Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
My ještě v hluboké korbě,na sporťák rozhodně spěchat nebudu..Chodíme ven až odpoledne a když je ,,chladněji,,-pod mrakem tak jarní fusak,viko od korby-na sobě má tepláky,bodíčko,mikču a slabou bundičku-obcas ani bundu nedávám. Když je venku tak,že já mám jen triko tak malá má to samé bez bundy,pod sebou spodek fusaku přikrytá dekou.Včera jsem i ten fusak vyndala,protože byla chudinka úplně spocená..Ale moje děti kdyby mohly chodí pořád vyslečený..
To samé-jako bodíčko,tepláky,mikču..Ale už byl víkend,kdy v korbě jen prostěradlo,malá džíny,bodíčko a jen chlupatou vestičku..Bez deky..
My chodime ven zatim v hluboké korbě a ma na sobe body, teplacky a mikinu a jarni fusak. U nas hodne fouka tak obcas mi dam jeste vestu. Potřebovala bych poradit kdy davat malymu kasi. Zatim ma jen UM a zeleninový prikrm. Ji rano kdyz se poprve vzbudi okolo 4 hodiny, pak v 8, v 11 ma prikrm, ve 14,17 a pak po 20 po koupani pred spanim. Po koupani už mu kasi nedam protože uz je vetsinou unavený a protivny. Tak kdy je podle vas vhodny cas.
@laja64 Prosim te, u kas davas kazdy den? A domaci nebo z krabice? A hlavne, z flasky nebo normalne z lzicky? Ja bych rada davala lzickou, kdyz uz, ale porad vaham. Cetla jsem, ze kase je vecer tezka a ze to je zaber na traveni a kdesi cosi, tak nevim...
@biciklissie počúvaj ak máš na to nerv tak domáca je samozrejme lepšia ale ja na to nemám už čas tak kupujem Nutrilon špeciálnu nemliecnu a tá je okrem stravitelna. Toho by som sa nebála. Niekto hovorí že kašu na noc nie, že kaša je na raňajky, ale ja dávam na noc lebo malému to chutí a vypije toho aj 180ml (6 odmieriek UM jeho a 4 tej kaše) a potom spí jak zabitý až do rána. S trávením nemá problém a to je teda čo povedať, on je po mne a s trávením má problémy veľké 😂 ja si inak neviem predstaviť mu to dávať po lyžičkách, muselo by to byť mega husté a to už by mu možno s trávením problém robilo a hlavne on už je večer mrzuty, to by mi podľa mňa ani nechcel jesť. Skús posúdiť podľa toho aká je Naty, 100 deti, 100 spôsobov... 🙂
@janahadu cez deň ma 2kovu savicku lebo mu to zahustujem Nutritonom a na kašu má 3kovu. Ale vytiahne to aj 2kou, len sa moc námaha a zaspáva mi už pri 100ml. 180ml a 4 odmerky kaše je také hustejšie mlieko.. MAM robí savicky 1-2-3 a nejaké Xká a tá X už je diera jak svet.. takže aj kebyže tam dáš 8 odmieriek tak si myslím že by to stále bolo v pohode do fľašky. 🤷 Ale ako vyložene kašu jak takú tú čo jeme my "dospelý", tak to do fľašky samozrejme nedáš.. je to skôr také dosť husté mlieko
@janahadu ta nutrilon kasa je fajn, ze sa moze zarabat do hocijakeho UM kedze je nemliecna a specialne pre alergikov, takze nehrozi, ze ju mimi zle stravi kvoli inemu zlozenie UM v nej 🙂 ale ono trebars Sunar alebo Nutrilon vyraba asi 20 roznych UM a do kasy mliecnych davaju to zakladne, neviem jak to ma HIpp, pride mi, ze nema tolko roznych druhov UM
@ah1234 Moc ti dekuju za vsechny info o kasi. Ja nad tim prave uz delsi dobu uvazuju... Naty totiz spavala celou noc, ale ted se posledni dobou nejak divne budi, tak je to narocne. Ale porad jsem vahala, abych ji zbytecne nezatezovala kvuli svemu pohodli. Ale ona je z toho asi taky zpruzena, ze nespi dost a kvalitne. Tak to mozna zkusim, mrknu i po tech savickach, mam taky dvojku, ale aventackou. A krmim taky hippem, tak mrknu na nabidku.
