Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@dusovkam Me doktorka zase rikala, ze prevenar ockuje za 25 dnu po hexe. No, byla jsem rada, ze me nenutila dat to naraz...
@dusovkam Teda blbost, preklep. Za 14 dnu po hexe.
@biciklissie Asi jak která mňo. 🤔
@dusovkam Jj, je to kus od kusu🙂.
Tak co u vás holky? Jak válčíte? 😊 U nás se týden pořádně ani nedalo spát, malej se budil co 3 hodiny v noci tak jsem včera koupila Sunar (měl Babylove) , vyžahnul 135ml a spinkal od osmi do čtyř do rána . 😁 Teď si cucnul 60ml a zase usnul, takže paráda a já se i vyspala. Už jsme holt definitivně na UM, ode mě si cudně tak 1x denně na žízeň.. Sice mě to mrzí ale holt se nedá nic dělat. 😁 A do toho mám velkou radost neb dcerka měla na vízo samý jedničky a já si říkám po kom ta holka je tak chytrá. 😁
@dusovkam ahojky,,malá zatím spi skoro stejně, okolo 19h koupeme, pak se nají, vytuhne na hodinku, pak jí o půlnoci a pak okolo 5 ráno a zase tři hodinky spi. Včera vytuhla taky okolo půlnoci a vzbudila se až o půl 7, najedla se a zase spi. Přes den spi tak po 20 minutach-hodinku. Jinak kouká a směje se😃 Musím se přiznat-ohledne toho ockovani jsem měla asi půlhodinovou debatu s doktorkou i sestrickou. A dala jsem tu hexu a Prevenar nakonec dohromady. Ukazovala mi kartu dcery -jeste přes 6 lety -kdyz nekdo chtěl hexu×něco nepovinneho-tak se to dohromady dokonce dávat muselo. No a reakce vůbec žádná, ani horečky, ani otok v místě vpichu, vůbec nic 🤗🍀 Tak jsem ráda. Jinak malá ji ten Nutrilon Allergy care, ptala jsem se doktorky -jak dlouho to pojišťovny plati-jak dlouho mi to může předepisovat. Říkala že do půl roku neomezeně, pak 5 balení na měsíc. Takže teď každý měsíc ušetřeno 1925kc✔ Alespoň k něčemu ty pojišťovny jsou. Joo a holky, letos sice jede chlap s tchýni a starší dcerou k moři sám, ALE příští rok si jedu splnit sen🐬🐬🐬🐬 Pojedeme s chlapem na Kanáry-sami bez dětí-at si odpočineme-a já si tam pohladím delfína 🐬🐬🤗🤗😍😍 Tak moc se těším 🤩 Jinak dcerka taky samé jedničky, ale to je v 1 třídě asi normální 😃
Holky, mam dilema. Jsme na posledni chvili pozvani s manzelem na svatbu. V sobotu ve dvanact obrad, ve ctyri trachtace. Hlidani nemame zadne, profi nechci, stejne bych se bala a neuzila si to. Tak co ted? Manzel jet musi, je to jeho velmi dobry kamarad. Zatim se klonim k tomu, ze bychom jeli vsichni tri jen na obrad. Nebo jen on na vse. Jeste nas i napadlo, pronajmout si pobliz te restaurace hotelovy pokoj a obcas tam prijit, ale asi je to zbytecne komplikovane. Jo, je to asi hodinu cesty od nas. Zda se mi to takove rizikove i skrz to pocasi a vysvlekani a oblekani nekde u nebo v obradni sini. Plus ty chripky, bude tam kolem 70ti lidi a 30ti deti.
