Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
Holky jste tu i maminy co doma mate 3letaka??
@lucyh1611 Mně to doktor říkal taky, když mě posledně poslali domů, protože jsem lačnou měla 5,2. Že prý tím, že to snížili, teď musí chodit každá druhá do diaporadny a z toho mají body...tak prý ať si z toho nic nedělám, ať zkusím držet lehkou dietu a uvidíme příště. No, půjdu příští týden, pokud to bude stejný, peču jim na to...
@natysnovec ahojky, jojo, jsem sice ve skupine rijnovek 2018, ale rada počítám i zde ;) mam kluka 3 roky a 4mesice ;)
@jatonka nevim ale prijde mi ze ta moje holka je jak blazen u niceho nevydrzi..ted sem ji napustila s kyblema a hadici bazen a vydrzi tam max 5 minut a pak jen chodi a otravuje me.Uz sek s toho na nervy...😭😭😭😭
@natysnovec 🙂) a to dela uz delsi dobu? Ten muj prdola mi byl taky dlouhou dobu za zadkem stale, vlastne cele ty tri roky 😀 😀 chce abych si hrala s nim a to mi vetsinou moc nebavi, nastesti staci,ze u toho jsem ,i kdyz trocha asistence byt musi.. cim dal vic ale pozoruji ze si jede i dle sve fantazie.. objevil ted vasen v autickach ,tak jsem uklidila nadbytecne hracky a udelala mu prostor pro jezdeni a trochu prestavela pokoj a zacal si hrat i sam 😀 kamaraduv prcek ,taky triletej, si umel hrat sam od doby,kdy objevil hracky a vydrzel fakt jen s tim, nikoho nevyzadoval,tak jsem cekala taky na tohle krasny obdobi a docela ted koukam,kde bere takove fantazie 😀 budes davat holcicku do skolky? Ja mam trosku dilema, ale uz je prijaty a zkusim to, i kdyz budu s miminem doma..
@jatonka sama jen obcas a ted to dela jen par tydnu...ale myslim ze je to i mnou..vse me otravuhe...a abych se priznala tak sem ji malicko rozmazlila.
@natysnovec Děkuji ❤️
@natysnovec taky jsem mela par dni,kdy jsem se uz po obědě modlila ,aby byl vecer a sli jsme spat.. treba dnes 😀 😀 v praze ted ty vedra moc nedavam a malej by chtel byt stale venku a me uz ted stve jit s nim jen na hriste.. nastesti dalsi tri tydny budem travit mimo domov, tak si to zas uzijem to leto jinak , kazdopadne se hrozim dni,kdy uz se sotva doplouzim.. je to taky rozmachanek,vynahrazuju mu to dobrotama a hrackama , nejak mam potrebu mu svou nervozitu splacet ,coz neni uplne vychovny no..
@lucyh1611 jéééé, to je tak krásná fotka, krásné šaty, prostředí ...nádhera nádherná 🙂 jsi moc krásná těhulka 🙂
já se akorát vrátila ze srazu s kamarádkou, co rodí za 20 dní a má bříško poloviční, než já 🙂 ale tu zase rozčiluje, že jí každej říká, že má bříško moc malé..no ideál by byl, kdyby nás nikdo nehodnotil, co? Ale stejně první reakce je "jéééé, můžu si sáhnout?" a až pak se projeví ta přidaná hodnota - závist 🙂 tak si slibme, že si vzpomenem na tuhle diskuzi a kašlem na škarohlídy 🙂

@biciklissie Děkuju za info, my jsme se byli v tu neděli taky dívat, ale Huskyho tam vystaveného neměli... Ale strašně mě zaujal kočárek Noordi Fjordi (+ jsem zjistila, že u nás na jiné prodejné mají dokonce ten Tutis, co mě zaujal přes net...), tak nevím, co teď, ty litevské kočárky se nám všem líbily, jsou fakt robustní, vysoké a s velkou korbou, přitom se dobře skládají, ale moc recenzí na ně není, tak přemýšlím, jestli vybrat to, co bych chtěla, ale není to ověřené, nebo vzít ověřený Baby Design. Ach jo, to jsou starosti 😁.
@knoflikarka hlavně si s ním chvilku jezdi, aby se ti dobře ovládal, zvedal..zkus si s ním přejet jakoby překážku - patník, schod, rozviklat ho do stran. Mně přišel BD v tomhle nejlepší, žádný tank, tak s ním všude projedu, jednou rukou ho otočím i 360°, nadzvednu a dítě mi v něm přijde stabilní...odpruženej, tak se nebudu dřít přes patníky a nevyklopím malou atd.
