icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

laja64
8. čer 2018

@biciklissie Nám manažera vyhodili po 17cti letech. Já jsem u firmy 10let. Několikrát jsem si řekla o zvýšení platu a nic. Pak vzal místo manažera jedem kolega a zvýšení bylo hned jak jsem si řekla a né málo. Tohle by před tebou ale říkat neměl, co si jako dokazuje 🤔

biciklissie
8. čer 2018

@laja64 Týjo, tak to je naprosto boží! Máš to krásné a tedy pořádně brzo všechno. Já se taky musím krotit, ale spíš kvůli financím. Nakupovat to postupně... Já vůbec netuším, co do toho kočárku na zimu. Myslela jsem něco, jak máš na obrázku a na to deku, nevím no...

natysnovec
8. čer 2018

@laja64 Sem ostuda....Jsem 24...a nemam pomalu nic krom obleceni😀😀

martina250703
8. čer 2018

@laja64 Ten jsem taky vybrala 🙂

knoflikarka
8. čer 2018

@laja64 To je krásná výbavička! Já furt čekám až po screeningu, ale když nám fecho dopadlo dobře, začnu o víkendu s hadříky 😊. Jakou velikost jsi kupovala ty zimní kombinézy? Nebo to jsou různé velikosti?

jitiss
8. čer 2018

@biciklissie Ja jsem to z personalnigo nevzala 😂. Je tam holka, ktera musi vsechno vecet. Samozrejme jsem mela pn od gynekooga takze ji to bylo asi jasne. Ikdyz ja mela stesti, ze moje vedouci se nasi regionalni zminila jednou, ze mam problem s bulkou v prsu pac ona taky a tak si vsichni mysleli, ze to je kvuli ni. Kazdopadne sve regionalni jsem po prvnim screeningu rekla pravdu a taky jsem ji rekla, ze kvuli stresu a prescasum se do prace uz nevratim. Nastesti me podrzela a nikomu nic jeste nerekla. Cekame az ted do druheho screeningu a pak zacne oficialne hledat za me nahradu, ikdyz uz si myslim, ze ji ma 😊. Ja mam za sebou dve zamlkla tehu takze i dve revize a bylo to tezky. Pritel jema ma velka podpora a verim, ze i diky vam tady ve skupince se z toho nezblaznim a cekani na dalsi kontrol bude v pohode a budou jen same dobre zpravy 😊❤.

laja64
8. čer 2018

@knoflikarka zimní kombinezy jsou jedna 62 a druhá 68. Záleží jaké bude pocasi-myslim ze na ten říjen, listopad, prosinec to bude stacit😁

laja64
8. čer 2018

@biciklissie Já nakupovala tak poslední měsíc. Už chybí jen ten kočárek a matrace do postýlky. Do toho kočárku klidne tu zavinovacku dát můžeš. Já mám zimní fusak Emitex 3v1, měla jsem ho i u dcerky. Je perfektní.

laja64
8. čer 2018

@natysnovec nejsi ostuda 😁😁 Já nesnáším obchody, vše mám z netu. Vlezla jsem jen do Pepca a H&M. Jinak nikam nelezu a hlavně si nedovedu představit lítat někde v srpnu. Když někde jsem a něco zahlednu, tak to vezmu. I postýlku mám z netu 😁

natysnovec
8. čer 2018

@laja64 Ja mam postylku od kamosky a obleceni mam uz pripraveny,kocar mame po dceri.A pak poresit nejaky detaily a taky snad ok..kdy mas termin?

