icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

petronelas
22. led 2019

Holky mam dotaz.Co mate v postylkach kdyz mam na matraci hnizdecko a na tom spaval v zavinovacce.Ted uz mu tu zavinovacku necham odeplou a na ni spi.Chci ji uz zrusit.Co misto te zavinovacky mam dat na to hnizdecko nebo jak vy to mate v postylkach?

biciklissie
22. led 2019

@knoflikarka Je, tak to je teda ale zase super! Tak alespon neco zatim pro utechu...

biciklissie
22. led 2019

@knoflikarka Jo a to breceni, jako obcas se mi taky jaksi stane, no... A v tomto pripade je to extra pochopitelny.

biciklissie
22. led 2019

@petronelas Ja tedy jsem vyznavac spartanske postylky. Takze mam matraci, na tom takovy ten nepropustny potah, pak prosteradlo. A na tom normalne spi, prikryta perinou. V miste hlavy mam ale jeste rozlozenou plenu, jak ublinkava a uslintava, tak nemusim porad nenit prosteradlo (ani jich tolik nemam), dam jen cistou plenu a je to. Jo a jeste pod horni casti matrace ma takovy ten klin, aby mela hlavicku vys. Prikryta je normalne perinou, ale desne mi v postylce cestuje a byva odkopana, tak mam ted objednany ten spaci vak.

tasmyska
23. led 2019

@laja64 a kam na ten vakushape chodíš? No já mám teď na 3 měsíce objednaný krabičky a taky přemýšlím, ze začnu chodit na ten vakushape a na jógu. Ale je to pěkně drahý🙈 celá mateřská za měsíc🙏😪 na druhou stranu, nějak těch 15kilo musí dolu 😊🙄

tasmyska
23. led 2019

@biciklissie je to jsem Ti mohla spací vaky prodat. Mám jich asi pět, každý jinak silný a nevyužiji, protože malý s námi spi v posteli 🙈😄

ah1234
23. led 2019

@petronelas Ja ho prikryvam dekou a spinka v hniezde a zachumlany v deke 🙂

biciklissie
23. led 2019

@tasmyska A krutibrko, to je skoda. Ale neda se nic delat, balik uz je na ceste.

laja64
23. led 2019

@tasmyska Ostrava-Poruba, Relax studio Cool, mám permosku na měsíc za 1000Kč, a koupila jsem si i na solárko, to tam taky mají. Já žádnou dietu nedrzim, jen cvičím. Jen večer si dávám saláty s ořechy,sýrem atd. Jinak nic. Dobreho jídla já se nevzdala. U dcerky jsem 20 kg dala dolů za půl roku 👌👌 Já to počítala a do sebe (nehty,cvičení,solárko atd) dám cca 2500 za měsíc ale člověk se přece musí cítit dobře 😍

dusovkam
24. led 2019

Děvčata moje milovaná, nějak tu nestíhám vše sledovat.😏 Malej se mi už čtvrtou noc po sobě budí dost často- sice jde spát kolem půl osmý a vydrží do půlnoci, ale ode dvou je co hodinu vzhůru a od pěti je už prostě vyspinkaný. 😏😣 V noci mi vypije tak půlku dávky (okolo 80 ml) a víc do něj prostě nedostanu. Fakt už nevím co dělat- chlap protivnej, já pak taky , ještě že malá má vlastní pokoj a spí tvrdě. 😕😔 Přes den to s ním jde, už vydrží i chvilku pod hrazdičkou a povídá si se mnou, ale v noci.🙁 Já pod očima pytle který by zastavili i stoletou vodu a vůbec nevím pomalu co je za den. 😂

laja64
24. led 2019

@dusovkam myslím že až začne 4 měsíc a na noc dáš kašičky, tak bude spát celou noc. My jak jsme měli Kendamil-mléko bylo hustejsi-tak spala i 6-9hodin. Teď máme ten Nutrilon allergy care - ten je jak voda. Jako většinou se krmí po koupání okolo 20h,pak o půlnoci a pak v 5 ráno. Někdy prospi celou noc,několikrát se tak stalo. My to teď s chlapem máme tak - že on spi s malou v obyvaku už několik dní, v noci jí nakrmí a já spím zavřená v ložnici. Včera jsem šla spát po 22h a vzbudila se až teď, jak povezu malou do školy. Ale vím že zrovna dnes malou krmil v 1 ráno a teď v 5 rano-slysela jsem to,takze dnes do ložnice půjde on at se vyspí a pak se zas prostřídáme. Asi to tak budeme dělat do té doby než malá bude fakt pravidelně spat těch 8 hodin v kuse. Co to s chlapem taky zkusit? 🍀

