icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

pazdelu
30. kvě 2018

@lobella fecho je vysetreni srdicka miminka🙂

biciklissie
31. kvě 2018

@knoflikarka Jo, tak lepší čekat spolu, než sama🙂. Ale tím Ti nijak nepřeju dlouhé čekání.-). Ráda bych si myslela, že to utečeno, no, uvidíme🙂. Zabavím se teď oslavami (mám narozky)🙂.

oveckaluky
31. kvě 2018

@biciklissie Já ji měla u obou holek, ted zatím nic. Ale u první mi zbyly strie jen na prsou ze stran a nepatrně, u druhé na břiše a stehnech, bohužel to nefunguje :-/

agneska7
31. kvě 2018

@biciklissie tak já můžu kamardčinu teorii vyvrátit :D linea byla a strii plné břicho :D

bbpk
31. kvě 2018

@biciklissie a já ji poprvé neměla a po striích ani památka a teď ji zatím taky nemám a bříško zatím v pohodě 😉

lobella
31. kvě 2018

@pazdelu dekuji...

kepu
31. kvě 2018

@biciklissie za sebe muzu rict ze pri prvnim tehotenstvi byla hodne tmava silna a brzo a strie mam na 70%tela .... Ted ji zatim nemam vubec ...

lobella
31. kvě 2018

Tak ja rano koukala, ze se mi lehce objevujebod hrudninkosti dolu k pupiku, je mene vyrazna, nez ta pod pupikem, ale je, tak cekam, jestli se spoji🙂 jinak doufam v geny, mamka ani babicka a teta bricho ani prsa popraskane nemeli... Jen na celulozku trpimetu mam uz nekd, od 12 let a to jsem byla hubena jak koza a sportovala kazdy den vcetne vikendu nekolik hodin... Mamka to pry mela stejne... Asi geny no, zadny alkohol, koureni, piju jen vodu

biciklissie
31. kvě 2018

@oveckaluky
@agneska7
@bbpk
@kepu
Jo, tak takhle se to má s těmi babskými pověrami🙂. Děkuji za reakce, já to tušila... Zatím strie nemám (jen takové úplně drobné na stehnech, to má asi hodně lidí, skoro to není vidět), tak budu doufat, že se mi to hodně vyhne. Mám za sebou různé větší výkyvy váhy a zatím dobrý, tak jsem zvědavá, jak to bude dál. Viděla jsem, že to fakt může být extrém. No, ale to jsou ještě ty malé starosti...

niki1107
31. kvě 2018

@biciklissie Já bych řekla, že je to tak se všema pověrama 🙂. Mně třeba na 1.utz dr řekl, že to vypadá na holčičku a dnes a denně slyším, jak to bude určitě kluk, že vypadám úplně super (je pravda, že své "nafouklé období" z prvního trimestru mám za sebou, kdy jsem zadržovala vodu jak blázen), ale myslím, že to bude tím, že bříško hrdě nosím a ukazuji, a celkově zářím od toho, jak jsem šťastná 🙂. Každopádně jsem zvědavá na příští týden, až to budem vědět na 99,9 %.
Jinak co se týče strií, tak vůbec žádné (musím zaklepat) a bříško hezky zakulacené a pevné, ale myslím si, že to striové období ještě dorazí, až k závěru poroste břicho rychle (nebo se pletu, maminky, co už děti máte?). Zatím jsem s postavou spokojená, cítím se fakt dobře, ale ta celulitida na nohách 😅🙄. Jako žádnej extrém, ale žádnou jsem předtím neměla. Každopádně nejdůležitější je, ať máme zdravé dětičky, tohle je to poslední 🙂.

biciklissie
31. kvě 2018

@niki1107 Jo, tak taky si to s těmi pověrami myslím. Oni se občas spletou i doktoři, natož babky🙂. Jinak tedy u nás je to holčička. Řekla to poměrně sebejistě doktorka na tom 1. ultrazvuku a pak i potvrzeno z testu DNA. Tam je jistota na 95%, takže myslím, že celkově je to pravděpodobnost hraničící s jistotou. A taky mě každý tipuje na chlapečka, i kolegyně, která má v této oblasti dost renomé, téměř nikdy se s intuicí nesplete. Taky si myslím, že je to tím, že jsem v těch prvních třech měsících zhubla, trpěla jsem nechutenstvím. Teď už bříško mám docela značné, ale ani tak ještě nejsem na své původní váze. Poprvé se sama sobě docela líbím bez oblečení. Jasně, není to ani tak žádná hitparáda, ale prostě vůči tomu bříšku mám všechno takové hubenější a bříško docela pevné, kulaté. Prostě teď člověk vidí, že ženskost je ženskost. Jinak tedy skutečně tu dost často čtu, že strie se objeví třeba v posledním měsíci, když se bříško zvětší hodně rychle. Tak se necháme přikvapit... PS: jsem za holčičku děsně ráda, vždycky jsem si ji strašně přála. Zkušenosti mě poučily, že fakt hlavně to zdraví, ale i tak to prostě v člověkovi zůstane a jásala jsem jako šílenka. Do teď tomu nemůžu uvěřit🙂.

