Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@regeditka bodicko
@natysnovec juuu, paradni kousky, skoda, ze ty deti tak rychle rostou, co? 😀
@regeditka to kazdopadne!!!Clovek ktery rika,ze vse rychle utika nevi...Az kdyz prijdou deti tak poznas jak rychle utika cas😁😁😁😭😭😭😭😭
@regeditka Jako by to bylo vcera kdyz mi po umornem tlaceni daly na telo dcerku.A ted uz jde do skolky...je sikovna,mluvi jako o zavod...apod...
Holky ja uplne zapomela kdy ze se chodi uz dvakrat do mesice na kontroly???
Me dneska přišel šátek, tak mám radost, ted ještě pořídit dcerce ve stejném designu nositko pro panenky 😀
@natysnovec Nevím, zda si to pamatuju dobře, ale chodila jsem myslím od 36tt. 🤔 Na ozvy k dr asi tak samo. Pak mě předal ve 40tt do nemocnice na kontroly atd.
@laja64 Ja nepamatuju prave🤣sklerotik
@regeditka
Spaní - Koupila jsem i hnízdo - moc se mi v postýlkách líbí a myslím, že se malá v něm bude cítit více bezpečně 🙂. A aby to nebyla záležitost na chvilku, mám jej v celkové délce 94 cm (na začátku bude stažené, aby ji obepínalo). Závinky mám dvě - jednu rychlo, druhou od Ergobaby Swaddler. Monitor a chůvičku jsem pořídila do Angelcare 2v1. Spací pytel nepořizuji a mám asi 3 měkkoučké deky, tak uvidíme, v čem se jí bude líbit 🙂. Chránič matrace mám od Emitexu - takový froté materiál.
Ostatní - hračky zatím nepořizuji, ale ten Muchláček je boží !!!!😍 (děkuji za tip, toho pořídím 🙂). Chrastítka nekupuju, snad časem, až bude větší, cca do 4 měsíců by se děti neměly ničím rozptylovat. Bryndáky jsem to výbavy nezařadila, ze začátku si vystačím s klasickou plenou.
Do porodnice - to jsem si stáhla oficiální seznam z porodnice, kde chci rodit. Snad bych jen dodala porodnické vložky - koupila jsem Batist Flower, prý jsou nejlepší. Kojící kloboučky jsem nekupovala, jinak to víceméně souhlasí (jen přidám savé podložky, osobní hygienu, ručníky, toaleťák, pití, nějaké pochutiny).
Kosmetika & lékárna - Vlhčené ubrousky jsem teď koupila v Penny - měli Linteo Baby (6 balení po 70 kusech za 99,-), tak snad budou vyhovovat. Odsávačku hlenů na vysavač mám od Dr Maxe - Nosátko. Jinak souhlas 🙂.
Koupání & přebalování - Koupila jsem lehátko, pěnovou podložku ne - přijde mi to nehygienický. Nůžtičky nekupuju - mám takové malé kleštičky, kterýma si stříhám nehty i já, nůžky nesnáším, tak snad to půjde 😀.
Co se týče oblečení, tak jsem koupila dva obrovské balíky od známé, která si na oblečení fakt potrpí - 1 kus mi mě vyšel kolem 15,- a jsou to fakt nádherné (řekla bych nové) věci a jsou to sady oblečení od úplného základu (body, dupačky, třička, tepláčky..) po kombinézky, čepky, plyšové overálky a tady ty ňuňavé věci 😀 a víceméně je to průřež do cca půl roku (taky měla říjnové dítko). Takže z toho mám asi největší radost a pravidelně se s těma věcma chodím mazlit 😀.
Holky, jinak mě z výbavy chybí víceméně jen dětská kosmetika na koupání, krém proti mrazu, líh na pupík a dětský prací gel/aviváž. Jinak bych měla mít všechno. Sice mám ještě fůru času, ale jsem taková klidnější teď a je fakt, že jsem 90% pořídila na netu z domu a stálo mě to hromadu času, protože jsem hodně studovala, kde/co/za kolik koupím, příp. co můžu koupit "po někom" a co nové. Vše mám i pečlivě zapsané, abych si mohla spočítat celkovou sumu výbavy 🙈😅.
To jsem se teda rozepsala, pardon 🙄🤰.
Dneska jsem také byla na velkým UTZ, tak vše v pořádku, mimčo zdravé, odpovídá, placenta se vytahuje nahoru 🙂
Jinak třeba takovou pánev mě neměřil dr. nikdy...jestli to ovšem nedělá ultrazvukem, že by se jen nezmínil a hranice dělohy? Co to je? Zkrátka vše je ok, žádné problémy, tak za měsíc nashle 🙂
@natysnovec Já matně vzpomínám 😃
@natysnovec Já chodím už teď co dva týdny, ale to těmi dvojčaty...jinak taky myslím, že od 36. tt.