dusovkam
24. led 2019

@laja64 To nepůjde- má zaprvé tvrdý spaní a každý den o půl pátý ráno vstává do práce. 😕

laja64
24. led 2019

@dusovkam chlap tak samo. Má tvrdé spani-ja se vzbudim když se malá jen zavrtí a on se budi až začne kňučet že má hlad-ale vzbudí. Teď je teda na nemocenské, ale i když vstává do prace-v 5 ráno (dělá služby 6-18h,18-6h, tři dny volna) tak k male vstává a stará se. Tak se zkus s chlapem pobavit, že alespoň 2-3 dny v tydny at se o mimčo v noci postará at můžeš spát alespoň 8 hodin v kuse, je to fakt potřeba 🍀

tasmyska
24. led 2019

Holky včera jsem byla s kamarádkou v kině na Frediem Mercurym a bylo to moc fajn. Malý usnul už ve čtvrt na osm, vypil obě prsa a manžel uspal našeho tříleťáka🙈👍

Každou středu chodím s kamarádkou na kávu většinou od osmi do 11. To není chlubení, jen chci říct, že když se maminka přes den věnuje oběma dětem a druhý dítě je i plně kojený je v pořádku si taky žít i svůj život. Se Samikem ( s prvním jsem si strašně vyčítala, když jsem od něj odešla a to byl na UM) no a postupem času jsem byla doma mrzutá a protivná. 🙈

Tak teď si dopřávám sociální kontakt, děti ani neví, že jsem odešla, vracím se spokojená, usměvavá a natěšená na celou rodinku. Manžel mě sám posílá ven😁🤗 A mezi námi holkama, namalovat se a hezky se obléct,( když je člověk doma v teplákach a věčně poblitej), taky není k zahození 😁😊🙏🍀

ah1234
24. led 2019

@laja64 my toto tiez uz mame zavedene, lebo maly spava od 18:00-6:00 (okolo polnoci ho nakrmime v spanku) a nejde s nim nijak pohnut :D spavat spolu, nevyspali by sme sa ani jeden a vstavat len ja o 6:00, ked chodime spat okolo jednej, tak by ma trafilo coskoro.... nechapem chlapov, co nechce pomahat, ja som tlapla priatela po pleci a vstaval.. ale je pravda ze ja studujem a pracujem, takze ziadna materska, ale aj tak... pride mi odveci zeby sa chlap vyspinkaval do ruzova a ja sa sama trapila x mesiacov.

dusovkam
24. led 2019

@laja64 Tak ten můj chrápe i přes to kňučení, takže je to holt na mojí maličkosti. 😁
@tasmyska Hehe vím jak ti je, výčitky jsem měla u první též ale teď pohoda- minulý týden jsem byla na tři hodiny posedět u hokeje s přáteli a jak mi bylo krásně. 😁 Hlavně mi i kamarádi lichotili jak mi to stále sluší a to potřebuje slyšet každá z nás, co si budeme povídat. 😁😊 Mě v sobotu čeká na 4 hodiny propustka na Východočeské hokejové derby jupí .🤗😂

amenophus
24. led 2019

Tak teď jsem na nervy zase já - malá dneska dopoledne asi 6x kadila a měla v tom krvavý nitky 😨🤒 - horečku nemá, jinak je většinou veselá, ale občas se lukovitě propíná jako že jí bolí bříško a u kojení dost zlobí - kroutí se nebo usíná. Tak jsme byly u doktora, nafasovaly zkumavku abysme hned ráno odebraly vzorek a poslaly do laborky... jenže to nám pak stojí v cestě víkend, výsledky tim pádem budou až v pondělí 😖 a já do tý doby nebudu vědět co tý mojí prďolce je 😢

martina250703
24. led 2019

@amenophus To jsou starosti. 😪 Držím palce, ať víš co nejdřív a vyřešíte to.

