icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

sju2929
21. lis 2018

@kamila215 vsukyyyy 🙂 dekujeme 💋
Jsi zlata 🙂
Jinak u nas brisko trosku lepsi 🙂 ale dneska treba pro zmenu v noci blib a pres den ublinkava :/ pokud brisko netrapi, tak je naprosto zlaty ❤️
Co se tyce jidla, tak jsme na lehkem dokrmu (davam v pripade nouze).. protoze malemu jedno pryo nestacilo a kdyz dostal obe, tak zvracel i natravene mliko (treba po 3 hod. A jednou se mi tim malem udusil 🤭) tak dr. Zatrhla, ze to predni mliko z 2 prsa mu tam kvasi...
Ja byla min. Tyden na pedikure, v pondeli jdu na kosmetiku.. a uz jsem si vyslechla komentare typu ze jsem matka roku, kdyz jdu na pedikuru a necham maleho na hlidani babicce (moji mamce) a tak..
pak teda ze maly dostane dokrm.. (jako bych zo neobrecela sama, ze nejsem schopna me dite nakrmit), jeste musim poslouchat vytky okoli. 👌takze damy! Opovazte se jit si doprat trochu chvilky pro sebe, ano? 😁 jste prece matky! To se nedela 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

darkwitch
22. lis 2018

Me babička hlidala když byly malé necelé tři týdny, prtoze jsem šla se starší plavat a nikoho to nepohorsilo a zitra bude hlidat celý den, jsem ve škole tak mi bude malou nosit jen na kojení...

aronek
22. lis 2018

Mně bude hlídat přítel všechny 1.12. Volala mi kamarádka, jestli jí nepůjdu za svědka. Už podruhé, ještě jednou a bude mít každé třetí svědectví zdarma 🙂 Na to, že spolu chodí od léta trochu spěchají.

tasmyska
22. lis 2018

Tak já už jsem byla taky s holkama na víně. (Čti bezkofejnové kávě☺️) uspala jsem o půl 9 a od 9 do půlnoci a malý se vzbudil o půl jedny. 👍 Byla jsem i se starším plavat a táta venku kroužil s kočárkem😉. Jinak jsem se domluvila s kamarádkou co dělá trenerku a bude za mnou po novém roce jezdit cvičit 😝 a až trochu schodím, tak to taky budou nehty, rasy, pedikúra kadeřnice a Kosmetička🙏😝

Malý už má skoro 6 kilo. V neděli má 2 měsíce a je to zlatíčko💕

kamila215
22. lis 2018

@biciklissie Důležité je, že jste v pohodě. Ne každý má to štěstí a kojit mu jde😉.Malá pribira, jste v klidu a to je nejdůležitější!!!😊 Pevně věřím, že to zmaknem😁v úterý jdeme na vážení.Moje malá( já tedy kojim), tak hltá, že ji to mléko teče všude a ještě jí z toho občas zaskočí, že jí musím poplacat po zadickach, hrůza😰.Malá je ještě také malinká, tak snad se to s tou flaškou naučí a nebo taky hltá?😁 Nainstalovat to😂😂, tak to mě pobavilo. To fakt není sranda. Vím o čem mluvís.😁 Také instaluju, prevlikam, peru a zehlim😂😂. A s tím ublinkavanim jsem teď u malý na něco přišla. Předtím jsem jí kojila deset minut z jednoho prsa a ddeset minut z druhého. Blinkala, jak blazen i po odbrknuti a třeba hodinu po jídle. Od včerejška dávám pět a pět minut a světě div se, je to mnohem lepší😊Malá se budí pořád stejně, takže jí to evidentně stačí, nekrouti se po jídle a nezveda se ji pořád žaludek. Jen malinko ublikne po nakojeni, když si odkrkne a dobrý, tak mám radost😊👍, teď jen otázka jestli až půjdeme v úterý na vážení bude vše ok a nebude ubývat na váze...😕Zkoušela jsem jí dnes vážit na digitální kuchyňské váze a na pekáči😂😂🙊, ale strašně se vrtela, tak jsem se nedozvěděla nic😵😁, tak se musíme nechat překvapit!!!Matraci šikmo i monitor také máme. Co je na to pravdy nevím, aleže je to nepříjemný😰

