icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

biciklissie
15. únor 2019

@ah1234 Promin, ze se ti do toho micham, jak ti pises o tom mleku a "bozim" trestu. Ja s tim taky mela problem a ta paralera se nedala prehlednout. Jak jsem kdysi nejedla, dvakrat denne lezla na vahu a "modlila se", at je tam min. A pak si domu prinesla zloutenkoveho podmeracka, co nechtel jist, cpala to do nej kazde dve hodiny, denne vazila a "modlila se", at je tam vic. Nejak jsem si pri tom na to vzpomnela a rikala si, jake to kdysi bylo "rouhani".

knoflikarka
15. únor 2019

@ah1234 no jo, s UM jsou vždycky problémy, holt kojení je kojení... Ale s těmi příkrmy to má malý teda zajímavé! Nás to čeká až na konci měsíce...

martina250703
15. únor 2019

@knoflikarka Mne malému Nutriton neseděl. Prděl strašný smrady a nekakal týden. A to jsem mu ho dala jeden den. Ale já Teda kojím a byly mu tenkrát asi 2 měsíce.

knoflikarka
15. únor 2019

@martina250703 No jsem zvědavá, co to udělá s tím trávením, ale u nás už to byl fakt extrém, nemohla jsem s ní dělat prakticky nic, aniž by se celá nepoblila. Dávám poloviční dávku.

martina250703
15. únor 2019

@knoflikarka Chápu. Malej už ublinkává tak normálně. Akorát teď Teda má rýmu, tak to je zase jak za starých časů. A máš pravdu, nedá se pak dělat nic. Mě hlavně nebavilo mu to dávat lžičkou před jídlem. Takhle do UM je to něco jiného. Snad vám to pomůže.

ah1234
15. únor 2019

@knoflikarka akoze ono to je u neho podla mna preto, ze ja som hysterka co ked on place tak ho hned ukludnujem, ale zdviha sa mi pri tom tep, je mi do placu.. Proste psychicky nezvladam jeho plac, lebo mi to pripomina hysteraky co mal ako miminko uplne. Takze ked mi zacne plakat, ukludnim ho a jak je vesely tak uz sa znovu nedokopem jedlo ponuknut. Michal ho ukludni, zabava popri tom, zase ukludni a proste to do neho na 3-4 krat cele "nasype". On by sa nechal krmit asi aj priatelom, ten je odolny, lenze nikdy o tom case nemoze a po 16:00 mu prikrmy davat nechcem 🤷🤷 a maly si uz za ten tyzden navykol, dnes spustil krik jak keby som ho rezala ked som mu davala cuketu a dosiel michal a papal v pohode uz bez hysteraku. Hold sa budem musiet naucit trochu viac pracovat s tym, ze nieco sa musi zvladnut aj cez plac, ale proste zatial vzdy pri jakote vytuhnem no 😐😐

ah1234
15. únor 2019

@biciklissie mam to podobne, cely zivot som sa trapila vahou a to nevazim viac jak 48-50kg a potom som uz v tehotenstve malo priberala (a to posledne 3 roky zjem aj slona) a maly sa narodil drobny a doteraz ma "problem" s papanim. Ale ma 5.2kg a 60cm v 4 mesiacoch, takze som spoko 🙂 aj ked mi pride ze zije zo vzduchu, kedze malinko pije a vela blinka

ah1234
15. únor 2019

@knoflikarka potom daj recenziu jak si dopadla s tym zahustovanim. Ja sa prave bojim kvoli traveniu. A ten reflux mame tiez neskutocny, kupila som v M&S take obrovske bryndaky (odporucam) a ma ich tak 8 denne+furt sa mu podari oblit rukavy takze aj prezliekam 😂 a nas gauc to teda poriadme schytal, asi ho vyhodime ked maly prestamr blinkat lebo to uz musi byt nasiaknute zvratkami 😂 maly ma zakazany vstup aj do neustlatej postele aby nam nenapachla postel 😁

biciklissie
15. únor 2019

@ah1234 No, tak ja jsem sice mala, ale vzdy trochu fortelnejsi. Ne uplne tlusta, spis takova plnostihla. Pak se asi nakupily nejake problemy, ja si dala predsevzeti, ze s tim neco udelam a uz to jelo. Tak nejak asi kdyz uz, tak uz. Casem jsem to nejak zvladla a uz jsem zase takova, jako cely zivot. Naty je moje prvni ditatko, v tehu jsem nabrala tak akorat a hned jsem to po porodu dala dolu, tak hold zas vypadam stejne. Nic moc, ale zas ne hruza. Jim tak nejak co chci. S naty tedy co stiham, hodne se odbyvam a jim blbosti. A ona v brisku malo pribirala, po narozeni malo pila, ale dost jsem tomu dala a rozjedla se krasne. Uz tedy dlouho ji cca podobne mnozstvi, neco pod prumerem, asi 700-800 ml denne. Krmim ted 4x denne, snazim se 5x, ale ne vzdy ti vychazi, budit ji skrz to nebudu. No, dnes ma 4 mesice, cca 5,6 kg a cca 58 cm. Takze je drobnejsi, ale pribira, ovsem zda se mi, ze ted min, tak i proto chci zacit s temi prikrmy. U vas je to zajimave, ja cetla o tech detech, co treba moc nejedi a pritom rostou a pribiraji ok, priroda to ma nejako asi zarizeny. Moc drzim pesti, je to pro nas asi svym zpusobem lekce. Uz bych ani jedno z toho nechtela zazit, no...

