Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
Teda ja nabrala na 110. Desny, ze pri kojeni pry se hubne, pfff ..
No, září jsem tu nenašla, ale tím že máme termín úplně na konci září se nám nakonec může ještě stát, že budeme až říjnoví 🙂.
Co se váhy týče, tak nevím jak na tom jsem - doma váhu nemám a nikdy neměla a na kontrolu jdu až za týden. Ale manžel tvrdí že vidí jak mi roste břicho. Já se jen obávám že mi spíš roste špek, protože už v podstatě 2 měsíce jen sedím na zadku a nic nedělám ☹
@kepu Takhle jsem to měla s první dcerou, přesně...nakonec jsem nabrala 25, ale 11 jsem nechala rovnou na sále (malá měla skoro 4 kg a vody, že to prý primář ještě neviděl), pak jsem šla postupně na 64 a to bylo na mě akorát...no a pak přišla druhá dcera a dalších 25 kg, tentokrát, i když byla taky skoro čtyřkilová, v porodnici zůstalo jen 6 kg. Ale povedlo se mi shodit na 72, což jsem se cítila pořád dobře.
Pak jsem během roku vyzkoušela 4 druhy HA, žádná mi nebyhovovala, výsledek byl ten, že jsem nabrala 15 kg, která už dolů nešla, a HA jsem přestala brát úplně...naštěstí deset let ta váha "aspoň nejde nahoru"...takže teď začínám na 90 :-/ Dneska začínám dle MS 12. tt (dle utz 13.tt, což nechápu 😀) a mám 92...tak se jen modlím, aby to nakonec zase nebylo těch 25 🤐
@amenophus Touhle dobou už bříško roste, mně se vyvalilo najednou, až jsme doma všichni doma koukali - fakt přes noc, vypadám jak v 5. měsíci 😀 No a? Vždyť to k tomu patří 😉 jinak dle MS mám termín 6. 10., ale tím, že čekám dvojčátka, to bude určitě dřív - plánovaný SC a nechávají max. do 38. tt, takže to vychází taky na půlku září, no a jestli jsou o týden starší, jak tvrdil ten včerejší doktor, tak už jsem skoro o měsíc před termínem...taky nevím, kam se zařadit 😀
@oveckaluky myslim ze klidne můžeš zustat v říjnových, z těch co mají v říjnu termín v říjnu stejne porodí jen minimum :D
Ahoj holky. Tak já jsem dnes po další kontrole v 9+0. Mimčo vypadá na 8+2 (což doufám, že je stále v normě). Jinak všechno bylo v pořádku, bušící srdíčko, nožičky a ručičky. Velké je 1,8 cm. Hýbalo se jen trošičku, ani jsem to pořádně nepostřehla, asi je po mamince a tatínkovi a taky si rádo přispí🙂. Bylo krásné ho vidět, jsem teď nějak mnohem klidnější. Tak všem hodně zdaru...
@colorka Ahoj. Tak já bych nad tím taky docela hodně uvažovala. Ale ještě je na mě taky brzo. Mohla bych mít na Tebe prosbu, jakou velikost pak mělo mimčo kolem Vánoc? Omlouvám se, že z Tebe takhle tahám informace, jsem z té výbavičky tak zmatená, že se chytám každého stébla.
Ahoj holky, asi jsem mimoň, ale některé z vás máte docela často prohlídky, že? Já byla na utz celkem 2krát a to:
1) Potvrzení těhu zatím bez srdeční akce v 5+4
2) Srdeční akce v 7+5
další prohlídku mám plánovanou za měsíc, kdy budu 11+6 a týden na to screening, kdy budu 13+2.
Nemyslím to zle, závidím vám!!!! 😀 Díky bohu za to, že chodím do práce a nemám čas přemýšlet, protože bych se asi zbláznila. Je šílený, když člověku zbývá jen doufat a věřit. Mějte se krásně a užívejte si to požehnání 🙏❤
@niki1107 Ahoj. Já jsem z toho popravdě taky docela zmatená. Poprvé jsem byla na prohlídce 7+0, to bylo na potvrzení, že už by mohlo být něco vidět (bylo už srdíčko na počátku. Pak tedy dnes, to jsem 9+0. To už mi brali i krev. No a myslela jsem, že příště půjdu třeba za dva až tři týdny, to už na ty sceening. Ale místo toho prý mám přijít za týden nebo dva. Sestřička mi dala vybrat, tak jsem řekla, že za týden, samozřejmě🙂. Co tam budu dělat, to vůbec nevím - akorát, že mám donést moč. No, jsem ráda, že jdu, ale taky se v tom moc tedy neorientuji. Leda, že jsem měla jednu revizi a beru Etrogestan, tak jestli se to třeba nějak víc sleduje... V každém případě jsem ráda, že zase mimčo uvidím, a budu klidnější na Velikonoce. Ale nemyslím, že méně kontrol by bylo na škodu, když je vše v pořádku... Už to budeš mít příště z čisté vody...