kamila215
22. lis 2018

@sju2929 Tak to jsem ráda, že je to bříško lepší, je hrozné, jak to dokáže potrápit miminko i rodiče😕. To je dobře, že je hodňoučký😊 Mě malá také hodně blinkala, ale vyřešila jsem to tak,že jsem zkrátila dobu kojení. Malá se asi prejidala. Hrozně hltá, tak asi dokáže za kratší dobu vytáhnout to co potrebuje😁. Uvidíme v úterý u doktorky jestli bude pořád hezky prospivat😉. To vůbec nevadí, že dokrmujes, důležité je, že jste oba spokojený a v pořádku😘. Vůbec se tím netrap a už vůbec ne těma blbyma kecama😉😁. Tak to víš, to jsi dovolila moc😁😁😁jít na kosmetiku🙊😱😁od narození Ondraska musíš vypadat, jak křovák👻 chodit nejlépe v pyžamu, neucesana a musíš mít kruhy pod očima, když sis udělala miminko😂😂😂😂. Tohle nuže říct fakt, jen idiot s prominutím. Nic si z toho nedělej😉😊a hezky si užij relax😘.

@darkwitch
@aronek
@tasmyska I vy si holky uzivejte chvilky pro sebe😊👍👌
@tasmyska Moc vám to sluší!!😊 Eliášek je nádherný😍 i druhý prďola😉💗!!!!

biciklissie
22. lis 2018

@kamila215 Jj, jako je mi to líto, ale už se stalo, tak se nedá nic dělat. Fakt hlavně být v pohodě, ono se to i na malé promítne. Jj, ona taky hltá, doktorka říkala, že je fakt ještě malá, že se to naučí. Tak doufám, taky furt peru. Ty oblečky už jsem vychytala, dávám jí pod bradu na čtyřikrát složenou plínu, aby mlíko neprosáklo, takže většinou, když se to neshrne, tak to jde. Ale zase furt peru ty plínky, já teda ale nic nežehlím, děsně to nesnáším a zatím (klep klep) dobrý. No a to jsem si myslela, že mám plínek zbytečně moc, že na co, když budu používat jednorázovky. Teď budu dokupovat další, abych furt neprala pár kousků. Tak moc držím pěsti s tím přibíráním, naprosto Tě chápu, jsou to nervy, když člověk neví. Fat sranda s tou kuchyňskou váhou🙂🙂🙂. My právě kupovali ještě rychle váhu pro mimča, tak jsem ráda, ale jako uznávám, že je to zbytečnost. Doktorka sama říkala, že nemám vážit každý den, no hádej co, samozřejmě jsem to nevydržela a nervačila. Vážím každej den pořád, teď už spíš ze zvyku a pro potěchu🙂. To je fajn, že jsi na něco přišla, na to blinkání. U nás je to pořád stejné, blinkání taky moc ne, spíš tak jako větší mlíčný slint, libovolně kdykoliv, tak to nějak nechávám být. Dávala bych míň pít, ale ona stejně pije docela malé dávky častěji, tak do toho nechci vrtat, spíš bych ráda, kdyby se jí ten žaludek roztahoval. Ale je fakt malá, tak na ni nebudu spěchat. Mě se tedy po jídle kroutí, ale je to jediná příležitost, kdy se vykaká (když se moc nehýbe v té kyčlové peřince), tak jí spíš cpu, aby měla střeva v pohybu. Achjo, je to věda...

biciklissie
22. lis 2018

Holky, jen tak ze srandy, nezměřil by mi někdo, jak velkou šlapičku má jeho miminko? Protože mě přijde, že naše Naty má ty čapičky úplně obrovský. Má teda 3,6 kg, tak spíš někdo, kdo má mimčo ještě docela malý, aby to bylo srovnatelný. Já vím, že je to blbost, ale oni mi už na ultrazvuku říkali, že má dlouhý nohy a asi má, ale mě prostě přijde, že má i děsně dlouhý plosky nohou. Nebo to tak miminka mívají? Jsem se ptala v porodnici a prý je má normální, ale doktorka taky říkala, že je má velký. Tak mi to pořád vrtá hlavou🙂🙂🙂.

kamila215
22. lis 2018

@biciklissie Určitě se pohoda tvoje promítne i na malý, takže není co řešit😉. Je fakt, že jsou to ještě drobecci a spoustu věcí se musí naučit. A když říkala doktorka, že se to naučí, tak bych jí věřila😊. Děkuji moc, nervy to trochu jsou, ale věřím, že to bude dobré.Jo, jo byla to sranda, když malá ležela na tom pekáči😂😂😂.(a samozřejmě na plíně).Je to věda to je fakt. Každé mimco je individuální a musí se to nějak vychytat😊. Jak dlouho musíte mit tu kyclovou perinku? Jinak až se malá vzbudí, tak ti to chodidlo zmerim😉😁.

