icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

dusovkam
29. lis 2018

Holky tak co mrňata? 😁 Já mám pocit že asi brzo zkolabuju nebo už nevím.. 😐 už třetí noc po sobě mi malej prostě nechce spát dýl jak hodinu a půl, ani přes den, ačkoliv třeba od sedmi od večera do těch deseti vydrží ale to je tak všechno. 😐 Zkouším houpat, chodit a dudlíka, nezabere nic... Když je u mě na odříhnutí tak mě prstama štípe všude kde dosáhne, případně mě poblinká. S pomocí chlapa v noci počítat nemůžu, protože kojim a on stejně kolikrát ani neslyší že se malej vrtí a přes den si taky nemůžu jít lehnout proroze nikdo za mě bohužel neuklidí atd.a ještě dělám přípravu do školy s dcerkou. A muž se vrací až kolem čtvrtý... 😑 Já už fakt nevím co a jak holky. Omlouvám se za sloh ale muselo to ze mě ven...

kusanagi87
29. lis 2018

@niki1107 Bod 1) ve vode se ji libi, je to jako v brisku. Můžete ji povozit i mimo lehatko, takove houpani ve vode. Ukazovali nam to i v porodnici.
No a kdyz ji z te teple vody, kde ji bylo dobre, vytahnes, tak se ji to logicky nelibi. Proto place. Ze znameho prostředí pripominajici brisko je nahle uplne nekde "jinde".

kusanagi87
29. lis 2018

@dusovkam Asi nespavec 🙂 Mne se starsi v noci budil i 10x, spal MAX 1,5 hod vkuse. Pres den nespal skoro vubec. Dopoledne 30-60 min a odpoledne max 60 min. Mezitim nic, to pak az zase vecer a to jsem ukladala tak na 4x a tvrdeji usnul az kolem 22 hod. Nestihala jsem si kolikrát ani ohrat a snist obed nebo si dat vklidu sprchu.

kusanagi87
29. lis 2018

@petronelas Neres to, jak je ti neprijemne na ni i sahnout. UZ se stejně uz bude delat zespodu, ne přes brisni stenu. A gynekologovi je to jedno.
Ja jsem se trochu oholila strojkem PO smeru rustu, abych se neporezala. Vedet, ze UZ nebude vlastne přes břicho, tak kaslu na to. Jizvu mam take tak nízko.

laja64
29. lis 2018

@dusovkam Čauky, u nás teda pohoda, jak přes kopirak jak to bylo u starší dcery. Poslední krmení kolem 23h, pak spí do 4-5 rána, pak se nají a spí ještě tak dvě hodinky. Občas se stane, že si chce po krmení v noci ,,povídat" ale to tak max 20 minut. Teď jsem dělala jeden druh cukroví (zbytek mám objednaný) tak jsem si ji dala ke kuchyňské lince a starší na ní mluvila až z toho usnula. Od porodnice ji mám přes den v obýváku v hnízdečku (máme kuchyň dohromady s obývákem) furt hraje telka, jede mixér atd a ona spí😄 Chlap když prijde, nalozim se do vany, on nakrmí a uspí, popripade i uklidí a uvaří. Když se mi nechce tak i vykoupe malou a já čumím na telku 😄 Dudlík zatím plive, asi protože z něho neteče. Myslím, že se to u Tebe ustálí časem a budeš mít klídeček👌👌

natysnovec
29. lis 2018

@laja64 pekna❤a tise zavidim...😊😊

kusanagi87
29. lis 2018

@laja64
@natysnovec tak ja zavidim i nahlas 😁😁😁 to u nas vubec teda.

biciklissie
29. lis 2018

@laja64 To je sladké mimčo. To ona fakt tak soustředěně poslouchá nebo je to povedená momentka, to druhé foto? Protože naše Naty jako na lidi dokáže koukat soustředěně nějakou tu chvíli a moc ji tedy to mluvení nezajímá. Nebo to aspoň není tak zřejmé... U nás ještě i o hračky nezájem, ani o ty se zvukem. Max se letmo podívá a už zase sleduje, kde co lítá...

