Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@darkwitch Ok, tak asi zkusim. Moc diky...
@laja64 Ok, tak zkusiim. Ale musim se podivat, jaky mam. Budu asi muset koupit novy, ten soucasny uz tu mam hooodne dlouho.
@laja64 Pani, tak za prve je moc krasna a evidentne i hodne sikovna. Prosim te, jak uz je presne stara? Fakt cucim jak puk, podle me naty na to jeste absolutne nema... Jako trochu uz asi chape, ze z fasticky tece mliko, ale to je asi tak vsechno.
@biciklissie 26.2.bude mít 4 měsíce. Lea začala,,ťapat" po flašce, takže jsem ji na mlíko nechala co mela, a na čaj koupila tu co je na fotce. Když tu flašku k ní přiblížím, začne se smát, otevírat pusinku, chytat tu flašku za ty úchyty a cpát si ji do pusy, je to sranda jak hrom🤗🤣 A nic se neboj, Naty všechno dožene a Leu ještě v něčem předežene ✔ Ty pokroky jsou ze dne na den 🤗
@laja64 Ahoj, tak to je super, to je sikulka velika. Hold kazde ditatko je jine, to je fakt. Prosim te, mas zkusenost tedy uz pozitivni s nejakym tim konkretnim ucicim hrneckem s ousky, co netece?
@biciklissie kupuju všechno od MAM, dala jsem ji do toho teda klasickou dudlíkovou savičku, ale součástí je i netekoucí savička 😊 nebo se dá i netekoucí savička koupit zvlášť ✔
https://www.kupplenky.cz/hrnecky-3/mam-lahev-tr...
@laja64 Super, moc dekuji za odpoved a odkaz. Ja zatim mam ten vercajk od aventu, ale nevim, jestli maji i tohle. To od tebe vypada vazne hodne dobre.
@biciklissie avent to ma taky, malé jsem to dala jen do ruky, pít z toho neumí, ale kojim, tak to zkoušela asi dvakrat s odstrikanym mlikem a moc (spis vůbec) ji to nešlo
@biciklissie Richard na nejake drzanie flasky tiez nema a to uz mal 4 mesiace 12.2. On ma taketo veci tazko na haku. Proste jeho psychomotoricky vyvoj nie je najrychlejsi 😂 k pretacaniu sa ani nepriblizuje
@darkwitch Super, tak kouknu i na ten avent. A pritom na fotce vypada, jak ji to jde🙂.
@ah1234 Naty ma 4 mesice dnes a myslim, ze hoooodne matne tusi, ze z te veci, co ma u pusy, tece mleko🙂. A to je vse🙂.
@ah1234 Taky si rikam, jestli to neni i povahou. Naty je takocy pohodar a flegmousek po manzelovi, tak hold ideal, mit vsechno naservirovane pod nos, proc se nejak extra snazit🙂.
@biciklissie jop, maly je tiez taky, ze "lenivec", radsej si to necha doniest na "zlatom podnose". On chape, ze z flasky tecie mlieko a vzdy ked sa durdi ze je hladny a vidi flasku, tak sa ukludni a usmieva, ale proste nejake krmenie sa samostatne neexistuje. On mi pride, ze este ani vylozene vedome nechyta hracky, len tak ze sa za nimi natahuje a chyti ich, ale logicky pochod chcem hracku->natiahnem sa->chytim ju tam nevidim
Holky, tak ze vcerejska mam novou zkusenost se spolecenskymi aktivitami s miminkem. Naty je super pohodarka, vetsinou se zabavi sama, temer neplace. Tak jsem vcera byla na vic nez pul dne u kamaradky. Vse jsem ji zabalila a mela predstavu, ze se budu tak lazo plazo starat a hlavne kecat s kanaradkama. No, hned po prijezdu vypuklo peklo. Naty dostala asi hodinovy hystericky zachvat, pomohlo az iit se s ni do tmave loznice a tam ji uspat. A tak nejak to pokracovalo az do vecera, krome spani byla proste neodlozitelna, uz ne ta hysterie, ale rvala, kdykov jsem ji odlozila. Jakmike jsme prijeli domu, tak zas, jak kdyz prepnete vypinacem, tase to mile hodne samostatne miminko. Tak nevim, jestli ta zmena prostredi, asi jo. Byla to fakt sranda, jsem jim porad basnila, jak je hodna, jak nebreci, co uz umi, tak jsem ji samozrejme chtela predvest🙂. No, to jsem ji predvedla🙂.
@biciklissie
@ah1234 Tak já vám nevím holky, jak to mají ostatní, ale Elenka se při krmení střídavě sápe po lahvičce, mých prstech a výstřihu. Ano, flašku chytí, už od prosince, ale že by to bylo na celé krmení a nakrmila se sama, to fakt ne. Myslím, že to je jen další zajímavá věc, po které prostě sáhne 😉. Jo a jinak @ah1234, Elenka se přetáčela na bok, když měla jednoráz, teď, když jsem dokoupila ty pop-iny, tak se nepřetáčí, myslím, že v látkovkách to trvá obecně dýl.
