Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@niki1107 nehlede na to ze ,,jeji'' profil bxl zslizrn ted v cervnu...coz je take divne...
@niki1107 na začátek jsem si koupila malou skleněnou i se savičkou...jen pro zajímavost, mám ji už 9 let a používali ji všechny 4 děti 😀 ale všechny jsem kojila, sterilizátor a ohřívačka jsou podle mě zbytečnosti, nikdy jsem neměla...a dudlík je nejúžasnější věc, beru už do porodnice...
Čekám 5,ani při jednom jsem nemela ani sterilizator,ani ohřívačku..Dudlicka jsem koupila když jsem dostala tehu prukazku,lahvičku mam v planu koupit-ani jedno ditko jsem nekojila,neslo nam to,nemela jsem mlicko a zadne rady nepomohly..Takže tohle u nas nesmi do začátku chybět..Jinak na cukrovku taky nejdu..
@natysnovec ptáš se, jak to že je už cítím? no asi už prcek povyrostl...cítím teda hlavně na večer, přes den moc ne 🙂
@ojo ne...proc nejdes na cukr😊😊
@knoflikarka no z toho důvodu tam nejdu...pro mě zbytečně strávený čas a nemám kam dát malá batolata 🙂
@natysnovec viz výše důvod 😃
@ojo aha😀😀a kdyz ji mbudes mit tak o to ani nebudes vedet??To se ti nemuze nic stat??
@natysnovec já už jsem odmítla i minule, ale i z důvodu, že předchozí 3 byli ok a dr. říkal, že max. může být dítko nějak větší, že by to tu cukrovku mohlo naznačovat a dá se to začít řešit dietou v každém týdnu těhu 🙂 oni měří ten cukr už ve 12tt a to jsem měla do limitu 🙂
@ojo ja taky.Kdxz mi delaly poprve tak dopadla dobre.Takze snaf pocitam ze to bude ok.Uz sem tam obednana a na zitra na 7h rano tak uz je to jedno.
@ojo
@veraakubik Děkuju, holky ! Dudliky uz mam objednany pres net a lahvičku musim jeste poridit ☺.
@natysnovec Tak dej vedet, jak jsi dopadla! ☺🍀 Mne OGTT ceka 2.7., tak snad to bude ok. Co jsem tehotna, tak mam porad chute na sladke (a dopravam si 😀) a to jsem předtím sladky vubec nejedla nekolik let 😎, ale je mi jasny, ze tohle s tim nema nic společnyho, jde tam hlavne o hormonalni rovnovahu atd.
@ojo to, ze v predvhozich tehotenstvich nebyla neznamena, ze nebude ani ted. Navic pokud tam nepujdes, tak to nepoznas.. lacna nemusi byt ta rozhodujici.. a je videt, ze o tom nic nevis.. cukrovka nezpusobuje jen to, ze bude dite velky.. ale taky ruzne vady ve vyvoji organu, po porodu muze mit hypoglemicky sok a pod.. ale tak moje dite to neni..
@ojo A mě sama doktorka minule řekla-no a při příští kontrole dostanete víte co?! Žádanku na cukr..Jsem se zatvářila a řekla,že je mi špatně už teď když si vzpomenu na ten patok a lačnej žaludek a ona mi řekla,že mě nenutí a když nepůjdu hlavu mi neutrhne..Ptala jsem se na rizika,když nepůjdu-říkala,že je malý procento,že bych jí teď při pátém měla.A riziko,že bude mimi velké-ani jedno dítě jsem neměla pod 3kg,předpoklad,že i tohle bude velké je i bez cukrovky..Jsem ráda,že tady nejsem sama když jsem test na cukr odmítla..
Tak hlasim,ze uz sem doma...mam to o nevo zviseny ten cukr tak sem preobednana na jindy.Mate s tim nejaka zkusenost?
Tak já budu kupovat taky jen základ - jeden dudlík a jednu lahvičku pro sichr. Kdyžtak dokoupím. Na cukr půjdu. Je to jen nějaká ta hoďka, tak mi přijde samozřejmé to absolvovat, už pro tu jistotu, že je to ok.
