icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

vendelinka08
20. srp 2018

Holky..ja ta vedra doslova nesnasim...je normalni aby se mi spatne dychalo...normalne chodim jak lemra..dnes jsem byla po tydnu v praci a hruza...mam tam 35st...tohle fakt nedavam..ted lezim a odpocivam...ale jak jsem sla domu tak mi bylo zle z toho vedra...

kacka.ondra
20. srp 2018

Ahoj holky. Rada bych se k Vam pridala. Doma mam uz dve holcicky dvojcatka Adrianku a Natalku, v listopadu maji 3 roky. Nyni k nim pribude sourozenec. Nyni jsem 9+4, podle PM 12+4. Ovulace prisla az 33DC a vubec jsem s tim nepocitala jelikoz mam PCOS a brala jsem clostik a nezabral. No nakonec se zadarilo a jsem moc rada a uz se tesime. Zatim mam termin 21.3. ale uvidime co rekne screening, zda se to posune. Vsem moc drzim pesticky ☺

michaela_2
20. srp 2018

@kacka.ondra Jee konečně se setkávám s další Adriankou 💙💙 nejkrásnější jméno 🙂) Naše byla jediná v cele školce :D

michaela_2
20. srp 2018

@vendelinka08 přesně - nejhorší je když v tom pařáku musím po cestě z práce ještě na nákup nebo něco vyřídit - už aby se ochladilo 🙏🏻

janulejean
20. srp 2018

@mysek krásně se to čte, tonoucí se stébla chytá, ale já v to moc nevěřím. poslední menstruaci jsem měla 20.6 a další, která chodí pravidelně by byla 20.7. Kdybych tedy otěhotněla opravdu před MS, tak bych dva dny po vynechání asi neměla už druhou slabou ale viditelnou čárku. Na kontrole jsem byla 27.7 a už byla vidět tečka váčku a bylo mi potvrzeno těhotenství. To by tak rychle nebylo možné... To by znamenalo že v pátek minulý týden bych byla třeba 6+5, plodove vejce dle zprávy 17mm což by sice možná odpovídalo. To už by ale přece muselo být něco vidět :(. Ani můj gyndař ani v nemocnici na vyšetření nic nebylo vidět, u obouch byl označen jako prázdné plodové vejce. Ve čtvrtek za 6 dní od kontroly jsem objednaná, ještě před zákrokem budou dělat kontrolu. Jestli se cítím těhotná? Jakože furt citím občas bolesti v podbřišku, ráno prsa, ale co mi tu zprávu řekli vůbec tomu nevěnuju pozornost. Nechuť mám sice stále... ale to bych spíš řekla že z otrávené špatné nálady. Udělala jsem si teď test a je teda silně pozitivní jako byl 4.8, ale bůh ví jak by to šlo poznat takhle rychle na testu....ráda bych kdyby byla naděje, ale to teda nevim nevim. V nemocnici mi řekli ať s tím nanejvíš nepočítám. Takže jsem se v pátek pěkně opila... Kdyby se stal zázrak, tak bych doktorovi ruce líbala :(

mysek
20. srp 2018

@vendelinka08 to se vubec nedivim, bud na sebe opatrna. Ja se teda stydim, ja ani nevylezla ven, ale tak ja nemusim, kdyz jsem s malym doma, jen muj hyperaktivni Vasik usne tak o pulnoci, kdyz nebude vyblbly. Akorat jsem rano od 8 do 1 h hlidala kamaradky malyho, mam za to 250 kc. Ale dava mi to taky zabrat. Tak ze potom jsem se jen valela, krom nejnutnejsiho kolem Vasina.

vendelinka08
20. srp 2018

No ja se posledni dobou take valim...kluky mam nemocny..maji anginu..Vojta uz dobry ale Vasa jeste teplotuje..no chytil to pozdeji...a kdyz nemusim..tak jsem fakt povalec...no za dva tydny nam to zase zacne..rano vstavat a skola...ach jo...

vendelinka08
20. srp 2018

Delam masaze a nevim do kdy to budu davat...nic neprehanim..kdyby se dalo dychst tak jsem v pohode...me vadi to horko...