@biciklissie já bych jela. S malou taky vsude trajdáme- teda třeba naše malá je zvyklá spat v hluku-u telky, pri hrající hudbě atd. Tak pokud je vaše mimčo taky tak zvyklé, nebala bych se toho. A vytvářet imunitu je třeba. Určitě si to užijte 🤗
U nás dost na prd, malá má druhá antibiotika, zjistili jí zlatého stafylokoka, takže to, že jsme s ní nebyli ani v MHD, ani v obchodech, ani jinde mezi lidmi nám bylo stejně k ničemu. Zvládá to dobře díkybohu, není kvůli tomu plačtivá ani naštvaná, akorát z toho má průjem a opruzenou celou prdelku, do toho nám vrcholí reflux, takže neustále přebalujeme, jakmile přebaluju, tak se pozvrací a můžu převlékat. Jako mým dřívějším postům o strachu z očkování se fakt už jen směju. Doktorka už nás na kontrolu nepozvala, tak už to snad konečně bude dobré. A na čtyřměsíční ji chce rovnou očkovat 😀 - to ani omylem.
@knoflikarka bobek malý, snad bude brzy v pořádku ♥️ A co vyměnit mléko, není z toho ten reflux?
@laja64 Upřímně na to teď nemám "koule". Měnili jsme na HiPP a byla to hrůza ještě větší, navíc mi to mlíko strašně smrdělo po rybině, to Nutrilon mi aspoň voní. Doktorka radila neměnit, do toho všeho jí zavádět nové mlíko teď nebudu. Možná až se to všechno uklidní a bude zdravá, tak zkusíme ještě něco jiného.
@knoflikarka jo určitě, hlavně až se uzdraví , bude lépe ♥️ Za chvíli začnou příkrmy, a zase to bude lepší 🤗
@laja64 Tyjo, fakt nevim. Jsem desny posera. Ja s ni obcas chodim jen do mistnich vesnickych obchodku a jezdime k doktorovi, jednou jsme s ni byli v lidlu a to je vsechno. Jinak jen prochajdy. Ty bys jela i na tu oslavu nebo jen ten obrad? Naty taky spava i u tv, ale zacina se mi zdat takova lekavejsi, jak si uz vic uvedomuje okoli. Pri jidle a tak...
@biciklissie nemáte nosítko? V tom by jí mohlo být dobře 😉.
@biciklissie já bych jela i na obřad, myslím, že by ho prospala v kočárku. Já trajdam tak 3x tydne vsude, jezdím autem-MHD jsem nejela tak 12let a s miminkem si to ani nedovedu představit. Někdy jezdím na nákupy sama ,ale když je chlap v praci, vezmu holky a jedem. Po cestě ještě potrajdáme po kamaradkach. Neboj, v pohodě to zvládnete, uvidíš 🍀🍀
@knoflikarka Tak to nemame. Ja na to moc nejsem, bojim se padu. Myslela jsem v autosedacce, mame adapter na podvozek kocarku. Asi, jeste jsme to nikdy nepouzili.
@laja64 Ja prave, kdyz uz na neco, tak uvazuju jen nad tim obradem. Protoze mezi nim a oslavou jsou dalsi tri hodky, to bysme tam museli nejak courat tu dobu nebo se nejak nacpat k nekomu domu. To se mi nechce. Tak asi zvazim ten obrad, asi jsem fakt desne priposrana. Ja nemam ridicak a manzel furt neni doma a o vikendu zas jsme radi, ze jsme doma, plus ta vesnice a pocasi. Tak furt sedime doma, max ta prochajda a tak mam pocit, ze je to vejprava jak na antarktidu.
@knoflikarka Jo a teda cetla jsem o vas a drsny. Clovek dela maximum a pak toto... Tak moc drzim pesti, fakt.
@biciklissie jo úplně tě chápu, já si dělala už v 18cti řidičák bo jsem věděla, že bez chlapa se nehnu a to jsem nechtěla , taky jsme právě na vesnici. Každý máme auto at na sobě nejsme závislí. Určitě na obřad běž, alespoň vypadneš 🤗 Ja osobne bych šla i k někomu domů, dát si kávičku , oni ponosi mimčo a pokecat 😃 Já nesnáším nudu, už to že chodím 3xtydne cvičit a sem tam ty obchody a kámošky mi připadá malo 😁
@laja64 Tak uvidim, ty dalsi aktivity jako k nekomu domu a pak jeste oslava, to asi nedame. Ale ten obrad zvazim, docela jste me nahlodali. Fakt to moc hrotim a pak to tak vypada. Furt jsem doma, za tu dobu jsem byla bez ni venku cca 5x a to pocitam i to, kdyz jsem sla do knihovny a obchodu. Uz mi z toho asi hrabe, kdyz manzel doma hlida, tak ho furt kontroluju. Ten ridicak nedam, jsem fakt desny stresar, nemyslim si, ze by nekdo jako ja mel ridit, mam ve stresu fakt zpomaleny reakce. A stejne, dve auta si nemuzeme dovolit a manzel to nase dost vyuziva, jezdi jim kazdej den do prace. Ale k veci, asi bych mela neco podnikat casteji.