@biciklissie Tak určitě to má vliv, že máš raději častější kontroly. Mně právě brala tři ampule krve při tom srdíčku v 7+5 a příští návštěvu (11+6) mám už tu první poradnu, kde mám vzít sebou moč. Jsem těhotná poprvé, tak je pro mě všechno nové 🙂. Moc ti závidím, už se taky těším, až toho mýho broučka zase uvidím ❤.
@niki1107 Aha, tak právě sestřička říkala, že příště už budu mít poradnu (já moc nevím, co si před tím představit) a beru tu moč. A budou výsledky té dnešní krve, myslím. A to tedy budu 10+0. Asi to fakt je různé, plus ta moje předchozí zkušenost. Jinak tedy minule to nedopadlo hned na začátku a děti ještě žádné nemám, takže jsem z toho docela vykulená a nic nevím🙂. Já úplně chápu, že Ti to bude utíkat pomalu, ale bude super, že příště už to bude ta nejdůležitější prohlídka.
@amenophus Já jsem taky přelom září/říjen 🙂
@niki1107 Ja byla na potvrzení 6+4. Pak kontrola 10+1 a ted až screening 27.3. a poradna po něm 3.4. Kde teda budou taky výsledky krve a beru moč.
@biciklissie buď ráda, já bych byla za častější kontroly vděčná, ale i když jsem po iVF, tak mě můj gynekolog viděl 7+3 a pak mám přijít až 4. 4. na krev a domluvit screening.
Takže @niki1107 úplně Ti rozumím, ale musíme si říkat, že posledně prostě viděli, že je vše v pořádku a proto nás nepotřebují vidět tak často. Ale kecala bych, kdybych už neodpočítávala dny...
@biciklissie Důležité je, že to tentokrát vyšlo a je to na dobré cestě 🙂. Já se uklidňuju tím, že furt cítím podbřišek...ne bolest, ale "ze se tam neco deje" a bolí mě kříže. Jinak mi nic není, bříško taky nic extra, spíš vypadám nafouknutě, takže se to rýsuje 🙂.
Tak pak dej určitě vědět, hrozně ráda si přečtu, jak se miminkům daří ❤.
@martina250703 Taky mám poradnu 3.4. 🙂. Tak se těším, až podáš zprávy ze screeningu 🙂.
@knoflikarka Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama ! Kolikrát jsem fakt už zoufalá, jak se nemůžu dočkat, ale uklidňuju se úplně tím samým, co ty 🙂
@niki1107 Snad bude vše v pořádku. Info určitě podám. Už se těším i bojimv zároveň.
K té váze... Ehm 🙂 Zacinala jsem asi na 70,8 😢 Ale vážila mě v 6+4. A v 10+1 jsem měla 71,9. Chjo.
@martina250703 Mám to úplně stejně, ale vždy si vzpomenu na to, co mi říkala kamarádka - Věř svýmu miminku! A i když se děje ledacos - ušly jsme všechny už dost velkou cestu, takže to dáme! 🙏
@niki1107 Super přístup 🙂 Je pravda,že musíme myslet pozitivně.
@knoflikarka Jj, jako jsem právě moc ráda. Byla jsem hodně na nervy a hezky mě to uklidnilo.
@niki1107 No, určitě pak napíšu, já jsem toho děsně plná🙂. Mě tedy nic extra není, občas nějaký to břicho a prsa, ale tedy hlavně obr únava. Takže se snažím si ničeho moc nevšímat, děsně se nervuju. Moc držím pěsti, určitě dej taky vědět!
@niki1107 myslím ze mas uplne normalni prohlídky, já taky 6+5 bez ❤ ,8+5 se ❤ ted jdu 10.4. A 17.4 screening .
Holky nejste v ofiko skupině rijnovky?
@niki1107
@kackacka37 No a já jsem 11+0, podle toho druhého UTZ včera 12+0, a krev mi zatím brali jen na screening...ale možná je to tím, že mi před půl rokem dělali různé krevní testy po potratu, jinak nevím...
@oveckaluky me ty základní tehotensky vcera

@tasmyska to snad radši ani nemůžu psát, takhle před desátou večer 😀