niki1107
8. čer 2018

@biciklissie Docela masakr, co tvůj šéf dokáže vypustit z pusy !! Ale můžu ti říct, že to nemám jinak - mám šéfku podobného ražení, respektive jednoduchou v tom, že často nepřemýšlí, než něco řekne a hlavně je to hrozně sebestředný člověk, kterej řeší jen to své "já" a zbytek je mu (s prominutím) u prdele. Já jsem u firmy přes 7 let, prošla jsem si různými pozicemi a troufám si o sobě říct, že jsem dřič (od 14ti let jsem brigádničila každé volno, každé prázdniny s volnem pouze formou dvoutýdenní dovolené), ale nečekala bych, že v momentě, kdy otěhotněním, mi nedokáže šéfka vyjít vstříc. Žádala jsem o nějakou úpravu pracovní doby a pracovní zátěže/tempa, nějaký kompromis (pracuju jako vedoucí oddělení v obchodě = čti lépe placená prodavačka), ale bohužel - do teď jsem to vydržela být 6 dní v týdnu 12 hodin mimo domov, 80km dojíždění denodenně, celý dny na nohách (ne, opravdu nesedíme v kanceláři), kde si sotva odskočíš na wc a přesčasy na (skoro) denním pořádku (léto + Vánoce = největší byznys). Do toho personální stav hrůza, protože už tak pracujete při mínusových hodinách a když do toho 2 lidi nepřijdou do práce, tak to někdo odsere. Takže to vygradovalo tím, že mě denně trnulo břicho, parkrát jsem se málem skácela k zemi, chytaly mě křeče do noh, bolely mě neskutečně kříže a já chodila s brekem domů, kde jsem akorát tak odpadla. Můj přítel mi moc pomáhal a podporoval, ale tím, že jsem to nezvládala (práce+domácnost+náš partnerský život), tak se to odrazilo i na mé psychice, takže jsem se rozhodla, že končím. Dostala mě reakce šéfky - "No já jsem se celkem divila, že tady tak lítáš v tomhle stavu !!! 😵🤐, to ti snad ani nestojí za to!" . Takže příští týden si zajdu k dr a půjdu na PN, už mi to sám nabízel vzhledem k mé práci a obtížnostem. Tento týden jsem měla dovolenou, tak jsem měla možnost se uklidnit a zapřemýšlet nad tím v klidu a mám rozhodnuto - zítra začínám 23tt, plánovala jsem být v práci dýl, ale úpřimně říkám, že už dost. A vzhledem k dojíždění to ani pro nás nebude nějaká finanční zátěž. Všechno má své meze. Jasně, mohly bychom tu rozvíjet téma ohledně zákonu, že zaměstnavatel by měl těhotné ženě přizpůsobit práci a bla bla bla, ale já se nehodlám s někým handrkovat a jednoduše chci klid (nehledě na to, že se rádo právě spolíhá na to, že u nás každá dřív nebo později na tu PN odejde). Tak...teď jsem si vylila svoje srdíčko..snad nevadí.
Vy, kde vám zaměstnavatel, vyšel vstříc, buďte fakt rády !!

@laja64 Taky jsem si objednala zimní zavinovačku od Emitexu do vajíčka - četla jsem na ní jen samé dobré recenze. Nejdřív jsem váhala, jestli mi nebudou stačit zimní overalky a deka, ale vzhledem k tomu, že je ta zavinovačka docela dlouhá a má vydržet až do cca 9 měsíců dítěte, tak mi to přijde jako super investice 🙂.

niki1107
8. čer 2018

Holky, pardon za tak dlouhou zprávu 🙄🙈.

laja64
8. čer 2018

@niki1107 Já šla teď na PN, jelikož už jsme za mě našli náhradu, jinak bych v práci ještě byla. Nikdy jsem na nemocenské nebyla, tak teď je to pro mě trochu děsná nuda ale co už 😁 Našla jsem si zabavu na doma a jeste u toho neco vydělám tak alespon neco 😁Ta zavinovacka je super, myslím, že do těch 9 měsíců vydrží 😊

laja64
8. čer 2018

@natysnovec Ja po dceri vše prodala no😁🤔 Termín někdy v půlce října 😊

natysnovec
8. čer 2018

@laja64 aha ja ho mam 1.10.mozna i driv.

niki1107
8. čer 2018

@laja64 Já právě taky ne, tak jsem zvědavá, ale doma mám práce až až a jsem docela akční, takže se nebojím 🙂. Jinak mám pocit, že u nás (v práci) se to tak celé blbě sešlo...dostalo se na povrch, že noví zaměstnanci mají vyšší nastupní platy než my, co tam děláme x let, založily se odbory, dost lidí odešlo samo, no stres a dusno parádní. A to jsem si loni řekla, že buďto otěhotním nebo dám výpověd a když už jsem měla jinou nabídku, tak jsem byla v tom.

