icon

Tak co, máte "dvě čárky"? - termín porodu v září 2019

barumat
4. led 2019

Já na ty svoje přišla v úterý a dneska zkontrolovala, jak to sílí. Ale do kontroly daleko 😞 Termín mi vyšel 09.09.2019, skoro magický datum, tak snad bude u doktora vše ok, i když u prvního to teda bylo všechno jiný.

sofieadam
13. únor 2019

Holky, ja jsem taky tak vystrasena, kdyz si ctu vsechny ty pribehy, vzdycky mam hrozny pocit, kdyz jdu na zachod a uplne se desim, ze treba bude na kalhotkach krev, anebo na papire po utreni. Doufam, ze se to po tom 12. tydnu uklidni a zacnu si to vice uzivat... a myslite, ze by mi uz mohli rict na tom prvnim screeningu pohlavi miminka, anebo je to brzy ?

barumat
autor
13. únor 2019

@sofieadam Mně na screeningu řekli, tak jsem taky natěšená, že třeba už za tři týdny... 🤩

barbora_rozek
13. únor 2019

@westie četla jsem, že pojištovny pojištují max do 26. týdne, apíš ale do 24.

barbora_rozek
13. únor 2019

holky, můžu mít dotaz, vy co čekáte druhé nebo třetí dítě, dáváte starší do školky? Syn by měl nastoupit v září, ale mám strach, aby mi k miminku nenosil všelijaké dětské moribundusy, zvlášť třeba před a nebo v době očkování

mmonika87
13. únor 2019

@barbora_rozek tak dcera chodila od zari do skolky,ale ted jak jsou ve skolce nestovice,tak je doma. Od zari ale zase pujde. Pokud bude zase treba nejaka vetsi epidemie,tak si ji necham doma.

hawah
13. únor 2019

@barbora_rozek můj bude mít v říjnu tři, taky by měl nastoupit, ale právě kvůli mimču to zvažuji odsunout..

marketa1218
13. únor 2019

@sofieadam Neboj, já jsem taky vykulená, moje první miminko.. ve kterém jsi týdnu?

sofieadam
13. únor 2019

@marketa1218 Dnes bych mela byt 10+2, takze v 11. tydnum jak se mi to zobrazuje na profilu.

marketa1218
13. únor 2019

@sofieadam Aha, na profil jsem nekoukala, tak držím palce 🙂

sofieadam
13. únor 2019

@marketa1218 Dekuji, kdy mas termin Ty ?

marketa1218
13. únor 2019

@sofieadam Konkrétnější termín se dozvím příští týden na prohlídce, v pátek bych měla lézt do 11 týdne, podle prvního utz, kdy doktor kontroloval srdíčko říkal, že to vypadá na polovinu září, ale zatím nic konkrétního. Tak snad to příští týden všechno dobře dopadne 🙂

barumat
autor
13. únor 2019

@barbora_rozek Já jo. První týdny počítám s tím, že nic nedonese a pak zase bude mimčo větší. Bát se předem nemocí mi přijde hloupost.

mmonika87
13. únor 2019

@barumat presne me taky prijde hloupost se az takhle predem bat. Jako pro me je treba tedka blbe to,ze jak jsou u dcery ve skolce nestovice,tak ji mam doma. Kdyz nekoho potkam,tak se me pta,jestli Ada uz nestovice mela a ze by je mela chytit. Strejda rikal,ze z ni nemame delat sklenikovou panenku. No jo,musim si vzdy neco vymyslet,kdyz nechceme,aby o tehotenstvi nekdo vedel. Je to tezke,kdyz jsme na male vesnici,s kazdym se zname a jeste z toho je pulka obyvatel moje rodina 🙂 Ja vim,ze kdyz se ma stat neco spatneho,tak se to stane at to lidi vedi nebo ne,ale.... Az skonci prvni trimeste,tak to vsem rekneme

barumat
autor
13. únor 2019

@mmonika87 Přesně neštovice a těhotenství je věc jiná. Už aby s tím člověk mohl ven, co 😊

zrzulec
13. únor 2019

Holky já se asi za chvíli neunesu dnes se mi od rána točí v hlavě a natahuje v práci celý den není nic uzasnejsiho ale teď jsem dostala čokoládu sežrala jsem ji celou a trošku se mi ulevilo takže je to jasné sladké pomáhá

jajaneu
13. únor 2019

@barbora_rozek já jsem první dceru dala do školky a nic extra nám domů nepřinesla...(kromě vší 😂) Teď by měla jít ta malá do školy, ale bude mít odklad tak taky ještě bude rok ve školce... Nebojím se.

