Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@jitiss Ještě doplním: to, že někdo něco přinese, mimi někde něco může chytnout, to je fakt. Ale s největší pravděpodobností to bude viróza. Hexa je proti záškrtu, tetanu, dávivému kašli, žloutence typu B, dětské obrně a haemophilu influenzae. Pravděpodobnost, že někdo přinese zvenku něco z toho, je opravdu malá. To už bychom se mohly bát i toho, že mimča chytnou třeba spalničky, příušnice nebo zarděnky, proti kterým očkovaná ještě dlouho nebudou. 🤷
@jitiss My měli první dávku v 6 týdnech: hexa + pneumokok + rotaviry. Úplně bez reakce. U doktora teda děsnej řev a pak ještě cestou od doktora dávala celýmu městu sežrat že ji tak podvedli, ale pak usnula a když se vzbudila, jako by se nic nestalo 🙂, Druhá dávka téhož ve 3 měsících a to byla pár dní trochu neklidná, uplakaná, hůř se kojila a měla zvýšenou teplotu. Ale už je to víc jak týden a v pohodě. Já očkování ani té první dávky nechtěla odkládat, protože už ve dvou měsících jsme s ní dost cetsovali - dva hodinové lety letadlem, promoce, plavba trajektem, koncert v hospodě, nóbl večeře... všechno zvládla, ale bez toho očkování (zvláště bez toho pneumokoka) bych si na to netroufla. Ani na jedno očkování jsem jí nic nedávala - ani homeopatika.
@jitiss Ahoj 🙂, zadny homeopatika jsem nedavala a hexu jsme nechali naockovat v 9 tydnech uz pred Vanocema. Ja samotne ockovani orvala jak mala, Denca taky trosku zaplakala, ale jinak bez reakce ! Vcera dostala na 3m poradne prevenar (uz jsem nebrecela 😀) a akorat vecer ji chytl plac, kterej u ni neznam, absolutne nechtela pustit z naruce, tak jsem ji supla do satku a byla spokojena, spala v nem 3 hodky a ja ji pak klasicky nakojila a polozila do postylky, vse bez teplot. Dnes je usmevava a klidna (klep klep), tak jsem stastna. Uplne te chapu, taky me to ocko stresuje ( a taky jsem precetla spoustu clanku a for na netu), ale stejne je to na vas 😘. Jediny, na co bych si ja osobne netroufla, je davat vic jak jedno ocko zaraz (uz tak je to neskutečna zatez), ale kazdeho vec 🙂.
@knoflikarka Diky za osvetleni a souhlasim s tebou. Jeste bych podotkla, ze mozna i trochuzalezi, kde clovek bydli a co s miminkem dela. Ty mesta, nakupni centra, detske kolektivy a verejna doprava, to se mi zda precejen trochu moznejsi, ze se neco chytne od "rizikovych skupin". My zijeme na vesnici, jdu s ni max do vesnickeho obchodu nebo knihovny, verejnou dopravou nejezdime. Ale stejne necham ockovat v terminech, pokud to pujde, nahoda je blbec.
@biciklissie no my bydlíme v centru Ostravy, ale v MHD nebo v nákupním centru nebyla ještě ani jednou a ani ji tam v dohledné době tahat nebudu, kor teď, když všichni chrchlají. Dětské kolektivy určitě jsou dost rizikové, ale tak do školky bude mít naočkované vše. Těch nemocí je fakt x a i ta hexa chrání proti těm 6 až po druhé dávce... I ty nepovinné pneumokoky a rotaviry - není žádná vakcína bohužel, která by chránila před všemi jejich kmeny, i když ten Prevenar jí asi dáme. Pokud nebude mít blbou reakci na hexu.
@knoflikarka Jj, souhlas, tem rizikovym mistum je dobre se vyhnout. Ale proste nekdo se bez pouziti mhd nikam nedostane, tak jsem rada, ze to zatim nemusim. A s temi detskymi kolektivy, jako rada bych casem chodila do zdejsiho materskeho centra, urcite driv, nez bude naty skolkoveho veku. Tak jako doufam, ze tam budou vsichni rozumni a nebudou tam tahat deti nemocny. A taky me stve, ze neni prevenar proti vsem, ale zas si rikam, ze aspon neco. No, je to komplikovane a ten pocit zodpovednosti, achjo...
Tak uz ma ta nase mala holcicka pichnuta ouska...😇😇
@natysnovec Tak super, ze to mate za sebou. Jake to bylo? Podrobnostiiiii...