Jinak máš super nachystanou výbavičku. Já už toho taky dost mám nebo je to objednaný, takže v procese, ale těch věcí je fakt hodně 😅 ...i když je to asi tím, že jsem prvorodička, tak mám tendence kupovat ledacos, ale naštěstí se krotím a vše si ověřuju v diskuzích a recenzích, peníze za zbytečnosti vyhazovat nechci.

laja64
8. čer 2018

@niki1107 Jo to bude tím, že čekáš první mimi, to je tak vzdycky😊😁 No do porodu to nějak vydržíme 😃 Jen doufám, že druhé mimi bude tak zlaté jako dcerka ve všech ohledech, já už se vidím ve fitku 😆

darkwitch
8. čer 2018

Ja jsem tak akorát zacala delat deku pro mimco a tady na mk mam objednany satek a u kamaradky domluveny kocar a jinak mam porad dost casu, abych se pak nedivila 😀 ale dost veci mam po dcerce 🙂

jitiss
8. čer 2018

@niki1107 uplne stebou souhlasim! Taky mi jedna kamoska rekla, ze jsem blba, ze jsem se mela vic prat, aby mi vysli vstric, ale ja chtela mit klid. Pak jsem si vzpomnela na vetu babicky... Jitusko, penize budou porad, ale zdravi a vnoucata mame jen jedny 😊. Nikdy jsem moc nechapala, co mi tim chtela rict. Samozrejme az postupem casu a pribyvajicich let ❤. A mela naprostou pravdu. Proc si nicit zdravi a ohrozovat neco tak krehkeho, co si k nam konecne naslo cestu ? Holky je fajn, ze to mame stejne 😉.

niki1107
8. čer 2018

@jitiss Přesně tak 🙂. Pravdu měla babička a já tuhle větu poslouchala poslední dobou čím dál častěji od celého okolí.. Miminko nebylo zrovna na "první dobrou" a je pro mě mnohem důležitější moje zdraví a vnitřní klid (tím pádem i mojí malé ❤). Na vytváření kariérních hodnot budeme mít času ještě dost 🙄😂😂 !!!

biciklissie
9. čer 2018

@jitiss Tak to si myslím, že jsi udělala fat hodně dobře. Kór, když ještě byly ty dvě revize. Je fajn, že Tě v práci někdo drží. A hlavně myslím, že už jsi tak daleko, že to dobře dopadne! Ale strach chápu, já mám z sebou jednu a taky se pořád bojím, i když myslím, že je to čím dál lepší. To pak ale zase mám výčitky, že nejsem připravená na horší scénář... Toho stresu se taky bojím, v létě to budou samé zástupy a nikoho to nezajímá...

biciklissie
9. čer 2018

@laja64 Moc děkuju, na ten Emitex určitě kouknu. Já sice nakupuju, ale kromě toho pokojíču spíš jen oblečky. Takže mi zbývají samé velké věci - kočárek, matrace, monitor, chůvička, autosedačka, atd. Ale už si dělám pomalu představu a to je nejdůležitější.

biciklissie
9. čer 2018

@laja64 Týjo, tak to já bych naopak nakupovala pořád Měli by mě zavřít doma a ještě bez netu🙂. Včera jsem byla ve městě, že kouknu po všem možném a samozřejmě jsem koukala jen po miminkovských věcech. Spíš se jako musím držet a to hodně🙂. Taky chci mít všechno dopředu a až budu doma nebo v těch hicech, tak už nemuset nic moc řešit a nikam chodit.