kamila215
22. lis 2018

@biciklissie Tak malý chodidlo měří 6,9 cm

biciklissie
22. lis 2018

@kamila215 Tak to jsem si vzpomněla na Což takhle dát si špenát, jak si mysleli, že Nárožný jako kuchař chtěl upíct to dítě, když říkal, že jehněčí je JAKO z nemluvněte🙂. Jak tam leželo na tom pekáči🙂🙂. Já jsem děsněj stresař, to už je určitě o mě známo i tady🙂. takže po porodu mě to dost vzalo, takže fakt si to raději moc nepřipouštím, to kojení a další, abych zase nešílela. S tou váhou moc držím pěsti, určitě to bude dobré, když baští a spí. S tou peřinkou nevíme, buď týdny nebo měsíce. Snad ne roky... Jdeme na kontrolu teď v úterý po třech týdnech nošení, ale tak brzo se to asi nespraví, i když by to byl ten nejlepší dárek k Vánocům. Ale říkal doktor, že je hodně malá a hodně se vyvíjí, tak je velká šance, že se to úplně spraví a brzo, tak doufám, že max. pár měsíců. Jsme si to fakt všechno vyžrali, ale zase, mohlo by být tolik hrozných věcí, hlavně, že je jinak zdravá. Moc děkuju za to změření, jsi zlatá. Jak se malá probudí, tak ji taky změřím a písnu, ať máme pro zajímavost srovnání🙂. Jako skoro sedm cenťáků mi přijde taky dost, tak asi se to fakt jen zdá, že má mega nohy🙂.

biciklissie
22. lis 2018

@kamila215 Tak Naty má šlapičku něco pod 8 cm, takže se to fakt jen zdá. Nevím, proč jsem si myslela, že mají miminka malinké nožičky🙂.

kamila215
23. lis 2018

@biciklissie Taky mě překvapilo, že měří tolik😱😁. Tak aspoň vidíš, že Natalka je v normě😉

dusovkam
23. lis 2018

@sju2929 V klidu prosímtě, nejsi přeci otrok a spokojená maminka rovná se spokojené mimi.. 🙂 Já včera byla s kamarádem na autogramiádě našich Hradeckých hokejistů, ale zas to bylo vedle baráku, a taťka hlídal tu slabou hodinku a jak mi hned bylo dobře. 😁 A za dva týdny se chystám na manikůru a pedikůru , doma nechám v lahvičce odstříkaný mlíko a nazdar bazar 😂

biciklissie
23. lis 2018

@kamila215 No, já bych právě spíš ráda, ale měla ty nohy velký. Že by to třeba znamenalo, že bude vysoká🙂. Neb já jsem malá a docela mi to vadí, tak bych jí přála o dost cm víc🙂. Ale to jsou drobnosti, samozřejmě...

kamila215
23. lis 2018

@biciklissie Co je malý to je hezký😊. Naše malá, ale asi prcek nebude. Můj muž měří 196cm a já 172 cm. Tak uvidíme😉

darkwitch
23. lis 2018

Ahoj ja si dnes užila školu, mama jela se mnou a vozila a já vždycky by chvilku vyběhla z učebny a nakojila, musim rict ze to bylo fajn a ze me to bavilo, nebyt k tomu ty zkoušky byl by to super koníček :D

aronek
23. lis 2018

@darkwitch mně takhle vozil prvního synka brácha do školy na polední kojení. Parkoval vždy v modré zóně a říkal, že jestli přijedou policajti, tak mně bude ukazovat, že prostě musel, aby to dítě neumřelo hlady 🙂

biciklissie
23. lis 2018

@kamila215 No, já z toho moc odvázaná nejsem. Je větší problém vzbudit respekt, pak taky problém s oblečením, botami. A pak ty praktický věci, nikam nedosáhnu, tak se všude natahuju a už mám z toho problém s krční páteří. Plus taky různý drobnosti, teď třeba nevidím pořádně do kočárku a za kočárek, v mhd nedosáhnu na madlo, atd. Je toho spousta, ono se to fakt nezdá. Manžel má skoro 190 cm, já cca 155 cm, tak doufám, že to Naty zprůměruje🙂.

