icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

natysnovec
25. črc 2018

Akorat je divny,ze v nem mi nohy ani ruce neotxkaly a prijedu domu a zase sem otekla...hlavne nohy.Chodidla...nechapu to.

petronelas
25. črc 2018

Byla jsem dnes v poradne.Jsem v 30tt ale doktorka rikala ze je mimco o 14 dni mensi.Co myslite? Je to spatne,ze je mensi ? Mam tehu cukrovku.

knoflikarka
25. črc 2018

@petronelas Malá je vždy od prvního screeningu menší o týden a doktor říkal, že to je v pohodě.

petronelas
25. črc 2018

@knoflikarka jenomze ja mela celou dobu mimco o tyden vetsi a ted najednou o 14 dni mensi.Docela me to desi.

petronelas
25. črc 2018

A jeste dotaz holky, uz mate vyprane nachystane veci pro mimi ve skrini? Ja uz jsem zacala prat kdyz je tak hezky a tehotna sousedka se divila,ze uz tak brzy peru a chystam 😂

knoflikarka
25. črc 2018

@petronelas Podle mě to měření je dost nepřesné, asi tak jako ty váhové odhady. Ty podle UTZ taky vychází různě a pak se maminkám rodí i děti o kilo těžší nebo lehčí než odhad. Kdyby něco nebylo v pořádku, doktorka by to určitě nenechala bez povšimnutí. Jinak prát budu v srpnu, do toho 32. tt to chci mít připravené a to mi vychází na konec srpna 😉

zabicka156
25. črc 2018

@petronelas chci začít prát teď po víkendu až mi manžel snese věci po prvním synovi. Příští týden budu začínat 32tt

agneska7
25. črc 2018

@petronelas ja budu prat taky az na konci srpna zacatek zari to budu cca 35 tt

dusovkam
25. črc 2018

@petronelas Prát budu až za dva týdny, až bude postýlka a šuple pod ní. 😂

laja64
25. črc 2018

@petronelas nachystané komplet všechno, prát plánuju tak příští měsíc 😊

ojo
25. črc 2018

@petronelas oblečky budu chystat až v září, termín mám až konec října 🙂

petronelas
25. črc 2018

No jo no,tak ja to uz opravdu peru driv nez vy.Jsem v 30 tt.

ojo
25. črc 2018

@regeditka tak já nám za sebou 4 porody a je to hodně o psychice...co bych poradila je hlavně si věřit a věřit i personálu, pokud máš často nějaké bojácné stavy, tak doporučuju předporodní kurz nebo i nějakou tu dulu. Ta hodně pomohla mojí kamarádce, dala sice za ní balík, ale chválila si to. Mě hodně nakopla švagrová, když brácha vyprávěl, jak rodila, že si během porodu hladila bříško a dokola říkala, jak jim to pěkně jde a už se na mimčo těší a brzo budou spolu..popravdě tohle jsem aplikovala u každého porodu, nastavila jsem si to tak v hlavě, že bolest a porod je vlasně cesta k mimču, tím pádem pozitivní věc, děsně to pomáhá zvládat tu bolest, že to beru tak, že každou bolestí jde miminko ke mě, takže vlastně "dobrý" zážitek...díky tomu asi nemůžu říct, že by nějaký porod byl pro mě hrůzou 🙂 Je úplně zbytečné a ani ne dobré si dopředu něco představovat nebo snad něco očekávat, takže na porod prostě nemyslím a já bezmezně věřím vždy personálu a poslouchám je...takový epidulár jsem neměla nikdy 🙂

A nadstandart? Vyšel mě pokaždé 🙂 určitě budu chtít i teď, je to pro mě lepší, protože nemám pocit, že na někoho musím brát ohled, kdyby třeba mimčo víc plakalo a tak...to bych se prostě cítila blbě, že ruším nebo i mě by i vadilo, kdyby moje mimčo spalo a já bych byla v noci vzhůru kvůli druhému mimču...

dusovkam
26. črc 2018

Holky hilfe.. Taky se tak potíte?? 🤐 Já už nejen přes den ale i v noci a je to hnus.. Chodím do sprchy, doma jsem už jen v plavkách, lemtám vodu a čaje na litry, větrák mi jede nonstop a niiiic... Už mi to je i divný... 😣

arr
26. črc 2018

Já už mám taky vše vyprané, vyžehlené a dané ve skříni 🙂 . Už mám za sebou jeden předčasný porod, tak jsem poučena a chci to mít nachystané raději dřív. 🙂

natysnovec
26. črc 2018

@dusovkam ja mam uplne to same!!!Ted jsdu zrovvna do sprchy😀😀😀

laja64
26. črc 2018

@dusovkam @natysnovec já se jednou za měsíc natřu Driclorem a mám klid od pocení 👌 Akorát ty vedra už by mohly trochu ustát, to jo 😁

natysnovec
26. črc 2018

@laja64 jak mas klid od poceni???:--((

knoflikarka
26. črc 2018

@dusovkam
@natysnovec Taky se hodně potím hlavně venku, pokaždé se pak radši osprchuju, protože ten pocit nesnáším.
@laja64 Na Driclor jsem si ještě netroufla ani mimo těhotenství, prý je to docela dryák...