biciklissie
9. čer 2018

@niki1107 Tak já jsem si to přečetla fakt moc ráda. A máš to fakt hodně náročné. A hlavně musím říct, že ta Tvoje šéfka je kráva. To jsou takové ty typy, které Tě skrytě nebo neskrytě nutí, abys tam málem položila zdraví a pak se diví, proč, že to vlastně děláš. No, tak to je na přes držku, fakt. Myslím, žes tam vydržela ještě dýl, než jsi měla a dobře, že končíš. To já to mám proti Tobě krásný (kromě šéfa píp) - pracuju v administrativě, šulím pracovní dobu a náplň, mám svůj kancl, kuchyňku a wc, klouzavou pracovní dobu. Takže potud super. Akorát ten stres a taky dojíždění. Když nejdeme autem, ta je to 1,5 hod. ráno a 1,5 hod. odpoledne. Většinou jezdíme autem, ale někdy jsou dny, kdy se v práci nezastavím a pak mě čeká ještě ta cesta v tom hicu. To pak přijedu úplně odrovnaná. Jenže my máme s manželem podobné platy, ten můj výpadek bude záhul i tak, tak to chci vydržet co nejdéle. Taky ta výbavička a peníze na pokračování práce na domě. Takže všechno je pomoc, i třeba stravenky a autem by manžel většinou jezdil i tak, takže to taky neušetříme. Moje doktorka je spíš sparťanská, jako věřím jí a mám ji ráda, ale tohle prostě bere tak, že to patří k věci. Za celou dobu mi nemocenskou nenabídla, ani skrz tu minulou revizi, ani, že jsem pořád špinila a tak. Tak z toho mám trochu obavy, kdybych to fakt v létě nedávala, že bych se musela nějak doprošovat a tak...

martina250703
9. čer 2018

Holky, když vás tu čtu, jak si píšete o práci, jsem zase mnohem radši za svojí šéfku a za to, že 29. 6. rozdám vysvědčení a budu mít prázdniny.

darkwitch
9. čer 2018

@martina250703 taky uz vyhlizim prázdniny i kdyz me pak jeste ceka tabor ale pak uz budu mit jen administrativu... ale cim vic se ty prazdniny blizi tim divocejsi ty deti jsou, mam pocit ze jak je teplo uz preply do modu prazdnin a jsou narocnejsi...

niki1107
9. čer 2018

@biciklissie Podivej, pokud mas praci takovou, jakou mas a "jen" te to stoji si casto myslet svy, tak to se da.
Jj to cestování je presne muj pripad - skoncim v 18 a dojedu domu v 20, parada 😀. Ale chapu te, ze pokud hlavne cestujete spolu, tak se ten pripadnej pn rozdil moc nesrovna...jak rikam, dle mych vypoctu (na vsechno musim byt připravena a fakt jsem nikdy nemarodila) to bude pro nas minimalni ztráta. A muj si hned na to konto sjednal vic zakazek, protoze takhle nemusi resit, ze bychom se nevideli, kdyz budu doma.
Co se tyce dr, mam takovyho takoveho spartana jako ty. Vse je pro nej bezny úkaz tehotenstvi, pn nenabízí jen tak (kamarádkam ji dr cpou u potvrzeni tehotenstvi treba), ale tohle uz je vyhrocene i pro nej, nehlede na nejake ty obtíže napr. ve forme spineni, ktery uz taky proběhly...😏. Takze jednej dle sveho nejlepší uvazeni a jak se budes citit, zdraví je opravdu to nejdulezitejsi a nic se nema prehanet. Hlavně, at mame deticky v poradku 💜.

niki1107
9. čer 2018

@martina250703 Kazda prace ma svoje, no, ale v konecnym vysledku je to o lidech...☺.

niki1107
9. čer 2018

Holky a budete kupovat - nebo mate koupené -zavinovačky (do postylky)? Me laka ta od Ergobaby Swaddler. Co jsem cetla, tak nektery deti to nesnasi, některý bez toho nemuzou usnout..tak ted nevim 😀

jitiss
9. čer 2018

@niki1107 ja jsem jednu zkusila koupit a uvidim 😉. Ja zase premyslim nad perovou zavinovsckou, co myslite?

Strana