@janahadu Já dávám kaši teda večer, po koupání, ale pokud je tvůj prcek unavený, tak bych dala i klidně před, v těch 17 hodin a v osm před spaním normálně UM. Ale u nás je to stejně prd platný- kaše nekaše (19.hodina) kolem jedenácté nebo půlnoci je stejně vzhůru na UM a pak ve dvě, nebo ve tři. 😐 Takže já si o klidném spaní můžu nechat zdát . 🤣🤣🤣 Jo a vstává zásadně nejdyl na šestou.
@biciklissie z krabice,Sunárek-tyden má vanilku a týden malinu. Davam 180ml vody a 3 vrchovaté lžíce kaše. Tak to stridam. Ani nevím jak bych udělala domácí kaši. Dávám každý den. Já teda raději nikdy nic necetla a řídím se svým rozumem. Kdyby ji po kaši bylo ,,blbě" tak bych prostě přestala dávat. Mám na to jinou láhev a jinou savičku. Vše od MAM. Savička je ,,rychlý průtok-na kaši ". Lžičkou krmím prikrmy a presnidavky. Po koupání už je malá trochu unavená,a flaška je pohodlnější než lžička. Však vyzkoušej ☺😉
Já se chtěla napřed dojatě rozplývat jak už je těm našim bobíškům půl roku, ale nějak mě to dojetí přešlo :/. Když jsme přesně půl roku od jedné probdělé noci oslavili další probdělou nocí, nebyl to můj šálek čaje 😂😂😂. Jen mě utěšuje, když čtu, že ti vaši gauneři taky špatně spí. To je holt věkem. Zkusila jsem taky dát na noc kaši - jednu noc to zafungovalo, druhou ne. Zato mi pak trochu pomohl heřmánkový čaj. Oni to asi budou zuby 🤐
@amenophus Richard tiež spí rozhodne horšie ako predtým, dnes sa zobudil o 6:15 a zaspal až o 7:15 znovu. Ja som si myslela že sa to má vekom zlepšovať snáď 😂 ale že vraj to môže byť kombináciou všeličo ho - vývoj, zúbky.. tak uvidíme, raz každé dieťa začne späť celú noc. Len niektoré skôr a niektoré neskôr že 😂
@laja64 Super, moc dekuju. Uz jsem rozhodla, ze to vyzkousim. Tak se ta info moc hodi. Tu kasi jsem si treba predstavovala, ze je husta treba jako krupicova. Tak jsem rada, ze trochu vim. Mrknu urcite i po te lahvi, to se bude hodit mit.
@biciklissie já jsem s lahvičkami MAM fakt spokojená, vyzkoušej. Rekla bych že kaše pro malou je o polovinu méně hustá než si dělaly my dospělí krupicovou. Od 6.měsíce už mám do zásoby nakoupené Medové a Piškotové, doufám, že malé budou chutnat 🤗
@laja64 Super, moc diky, urcite mrknu.
@laja64 jakou mas lahev na mleko a kasi? sklenenou nebo tu plastovou? potrebuju taky tu savicku na kasi - je to ta na obrazku? musim objednat i lahev protoze na mleko mame simax a jine savicky tam nepasuji a na caj jsme meli malou lahev plastovou mam a ted mame canpol babies s pitkem... prosim te, kolikrat denne davas male UM a kolik toho teda denne vypije?
@petramana jojo je to ta co máš v košíku, láhve mám plastové, ty skleněné se mi líbily ale jsou těžké, po jídle vždy jen vyplachnu detskym jarem. Kolik toho vypije fakt netusim, prospiva, tak to neresim. Ale řekla bych že za 24h asi 4-5x 150ml, někdy ale cca jen 90ml . Ráno má mléko, kolem 11h normálně jídlo, pak za pár hodin zase mléko, kolem 15h presnidavku, kolem 18h se koupe a pak dostane kaši. Mléko pije kolem půlnoci a pak kolem 6 rano. Jak má hlad, dám ji mléko a je to🤗

@petronelas sportak, ale to proto ze uz se do korby nevejde a uz ma jen deku. Rano dávám body s dlouhým, mikinu, lehkou bundu, punčochy s tepláky, odpoledne bez mikiny a teplaku