mysek
20. srp 2018

@janulejean nechci ti davat falesne nadeje a kdyztak to proste pujde jindy. Je dobre, ze jste plodny😉 jen mi je divny, ze je porad carka silna, kdyby klesala ta hladina hormonu, tak by slabla carka ne? Jinak ja mela slabou carku a byla jsem tak 6. tyden. Na gyndu jsem sla v 8. tydnu a teprve bylo srdicko. Jedna kamaradka v 7. tydnu bez srdicka v 8. uz ze srdickem. Ja bych jeste vyckala, nez se unahlit. Hlavne kdyby opravdu byl konec, cekala bych do nejakyho 11.-13. tydne na vylouceni. Dost jsem se o to zajimala, kdyby nahodou a spoustu holek to tak udelalo a bez problemu, max by jsi sla na docisteni nebo, kdyby byly problemy horecka, tak hned k doktoru. To bych proste udelala ja, ale co vim proste, jak se strasne doktoru spletlo a kolik mozna zbytecne ukoncili tehotenstvi a mohlo dite zit, tak jsem opravdu silne neduveriva. Kdyby jsi chtela, muzu ti zjistit, kde jsem cetla diskuzi a nekde jsem cetla jeste jednu a mohla by sis to sama treba procist. Urcite jsem neco cetla v nejaky skupine na fb. Ale jak rikam, mozna je to fakt prazdny a zbytecne ti davam nadeje, ale je mi divny, ze mas silnou tu carku. Jinak, kdyby se stal zazrak, tak bych spis doktory profackovala😀

kacka.ondra
20. srp 2018

@michaela_2 ☺ holky tedka budou nastupovat taky do skolky a bude tam jedina. Dokonce myslim ze i Natalka bude jedina

krachken
20. srp 2018

@mysek hladina hcg při zamlklém těhotenství neklesá, jen nestoupá. Jinak já jsem měla poslední ms stejně jako janulejean 20.6. a minulý týden už bylo vidět srdíčko. Vím, že u každého je to jinak, ale podle mě by v tomhle týdnu měl být vidět aspoň plůdek bez srdíčka, ale jestli má prázdný gestační váček, tak tomu už moc nadějí nedávám. @janulejean přeji si, abych se mýlila 🙁 vím jaké to je. Ale je pravda že aspoň víte, že vám to s partnerem jde a to je dobře. Držím palce pro příště!

janulejean
20. srp 2018

@mysek Možná blbá otázka, ale když není srdíčko tak není vidět nic v plodovém vejci? To tam přeci musí jít vidět nějaký váček nebo útvar?

janulejean
20. srp 2018

@krachken děkuji za reakci, je mi právě divné že tam vůbec nic nebylo. No zkusím se o tom ještě pobavit s doktorem na příjmu :(. Při podezdření zákrok prostě odmítnu... to snad musí jít.

mysek
20. srp 2018

@janulejean hele to nevim, celou dobu jsem ted procitala diskuze a vse mozne a opravdu promysli tu revizi. Neco si o tom zjisti, nez udelas rozhodnuti. Samozrejme, ze jde odmitnout, jde odmitnout cokoliv. Lekari maji jen nabizet varianty a ne naridit jen jednu moznost jako hotovou vec. Mam tady z konika i jeden clanek, jeste jsem ho necetla, ale jestli mi to pujde, vlozim sem. Taky jedna mamina z te diskuze, mela jit na revizi, v 7. tydnu bez srdicka a ted ma asi 2 letou holcicku. Ale kdyby to opravdu nedopadlo, revize je u nas v CR naduzivany zbytecny a poskozujici zakrok a nese sebou spoustu rizik. Muzu vyjmenovat pokud ale jen budes chtit a po psychicke strance je nechat plod samovolne odejit lecivy. To vse jsem zjistila. A ze jinde v jinych zemich se revize skoro vubec nedelaji, ze jem u nas jsou reznici. Ale je to na kazdym a rozhodnuti je to tvoje ne nikoho jinyho. Tak ze ja uz mela na to svuj nazor, ale po tom, co jsem zjistila a nacetla vice bych to ani nedoporucovala nikomu jinymu. Ja si to prave zjistovala uz pred tim, kdyby nahodou moje tehu take nedopadlo, jsem hrozny pesimista a vzdy myslim na nejhorsi.