laja64
24. led 2019

@amenophus výsledky rozboru stolice stejně dříve jak za 3 dny nebudou tak i tak, taky jsme dávali stolici na rozbor( malá ji měla zluto-zelenou a vodnatou), má to tak i nadále, někdy teda jen ridke ale většinou vodnate, a ze steru ani z rozboru stolice se nic neprokázalo, tak to neřeším. Změnili jsme i mléko a furt je to stejné. Nitky krve ale neměla. Může to být tím, že více kakala a střevo je podrážděné. Malá se nám posledních pár dní taky propina, ale jen večer před spaním a jen pár minut. Jinak prdí atd normálně, takže asi nějaký vzdor před spaním. Držím palce ať to není nic vazneho 🍀🍀

h_lucie
24. led 2019

@amenophus Podobný stav byl i u nás po očkování. Žádná teplota, dítě celkem klidné a veselé, občas vzteklé při tlačení. Poprděná plína několikrát za den, pár krvavých nitek, občas hlenovitý a čpící sajrajt, a pak v noci hlen a krev půl napůl 😖 To už jsem nevydržela a jeli jsme na pohotovost (byla sobota). Tam neshledala Dr. žádný další obtíže a poslala nás domů, ať to dál sledujeme a kdyžtak přivezeme inkriminovanou plenu. Co jsme se vrátili, tak už podobný problém nenastal 🙈 Nechápu.. Tak vám držím palce, ať to máte podobně 😉

sju2929
26. led 2019

@laja64 Leni, prosim te.. jak se u male projevovala ta intolerance? Maly uz ma 14 dni prujem takovy zelenohnedy hlen a zvysene teploty. Stery i CRP negativni.. mam zkusit ze stravy vynechat mliko, jestli nema intoleranci.. fajn.. koupila jsem si bezlaktozove a test zitra zapocne (dnes naordinovane)... a co jste presli na jine mleko vidis zmeny? Upravila se stolice?

laja64
27. led 2019

@sju2929 malá žádnou intoleranci nemá-myslela si to jen doktorka v nemocnici-proto doporučila to Allergy care mléko-ze není tak ,,těžké" jako ten Kendamil. V tak malém věku se prý intolerance ani prokázat nedá-lze jen ,,hádat". Ale je rozdíl, že ty kojíš-takze mu to mléko ve tvé stravě vadit může, já nekojím. Jinak stolice se upravila tak o 20% bych řekla, někdy je řídká zeleno žlutá-spise do žluta, někdy ale zelena a vodnatá. Řekla jsem si, že když rozbor stolice vyšel negativní , nebudu to řešit. Jen ten Kendamil byl výživnější-malá po něm spala celou noc, teď se v noci na krmení většinou budí. Stejně za měsíc dostane malá prikrmy a bude to zase jiné ✔ reknu ti ale upřímně, že jsem ráda že nekojim, jelikož to kojení je fakt ,,záhada" 😁

laja64
27. led 2019

Každé ráno koukáme na pohádky a aneb když hlídá ségra 😂😂

sju2929
27. led 2019

@laja64 no, tak to jsem zvedava,. Jestli se mu ta stolice zlepsi po vynechani laktozy.. :/
Protoze uz ma prave 14 dni prujem.. a jednu dobu to byla uplne voda.. jinak prevazne zeleno-zluty hlen a dneska uplne tmave zeleny 😳 nam stery vysly negativne ale rozbor stolice si myslim, ze nemel .. 🤔 no ... jsem z toho celkem rozhozena a jeste ted nic nemuzu :/

laja64
27. led 2019

@sju2929 tak se domluv s doktorkou-dones vzorek stolice a at udělá rozbor. Když tam nic nebude tak bych to asi neresila. Prujem prý je od 5 ,,pokakanych" plen a více. Kolik má malý?

natysnovec
Autor odpověď smazal
laja64
27. led 2019

@natysnovec no paráda, na to už se taky těším. Taky mám v planu mrkev,brambor, batáty😍 ovoce nakonec, aby se nerozmlsala😂 Vidím že malá má nausnice, kdy přesně jste nastrelovali?

natysnovec
27. led 2019

@laja64 jj to uz sem ji zkousela a neni rozmlsana🤣ted je to tyden co se nasrelily.6 nedel a budeme ji davat svoje.❤❤

sju2929
27. led 2019

@laja64 maly tak ma cca.. dneska zatim 4x.. ale mame pres 5. Vim, ze jednou to bylo i pres 10 :(
Zkusim ji zase napsat.. ta uz musi mit na me pifku 😁

laja64
27. led 2019

@sju2929 jen ji napiš, podle mě ti to mela sama navrhnout👌

Strana