dusovkam
29. lis 2018

@laja64 Jeee ta má číro 😁😍 Taky nahlas závidím tu pohodu ale vím že se to časem zlepší.. Teď jsme byli na nákupu a na procházce a krásně mi dvě hodiny chrupal. ☺ A já si konečně koupila odsávačku na mléko a o víkendu budu mít relax- jdu na mani a pedi.😂😂 Ať se tatínek taky snaží, když byl u výroby 😂😂😂😂

laja64
29. lis 2018

@biciklissie jo poslouchá, vydrží ale tak max 5minut. A všimla jsem si, že čumí na telku😄

laja64
29. lis 2018

@dusovkam jasně je treba vypadnout. My plánujeme cca na duben welnes na víkend bez deti😊🍷 To víš že se to zlepší👌

laja64
29. lis 2018

@kusanagi87 to přijde casem neboj ✔😊

biciklissie
29. lis 2018

@laja64 Aha, tak to je dobré. To u nás pořád kouká, kde co lítá.

biciklissie
29. lis 2018

Holky, všem už mimča koukají na hračky a hodně se soustředí na člověka a řeč? Naty má šest a půl týdne a tedy hračky ji nezajímají vůbec, na člověka kouká chvilku...

dusovkam
29. lis 2018

@biciklissie Na hračky kouká vždy jen chvilku a na mě se soustředí též chvíli. Spíš reaguje ma můj hlas kterým ho uklidňuju když brečí nebo když u mě usíná.. 😁

kusanagi87
29. lis 2018

@biciklissie Eli hracky take nezajimaji, na to jsou jeste mali. Kdyz pase konicky, tak se ohlizi za zvukem chrastitka, ale jinak ještě nezájem. Vzdyt jeste nic nezvladne ani drzet! Mysleno hracku, deku/tričko atd. to uz ano. Zajimaji ji trosku cerno-bile obrazky a jinak TV a ruzna svetla a na manzela vzdy hledi zhypnotizovane 😀 nevim proc 😀

niki1107
29. lis 2018

Ahoj holky, ja mam pocit, ze kdyz uz neco poladime a reknu si, jak jsme s malou super dvojka, tak se posere něco jinyho 😀. Kojeni jsme s malou uz vyresily, zjistila jsem, ze je schopna se najist behem 10 min a i treba 3krat nechám odrihnout- asi se rozcilovala z toho, ze mela dost nebo ji tlacilo brisko. Koupání bylo včera o dost lepší - nechala jsem ji ve vane dyl, nahrala jsem si předem rucnik, po vytažení jsem ji chovala a pohupovala s ni cca 5 min, nez jsme sly udelat masáž, obliknout a nakojit. Takže super 👌.
Co me ale stve, ze malou sem tam chytne hystericky zachvat (stalo se to 2krat, vcera a dnes - rudne, rve jak tygr, sotva popada dech) a nejsem schopna ji nicim uklidnit. Jediny, co me napadá je, ze by to mohlo byt přetažením...jako kolika mi to neprijde - brisko ma mekke, nekrouti se. Vcera a dnes jsme byli s malou a mojim na nákupech, ktere se trosku protahly a nakojila jsem ji cca o hodku později, ale celou dobu na nakupech spala (no "spala", plnohodnotny spanek to nebyl, ze jo..). Je mozny, ze je to z přetažení? Nebo se treba pak
tak rychle najedla, ze ji mohlo tlacit brisko? Ted uz spi v nositku, ale nejak nedavam tyhle momenty..Jinak je to zlate a usmevave miminko.

