Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@biciklissie to znám muj je o 35cm vyšší než já
@petronelas já myslela ze novorozenecke akne se neleci? Ja ji občas potupkam repikovym čajem, když to ma hodně osklive a jinak nedelam nic
@dusovkam nám v porodnici říkali až -5 stupnu
Jinak taky chodíme ven pořád, starší do školky sama nedojde a ze školky taky ne
@darkwitch tak ta nase to leci.Zda se ji,ze to trva uz dlouho,ale zabira to.Ja taky koupala v repiku a obcas jeste koupu,ale zabralo to jenom na tele a tvaricky mel porad obsypane.
Mam na vas intimni dotaz holky.Vy, co jste rodili cisarem, kdyz pujdete nebo jste sli na prohlidku po sestinedeli,tak jste se oholili?
Ja se nemuzu te jizvy jeste poradne dotknout a mam jeste i sedranou kuzi pod jizvou.
@petronelas ja jsem se oholila.. holila jsem se i doma (akorat jsem se vyhybala jizve..tu jsem oholila az na konci sestinedeli...taky jsem se ji nemohla poradne dotknout)...
ale rekla bych, ze to bylo jen pro muj pocit.. myslim, ze dr. je to uplne burt.. pokud se na to tedy necitis, tak bych to kaslala ;)
@petronelas
@sju2929
Vy máte holky tu jizvu tak nízko, že to zasahuje do chloupků? To je blbý, já ji mám asi tak cca 1 cm nad. Ale zase to asi časem bude u vás míň vidět. Ale mě to neva, to je prostě takový válečný zranění, památka na zrození... Takže jako já se oholím, ale když to dělá problém, tak bych se škrábla tak nějak symbolicky, kde by to nevadilo. Jinak mě končí šestinedělí zítra a jako jizva úplně v pohodě. Jako na nějaký mačkání to samozřejmě ještě není, ale dotýkání a jemná masáž úplně v pohodě. Ale mě se to hojí fakt dobře, já už několik týdnů můžu dělat všechno úplně v pohodě, zvedání, ohýbání, sedím v tureckým sedu, úplně předkloněná a tak. Horší je, že jsem po tom problematickým těhotenství úplně vychcípaná, nic neunesu, všechno mi přijde děsně těžký. A na posilování to moc nevidím, mám rozestup břišních svalů.
@biciklissie jj.. asi ji mame niz trosku nez ty 🙂
Ja uz pak ke konci sestinedeli delala vse..jen mi to jizva nekdy bolesti vratila 👀
Nebo jsem byla naprosto vycerpana a bolel me cely spodek..
my skoncilo minuly tyden ve ctvrtek.. ja uz byla tento tyden ve stredu na KO.
Nejak mi ten cas ted zacal utikat 👀 uz budeme mit ve ctvrtek 8tydnu a 4. Dva mesice 🙊
Jak poznas rozestup? 👀
Ahoj holky, mam dotazy:
1) Breci vam deti po koupání? Moje mala koupání ve vane miluje - koupu se s ni a jde videt, ze ji ta tepla voda dela dobre, usmiva se...ale sotva ji vytahnu a zabalim do rucniku, tak spustí neskutečnej rev, ze sotva popada dech...nepomuze ani masaz teplým olejickem, nic...Uklidní se az behem kojeni. Jen podotykam, ze doma mame na koupání specialne pretopeno, tak by ji zima byt nemela, ale je fakt, ze přechod z teple koupele do normálního prostředí je skok...Každopádně nikdy ji nenechám nahatou, vždy ma treba zakrytej hrudnicek a dam ji plinku...mluvim na ni, nabizim dudlik..Nic. Sousedi si uz snad musi rikat, co ze tu provadime..
2) V poslednich dnech mi mala bojkotuje kojení, resp je klid cca 5 min a pak zacne mrcet az plakat, kope nozickama, odtahuje se rukama, naznacuje, ze chce prso, ale nevezme si ho. Vzdy zkousim nechat odrihnout, dat k druhemu prsu a takhle jak debil furt dokolečka, az teda zacne pit v klidu a nakonec usne. Jindy mi zas přijde, ze zacne hltat, do toho se zakucka, zakasle a uz je protivna. Pak se ale kolikrat nakoji v klidu - a třeba v noci se nemrska. Mliko myslim, ze mam...Uz jsem si ji i otientacne zvazila, jestli mi přibírá a vysledek - na ko ve 2 tydnech mela 3,25kg a zítra ma 6 tydnu a mela by mit cca 4,4 kg (vazila jsem se s ni a bez ni na digitální osobni vaze). Nevite, co to muze byt???
Moc dekuju předem!!! 💜
@sju2929 ja na nejake holeni nemela ani pomysleni 😁 to az ted.Mam druheho cisare a dve jizvy a samozrejme jeste tu sedranou kuzi.To mi udelali prelepenim a potom mi to strhli i s kuzi.Doktor rikal uz v nemocnici ze to me bude bolet vic nez jizva.A dva rezy mam a nevim proc.Jestli se jim ta puvodni natrhla???
@biciklissie ano ja to mam nizko a tu druhou jeste podtim v chloupkach.To proste nejde ted jeste oholit.Tak jsem to vzala jenom decentne 😊
@petronelas já mám za sebou čtyři CS a jen jednu jizvu, vždy řezaly v té původní 🙂 Teď mám tedy taky strženou kůži kolem od náplastí a bolí to jako čert ☹ Jinak já tedy holím. Musím si zvednou břicho, mám hrozný převis a přejedu sem tam.