@oveckaluky Tak kdybys měla i podruhé 5,2, tak snad by se dalo s nimi domluvit aspoň aby Ti udělali ty dva odběry, abys zjistila, jak reaguješ po té glukóze. Protože posílat tě s hodnotou 5,2 rovnou do dia poradny... to bych se na to vykašlala taky.
@knoflikarka No, u nás ne...všude když naměří první hodnotu vyšší, pozvou tě znovu. U nás? "V příští poradně se domluvte se svým doktorem, co dál. Nashle..."...takže pokud to dopadne stejně, fakt na to peču...
@oveckaluky to je pěkně na prd, já hlavně ani nemám pocit, že by sestra dělala rozbor tý první krve. Odběr a pak hned rovnou sladká sranda.
@regeditka Jakože ti to dala vypít hned? U nás to trvá cca půl hodiny, ten první rozbor, až pak buď dají pít, nebo posílají domů...
@regeditka
@oveckaluky Mne v 6:45 vzala krev, pak dojel borec, co to odvezl do laboratore a cca kolem 7:30 mi byl recen vysledek a to, jestli mi test udelaji nebo ne ☺
@niki1107 Až za třičtvrtě hodiny? U nás to měla za necelou půlhoďku, ale je fakt, že to dělají na transfúzce, takže si to dělají sami a nikam to nevozí, no...
@oveckaluky
@niki1107 tak teď nevím, jestli někdo něco nezanedbal, ale já přišla k nám na gyndu, vzali mi krev a hned mi dali vypít ten roztok. Hodinu jsem byla jak sjetá, ospalá a zbylé dvě hodiny jsem čekala na odběry a na odchod domů. Stejně tak to dělali i holkám, co tam byly se mnou. Tak já vám nevím ☹
@regeditka Tak to je špatně, to jsou výsledky na nic...odebere se krev, udělají rozbor a podle výsledku buď dají vypít roztok, nebo ne. Když dají vypít, tak dělají další dva odběry s rozborem hodinu po vypití a dvě hodiny po vypití...to jsi na tom v podstatě stejně jako já, když mi ten test neudělali a poslali mě domů, akorát že mě nebylo špatně, ale výsledek je stejný ☹
@oveckaluky to mi raději ani neříkej, přeci musí vědět, co dělají, ne? Odebrali mi krev třikrát, výsledky v pořádku, musí to tak být nebo se budu 3 měsíce nervovat..nebo co jako teď s tím?
@regeditka To nevím, ale ten roztok se pije až po prvním odběru...leda by měli výsledky tak rychle...
@oveckaluky když pročítám starší diskuze, tak se taky dřív nečekalo na výsledky.. já věřím tomu, že ví, co dělají 🙂 sestra byla pořád s náma, neměl kdo dělat rozbor...po odběru hned roztok a 5 min na vypití a co hodinu pak odběr krve, no...zeptám se na to ještě obvoďačky
@regeditka Tak snad jo, hlavně ten test provedli - mně ho neudělali vůbec, právě jen kvůli lehce zvýšenému limitu...co bych za to dala, kdyby mi ho udělali i tak 🙂
@oveckaluky no ale jestli to bylo cele k nicemu a mala muze byt porad v ohrozeni, tak z toho odvazana nejsem ☹ cpu se sladkym dal, no ☹
@regeditka Tak pokud máš dobré výsledky po té zátěži, mělo by to být OK 😉
@regeditka Já právě ani nevím, jak na tom jsem - taky můžu mít jen tu lačnou hodnotu vyšší, a jinak to může být dobrý, ale to nikdo nezjistí, protože ten test prostě neudělají, a rovnou nasadí dietu - v lepším případě.
@oveckaluky Pokud to delaji na miste, tak je to jina 🙂. Ja to delala v Synlabu, kde odebiraji krev, ale na rozbor to vozi jinam.
@regeditka Ja chodim na gyndu do zdravotnickyho centra a o par dveri vedle je právě tahle odberova ordinace, každopádně to u tebe je divne.... Ja mela v 6:45 odber nalacno, v 7:45 vypiti glukozy, 8:45 druhy odber a v 9:45 treti odber. To mi ani nerikej, ze timto zpusobem dělají bezne testy...ale tak snad je to ok, to by si snad netroufli 😉.
@niki1107 Takhle to dělají i u nás - hodinu a dvě hodiny po vypití berou krev.

@lucyh1611 Taky nevím, co je na tom pravdy, ale též mi přijde to snižování hranice podezřelé.