@dusovkam Neporadim, ale clovek se musi uklidnit tim, ze je to fakt jen obdobi ! Nase vecer usina mezi 18-19, probudi se na kojeni 0:00-1:00 a pak zhruba kazde 2-3 hodiny. V noci je klidna, naji se a spi. Z postele vylezame kolem 7:30-8:30, kdy uz mrci a vzbudi me. Dokonce mi zacala spavat i pres den, cca 2 hodky dopoledne a odpoledne, ale to jen diky zavinovacce (od Ergobaby Swaddler), zjistila jsem totiž, ze mela trhavy spanek kvuli rucickam, kteryma furt sermovala a lekala se. Tahle zavinka je lehoucka a prodysna, drzi jen ruce a nohy ma miminko volne, pouze v takovym "vaku", aby mohlo kopat nozkama. Jen musi byt mala v dobre nalade, pustim k tomu zvuk vysavače z aplikace a hladim ji mezi ocima a na spancich - usina behem 15 min vecer. Co se tyce chlapu, tak ten muj taky extra nepomaha, protoze ani nemuze - nemá kdy. Travi v práci cca 16hod denne (ted ma nocni) a to se mnou pak jeste obiha nákupy a dr (necitim se na jezdeni autem s malou sama). A upřímně - nedokaze malou uklidnit jako ja a ja to chapu. Vetsinou malou koupe (s moji asistenci) a tim to hasne - prsa, aby kojil nema a hlavně ji nema "v ruce", takze prestoze umi prebalovat, nezene se do toho. A jak pises, mala zacne plakat a on spi a neslysi nic 😂. Ja slysim kazdy jeji zavrteni..ale zase - chápu to. No je to ted hektický, ale aspon se nenudime...☺

Jinak mame za sebou tento týden 3 dr - ja byla v pondeli na gynde (byla jsem na utz a dr "vidim, ze jste velmi plodna zena" 😀😀😀), v utery s malou na kyclich v 6 tydnech a vcera u pediatricky. Vse ok, mala krasne prospiva, usmiva se, sleduje okoli, pase koníčky, reaguje na ocni kontakt a uz neco mumla 😂. 19.12. jdeme na prvni ockovani, uz ted mam z toho nervy 🙈.

Tak hezky vecer holky a kdybyste mely nějakou zkusenost s tou "hysterii", dejte vedet 😘 !

niki1107
29. lis 2018

@kusanagi87 Jj, hledala jsem stale chybu u sebe a co bych mohla udelat jinak, ale je to presne tenhle prostej duvod ☺. Nonstop byt ve vane nemůže 😂😂.

biciklissie
29. lis 2018

@dusovkam
@kusanagi87
Tak díky, to jsem klidnější. Já mám pořád hrůzu, abych něco nezanedbala. Dnes se i tedy zdálo, že na mě nějak víc reaguje a asi na vteřinu dokáže kouknout na chrastítko, tak je to asi ve vývoji🙂.

amenophus
30. lis 2018

@biciklissie Naše malá se začala na hračky koukat v 7 týdnech, do té doby ji vůbec nezajímaly. Na lidi začala koukat v 6 týdnech (to jsme měli kontrolu a právě se nás ptala jestli už se usmívá - my že ne... no a za dvě hodiny jsme přišli domů a maličká se na nás koukla, ty očička se zaostřily a pusinka se roztáhla v tom nejrozkošnějšim úsměvu, kterej jsem si nedovedla vůbec představit, úplně jako smajlík). Na hlas teda reagovala dost brzo, v podstatě pár dní po příjezdu z porodnice (když měla plakavou, nejlíp ji uklidnilo když jsem s ní pochodovala po bytě a pobrukovala Imperial March - a běda jak jsem se odmlčela).

@dusovkam To zní jako hroznej záhul, drž se, snad ho to brzo přejde. Já si teď nemůžu stěžovat - naše malá včera padla za vlast v 9 večer, o půlnoci jsem ji vzbudila na krmení, protože už jsem taky chtěla jít spát (usnula mi v houpačce, tak jsem ji tam nemohla nechat), párkrát si cucla a usnula mi u krmení, tak jsem ji dala do postýlky a začala se trošku vrtět až v 5 ráno, ale zase jsem ji musela hned vytáhnout jinak by se akorát převalila a spala dál. Byla jsem z toho úplně špatná - trubka jsem! Takovou krásnou příležitost jsem měla se pořádně vyspat a já ji nevyužila - furt jsem se budila a poslouchala jestli už 😅

Holky já budu mít debilní dotaz - co to znamená to "pasení koníčků"? 😇

dusovkam
30. lis 2018

@amenophus To je když dáš mrně na pevnou podložku na bříško a ono se začne zvedat na ručičkách a zvedá hlavičku. Dítko si tím posiluje svaly atd.🙂 Mám dr. doporučila trénovat každý den pod dohledem aspoň pět minut .

