednam nějaké palive jídlo( protože vařit se mi fakt nechce😁) dáme vanu, tulení...no a děj se vůle boží!!!😂😂😂😂

laja64
11. říj 2018

@kamila215 kéž by vám to klaplo a miminku se zachtělo ven👌🍀 Já zas sedím na netu a furt vybírám a objednávám nějaké dárky na Vánoce 🙊🙊

Strana