knoflikarka
15. únor 2019

@biciklissie no vidíš, tak už má malá 4 měsíce, můžeš si aspoň trochu oddechnout ohledně toho SIDS, největší riziko je mezi 2-4 měsíci 😉

biciklissie
16. únor 2019

@knoflikarka Achjo, ja nevim. Nekde jsem cetla, ze pak jsou nejake dalsi mesice, kdy je to riziko zase vysi. Ale ani si to nepamatuju, oni to taky pisou pokazdy jinak. Tak jsem se rozhodla nervovat az do toho roku...

kamila215
19. únor 2019

Ahoj holky,
zdravíme vás s Lucinkou. Jak se máte? Chvilku jsme tu nebyly, ale, jen proto, že se tu nic moc nedělo a ani jsme nepotřebovaly žádné rady😀😉.
Poslušně hlásíme, že po tříměsíční prohlídce
vážíme 4530g a měříme 59 cm💪🏻😀. Máme za sebou první očkování, které proběhlo v pořádku a bez reakce. Další nás čeká 7.3. kdy rovnou uděláme i o týden později čtyřmesicni prohlídku. Malá je úžasná a strašně šikovná. Směje se, žvaní a hezky si hraje (vše ji zajímá a baví). Pase koníčky a s malou pomocí se už otočí. Je strašně živá, zvedá se už skoro do polosedu 🤷‍♀️😀. Jinak od narození spí v noci pořád stejně. V devet večer nakojim a okolo páté se vzbudí, nakojim a spinká dál. Je zlatá 😍. Jinak ohledně těch prikrmu mi doktorka říkala, že začneme dávat už od toho 4 měsíce i, když je malá plně kojena. Prý je to nějaká novinka, tak uvidíme co mi řekne až tam půjdeme. No a na závěr holky 14.2. se malé vyklubal první zub 😀, takže už máme zubajdu. Vůbec jsme to netušili. Malá to vůbec neprozivala. A už se pomalu začíná klubat i ten druhý dole.
Tak se mějte krásně holčičky a detickam posíláme velkou pusu 😘😘💋❤️

darkwitch
19. únor 2019

@kamila215 ty prikrmy od čtyř měsíců pro kojene děti byla novinka tak před sedmi lety a uz se od toho pro kojene děti zase upouští...

kamila215
19. únor 2019

@darkwitch Aha, tak to nás minulo. Nejmladšímu je sedum byl plně kojeny do půl roka a pak jsme začali s příkrmy. Děkuji 😊

knoflikarka
19. únor 2019

@ah1234 Tak hlásím naši zkušenost s Nutritonem. Za nás je to fakt záchrana. Malá kaká jako předtím, ale teda ublinkává maximálně jednou po krmení a to opravdu decentně, žádné problité kilometry už se nekonají. Zatím dávám pořád poloviční dávku Nutritonu do ProFutury a úplně to stačí. Jsem fakt ráda, že jsme s tím začli a doufám, že jí to takhle bude vyhovovat i nadále 😊

martina250703
20. únor 2019

@knoflikarka To je super!👍🙂

biciklissie
20. únor 2019

@knoflikarka Tak to je bezvadny, meli jste fakt s tim sileny trapeni.

ah1234
20. únor 2019

@knoflikarka super tak my to skusime tiez 🙂

Ale reflux sa malemu zlepsil na tom allergy care mliecku a uz 3 dni ho pije nemiesane takze u nas tiez uspechy ☺

knoflikarka
20. únor 2019

@ah1234 to je taky fajn! No já jsem taky přemýšlela o ABKM, já jako malá jsem měla alergii snad na všechno... Ale je fakt, že kromě toho refluxu a seborey, která už je pryč, malá příznaky nemá

laja64
20. únor 2019

Holky to bylo srandy🤗🤣

biciklissie
20. únor 2019

@laja64 A tak co, jak vam to slo?

laja64
20. únor 2019

@biciklissie jo v pohodě, bude jedlík po ségře 🤣 snědla skoro vše ☺

knoflikarka
20. únor 2019

@laja64 jé, já už se taky těším, židličku už máme doma 😊.

laja64
20. únor 2019

@knoflikarka já zatím krmím v houpatku, jen už aby seděla ☺☺🤗

knoflikarka
20. únor 2019

Tak holky, zítra jdu malou objednat k zubaři 😂🤷. Zní to fakt dobře teda... Ale objednací doba je teď prý rok, tak se máme objednat už obě najednou 😃. (Babička dnes zajistila po známosti, u nás to snad ani jinak nejde 🤔)...

biciklissie
20. únor 2019

@laja64 Je, tak to mas super. My s naty ted taky zacali, par dnu. A jako nic moc. Par lzicek a to vetsinou vse vyplivne. Pak zacne odvracet hlavu nebo se kroutit, tak toho radeji necham. Zda se mi na to jeste asi nevyzrala, moc nechape, ze by mela otevrit pusu a obcas neco polknout. Ale mame cas, budu to polehoucku zkouset a nenutit.

knoflikarka
20. únor 2019

@laja64 taky si myslím, že bude malá jedlík 😆 u jídla nás vyloženě hypnotizuje 🙂. A když zvládla pozřít antibiotika, tak cuketu snad dá taky 😉

biciklissie
20. únor 2019

@laja64 Ja taky v lehatku, sedeni by bylo lepsi...

biciklissie
20. únor 2019

@knoflikarka Naty na me taky pri jidle zaujate kouka, dokonce ji to i docela dokaze zabavit. Ale sama nejak nechape, ze ma delat to samy🙂.

ah1234
20. únor 2019

@knoflikarka moj cuketu nechce moc, zato batat a dyni zosrotuje celu porciu :D

Strana