Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@dusovkam my budem mít první hexu nejdřív v 8 měsících 😀
@dusovkam mela jsem velky zanet v tele, CRP 99.Vycerpani organizmu,malo piju a porad plne kojim.Do toho velky kasel.Dnes kontrols,tak jeste musím dodrzovat klidovy rezim.
@dusovkam no a maly ma obrovsky kasel,bali jsme se ze ma nabeh na laringitidu.No bylo to vesele.Hodne blinkal mliko s hlenama.
Je tu nekdo komu je 6 mesicu a zatim jenom plne koji? Uz jsem asi posledni....od stredy zacnu taky.
Jak holky ohrivate sklenicky? V mikrovlnce nebo ve vodni lazni?
@petronelas Varim vlastni, takze ne sklenicky. Ale vzdy na vic dnu a cast dam do mrazaku a cast skladuju v lednicce ve via poharcich (male plastove dozicky s vickem od aventu, tvar jako kupovane sklenicky s prikrmy). Tak ty pak ohrivam primo v ohrivacce od aventu. Je to na to urcene, na um i prikrmy. Snazim se male v mikrovlnce ohrivat co nejmin, jak se tak nejak spekuluje o skodlivosti. Jako moc tomu neverim, spis tak pro sichr. Ale jak bude jist uz tak nejak jako my, tak se na to uz taky vyflaknu.
@petronelas napriek tomu že ohrievam malému mlieko na UM normálne v mikrovlnke by som mu sklenicky nedávala do nej. To sklo je okamzite vriace a trvá kým vychladne - dieťa sa môže popáliť ani nebudeš vedieť ako. Dala by son to do misky určitej do mikrovlnky zohriala pomiešala a servírovala 😂 ja osobne.. ale čo ja o tom viem, môj rozmixované nezje 😂
@petronelas ve vodní lázni
@biciklissie @ah1234 Tak ono pokud to pořádně promícháš a necháš odstát, bude to bezpečné. Jen mi přijde škoda to ohřívat v mikrovlnce, se tím zbytečně likvidují vitamíny. To i v tom UM. Když v mikrovlnce, je lepší tam ohřát jen vodu a až pak v ní rozmíchat to mlíko. No ale zjevně jste doteď přežili, tak tam asi nějaké vitamíny zbyly i tak :D. Ale jo, ten speciální ohřívač asi bude ideální.
my mame denne 2x prikrm vcetne čaje prubezne cely den (obed masozelenina nebo jen zelenina a odpoledne presnidavka+piskot nebo banan) a 3x denne um - nam to proste nevychodi aby maly papal 6x denne (kdyz pres den dopo 2,5 hod.spi a odpo 3 hodiny) - kolikrat denne papaji vase deti? prave premyslim jestli nema malo um denne, cca 630ml 🤔
@petronelas Šmánkote, tak ať jste brzo fit kočko 😘🍀Jinak skleničku vyklepnu do misky, přidám kojeneckou vodu (je to prostě tuhý) 😁 a ještě rozmixuju a šoupnu do mikrovlnky. To samé s UM- vodu v lahvičce ohřát (máme teda plastovou) a zamíchám UM. U starší jsem to taky tak dělala a žije. 😂
@petramana Hele malej mi taky tolik UM už nesní -dle tabulky na krabici by měl vypít už 210ml na jedno krmení, haha jsem ráda když vypije 150-200 ml v jednom krmení - v noci baští 2x - 3x (To dá 120ml max.) , ale zatím jedem jen ráno UM, přesnídávka, mezitím čaj, pak oběd, odpo už normálně sunar a večer kaše. Pravda je, že semtam mi vypije v mezičase i 60ml sunaru aby se uspal 😁😂
@amenophus Jj, my prave radeji od zacatku pouzivame ten ohrivac. Ale je to samozrejme zdlouhavejsi.
@petramana My máme ráno a večer rozmixovanou zeleninu nebo ovoce (toho sní na posezení cca 60 - 120 g) a jinak stejně kojim přes den každý 2-3 hodiny. Ale jako že by na jedno nakojení vypila víc jak 90 ml se mi nezdá (když to srovnám s tím kolik odsaju). Takže rozhodně víc jak 700 ml za den bych to taky neviděla.
@ah1234 jo to jo, ta sklenice horká zůstane, to je vlastnost skla a ne mikrovlnky :D to je asi lepší to po ohřátí přendat nebo počkat třeba 10 minut a průběžně promíchávat. Po 10 minutách by ta sklenice už horká být neměla...
Tak pul roční prohlídku a prvni hexu mam mala za sebou,
Pul rocni prohlidka za nami,7500g a je to moje male miminko.Trochu je liny,ale je to tim,ze sme kazdou chvili nemocny.
Vozite deti jeste v hluboke korbe nebo uz ve sportaku? A co davate do kocaru ?My mame jeste fusak a kombinezu.Jak strojite vy do kocaru?
@petronelas My mame 23tydnu... a zatim jsme zkusili jen cajik, ale prikrm jeste zadny....
@petronelas hluboka korba... a uz mam jen fusak a treba dnes mel maly jen bodycko, mikcu a teplaky
@jitiss a fusak zimni? Ja jsem dala uz jarni fusak.
@petronelas sportak a fusak som zložila akonáhle teplota stúpla nad 10 stupnov. Nosí rifle, body, sveter a na tom deku. Keď je vonku 20 stupňov a svieti slnko tak ho ani tou dekou neprikryvam 😂 vo fusaky a kombinéze by mi umrel teda už
@petronelas Hluboka korba a tedy body, kalhoty, mikinka, cepicka a tenke rukavicky. Bez fusaku, mam jen zimni, takze je prikryta rozdelanou rychlozavinovackou, perinkou a krytem na kocarek. To je tak na tech deset az patnact stupnu. U nas uz bylo i dvacet az petadvacet, tak to jen body, kalhoty, letni kloboucek a perinka.
@petronelas je spis podzimni... 🙂
@jitiss tak jsem díky tobě zjistila, že Elí teda taky asi má 23 týdnů 😀. Manžel narozen 23. 5., svatba 23. 7., potkali jsme se 23. 9., malá měla termín 23. 10. (ale narozená o den později). Ale teda klobouk dolů, v týdnech už se neorientuju tak od třetího měsíce.

@ah1234 v korbě taky jezdila na břiše a dneska jsem ji pul procházky měla v satku :D