knoflikarka
31. kvě 2018

@biciklissie Taky mám strie na stehnech a konečně to můžu svádět na těhotenství aspoň 😂 Jinak na gyndu jsem přeobjednaná na 21., takže sice to nebudu mít ve stejný den jak screening, ale AŽ den poté 😀

niki1107
31. kvě 2018

@biciklissie Přesně jak píšeš ! Nechtěla jsem, aby to znělo samolibě, ale fakt se sama sobě líbím - je to maximálně ženské až roztomilé 🤰🙂.

Co se týče té holčičky, tak samozřejmě nám je to jedno - já to beru jako velký dar, že čekáme dítě, ale uvnitř si ji moc přeju ! ❤ A hlavně ji od prvního screeningu už oslovujeme holčičím jménem a bavíme se s ní, takže jde spíš o to, že jsem se na to trošku zafixovala. Ale budu šťastná i za chlapečka, třeba budoucí starší brácha 🙂. Můj přítel v tom má jasno - řekl mi, že je mu to absolutně jedno, že když to bude holka, tak to bude jeho princezna, kterou bude ochraňovat a když to bude kluk, tak to bude jeho spojenec a parťák 🙂.

kepu
31. kvě 2018

@biciklissie tak ja mam celkove spatnou kuzi a kdyz se podivam na bricho svoji mamy tak se ani nic jinyho medalo cekat ... Fakt je to kus od kusu ... Treba muj chlap ma strie do pulky zad a nikdy! Nebyl ani pri tele je to hubenour ...

biciklissie
31. kvě 2018

@knoflikarka No, tak to už tak asi vyjde nastejno, ale i tak - hlavně, že zase mimča uvidíme🙂. A nejhlavněji, aby bylo vše ok...

biciklissie
31. kvě 2018

@niki1107 Jo, právě. Já mám celkově docela problém s břichem, že ho hodně mívám vypouklé, fakt hodně. Takže teď konečně mě to vůbec netrápí a konečně se mi to líbí, ten důvod je tam jasný a krásný🙂. Takže občas mrknu do zrcadla a řeknu si, že dobrý, což je na mě teda taky naprosto nafoukané🙂.
Určitě, všem nám jde jen o jednu věc, aby bylo dítě zdravé. Ale to neznamená, že člověk třeba nějaké pohlaví nepreferuje. Myslím, že na tom není nic špatného, prostě zdraví je dort a případné preferované pohlaví je pouze třešnička na tom dortu. Ale to už je nadstandart.
Já jsem byla zmatená jako lesní včela, neb manžel naprosto samozřejmě myslel, že to bude chlapeček a úplně mě tou svou jistotou zmátnul, že jsme o dítěti 3 měsíce mluvili jako o chlapečkovi. A měla jsem ty zdravotní problémy, tak jsem si říkala, ať je hlavně zdravé a mít ještě navíc holčičku, to už opravdu není na pořadu dne. Takže když pak bylo řečeno, že je to holčička, tak jsem myslela, že tam omdlím radostí a překvapením. Spíš to asi působilo divně, vypadalo to, že jsme zklamaní, ale my byli jen děsně překvapení🙂. A manželovi je to taky jedno, pro něj spíš jen je to jiné, že si těžko představuje mít holčičku, což je úplně stejné jako u toho, že já si těžko představuju mít chlapečka. Nebo byl vždy hlavně obklopen kluky a já zase dívkami. I když samozřejmě druhé by bylo fajn mít chlapečka do páru, ale to dost předbíhám. Takže je šťastný, říkám mu pořád, že konečně ho budeme mučit dvě, ne jen já🙂. Ony to holčičky s těmi tatínky nádherně umí a já se děsně těším, až to uvidím v praxi🙂🙂🙂.

