Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
Ahoj holky, chci se zeptat,máte taky stavy,že vás občas bolí břicho jako při menstruaci a potom to zase odezní? Nevím jestli je to,že se mimčo vlní v bříšku a nebo něco horšího.Co myslíte? Jsem v 31tt. Jo a další otázka.Když mi doktorka říkala,že je mimčo o 14 dní menší,tak to mám pořád brát,že jsem v tom 31tt nebo o těch 14 dní míň.Nějak se v tom strácím.😨
@petronelas jo taky to mivam, u dcery jsem to měla tak samo. Nic se neděje 😊 U druhé otázky nevím 🙂
Jaké dudlíky budete kupovat miminkům? Myslím značku od koho nebo typ...
@petronelas možná už trochu poslíčky ne? Já to teda nemám, a o 14 dní menší? Co ti k tomu řekli, kontrolují průtoky?Neposlali té už raději do poraden do porodnice. To že je menší o tolik bych řešila ať ti ji raději znovu překontroluje plus ty prutoky
@petronelas a dudlíky první měl rád nuk, druhý zakotvil u značky lovi, tak je vezmu asi i teď i se mi líbí, ono to má každý Mimi jiný některý nechtějí vůbec, někdo zas nedá aby neskazilo kojení, mě to ale kojení neskazilo
@petronelas Otázka je, jestli vůbec kupovat. Myslela bych tak nějak jeden na zkoušku, jinak mi přijde škoda, za to dávat peníze, když nevím, jestli se ujme. Ani to jako nějak nepreferuju...
@kackacka37 já měla u prvního suavinex a docela dobrý.Koupím něco a buď se to chytne nebo ne.Za každou cenu to dávat nebudu.
Taky mě napadli poslíčci,ale není ještě otočený hlavičkou dolů a taky mě nekontrolují žádné průtoky. Jenom mi řekla,že to nic neznamená,že příště může být zase větší.Mám těhu cukrovku,tak prý je to lepší než kdyby byl větší.Do poradny jdu až 20.8.
@petronelas tak otočený hlavou dolů být nemusí na poslíčky ☺️ale oni se ještě točí asi dost. Já nevím no jsem lajk ne Dr. Ale kvůli preeklamsie v prvním teh, a velkém riziku že se bude opakovat v druhém i teď třetím teh. jsem toho načetla dost a mít mimco o 14 dní menší bych řešila ale snad ví dr co dělá
@kackacka37 no úplně mě děsíš....musím jsi něco taky nastudovat.zatím všechno co jsem četla,tak nic úplně špatného to neznamenalo.Bohužel doktorka má dovolenou a bude tam až toho 20.8. Budu muset doufat,že ví co dělá.😒
@petronelas děsit té nechci, Dr určitě ví 😀beru to podle sebe, chtěla bych určitě změřit mimco dřív jak za měsíc a změřit průtoky, jistota je jistota,
@petronelas mám nakoupené MAM, lahvičky taky. Jsou ortodontické.U dcerky jsem je taky měla.
@petronelas Mě první nechtěla dudlík po návratu z porodnice ani omylem, ale teď máme Babylove, tak uvidím 🙂
@petronelas 3 kluky měli zn. babylove a holka si zvykla na NUK, všechy zásadně ty kaučukové (hnědá savička) a tvarované 🙂
Damy, co ste daly nebo budete davat dudlik.. z jakeho duvodu?
@petronelas a jsi jen na diete? Nebo mas prasky ci inzulin?
Ještě mi brácha dovezl věci po synovci, tak to musím prebrat a jak zvědavá co tam všechno objevim 🙂
@ishumisz malá po něm byla prostě klidnější. Neměla ho teda celý den, jen většinou před spanim a během spaní ho vyplivla 😃 Šla brzy do školky a v pohodě jsme odnaučili. Od kamarádky syn dudlik nechtěl vůbec, plival ho. Ale on je strašně ukňourané děcko, možná kdyby dudlik na chvili měl, tolik by nekňoural🤔
@ishumisz s dudlíkem se lépe uklidnili, usnuli, i později to spoustu neklidných situaci vyřešilo, kojila jsem oba půl roku plně, do 8 měsíců tak z 90%, prvního rok a půl, odstavil se když jsem 3dny nekojila páč jsem měla vysoký horečky, druhého 14mesicu, bojkot nastal po otěhotnění ještě v roce měl tak 3-4kojeni denně, večer před spaním a 2-4v noci pak začal čím dál víc odmítat. Kojila jsem oba často kdykoliv chtěli jak dlouho chtěli. Za mě taky zaplať pánbůh za dudlík 😀
@petronelas To jsou poslíčci (Braxton-Hicksovy kontrakce), ne? Alespoň tak nám je popisovali, sama je nepoznám (občas mě tak jako zabolí, ale právě taky nevím jestli tam jen malá něco provádí nebo jestli se stahuje děloha :D ). Velikost miminka by s poslíčky moc souviset neměla, ale taky bych to radši nechala zkontrolovat...
@petronelas ahoj, mne se to stalo minuly tyden po tehu cviceni, kdyz jsem hodinu na to dostala bolesti o neco vetsi nez na ms, do beder hlavne pak bricho, bolest opravdu neprijemna, nevydrzela jsem ani sedet, jen jsem se houpala a pak uz jen chodila, chodilo to v takových vlnach, 10 minut bolesti max 5 minut uleva, takhle asi 5 hodin v kuse, rikala jsem to pak sve dr a vyoadala, ze se ji to nelibi, zrejme poslicci, ale ja byla teprve na zacatku 26tt, druhy den uz dobre, ale domlouvala jsem mrnouskovi, ze tam jeste musi zustat...
Ahoj holky, taky tu máte některá problémy s křečovými zilami? Beru na to Detralex, ale mám pocit, že mi to nezabírá. Včera se mi navíc udělala opuchlinka na kotníku a pěkně to bolelo. Asi přitahuju všechny nešvary... Byla jsem u dr a prý mám zánět povrchové žíly. Fakt super :(
Holky je mozne mit poslicky i kdyz sem zavrena,cipek je ok..A podobne??Od vcera mam nejaky divny stavy.
@natysnovec já mivam sem tam takové mírné menatruacni krece ale fakt mírné a trvají pár vteřin. To normální je 🙂
Ahoj holky. Pomalu se začínám zamýšlet nad úřadováním. Nevíte některá, kde by bylo nějak smysluplně popsáno, co se kdy má udělat? Myšleno mateřská, rodičovská, jestli někde nahlásit dítě, pak taky přechod z MD na RD, kdy pak se znovu ozývat v práci a tak. Mám pracovní poměr na neurčito, tak zatím mám jen představu, že podle domluvy z gyndy jim nahlásím, kdy nastoupím na RD, pak těsně před uplynutím RD se někde (nevím kde) nahlásím na RD, určí se tam ta délka a to je všechno, víc nevím. No a ještě tedy po narození dítěte ho nahlásit asi na pojišťovnu. Vysvětlí mi to, prosím, někdo nebo kde si o tom počíst? Předem moc děkuji.

My mame tyhle.Plysovou v ruzovim a fusak cerno ruzovej s medvidkem 3v1.❤❤jsou nadherny