biciklissie
26. črc 2018

@dusovkam Tak já mám štěstí, že se moc nepotím (suchá atopická kůže), takže teď v těch hicech jenom tak trochu. Ani tím těhotenstvím se to, zatím, nezměnilo, tak snad ani nezmění. Ale ani tak to není moc příjemné, já zase vždycky zrudnu v obličeji jako selátko, to taky nic moc. Tak holky, hodně sil v těch vedrech.

biciklissie
26. črc 2018

Jo a představte si, včera mám jedno prvenství - poprvé mě paní v MHD nabídla, že mě pustí sednout. Tak asi jsem fakt těhotná a asi je to fakt vidět🙂.

dusovkam
26. črc 2018

@laja64 Dricloru se docela bojím.
@biciklissie 🤗 Paráda.. Mě už pustili asi 4x ale kupodivu 3x důchodkyně a jedna mamina s kočárkem.. Mladý na mě hází bobek 💩

laja64
26. črc 2018

@dusovkam @knoflikarka jojo nic extra zdravého to není, to máte pravdu. Mimo těhotenství jsem Driclor používala maximálně 2x za měsíc, v těhotenství maximálně 1x za měsíc, nebo když už se opravdu začínám potit. Na podzim a zimu nepoužívám vůbec. Používala jsem ho předtím i u dcerky v těhotenství a v pohodě. Ne, že bych se potoka nějak extrémně ale nesnesu to. No vedra jsou od dubna tak doufám, že už poleví. Kdybych věděla, že otehotnim hned druhý měsíc, tak otehotnim az teď, jako s dcerkou a rodila bych třeba v dubnu, květnu, to bylo ideální 😁😃

knoflikarka
26. črc 2018

@biciklissie Tak mě nepustil nikdo, je vidět, že když nastoupím do tramvaje, hodně lidí se začne rychle dívat jinam 😁. Ale radši stojím někde u okýnka, minule jsem seděla a přisedl si ke mně starší pán - bohužel bylo velice znát, že nepoužívá deodorant a jet déle než 2 zastávky, tak asi hodím šavli.

knoflikarka
26. črc 2018

@laja64 Vedra jsou strašná, ale buďme rády, že teď nemáme termín porodu, ty holky fakt obdivuju, přecejen klima je v málokteré porodnici.

biciklissie
26. črc 2018

@dusovkam Já právě mám zkušenost dost děsnou. Ještě to asi nebylo úplně vidět a já nosím spíš volnější věci, ale už jsem byla dost zničená a spíš mě třeba předbíhali ve frontách nebo mě v mhd seřvali, co jsem si dovolila sednout. víc zkušeností zatím nemám, ale v mhd jsem hodně a dost tedy vidím, že ti mladí jsou děsní a důchodci tedy šíleně nepříjemný. Nechci paušalizovat, ale mám zkušenosti spíš takovéto.

biciklissie
26. črc 2018

@knoflikarka Tak to mě teda mrzí, že máš takové zkušenosti. Já už sedám, kde mě napadne, klidně i na ty sedadla pro zdravotně hendikepované. Samozřejmě potřebného bych pustila i teď, ale jinak neřeším, co si kdo myslí. Většinou jezdím autem, ale když ne, tak to mám 1,5 hod ráno a 1,5 hod. odpoledne, takže to už je docela zabíračka, kór v tomhle počasí. S tou "vůní" Tě naprosto chápu, teď tedy mě z toho omejvá solidně, hodně tedy ti bezdomovci jsou síla.

laja64
26. črc 2018

@knoflikarka já rodila dcerku koncem května a bylo 30stupňů, kupodivu mi to nějak nepřišlo ty jo 🤔😁 Ale na říjen se těším, bude pak skarede počasí, my budem doma v teple s miminkama😃 Letos i něco napeču na Vánoce, vždy na to nebyl kvuli práci čas a tak jsem cukroví objednávala. V září jde malá do školy, tak to pocitam že to sletí jak voda a budu rodit. Jen ještě at se ta malá v břichu otočí😁😁

dusovkam
26. črc 2018

@knoflikarka No bohužel nejen starší lidé neznají deodorant.. 😫🤢
@biciklissie Však ta sedadla jsou i pro nás..😏 Já mám taky blbý zkušenosti z MHD, nedávno jsem jela přes celý město a musela jsem se zeptat jedný baby, jestli je její taška unavená nebo těhotná že sedí... No ten vodopád slov jsem si fakt užila 😂 Ale hodně se bojím v nákupáku- někteří by měli mít na košík řidičák a ten obyč do ruky ani nedostat.. Nejednou jsem si musela břicho chránit rukama buď před košíky nebo před pohrkanými dětmi co lítají po krámě a nejednou do mě vrazili.. A doprovod ani necekne, ještě mě sprdnou když se ohradim.... 😏😐

knoflikarka
26. črc 2018

@biciklissie Tak jezdit hodinu a půl, tak taky sedím určitě... V takovém počasí 3 hodiny denně na cestách, máš můj obdiv, asi bych se roztopila 😯. Já jezdím většinou tramvajemi tak do dvaceti minut, většinou míň, takže to je oproti Tobě opravdu nesrovnatelné...

Strana