darkwitch
24. lis 2018

@biciklissie pokud je menší holčička jeste to jde, sestra ma 158cm její manžel 195cm a zatim to vypadá ze výšku po máme zdědil syn

dusovkam
24. lis 2018

Holky co vaše miminka v tomhle počasí? Kubík jen baští a spí nebo je protivný až mi ho je líto, ale ven se prostě jít nedá. 😐 Tak snad mi bude spát i v noci když prospí skoro celý den 🙄

laja64
24. lis 2018

@dusovkam spí a jí ale ven normálně chodíme, počasí venku malá nijak nevnímá 🤔

biciklissie
24. lis 2018

@darkwitch Jj, to určitě, u holčičky to tak nevadí. Muži malého vzrůstu mi nepřipadají tak přitažliví jako ti vysocí, i když to tedy není spravedlivé...

biciklissie
24. lis 2018

@laja64 U nás je tedy už několikátý den mlha a slyšela jsem, že v mlze by se s miminky nemělo. Nebo je to blbost? My tedy teď raději nechodíme, mlha, kosa a padá nějaká divná vlhkost. Tak mě to docela mrzí, když už jsem se konečně odhodlala a začaly jsme... Snad bude líp, ale moc to nevypadá...

laja64
24. lis 2018

@biciklissie já to teda neslyšela, a vůbec to neřeším. Prostě tak do -10°C chodím ven. Ať je venku mlha nebo ne. Doma by mě trefilo🙊 Jsem doma vždy max 1 den, pak musím ven.

biciklissie
24. lis 2018

@laja64 Mě to říkala dětná kamarádka, ale jako moc o tom nikde nepíšou, tedy jako minimálně. Tak nevím, já jsem za to, chodit co nejvíc, tak asi zlatá střední cesta...

dusovkam
24. lis 2018

@laja64 Tak Kubík právě až moc... A nám zase v porodnici dr. říkala že v šestinedělí ne ven když je pod 5°C což u nás je teď skoro furt a mě hlavně poslední dny není nejlíp.😐
@biciklissie Tady je podobné počasí, nemáte tam taky inverzi? 🤔 To se pak nesmí kvůli škodlivinám s dětma ven vůbec... 😐
Jo jak píšeš že ti muži malého vzrůstu nepřipadají tak přitažliví, taky jsem to tak měla a ve finále je můj chlap jen o pár cm vyšší než já a to mám 163cm, ale tam to taky bude i tím že je prostě krásnej a má dlouhý vlasy, ňoch ňoch 😍 🤣

petronelas
24. lis 2018

Ahoj holky, taky se hlasim po nejake dobe.Maly uz ma 7 tydnu.Strasne to leti.Mame trochu problemy s pokozkou.Porad mel novorozenecke akne a tak to lecime.Uz mam doma snad celou lekarnu 😂 no hlavne,aby to pomohlo.Hrozil nam i proplach ocnich kanalku,ale po antibiotickych kapkach se to konecne zahojilo.Ven chodime kazdy den a kdyz se mi uz nechce chodit,tak zaparkuji na terase a chrupe 3-4 hod v kocarku.Pristi tyden se chystame k nasim 350 km daleko,tak snad to zvladneme bez place.Jinak maly je zlaticko, skoro vubec nebreci a ja si to po 9 letech opet uzivam.Jenom vecer ma obcas zachvat place jak ho polozim do postylky.Uz jsem zjistila,ze vyzaduje moji pritomnost.Porodni vaha 3400g a te vazime 4700g.😉

petronelas
24. lis 2018

To je nas broucek 😉

biciklissie
24. lis 2018

@dusovkam Když já vlastně nevím, co má znamenat inverze... Je tu mlha, vlhko, lezavo, tak asi kolem dvou stupňů. Třeba to o těch pěti stupních v šestinedělí jsem neslyšela. Já myslela, že do těch mínus pěti, tak se tím nějak řídím. Jo, tak prostě přitažlivost člověk neodolá. já tom mám s chlapama těžký, když je menšího vzrůstu, tak mě nějak neimponuje. Přitom bych měla držet basu s nimi, že ano. Manžel je vyšší o cca 30 cm a už jo moc - když mu chci dát pusu a on se nesehne (to mi dělá až moc často🙂), tak po něm musím šplhat jako opičák🙂.

Strana