biciklissie
30. lis 2018

@amenophus Moc díky za reakci. Já mám celkově pocit, že Naty je trochu pomalejší v tom smyslu, že má v některých věcech skluz. Úplně bych řekla, že je to tou nízkou porodní váhou a tím, že se narodila o cca 14 dnů dřív. Ono se to nezdá moc, ale prostě až v těch jejích dvou týdnech jsme se s manželem nezávisle na sobě shodli, že je najednou nějaká jiná, víc k "životu". Asi to bylo i tou žloutenkou, jak pořád spala, tak má prostě v některých věcech skluz. Od včerejška se mi poprvé zdá, že nejen na mě kouká, ale i ji trochu zajímá, co dělám. Na hračku pořád koukne na vteřinu, ale zdá se mi to o chlup lepší. Ale že by ji to trošku zabavilo, to ani omylem. A smích, zatím se směje neuvědoměle, roztáhne koutky a občas k tomu i udělá takové zahihňání. Je to sladké a moc se těším, až to udělá uvědoměle na nás. Co se týká hlasu, tak vůbec nevím. Ona brečí jen kvůli bříšku nebo hladu a to ji nějak nezajímá nic jiného. Ale taky začínám pozorovat, že nás začíná registrovat, jako nezájem, ale ví o nás🙂.

biciklissie
30. lis 2018

Holky, co myslíte Espumisan? Jako vím, že je sousta kapiček, ale měla jsem doma toto, tak jsem včera začala poprvé dávat, do té doby jsme to zvládali bez ničeho. Ale jak má tu ortopedickou peřinku a málo se hýbe, tak ji děsně trápili prdíky a občas i zácpa. Pořád se to zhoršovalo, jako pomalu, nenápadně, ale stále. Tak včera už jsem nevydržela, pořád tlačila a brečela. Tak se mi to pomalu začíná zdát lepší, jako tlačí pořád a většinou nic, ale už u toho nemá takové hysterické záchvaty a prdí tedy občas i hezky bez námahy. Tak nevím, jestli to bude tím, snad ano a není to jen nějaká chvilková fáze. Jenže, můžu to dávat dlouhodobě? Pokud to fakt bude lepší, tak bych nerada přestávala nebo zkoušela něco jiného. Jinak tedy Naty je na UM, tak jí to kapu tam. Takovou tu klasiku jsem zkoušela, poloha, masáž, cvičení nožičkami, ty věci tedy děláme dál, ale pomáhalo to jen trochu.

biciklissie
30. lis 2018

@dusovkam Doktorka říkala, že stačí denně jen pár minut? Mě tedy neříkala nic, ale četla jsem někde, že mimčo by mělo být na bříšku denně tolik hodin, kolik je mu měsíců. Ale počítají se do toho i různé ty polohy na bříšku (ovšem nevím, jestli mají být aktivní nebo stač jen ležení). Já se tedy snažím dávat dost, ale hodina to není ani zdaleka. Prostě párkrát denně, dokud se nezačne vztekat. Ani jsem to nedělala hned od narození, toho malého podměráčka jsem vůbec neměla odvahu obrátit na bříško. Ale snaží se hodně, otáčí hlavičkou sem a tam a zvedá ji krásně, občas je i vidět, jak koukne vzpříma. Jo a je sranda, jak u toho vyplazuje jazyk, vypadá to, že tu hlavu vzpírá i jazykem🙂.

laja64
30. lis 2018

@biciklissie dávám Espumisan preventivně 1x denně, a prdí jak závodník. Kakání taky v pohodě. Můžeš dlouhodobě, malá je taky na UM,dávám ji to na lžičku před krmením. Jinak tam myslím pisou-podavat před každým jídlem ✔

biciklissie
30. lis 2018

@laja64 Moc díky za sdílení zkušenosti. U nás zatím nevím nevím, s tím prděním se to zdá lepší, ale pořád s námahou tlačí na prázdno. Ale začala jsem s tím až včera v poledne, tak na pořádné zabrání je ještě čas. Můžu se Tě ještě zeptat, když taky krmíš UM, jak to máš ošéfované? Přecejen, prso je vytažené hned, kdežto nachystat lahvičku chvíli trvá. Tak jestli nějak pravidelně budíš nebo poznáš, kdy bude mít hlad a chystáš nějak preventivně nebo jak. Protože já to tedy nechávám tak nějak volně a až když vidím, že plive dudlík, tak jdu chystat. V té fázi už většinou začne brečet a tak brečí, než je to hotové. Zkouším to chystat dřív, jak se začne pinožit, ale někdy ještě úplně vytuhne, třeba ještě na hodinu. Tak to zas nechci budit, ona má ty rozestupy mezi jídly spíš menší a pije spíš menší dávky, tak spíš to chci natahovat a dávky zvětšovat. A co si budeme povídat, v noci je člověk rád, když spí co nejdéle...