@biciklissie určitě by jsi měla. Já mám na chlapa 300% spoleh, kontrolovat by mě ho nenapadlo, vím, že se postará. Někomu jsem to tu už psala, on s malou spi párkrát v týdnu v obyvaku-i když je hodná a vstává třeba 1x za noc...a já spím v klidu v loznici, on se o vše postará. Taky to zkus 🤗 A chod častěji ven, mimčo si bude budovat imunitu, ty se vyvětráš, budeš se cítit fajn, uvidíš. Pokud máš nějaké aktivity co by jsi chtěla dělat, ať chlap pohlídá . Nebo pokud máte hlídání, zajděte si někam spolu..kino,pak večeře...Je třeba si užívat, s dítětem život nekončí 🤗🤗
@laja64 Tak to je krasna fotka, ti jsou sladoucti. My prave hlidani nemame, tak jen kazdy zvlast. Ale i to je dobry, zkusim vic aktivit, at mi tak nehrabe. Ja jsem fakt magor, cely den/dny se tesim, ze pohlida. A pak si ani neodpocinu, bojim se, ze breci (naty, ne manzel🙂), ze ji nekontroluje, jestli dycha, kdyz spi, ze mu spadne nebo ze s ni zakopne. Tak ho furt buzeruju, leze to asi dost na nervy, ale nejak to dava no. Spani asi ne, manzel desne tvrde spi, tak se bojime, jestli by se skrz ni probudil. Ale to je v poho, naty spi krasne, tak ja taky. Ale pres ten den, to s tim jeste musim neco porobit, pak vubec nemam odstup...
Holky můžu se zeptat co máte kojené děti
, kdy budete dávat příkrmy. Někdo říká 4.měsíc, někdo 5. další od ukončeného 6. Tak já nevím. 🙈
Moje prvorozené bylo kojené jen si 3,5 měsíce a s příkrmy jsme začali ve 4. jak se má. Jsem z toho jelen🤔😊
@tasmyska Tak jsem zrovna cetla, ze plne kojene od ukonceneho 6. mesice, castecne kojene od ukonceneho 5. mesice a mimco plne na um od ukonceneho 4. mesice. Otazka je, jak striktne to dodrzovat, jsou tam i dalsi ruzne ukazazele, zda uz zavadet. Ja ted nad tim prave uvazuju. Naty je plne na um, v pulce unora bude mit 4 mesice. A premyslim, ze to jeste odlozim, ze na to jeste zrala neni. Nevim, no...
@tasmyska ptala jsem se dr a říkala, že budeme začínat od čtvrtého měsíce. Prý hodně přibírá, tak je fajn začínat dřív. U každého dítěte říkali něco jiného, kojila jsem všechny. Takže jí nechám vypovídat a udělám si to po svém 🙂 Vidím to tak na ten 6 měsíc denně, předtím občas nabídnu zeleninu.
@biciklissie chlap taky spí tvrdě, já se vzbudím jak se malá pohne, on až začne kňučet 😁 proto spím v loznici občas, ať se pořádně vyspím. Bez hlídání to je na pytel😑 Já mám i jednu super kamarádku, která bude hlídat příští rok malou když my budem u moře. Starší dcerka pojede na tábor 😂 Možná tě to hlídání manžela přejde a pak to bude superni 🤗

@petronelas jinak kazdy vecer plakal a musela si ho uspavat na rukach?