@biciklissie Risko toto robi tiez, je najlepsi uzasny ked som s nim ja alebo priatel, zaspava sam, zabava sa.. A ked niekde sme alebo je niekto tu, tak je to napalicu. "Premnozili" sa u nas herne vecery, tak 3x do tyzdna sa u nas zliezaju ludia na deskovky a uz som musela zaviest zaciatok o po 19:00, aby som si bola ista, ze maly spi, lebo ked bol hore, vzdy reval aj 20 minut pred spanim. Inak polozime a chrni. Minule som tu mala poobede kamosku, kym neprisla, tak bol vysmiaty a jak otvorila dvere tak mrzuty durdivy chlapec a pomohla az prechadzka v nosici. Aj v kocarku sa zlostil 😂😂
@ah1234 Tak to naty uz si tt hraje cilene, bere si ode me do rucicky, nekdy se i vzteka, ze ji ztrati, ze ji spadla. A chyta je zavesene, mlati do ok ch, dava si vse do pusy. Ale s tim jidlem, ja krmim na dvakrat, nejdriv v naruci, pak odrihnout a pak znovu na kolenach. A ta prvni stace, to je uplne videt, ze to zatim vubec nechape, rve se se mnou, kdyz ji davam bryndak kolem krku, sviji se, cpe si vsechno do pusy a na flasticku nijak jinak nereaguje, ze by jako vedela, ze kdyz ji vidi, bude jidlo, to vubec. Naopak, nekdy se krouti, mlati do ni a kdyz si ji vyrazi z pusy, tak zase rve, ze mliko netece🙂.
@biciklissie joj toto robi aj risko s hrackami a strasne sa hneva ked mu spadne hracka 😁😁😁 len proste ked je vedla neho polozena tak si ju nezoberie, musi byt zavesena alebo odo mna z ruky. Takze este mi to nepride uplna logika za tym..
@knoflikarka Jo, tak to je presny, naty pri krmeni taky chyta proste tak nejak vsechno, je aby neco drzela, nic jeste vedome.
@ah1234 Jeee, tak nekecej, ze hrajete deskovky? Muj manzel je do toho blazen, ma na to vlastni akcicky. Odkud jste? Jo, asi to bude tak, zatim tedy kdyz je nekdo u nas, tak ok, ale bude se to muset znovu vyzkouset, uz je to dlouho. Kdezto, kdyz jsme nekde my, tak peklicko.
@ah1234 Jj, taky, kdyz spadbe, tak si bud kiu
@ah1234 Jsem to omylem poslala. Jj, taky, kdyz spadne, tak si bud kozka do blba, cuca si prsty a ceka, jak se to vyresi nebo se fest rozciluje a nadava🙂. Ale to jen malo. Ja myslim, ze cilene si to brat z nejakeho mista na boku je na ne jeste moc komplikovane.
@biciklissie to jsem ji jen kvuli fotce půjčila prázdnou lahvicku do ruky :D
@darkwitch Ale vypada to fakt dobre🙂.
@ah1234 jinak jak jste na tom teď s mlíkem? Máte pořád tu ProFuturu jako my, nebo dáváš nějaké to štěpené? My první den zahušťujeme Nutritonem, protože to blití už bylo k nesnesení. A fakt to pomohlo hned úplně skvěle. No tak doufám, že jí to nerozhází trávení...
@biciklissie my sme z Prahy. Akoze do deskovej sme boli tak normalne ale strasne sa nam tu ich nakopilo a tak som obcas usporiadala "vecer deskoviek" a teraz sa to zvrtlo a usporiadava sa to same. Asponze maly chodi skoro spinkat 🙂
@knoflikarka v mliekom sme na tom otrasne. To, ze maly blije som prestala riesit nejako, proste blije vsade a za vsetkych okolnosti, davame pod neho v noci plienku a cez den ma pod sebou Popolini nepremokave podlozky a tak milionkrat denne preziekam seba aj jeho. Uz mi pride ze ten smrad ani necitim, ale nonstop vetram zase :D
Teraz mame problemy:
1.zje prikrm prakticky len od jedneho mojho kamarata. Zbasti ho teda sice pekne, ale kamarat ma pracu a zivot ze, takze je to boj.
2.nechce vobec nic pit okrem toho blbeho nutrilonu. Ponukam caje, vodu, mandlove mlieko, ryzove... Nic nezabera. Strasne mu to nechcem moc prisladovat, ale aj to som skusala a to by som tam snad musela nasypať liter sirupu aby to vypil
3.stiepene mlieko ani za svet
4.pije tak do pollitra mlieka za 24 hodin max
Takze ano... mame stale tu ProFuture ale preklinam sa, ze nemozem kojit a preklinam nasu doktorku, ze mi tvrdila, ze maly nemoze mat alergiu na mlieko. Kym bol na Bebe, este mi ine vypil, ale odkedy je na tomto Nutrilone tak koniec. Ale zase ho aspon troosku menej boli brusko. Len on by to nestiepene mlieko proste nemal no. Tk mu to riedim jak mi na MK niekto radil a snad sa tam za par dni popracujeme (je na pomere 2:5 a ako-tak to vypije). Si hovorim, ze toto je "bozi" trest, ja som cely zivot vymyslala s jedlom, mala som aj celkom problemy s poruchami prijmu potravy a tak, tak mi to osud asi vracia no
@ah1234 Jo, tak to jste daleko. U nas je do nich blazen manzel a sbira je. Ja to moc nemusim, jsem lina nad tim premyslet🙂. Ale on nastesti na to dela akce v praci, doma jen tak cca 1x rocne. Tak to jsem rada🙂.

@biciklissie u nás mají olivac každý týden čerstvě stáčený úplná mňamka 🤗 dávala jsem na jednu porci tak cca necelou kávovou lžičku ✔