Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@natysnovec tak hlavně ať jste obě ok😉
@niki1107 ja se v nedeli kopla do malicku.. o roh gauce. Hned po tom jsem na ten prat koukala, tak mi prisel takovej gumovej, nez to prislo k sobe, pak uz to neslo a bolelo jak cert. Celej mi zfialovel. Mamka mi v pondeli vecer privezla cerstvy koren kostivalu. Tak jsem si ho nasekala a zabalila pres noc a zbytek nalozila do lihu a do sadla. Parkrat jsem to namazala a prijde mi, ze se to hodne zlepsilo. Taky jsem nemohla ani poradne chodit. A dcera (2r) si jeste prisla a pekne ho zmackla, kdyz jsem ji rekla, ze tam mam "auí" 😀 A presne. Pry s tim stejne nic nedelaj. Jen si to zavazat tak, aby to, v pripade zlomeniny, nesrostlo moc krive 😀
@martina250703
@ishumisz Holky, moc dekuju za reakci !!! Takova blbost a boli to jak svina 😎. Ja to prave nemam ani fialovy ani otekly, ale nemuzu na tu nohu doslapnout a celkove ji citim i kdyz lezim. Nejvic me to boli z boku od malicku a pak, kdyz si chci jakoby prstem zajet mezi prstenicek a malicek. Muj mi nadava, at pro klid zajedem do nemocnice, ale mne to prijde zbytecny, protoze s tim nevymysli nic vic nez ja doma. Ale jsem akorat nasrana 😔. A to se mi to stalo tolikrat, ale po chvilce bylo po bolesti pryc ..
@natysnovec teda trosku jsi me vylekala... Bolesti, pak porodnice.. Uz jsem myslela, ze chce Verunka na svet driv 😊😉 jsem rada, ze jste v poradku a jsi takhle zbehla k zarijovkam, jo? Tssss
Ahoj holky.Muzu se k vam pridat? Termin
mam 7.10.
Holky potrebuji poradit.Prvni termin nastupu na materskou bych mela 12.8.Jeste vhodim do prace,ale ted jsem na dovolene 14 dni.Do prace bych mela nastoupit 16.7.No a ted otazka...sli by jste na neschopenku nebo by jste chodili jeste do prace? Kdyz pujdu na neschopenku tak nastoupim az 26.8. na materskou.Co by jste udelali vy?
@regeditka Jj Verunka pujde plabovane stejne jako ta nase 3 letacka ❤❤❤
@petronelas moc nerozumím te neschopence? Ja budu chodit do prace co to jen pujde, aby mi materska bezela nejlepe od porodu, ale mam pohodovou praci, vesmes home office a prace z gauce 😊 pokud mas narocnou praci, dr treba neschopenku doporuci?
@petronelas Ahoj a vítej v říjnovkách. Já mám tedy termín 26. října, takže nejdřív můžu jít na mateřskou 3. září (to vychází těch 8 týdnů). Pokud se nic nestane (klep klep), tak půjdu tak. Už teď je to docela hodně náročné a jistě bude ještě i hůř. Ale snažím se vydržet kvůli penězům a taky skrz tu práci, že je bych je nechala ve štychu (i když by si to spíš zasloužili, tak jsem taková trubka, no). Neřešit tyhle dvě věci (hlavně ty peníze), tak na to asi kašlu. Dovolenou si šetřím, aby mi ji proplatili.
Ja planuju materskou od 20.srpna to by melo byt šest tydnu pred TP praci bych uz mela mit jen z domova a možná to uz budu mit i hotove, tak proč na materskou spechat, navíc stejne budu pracovat dokud to neodevzdam 😀
Holky a když jsem na PN, nastupuju na mateřskou 6 nebo 8 týdnů před porodem?
Holky, ja pujdu urcite az 6 tydnu před TP, tzn. 1.9. (i to tak hezky vychází). TP mam 13.10. Ja tomu jako moc nerozumim, ale bylo mi to i doporuceno dr skrz to, ze jsem stejne na PN, tak proc chodit driv.
A jak pise @ishumisz je to volitelne a dle domluvy na gynde/popr. v zamestnani, ale tam to jen podam formou zadosti od dr a o vic se nestaram.
@biciklissie Dovolenou si vyberes mezi PPM a rodicakem, dovolena se proplaci pouze v pripade ukonceni pracovniho pomeru, ale asi jsi to tak myslela 🙂.
@regeditka Prave, ze je 😟. Zrovna, kdyz ma muj volno, abysme konecne mohli vyrazit ven, tak ja smatlu. No snad se to bude den ode dne lepsit ☺. Dekuju.
@laja64 Jsem taky na PN a můžeš si vybrat, určitě na PN je výhodnější jít až 6 týdnů před, pokud teda ti nevadí ještě dva týdny omezení vycházek
@natysnovec v klidu, moje mala ma minibike a auticko a drandi jak o zavod 🐒☺ Je to polovicni kluk😀😀
@knoflikarka Dekuju za radu 🌻
@niki1107 Aha, právě, že nemyslela. Mě v práci říkali, že mi ji proplatí. Mám ale na neurčito. Tak jako fakt nevím... Co je to PPM? Já se v tom vůbec nevyznám. A těch 8 týdnů chci jít, že už tak nějak melu z posledního. Má to nějakou hodně velkou nevýhodu, jít těch 8 místo 6 týdnů před?
@laja64 on ji manzel koupil auticko(mini cooper) a ted k narozeninam ctyrkolku....tak to mame stejne😁😁😁
@laja64 Manzel je sam motorkar ve staji dve motorky...dve auta...sileny...jsem chudak😁😁😁😁
@biciklissie Tak pokud ti rekli, ze ti ji proplati, tak ok ☺. U nas a v mnoha jinych firmach se neproplaci, pouze vybira. Zamestnavatele se tomu snazi vyhnout, takze si ji pak zensky vyberou ještě nez nastoupi na materskou (PPM). Ja mam taky na neurcito, to tu uplne nehraje roli.
Podle myho urcite nema - jde tam prakticky jen o to, ze ji budeme mit o dva tydny dyl a to znamena i rodicak (kterej mne bude navazovat na mateřskou, protoze dovcu uz mam vybranou). Hrozne blbe se mi to vysvetluje, ale myslím, ze zadny dalsi extra nevýhodu to nema ☺.
@biciklissie myslim si to stejne jako @niki1107 .PPM je penezita pomoc v materstvi, kterou vyplaci zamestnavatel po dobu 28tydnu. Taky mam na neurcito, dovolena mi zbyla a proplati mi ji po skonceni materske, minule jsem to. mela tak samo. Jinak se v tom taky nijak nevyznam🐒😀
@natysnovec je to lepší než panenky 😀😀
@laja64 to nevim😁😁😁
@laja64
@biciklissie Holky, ja jako taky ne, to jsem jen stihla pochytit a co se tyce proplaceni/vybirani dovci, tak na to jsem se ptala ucetni uz nekdy v dubnu, ale je to interni záležitost kazde firmy, takze vas tu nechci nicim blbnout 😀☺.

Takze kdxz to tak pocitam za 11tydnu uz to budu mit za sebou😊😊a 25.9 bych mela uz privitat Verunku mezi nas😊😊