@niki1107 meli sme ten sami problem s koupanim.Muzes skusit dat malou vanicku tam se bude citit bezpecne.Vana je pro ni velky prostor.Ja ted maleho drzim nebo je na lehatku a porad ho ujistuji ze se nemusi bat a stejne se drzi jako kliste.Potom ho vytahnu a porad hezky na neho mluvim neno zacnu zpivat a je klid.Nas brecel i kdyz jsem ho davala na brisko a masirovala.Jak jsem ho otocila zpet, strasny rev.Ted ho zase upozornim ze ho otocim a je klid.
@niki1107 jooo a s tim kojenim ted je to stejne....cekam az to.prejde.Dulezite je ,ze pribira
@aronek ctyri CS ???? To jsi dobra,ze jsi to dala.A.proc jsi mela CS? Neotocili se deti?
@petronelas první dva byly akutní, kluci se ztráceli na monitorech a holky už byly plánované. Nechtějí po dvou CS už přirozený porod s tlačením.
@aronek tak to jo 😉Hlavne ze jsou na svete a v pohode.
@petronelas jj, jsem ráda, že jsem to dala. S každým dalším těhotenství jsem měla strach, že už to nedám. Dr taky strašil, že to může rupnout. Naštěstí jsme vydrželi vždy až do konce.
@sju2929 Aha, asi hold doktoři, jak to trefí. Já nejsem žádná modelína, tak jizva sem, jizva tam. Když to není přes půl ksichtu, tak dobrý🙂. Mě se to napůl vleče, napůl to utíká. Vleče se to v čekání na věci (manžel doma, spánek malé, věci pořád dokola) a utíká to v tom, že den je pryč a člověk nic nestihl. V porodnici (Obilňák) to bylo dobré v tom, že obcházela ženy po porodu fyzioterapeutka a na každou mrkla, zda nemá diastázu. No, já samozřejmě jo. Tak mi doporučila ten pás a cvičení, tak už s tím musím začít. Jak se to pozná laicky, o tom je perfektní článek tady: https://www.modrykonik.cz/blog/collette/article....
@petronelas Aha, tak ještě dvě, to už je přecejen záhul. Jak Ti to mohli takhle strhnout s kůží, to teda nechápu, to je dost řezničina...
@petronelas No v te vane byva vzdy se mnou nebo s mojim (a to jeste na lehátku, kdy ji mam mezi nohama), jinak ji koupu ve vaničce a nesundam z ni nikdy ruce - vzdy ji prelivam telicko vodou, hladim ji, povidame si. Ale jak jsem psala - pri koupání se usmiva, je ji tam dobre, ale beda, jak ji vytahnu...zamotam ji do teplého rucniku a chovam, ale stejne silenej rev...Každopádně diky ! 😉
@dusovkam u nas to prave taky zabira 😉
@niki1107 a nebo chce prodlouzit koupel princezna 😘😁
@biciklissie taky nechapu jak se jim to povedlo,ale i ted po 7 tydnech tam mam jeste strupy.Co se da delat.Jeste ze bude zima a nosim zimni bundu a ne plavky 😁😁
@darkwitch @petronelas My akné léčíme heřmánkem a funguje skoro okamžitě - hned po aplikaci zmizí zánět (přestane to být červené) a poté co se to otře několikrát denně mizí i pupínky 🙂.
@niki1107 tohle mi malá začala dělat pár dní předtím než mi začalo ubývat mlíko :-/ (resp. já měla pocit že ho mám pořád dost, protože při kojení z jednoho prsu to z druhýho teklo taky, po pár hodinách byly nalitý a tak, ale po pár dnech jsem zjistila, že tam najednou nic moc neni) - zkus trochu odsávat a dokrmit z flašky (ale s tím jak ti přibírá bych se asi tolik nebála - my měli větší problém že za 6 týdnů přibrala jen cca 700 g). Ale může to být i reflux - prý se to nemusí vždycky projevovat zvracením, ale jen diskomfortem při krmení.
@petronelas ja teda nemam strhnutou zadnou kuzi 😳 asi mam byt rada, ze nevim o cem mluvite ze? 👀
@biciklissie tak to jste meli dobre 🙂 deeeekuji, prectu 🙂
@kamila215 jezis, vy jste naaaadherni ❤️❤️❤️
@dusovkam Ja ji vždycky zacnu utesovat, ale udelam to taky, ze na ni budu mluvit uz driv a neco vykladat, abych ji zabavila 😂. Magor nemagor, zkusim všechno 😂.
@petronelas Joo, to říkají všichni, ze holt chce asi zůstat ve vode😂.
@amenophus Pribira mi ukazkove, takze z flasky urcite ne. Kazdopadne to neni porad, vcera v noci a dnes byla uplne v klidu zase, takze to mohl byt i pomalej tok mlika nebo spurt, kdo vi 😀.

@biciklissie Většinou to vyhlašují rozhlasem https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Inverze_teploty...
ale dneska si jedu pro starší k jejímu tatínkovi tak si procházku uděláme, neb mi už doma taky hrabe... 😂
Jooo s těma chlapama- proti gustu žádný dišputát 😁