aronek
30. lis 2018

Mně začalo bolet koleno, tak jsem šla k dr, že mi dá nějakou mastičku a ona mi to opíchala, bolí to ještě víc 😞 Nic jiného prý nemůže, že kojím.
@biciklissie Espumisan mi doporučila přímo dr, mám dávat před každým kojením 10 kapek, klidně dlouhodobě.
@biciklissie máme dávat na bříško co nejčastěji, ale vždy pod dohledem. Malá ale dost spinká, takže je na něm taky jen v řádu minut denně, na hodinu se zdaleka nedostaneme a to je jí dnes měsíc.

laja64
30. lis 2018

@biciklissie no mala dudlík plive, má ho tak 5 minut denně. Dávám jí najíst když má hlad. Každé ráno čerstvé prevarim vodu, když má hlad-vetsinou co 3-4 hodiny, začne plakat-jinak vůbec nebreci (krom toho když má mokrou plenku), takže naliju vodu do lahvicky, ohreju v mikrovlnce a na nasypu UM. Mám to pripravene max za minutu, takže když pokrici nic se neděje. V noci spi i 4-5 hodin,vůbec ji nebudím. Kdyby spala třeba 8 hodin, taky ji budit nebudu. Jinak pije 120ml. Dávám jí přes den cucnout i vody.

kusanagi87
30. lis 2018

@amenophus

Cituju "Miminko ve 3. měsíci by mělo v poloze na bříšku zvládnout tzv. první vzpřímení, kdy se opírá o lokýtky, dlaně má uvolněné bez pěsti, hlavička je vzpřímená nad podložku v prodloužení páteře a nožičky natažené u podložky.

Pro správný další rozvoj dítěte dle psychomotorického vývoje je tato dovednost velmi důležitá. Musí být ale provedena správně. Proto děti dáváme na bříško ihned od narození, ale pouze v době bdění a po uspokojení jejich biologických a psychických potřeb (musí být vyspané, správně motivované, nesmí být hladové). U novorozenců několikrát denně po minutách a dobu postupně prodlužujeme. Při nácviku této polohy se snažíme, zajistit vhodné podmínky tzn. pevnou cvičící podložku."

Doporucuji si nastudovat, jak mimi na brisko spravne pretocit a jak jej pretocit zpet. Pokud dela letadylko nb ma posinute teziste, tak se lehce pritlaci zadecek st ziska stabilitu 🙂

@biciklissie
@dusovkam Mne doktorka rikala denne 4x15 min, ale to je v jejich pidi veku nesmysl! Rozumnejsi mi prijde nazor jine pediatricky, kt rika, ze treba 10x denne, ale na par minut, at se neunaví a nepretizi si svaly. Ja jsem začala dávat na brisko cca 10 dnu zpet; pred kojenim, pokud neni mala uplakana. A pak pozdeji po kojeni, pokud třeba 2 hod kouka. Dobra je i na masaz briska pri prdicich a na odrihnuti.

kusanagi87
30. lis 2018

@biciklissie Na vedomy usmev je jeste mooooc brzo! Tim se nestresuj 🙂 Mne se prvni syn prvne smal nekdy ve 3.mesici, kdyz jsem trhala papir 😁

Na hracky a vědomý zajem o ne jsou take jeste mali 😊 I kdyz se prodava rada hracek 0+, tak zbytecne. Naopak pak k 6+ a 1 roku mam pocit, ze ty hracky deti naopak podcenuji; ze v reale zvládnou složitější věci.

Se žloutenkou je část deti spava, oziji az opadne. A nebo mate i klidase 🙂 Vklidu kouka, pozoruje a rozjima. Každé dite neni hrrrr 😉

Strana