@biciklissie pro me strasny...ja to vzdala a zustala v cekarne.Spatne snasim,kdyz mi nekdo morduje deti.Plac byl slyset az do cekarny a to uz se mi tvorily slzy v ocich😭😭ale je v pohode..smeje se,povida❤❤❤...to je jako nevim co budu delat az mi 3letou povezou na mandicky na sal.
@natysnovec Je, tak to ja bych prave zase nemohla u toho nebyt. Ale jako abych se tam nesvalila, ze... S temi mandlemi drzim pesti, to je fakt neprijemnost.
Holky, kdo mate mimca ted cca kolem tech 3 mesicu, plus minus par dnu, tak kolik vam tak vazi a meri? Nebo aspon vazi? Naty ted ma slabe neco pres 5 kg a cca 56 cm, tak bych rada vedela, jestli ma nejak extra skluz, kdyz byla pri narozeni takovy podmeracek. Moc diky...
@biciklissie 😢😢je to des..mam toho uz dost vseho...😢
@biciklissie Nám bude přesně za dva týdny 3 měsíce. Máme rovný 4 kila a 56 cm. Takže žádný stres 😉😊
@biciklissie Risko ma 4.5kg v 3 mesiacoch a 58cm..a to 1.4 kila nabral za prvy mesiac (porodna bola 2.6, odchadzali sme z nemocky 2.3) a medzi 2. a 3. nabral len 200g 🙂 nestresuj sa vobec, nemusia vsetky deti vazit 6 kil v troch mesiacoch :D
my meli 2.1. 3 mesice presne a vazil 6,7kg a meril 62 cm... pri narozeni 3,4kg a 50 cm,pri odchodu z porodnice 3,2kg
@biciklissie máme 3 měsíce 24., váží 6 kg, měří tak 63 cm plus mínus, přesněji příští týden u doktorky. Ale myslím, že úplně v pohodě, buď ráda, máš o kilo míň na nošení 😉. My akorát furt vyměňujeme velikosti bodyček, ani to nevynosí.
@biciklissie my 3 mesice 3.1. a mel 6 kg.Nevim kolik meri,ale 60 cm bude mit urcite.Porodni vaha 3400g a 47 cm.
@natysnovec Chapu, drzim moc pesti. Ja se desne bojim, az naty neco bude. Jsem silena hruzou uz ted, jak se o ni bojim, natoz, kdyz fakt neco bude.
@kamila215
@ah1234
@petramana
@knoflikarka
@petronelas
Holky, snad jsem zadnou nezapomnela. Dekuju za sdileny vahy a miry. Evidentne jsou ted obvykla 6 kg, ale urcite min neni nic strasneho. Hezky nam ti mimisci prospivaji, to je nejdulezitejsi.
My po 3 měsících 7,3 kilo a 68cm🙂
@tasmyska Tak to je krasna vaha, poradny kus miminka🙂. Taky moc dekuju.
@biciklissie ta moje měla na třech mesicich 65cm a 6680g
@biciklissie ja to chapu...nase Natalka😇👍prave jd3 na ty mandle😭a s Verunkou 3 nesice chodim po,st,pa na odsavani nudli na ORL...sileny
@darkwitch Moc diky, taky velka holcicka.
@natysnovec Je, tak at to ma vase natalka brzo za sebou a je uz zdravoucka. A proc to orl?
Holky, vsimla jsem si, ze naty zacala svidrat na veci z blizka. Vim, ze se nemaji ty zavesene veci davat moc blizko k obliceji, aby to miminka nedelala. Ale nevim, jak tomu zabranit, kdyz si z blizka svidra na rucicky nebo na hracky, co v nich drzi. Mam se nejak znepokojovat, ze ji to zustane nebo to miminka proste delaji a prejde to?
@biciklissie Na kontrolu jdeme až 30., ale bude teď mít něco málo přes 5 kg a oblečky vel. 62 už jsou jí jentaktak. Ale naše malá má přezdívku "žížala" docela zaslouženou :D
@amenophus Tak to budeme mit tak podobne. Zizala, to je dobre🙂
@biciklissie kvuli ryme ma ji furt.

@biciklissie
@knoflikarka Tak do nákupních center nechodím. Sama je nemám ráda. Nákupy řeším přes rohlík a nebo košík. ☺️ Samozřejmě tatínek chodí do práce a jezdí denně metrem a busem a tak může něco přinést on, že...
Kazdopadne moc děkuji za odpovědi. ☺️