kac9
13. únor 2019

@zrzulec Joo, u mě taky pomáhá sladké 🙂 teď teda jedu na hroznovem cukru 😁

mmonika87
13. únor 2019

@zrzulec ja jsem dneska vylezla z auta do krasne chladneho vzduchu a zatocila se mi hlava taky. A motala se mi dalsi asi ctvrt hodiny. V tehotenstvi je to normalni,bohuzel. Desi me az pujdu na krev nalacno nebo pak na cukrovku,protoze dnes to bylo fakt hrozny motani hlavy a to jsem byla po jidlu.

tanakin
13. únor 2019

@sofieadam mi neřekli, že prý je brzo, teď se taky zeptám, ale pochybuju.
@barbora_rozek zrovna přemýšlím, jestli jít k zápisu, ale myslím, že ji stejně nevezmou, v září bude mít teprve 2,5 a je tu dost nával

zrzulec
13. únor 2019

@mmonika87 no mně se občas tak motá celý den už jsem někdy zoufalá hlavně když mám teď hodně práce nojo ale hlavně ať mám mimi zdravé

barumat
autor
13. únor 2019

TAK HOLKY, TOTO JE VEŘEJNÁ DISKUSE A TA ZAMKNOUT NEJDE. MUSELY BYCHOM SE PŘESUNOUT JINAM, COŽ MI PŘIJDE JAKO BLBOST. TAKŽE JSEM ASPOŇ NECHALA I DO NÁZVU VLÁKNA DOPLNIT, ŽE JDE O TERMÍN PORODU V ZÁŘÍ. SNAD UŽ BUDOU MÍT I OSTATNÍ JASNO 😉

marticcelli
13. únor 2019

@barbora_rozek kluci chodili od zari na 8hod tydne, byli porad nemocni, tak jsem je porad odhlasovala, pak sli zase na dva dny a sup kasel zpatky.. deti tam mely bezne rymu a kaslaly, ty pracujici matky si asi nemuzou dovolit byt s ditetem stale doma.. Ted od noveho roku nechodi, jsme nepojizdni a cekame na opravu auta, ale uprimne se mi je tam moc davat zrovna nechce, kdyztak od dubna, az polevi nejvetsi napor bacilu.co vim, v mem okoli jsou snad v kazde rodine nemocni a my si uzivame uz 2mesice ve zdravi 🙂 od zari uvazuji, ze by chodili na dele, to budpu mit 3 a pul roku

marticcelli
13. únor 2019

@barumat Ja bych uzavrenou skupinu brala, prece jen je lepsi sverovat se s intimnostmi tam, nez verejne 🙂 V predchozim tehu jsme taky s holkama zacaly klabosit verejne a pak sly do uzavrene skupiny

pololo1
13. únor 2019

@hawah naše bude mít v rijnu taky 3 roky ale spíše si myslim, ze ji nevezmou, mame tady dost přetlak. Jinak ji dam, pokud ji vezmou...

pololo1
13. únor 2019

@sonnenaufgang mám taky 26.9.😉

ann_87
14. únor 2019

Hlasuji pro přesun do uzamčené diskuze.

sonnenaufgang
14. únor 2019

@pololo1 hezký🙂 já si trochu myslím, že podle ovu bude trochu mladší, ale tak uvidíme🙂 byla si už na kontrole

barumat
autor
14. únor 2019

@marticcelli Já nejsem proti, ale nechce se mi s tím zařizovat 😁 Tak se toho chop, prosím, a uvidíme, jak to půjde. Dej sem link a uvidíme, kolik se nás tam sejde 😊

hawah
14. únor 2019

Tak dneska kontrola - miminko už měří 22,5mm a odpovídá 9+2, všecko v pořádku. Za 14 dní opět kontrola a odběry, za měsíc genetika 😊

tanakin
14. únor 2019

tak mám za sebou odběry na screening, za ty dva roky se to v té nemocnici dost změnilo 😲 akorát mě upozornila, že můžeme v to úterý chvíli čekat, že se omlouvají, ale ještě nemají dovybavené nové oddělení, takže zároveň se screeningy probíhají i odběry plodovky, no tak jsem zvědavá, snad jim to tam dcerka nezboří :D
chlap mě pak vzal na snídani, no byla výborná, ale teď doma je mi pěkně zle, málem jsem ji už vyhodila zpět :D :( a tak drahá byla :D uf

Strana