Holky, myslíte, že má smysl řešit autosedačku, aby pasovala na kočárek? Nebo to moc k ničemu není? Nějak si nedovedu představit, proč dávat na kočárek a vézt v ní. To spíš autosedačku vyndat z auta a mimčo v ní přenést domů nebo někam kousek. Ale na něco delšího, to spíš jako asi rovnou kočárek nebo se mýlím? Jak to bude první, tak si ty situace moc neumím představit. Taky se říká, že v autosedačce by mimčo mělo být po dobu nutnou v autě, že se to nemá přehánět. Asi že to není ergonomicky ideální pro páteř nebo nevím...
@biciklissie já jsem to řešila aby pasovala na podvozek máme male auto takže pro násvýhoda že autosedačka tam stejně je a podvozek se šupne do kufru . neumim si představit kam by jsme daly korbu 🙂 a pro nás bylo lepší koupit autosedačku než nove auto :D
@agneska7 Jo, takhle. Takže zjistit, jestli do kufru narvu podvozek i korbu. My taky máme malé auto a změna ani u nás moc brzo nehrozí...
Já bych chtěla koupit sedačku, která půjde na kočárek, u první jsem to neměla a párkrát bych to využila, tak uvidíme, jestli když to budu mít bude taky příležitost to využít :D
@knoflikarka Ono to tak do nedávna bylo, hranice byla stejně jako u netěhotných 5,6. Jenže nedávno to prý stáhli na 5,1 - takže teď do diaporadny dochází daleko víc těhulí...a za ty mají body. Je to stejný, jako s tím cholesterolem - taky ještě před pár lety byla hranice výš, ale teď se s ním léčí daleko víc lidí. Byznys :-/
@oveckaluky ja tedy asi presahla 5,1
@niki1107 jsem preobednana...Mela srm to o neco vyssi
Ja už autosedacku koupila,koupila jsem cybex,ta pasuje temer na vsechny podvozky..Koupila jsem polohovatelnou,takže miminko bude skoro jako v kobre a nebude zkroucene jako v klasické autisedacce..Hodně jsem to u děti vyuzivala,kdyz se jelo na nakup nemusela jsem tahat korbu,ktera v aute zabirala misto,na parkovisti jsem miminko nemusela prendavanim z vajicka do korby budit,hlavně je to i rychlejsi bych rekla..Takže za nás to smysl rozhodně má..
@ojo Mně bral krev na cukr v 16. tt, nebyla jsem nalačno, protože mi to zapomněl říct předem, takže cca hodinu po jídle, a měla jsem 4,7. Včera na OGTT 5,2 a poslali mě domů :-/ Navíc pozor, cukrovka není jen o tom, že se miminko narodí větší, ale může se dál hůř dovyvíjet. Ne nijak zásadně, ale může.
@natysnovec Já právě taky, o blbou desetinu :-/ Ale dovolala jsem se doktorovi hned včera, mám si do další poradny hodit trošku dietu, omezit sladké (což nejím skoro vůbec), tučné (to nejím vůbec), bílé pečivo (to si dám sem tam) a ovoce. Takže u mě bude dieta asi hlavně o tom ovoci. Ale zatím ho nemusím vypouštět úplně, jen omezit, a holky radily dát si po něm bílý jogurt, že to trochu stáhne. Ale já jsem to asi udělala blbě, no - jsem večer před zase neodolala a sežrala kus melouna (ne malý), navíc jsem i vařila marmelády, takže jsem ochutnávala...no blbka, no 😀
@biciklissie Já to tak chtěla, aby mi s dvojkama na kočár pasovala - na nákupy nebo krátké výlety autem ideální, lepší než tahat dvě korby s sebou.
@oveckaluky ja nela chipsy vecer 😀😀😀
@darkwitch Díky moc. Při jakých příležitostech myslíš, že to využiješ? Já teď jako přemýšlím, že prostě musím vejít podvozek a korbu do kufru, bez toho prostě bych se nikam moc nehnula...
@veraakubik Moc Ti děkuju za radu. Myslíš, že bys mi mohla poslat odkaz přímo na tu autosedačku, co máš? Že bych koukla konkrétně... Případně moc děkuju.
@natysnovec To bude ono 😀 tak příště před tím bacha 😀

@niki1107 nevim prave pise mi do sz a vubec nemuze tusit o koho jde.Nrmam tam ani jmeno ani bydliste ani zadne udaje o tom kdo vubec jsem.