icon

Tak co, máte "dvě čárky"? - termín porodu v září 2019

barumat
4. led 2019

Já na ty svoje přišla v úterý a dneska zkontrolovala, jak to sílí. Ale do kontroly daleko 😞 Termín mi vyšel 09.09.2019, skoro magický datum, tak snad bude u doktora vše ok, i když u prvního to teda bylo všechno jiný.

terkamamka
4. únor 2019

ahoj holky já jdu na prví odběry 21.2. a na utz 27.2. jsme 9w+0 🙂 držím všem palečky a pěstičky

janulejean
4. únor 2019

Díky holky za uklidnění, naštěstí nic nebolí a vše se zdá v pořádku, tak snad to bude cajk 🙂. Bavila jsem se o tom s mojí mamkou, která porodila mimochodem 6 dětí a říkala že se nic stát nemůže. Dokonce mi říkala příběh, kdy jí plod nějak blbě ležel na nervu a ona šlapala nechtěně nohou do prázdna, takže často padala. To musela být lahůdka.

marketa1218
4. únor 2019

Holky, když jsme u těch odběrů, na lačno je jasný, ale to si teda nemůžu vzít ráno prášky co zobu a zapít obyč. vodou? Zobu listovku, jodid a letrox, jde o ten první screening no, myslíte že si je mám teda vzít až po odběrech? nebo tohle žádné hodnoty nezkreslí? Jinak si zavolám sestřičce na gyndu. Díky 🙂

bilbery
4. únor 2019

@marketa1218 u odběrů na genetiku nemusíš být nalačno. U odběru na nemoci a krev.sk.atd.ano a neměla bys ani pít.

mmonika87
4. únor 2019

@marketa1218 tak ja byla na odberech minule pondeli a mohla jsem se najist neceho lehkeho a napit neslazeneho caje. Nevim na co vsechno mi brali krev,ale urcite na krevni skupinu ano,tu si jedinou pamatuju.

mmonika87
4. únor 2019

Holky,ja se asi po**ru. Adelka ma pupinek. Prijde mi to teda spis jako bedar,ale...

terkamamka
4. únor 2019

@bilbery Me řikala sestřička že na odběry krve mám hodně pít aby bylo dost zkumavek a i si dát lehkou snídani jen nejíst a nepít nic slazeného dělá se i cukr v tom 12. tt

marketa1218
4. únor 2019

Tak já jsem teď zmatená 😀 mě říkali, ať přijdu na lačno a doktor, že mi rovnou udělá ten 1.screening je na to fundovaný. Každopádně odběry budou asi jiný, nebo fakt nevím, ještě si tam zavolám ať mám jasno 🙂

janulejean
4. únor 2019

@marketa1218 Tak jestli ti screening dělá přímo tvůj doktor tak měl asi pravdu že ti udělá i rovnou odběry. Já se budu objednávat na screening do specializovaného centra, takže tam to je jinak.

marketa1218
4. únor 2019

@janulejean Ano můj, má na to certifikát a právě jsem to pochopila tak, že uděláme vše najednou, ale že mám být na lačno 😀

tanakin
4. únor 2019

@mmonika87 to je super!

janulejean
4. únor 2019

@marketa1218 Tak to si myslím že chápeš dobře :D

tanakin
4. únor 2019

já byla na odběrech u svého dr min týden a jíst ani pít jsem nesměla, brala mi tak 4 zkumavky. na krev na screening jdu příští týden a to jíst můžu

barbora_rozek
4. únor 2019

@marketa1218 @tanakin a holky v kterém jste týdnu, že jdete už na screening? Já jdu až 22.2. :( nejraději bych šla už 🙂

tanakin
4. únor 2019

@barbora_rozek dnes 10+1, na screening jdu 19.2.

barbora_rozek
4. únor 2019

@tanakin já tak já jsem taky 10+1 🙂

mmonika87
4. únor 2019

@barbora_rozek ja jdu az 6.3.,to jsem objednana do Gennetu. Muj doktor mi bude taky delat screning tak o tyden driv

marketa1218
4. únor 2019

@barbora_rozek ještě nejdu, až 20.2. a jak říkáš, je to dlouhý! Ještě, že chodím do práce, aspoň malinko to utíká. A už to chci v rodině taky říct, zatím to nikdo neví. Čekáme na ten screening

ajkada
4. únor 2019

@westie Umim si predstavit, ze se toho bojite. Ale zkusila bych najit jinou souvislost. Treba zvracis, protoze je to holcicka?🙂 Doma mate kluka ne? Treba u kluku proste nezvracis a u holek ano 🙂

ajkada
4. únor 2019

Ja byla dnes na tech odberech na lacno. Mohla jsem pit neslazene napoje. Ale odebiraji i glykemii, takze jist jsem mela zakazane. Bylo to teda pekne neprijemne. Ale jela jsem hned na otviracku a jak mi vzala posledni zkumavku, vycucla jsem Termix v kapsicce a bylo lepe 😀

barumat
autor
4. únor 2019

Já jsem dnes 9+0 a na odběry jdu 13.2. Teď mám trochu strach, manžel dotáhl domů nějakej hnus, třeští mu hlava, bolí celý tělo, má horečky... Teda chřipku teď riskovat se mi moc nechce, nejradši bych nosila roušku 😣

westie
4. únor 2019

@ajkada Dekuju🙂 To prvni byla taky holcicka (nechala jsem si to rict v ramci genetickeho vysetreni), tak tim bych se mohla uklidnovat🙂👍

marketa1218
5. únor 2019

@barumat klidně bych jí nosila 🤔

luca_lucky
5. únor 2019

@mmonika87 tak ci, rozjely se další pupínky?

mmonika87
5. únor 2019

@luca_lucky nastesti ne,tak ted uz je to minimalne 21 dni,co mohla dcera prijit do styku s nestovicema, tak snad uz se neobjevi

barumat
autor
5. únor 2019

@marketa1218 Viď 😃 No snažím se být v jiným vzdušným prostoru a hodně mu větrat a jinak mu jen z dálky hážu tekutiny, jídlo a léčiva 😂 Holka mu teď tajně nanosila do ložnice balóny, aby se nenudil 😍

hawah
5. únor 2019

@barumat no já si ty nemoce teď vyžírám, napřed s chřipkou lehl manžel, pak to chytil malý a febrilnima křečema jsem s ním skončila na 5 dní v nemocnici, od tama jsme si donesli nějakou střevní chřipku a teď ta klasická chřipka vlezla na mě... Snad to bublina vydrží tadyty hrůzy 🙄

barumat
autor
5. únor 2019

@hawah Snad jo, taky se modlím 🙄

barumat
autor
5. únor 2019

@hawah Jinak já paradoxně doufám, že to JE chřipka, protože ta na mě, bůhvíproč, nejde (ťuk ťuk ťuk). Nikdy v životě jsem jí neměla. Virózy jo, rýmy, nachlazení, angíny, záněty všeho možného, ale chřipku fakt nikdy. Tak snad, ale radši se klidím a radši ani nedýchám 🙊

sisoidka
5. únor 2019

Ženy, do teď jsem si říkala, že o těhotenství ani nevím...ale dnes v noci nastalo peklo. Nejdřív mi bylo na omdlení, pak začalo strašně bolet břicho a od rána jako by mi někdo drtil žaludek a je mi na zvracení ale nezvracím. Dnes jsem snědla jen dva piškoty a trošku koly, nemůžu do sebe nic dostat...nejde mi do hlavy, že to začalo tak náhle...prosím, ať to nepokračuje ☹ 😖

Strana