Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@biciklissie jo jeste jsem po narozeni posilala ucetni naskenovany Rodny list. A pak partnerovi podepisovala cestne prohlaseni do prace, že nebudu uplatňovat slevu na dani na dítě, uplatňoval on.
@laja64 No, tak to moc děkuju za vysvětlení všeho. To se nezdá tak složité. Jen se ještě zeptám, jestli můžu, ta MD je 6 měsíců a když chci RD na 3 roky, tak jsem pak doma celkem 3,5 roku nebo těch 6 měsíců MD je nějak v té RD a jsem doma celkem 3 roky? A když bych chtěla čerpat RD 2 roky, ale být doma 3 (pro sichr, kdybychom se nějak brzo (jestli vůbec) rozhodli pro další), tak to je nějak složitější nebo ne?
@laja64 Jo, aha, tak ještě budu pamatovat tu práci. Ale paní mi to tu vše ohlídá, tak srz to tohle snad bude v pořádku. A ta daně se pak řeší asi až pak po novém roce nebo hned?
@biciklissie To si musíš ty dohodnout se zaměstnavatelem a podle toho to nahlásit pak na ÚP. Většinou je to do 3 let věku dítěte.
@biciklissie ano jak píše @bbpk - do tří let věku dítěte. Tzn.pul roku mateřská a zbývajících 2,5,roku rodičovský příspěvek. Kdybys měla jakékoliv otázky, tvoje účetní nebo pracovnice na úřadě ti je zodpoví 😊
@laja64 holky ta bolest bricha je dneska uz po 3 za sebou...s odstupem asi 1 a pul...nevim co to znamena.
@natysnovec pokud je to takhle, zajela bych si na pohotovost, pro tvuj klid. Magnesium piješ,bereš?
@natysnovec Můžou to být poslíčci, radši si zajeď k doktorovi nebo na pohotovost...
@biciklissie Na pojišťovnu prcka hlásit nemusíš, pokud nechceš, aby byl registrovaný u jiné, než jsi ty, je automaticky zaregistrovaný tam, kde jsi i ty. Jen si možná vyžádají rodný list, buď kopii nebo sken.
@oveckaluky Ano, chci, aby mělo stejnou pojišťovnu. Takže nemusím řešit a oni, kdyby něco chtěli, tak se ozvou?
@biciklissie Jj 🙂 Po narození dostane automaticky stejnou, jako máš ty, a pak máš myslím 8 dní na to přehlásit ho jinam, kdybys chtěla, ale pokud nechceš, nemusíš dělat nic - taky nebudu 🙂
@oveckaluky Ok, super🙂.
@biciklissie ano, dítě má po narozeni automaticky stejnou pojišťovnu a stejné bydliště jako matka 😊
@laja64 Super, moc děkuji
@laja64 nepiju
@oveckaluky ono vzdy prejde...
@natysnovec určitě by ti magnosolv udělal dobře, ale na tu pohotovost bych si pro svůj klid zajela 🙂
@laja64 asi oojedem ale ted jdyt sem se vzbudila tak me boli bricho ale na prujem jaki by.
@natysnovec určitě zajedte, nemusi to nic byt ale muze, a dej pak vědět 😊
@laja64 Jo vse ok mala je tasr hlavou nahorru a zitra jdu na monitor dalsi a pokacsd se nebude hybat jak ma tak ram zustanu
@natysnovec aha tak to jsem ráda že je to v rámci možností dobrý. Doufám, že se rozhybe 😊😊😊
@ishumisz zatim na diete.Zitra budu cely den merit glukometrem cukr.Tak budu doufat,ze bude vse v norme.
Tak ta nase mala se furt nejak moc neozyva...Jestli se nebude hybat o neco vic zkoncime zase v nemocnici...Dneska tam jedu na monitor opet...a uvidi se co bude...do toho me zacal bolet zoubek tak s3m s toho hotova pac zubare primo k smrti nenavidim....
MATE NEJAKA Z VAS LINEJSI MIMINKO...(jo a zase jsme se otocily hlavickou nahoru)
@natysnovec kocko hlavne v klidu, nase mala v texh horkach taky min aktivní, budi se az vecer, pres den se jen obcas zavrti. Na monitoru ji musela sestra budit placackama, aby byl pohyb. Tahle vedra jsou extrem.
Tak jsme doma z nemocnice, mala je v poradku ❤️, 1820g, rovnou udelali vysetreni, placenta na zadni stene, to nevim, co znamena. Ledviny stale pobolivaji a budou do porodu, hydronefroza 1.stupne, pry celkem caste v tehu. Beru atb a dalsich 5 leku, nesetrnym zelezem se mi poškodil jicen, z penicilinu mykozya atp. Misto aby mala cerpala jen to nej a ja si uzivala posledni faze, sotva neco pozru, delam co muzu kvuli male. Jen tekuta detska strava (dieta jicen + ledviny). Jak jsem se radovala, ze nemam dietu na cukrovku, tak si to vybiram se vsim vsudy. Tak jsem se politovala a jede sw dal 😀😀😀 Na MD nastupuji 9.8., uz se to blizi 😮😮😮
@natysnovec taky mam lenoska sem tam sebou zavrti a vetsinou mi o sobe dava vedet tlacenim a stouranim do zeber ale kdyz jsme treba na vylete tak dela ze tam neni a ja se muzu strachy po.... No a kdyz se neoziva ani doma tak si nejdriv skusim lehnout a stourat a hladit brisko a kdyz ani tak ne tak polozim na brisko angelsounds a nejen ze uslysim srdicko ale taky se rozhybe a kope jak dive ... Nevim jestly ten angelsound vydava nejake ,,vlny,, ktere citi i mimco no nevim :D kazdo padne to funguje
@natysnovec muj mrnous je ted take linejsi, jak je vedro asi, vcera jsem citila tak 2krat trosku tlak, jinak vubec nic ani vecer po vlazne sprse, holt se jim take nic nechce, kamaradka ma lenocha od zacatku a rikala, ze zacal byt aktivni az ted, tyden pred porodem, jinak ho pry skoro necitila...
@regeditka Super, ze jste doma !!! Musela sis "uzit", ale zdravotni stav uz mas stabilizovanej a ted uz se fakt jen soustřed na prichod malinke ☺! A neboj, malicka si i tak z tebe vezme pro sebe to nejlepsi a ty si udrzis figuru 😁 (ted to hodne nadlehcuji, ale musime to brat pozitivne). Takze uzivej klidu doma a odpocivej !!! Btw ty nastupujes 8 týdnů pred TP?

@biciklissie Neplest materskou a rodicivskou. Gynekolog mi vystavil papir s zadosti o PPM (vystavi 6-8tydnu pred TP) - ten jsem poslala na firmu, o víc jsem se nestarala. Pak chodila normálně mateřská. Měsíc před skončením mateřské jsem šla na Úřad Práce-
tam jsem pozadala(s sebou rodný list ditete) o čerpání rodičovského příspěvku na 3 roky. Pak mi přišel papir o přiznání davky- a začal chodit rodičovský příspěvek. Mezitím mi proplatili zbytek dovolené, která mi zbývala z práce. Do prace jsem mela nastupovat 25.5. a nastupovala jsem po dohode 1.4. Takze v kvetnu mi pak přišla vyplata a zbytek rodicaku. Jinak co se týče pojišťovny: partner třetí den po porodu vyzvedl na příslušné matrice RL, a když jsme šli z porodnice, stavili jsme se na pojišťovnu. Tam vše na počkání vyřídili a dítě je pojištěno zpětně-tzn.-od data narození 😊