biciklissie
31. kvě 2018

@kepu Jo, tak to jsem tu taky chtěla psát, že mám kamarádku, co má po porodu kůži na břiše úplně hyn. Myslela jsem, že přehání, ale když jsem to viděla, tak fakt jako hodně. A to už dítě chodí na zš, prostě se to zlepší jen do jisté míry a když je to takhle špatné, tak úplně to nebude ok nikdy. . No a její matka a sestry mají to samé, zřejmě je to hodně dědičné. U nás v rodině je to asi ok. Já mám atopickou kůži (ekzém), takže bych řekla, že takhle suchá kůže k tomu bude mít sklony, ale zřejmě jde hlavně o vrásky (bohužel u mě ověřeno) a o strie ne. Tak tedy snad, klep klep. Páni, ani jsem nevěděla, že na to trpí takhle i muži. Nikdy jsem to takhle u nich neviděla a u manžela taky ne. A to přitom za vztah se mnou nabral cca 30 kg. On byl tedy děsně vyzáblý, ale teď tedy samozřejmě je ho i tak kus a nic. K tomu musím poznamenat, že za 1. asi dobře vařím a za 2. k těm striím, že asi jsem viděla málo chlapů nahých, že jsem to ještě nezaznamenala, že na to taky trpí.

biciklissie
31. kvě 2018

Holky, jinak tedy tak všeobecně, když to tady po sobě čtu. Asi už jste si všimly, že se neumím stručně vyjadřovat a taky ráda píšu, tak asi tak🙂. Tak jsem to někomu nějak moc nevadí - kdyžtak mě přeskakujte nebo se domluvte, že mě vyhodíte🙂. Ale jsem moc ráda, že tady to fórum žije, je to skvělé.

kepu
31. kvě 2018

@biciklissie tak ja mam bricho jak vytahany tak i hodne popraskany ... No svlekat se nikde neplanuji tak se s tim clovek musi smirit ... A to dceri je 9 let ...urcite hodne mazat ale stejne to nepomuze ..ja mazala jak o zivot ... Ale hlavne jak se to napina tak me to hrozne svedilo az palilo a kdyz jsem zacala promazavat tak se to zmirnilo .... Jinak jsem popraskala cca mesic pred porodem ...do te doby to bylo v pohode ... A chlapu se striema znam hodne ale je fakt ze jsou to bud kluci z fitka a maji strie z posilovani takze vetsinou ruce ... Ex moji sestry byl teda hodne narachanej ale popraskany mel cely ruce ... Pak jsou tu tloustici tam je to jasny ....ale to ze ma chlap takhle popraskane zada jsem taky videla poprve ... Asi rychle vyrostl ...

darkwitch
31. kvě 2018

@biciklissie když se nam narodila holčička tak první muzova reakce byla a teď si k ní pořídíme chlapečka, ted doufá ze to bude druha holka :D

darkwitch
31. kvě 2018

Mám strie na nohách a břicho po prvnim těhotenství bez, tak uvidíme ted :D

niki1107
31. kvě 2018

@biciklissie Naprostej souhlas 🙂.
Jinak píšeš moc hezky, já si ráda počtu a jak sama píšeš - líbí se mi, že to tak společně sdílíme. Doma se kolikrát rozjímám a vykládám chlapovi furt to samý, že už mu to musí lézt na nervy, ale tady pro sebe máme (snad) pochopení 🙂.

sju2929
31. kvě 2018

@lobella Fecho je kontrola srdíčka u miminka.. 🙂

biciklissie
31. kvě 2018

@kepu Hm, asi je to opravdu daň za to mateřství... Tak když to není nic horšího... On má taky každý něco, nikdo není dokonalý. Tak u chlapů to fakt neznám, musím doma manzelovi říct, že bych měla dohánět znalosti na nahých chlapech🙂.

biciklissie
31. kvě 2018

@darkwitch Tak to je pěkné, to se mi moc líbí.

biciklissie
31. kvě 2018

@niki1107 @niki1107 Moc Ti děkuju, vážím si toho. Já to tak právě beru taky - něco se tady dozvím, ale současně se tu i vyřádím, abych pak ještě dokázala alespoň působit, že myslím i na něco jiného🙂. Jinak manželovi občas odsud taky něco sdělím. Třeba: "Zdá se Ti, že teď jako mám nálady? To bys měl vidět na říjnovkách, tam už má jedna z těhu nálad i nohu v gypsu, jak kopla do nábytku". Ať vidí, jaký má doma poklad...🙂 Snad se tedy @natysnovecnebude zlobit, je s tou nohou chudinka...

natysnovec
31. kvě 2018

@biciklissie 😂😂😂😂

natysnovec
31. kvě 2018

@biciklissie ktera si za to muze sama 😀😀Protoze je vztekla😀😀

biciklissie
31. kvě 2018

@natysnovec Tak jsem ráda, že sis to nevzala osobně🙂. Já jsem právě spíš hodně (fakt hodně) náladová, ale vůbec ne výbušná, tak si to vůbec nedovedu představit.

natysnovec
4. čer 2018

Ahoj holky nenuze se nic stat kdyz sem vlezla s dcerkou do maleho bazenku?

Strana