Holky neví některá, jak staré může být prohlášení o otcovství k nenarozenému dítěti? Už si to nepamatuju. Mám sice úředně změněno příjmení po partnerovi ale v porodnici ten papír chtějí ať otce mohou zapsat do rodného listu. Když rodím v říjnu-kdy na matriku zajít? Díky 🤗
Ahoj holky. Tak včera jsme byli mrknout v jedné brněnské prodejně na ten kočárek. Strašně příjemně mě překvapilo, jak se nám věnovali. To jsem snad ještě nikdy nezažila. Bylo to úplné názorné školení ohledně toho kočárku a možných autosedaček. Samozřejmě to nakonec skutečně je ten Husky Baby Design, šedý. Je k tomu ta zimní výbava. Ani jsem se na jiné raději moc nekoukala, byla jsem ráda, že mám něco předvybráno. Už máme složenou zálohu a příští týden si pro něj pojedeme. K tomu adaptéry a autosedačku nakonec Be Safe. Paní nám tam kolem toho lecos vysvětlovala, bylo to docela zajímavé. Jsem ráda, že to mám vyřešené a teď se vrhnu ta ten monitor dechu a chůvičku.
@biciklissie kde budete mít kočárek uložený do porodu? většina prodejen s kočárky nabízí uložení do TP tam, aby neběžela zbytečně záruka, než ho začnete používat a hlavně se říká, že kočárek nesmí být doma. Taky máme složenou zálohu a kočárek vyzvedne přítel, až budu v porodnici 🙂
@regeditka ja mam treba oba kocarky uz doma...😊😊i u prvni dcerky jsme ho mely.
@natysnovec Já tak samo . Co se má stát se stane a to že je kočárek doma to neovlivní 😊
@regeditka Jj, já to taky nějak neřeším a budu ho mít normálně doma. Máme na to relativně místo a těší mě ten pocit, jak vše bude hezky po ruce přichystáno, kdyby něco... Akorát tedy mě to nenapadlo s tou zárukou, zeptám se na to při vyzvednutí.
@ishumisz Moc díky za ten tip s RL. To mě vůbec nenapadlo, zeptám se na to v té prodejně. Ještě je spousta času a byla by škoda, kdyby už běžela záruka.
@biciklissie Můžu se zeptat, jak je to u toho Huskyho s tím fusakem? Jde stáhnout kolem hlavičky a jsou tam prostřihy na autosedačku?
My jedem vybírat příští víkend s budoucí babičkou, která se sama nabídla, že bude kočárek do porodu u ní, což jsem ráda, protože ač třeba svatební šaty vybíral manžel se mnou, u děťátka jsem pověrčivá úplně nepochopitelně strašně. No a taky ten kočár u nás není kam dát, museli bychom ho vozit v kufru už teď...
@knoflikarka Jj, já jsem si na Tebe tam vzpomněla, tak jsem se na ten fusak hned dívala, ale ještě jsem nestíhala napsat. No, takže ten fusak se zdá docela fajn, kolem hlavičky jde stáhnout pěkně. Je i dost velký, takže když ho člověk narve do kočáru, tak se to tím ve velké kose krásně krásně vyplní a utěsní. Ptala jsem se i na ty prostřihy do autosedačky, tak prý ne. Jako prostřihy tam jsou, ale ty jsou tam k tomu, aby šel dát do sporťáku. Nevím ale , jestli by ty prostřihy nepasovaly i do té autosedačky. Akorát se mi zdá ten fusak obří a vajíčka pidi, ale to je možná jedno. Jestli to pro Tebe bude aktuální ještě příští týden, tak bych zjistila na stopro a dala bych vědět. Taky mě to zajímá, nevím, jak to budu sama řešit. Se mi nechce dávat další dva litry za fusak, no.
@biciklissie Jasně, pokud to zjistíš, dej vědět, tento víkend jedeme na nákupy výbavičky obecně, tak možná už i zajedeme do nějakého obchodu s kočárky, jestli jo, tak se taky poptám. Ono ten fusak přímo ke kočárku sedí a vypadá nejlíp pak hlavně na sporťáku, ale pokud nepůjde dát do autosedačky, tak radši vezmu jiný BD a koupím Emitex.
@knoflikarka Ja prave Husky nechtela skrz tu zimni vybavu - dost jsem cetla/bylo mi řečeno, ze si pak spousta maminek koupila fusaky od jinych znacek. Ja mam prave do kocaru fusak Combi Deluxe 3v1 a do autosed. zimní zavinovačku (oboje Emitex).
@niki1107 Asi to budu mít stejně, no. Akorát uvažuju, jestli kupovat tu zavinovačku do autosedačky, mimi v autosedačce asi nikdy moc dlouho nebude, tak bych chtěla i pro autosedačku využít ten emitex fusak.
@niki1107
@knoflikarka
Já právě tak nějak přemýšlím, jestli by to do té autosedačky nemohlo být něco jiného, nějak jinak to vyřešit. Vůbec se mi do toho fusaku nechce. Ale nic moc mě nenapadá.
@niki1107
To druhé na tom obrázku, to funguje jak, prosím?

@agneska7 ani pánev čoveče, tak snad ví, co dělají 🙂) příště se připomenu, už jen 2 poradny a šlus.
@lobella @natysnovec holky melouna se nebojte, čistí celý organismus a je to mnohem lepší, než se cpát sladkým. sice je to samá fruktóza, ale neslyšela jsem, že by ho někdo někdy zakazoval. dokonce i fitnesáci meloun doporučují a ti si hodnoty hlídají