mysek
20. srp 2018

@janulejean tak jsem vlozila odkaz na clanek, verim, ze ti urcite pomuze.❤

kacka.ondra
21. srp 2018

@janulejean ahoj, já jsem před čtyřmi roky prodělala ZT a při kontrole by vidět jen plodový obal a nic v něm. Jenže já začala před tím krvácet, ale plodový obal pořád zůstaval, takže jsem šla na revizi. Držím pěsti ať ti to dopadne dobře 🙂

hribek
21. srp 2018

@mysek snad se @janulejean jeste srdicko objevi drzim moc pesti! ja prodelala 6x ZT z toho 4x jsem byla na revizi, vzdy kolem 10tt. muzu rict sama za sebe ze pro me revize byla mnohem lepsi nez abych cekala ze si s tim telo poradi... naposledy me strasili ze budu muset porodit, protoze jsem byla uz 13tt, nastesti plod odpovidal 10tt takze to slo revizi. ten pocit kdyz mi rekli po tom vsem ze si budu muset projit porodem bych opravdu neprala nikomu. takze za me radeji pod kudlu a vecer domu k rodine. ale je tu spousta holek co by to radeji udelaly prirodni cestou... takze 100 lidi 100 nazoru.
snad budeme mit vsechny stesti a dockame se tech miminek

mysek
21. srp 2018

@hribek mas pravdu. Jako kdyby to bylo do toho 12. tydne a odeslo to samo s menstruaci, tak by to bylo lepsi nez ta revize, ale porodit to mimco, jeste sama doma, uz je na me take sila. Ja spis prave cetla zkusenosti, ze jim pludek odesel s menstruaci a telo se vycistilo. Ted sedim u doktora a jsem nervozni, jak napnute ksandy taky.

everyone
21. srp 2018

@mysek Ať je všechno v pořádku!! 🙂🙏

hribek
21. srp 2018

@mysek drzim pesti at je vse ok. Ja jdu zitra. Bohuzel tam nebude moje dr ale jeji kolega co mi minule tvrdil ze mimco zije a uz nezilo tak uvidim jestli se zas budu muset doprosovat utz nebo mi ho udela

lalusheee
21. srp 2018

Tak já jsem dnes 8+2.. Nevolnosti začínaj okolo poledne 🙈 už mě to sere. Unavená jsem stále ale zase jak Kdy.. Je den kdy jsem úplně v pohodě, pak zase den kdy jsem ko. Dneska jsem ráno měla malinko růžovo lehce hnědého vytoku na papíru ale cítím se jinak dobře tak snad to nic není. V pondělí jdu na 1 část vyšetření screeningu na odběry.. Holky víte jak to probíhá?

baruda
21. srp 2018

@lalusheee tak problém s papírem mam taky, skoro pořád, i když beru utrogesetan.....Občas mi k tomu praskne ještě nějaká žilka a to sem teprve mimo, ale je to jen jednorázově a druhý den ok, tak jsem trochu klidnější. Jinak bych byla u dr každý třetí den..... Já už chci taky na screening :D jsem 9+4 a ještě mě nikdo nikam neposlal. Moje dr má teda teď dovolenou, tak jdu až v pondělí, tak doufam, že mě už taky pošle na screening-

lalusheee
21. srp 2018

@baruda já se snažím být v klidu četla sem ze narůžovělý výtok je normální.. Krev vůbec ne jen tohle no. Mě poslala hned. Byla jsem na první kontrole 13.8.. Pak 27.8 mám odběry a první část screeningu 10.9 odběry u mojí gynekoložky a 24.9 2.cast screeningu. Tak se jí poptej kdy tě pošle.. Mě řekla že se chodí takhle dříve..

kacka214
21. srp 2018

Já jsem dnes 10+0 dnes jsem byla na odběrech krve a na ultrazvukové vyšetření jdu 10.9.,to budu myslím 12+6.

michaela_2
21. srp 2018

@lalusheee Já měla pokaždé přijít nalačno s těma žádankama a močí. Vzali mi krev (minulý týden 5 zkumavek!!! ☹( - nechápu, v přechozích dvou těhotenství to tolik nebylo co si pamatuji) a hned jsem šla 🙂

michaela_2
21. srp 2018

Jinak velký UTZ ve 13. týdnu mám pozítří, už se těším až tu naší godzillku zase uvidím! (pracovní název kvůli těm nevolnostem 😃)

lalusheee
21. srp 2018

@michaela_2 no já mám na ten 1 odběr screening jít v pondělí a prej nemusím na lačno. Další odběr krve mám u svoji gynekoložky 10.9 ráno a to mám jít na lačno. O moci mi nikdo nic neřekl 🤨

dzogobela
autor
21. srp 2018

Ja byla na krvi v patek, brali 5 zkumavek, nalacno. Screening me ceka 6.9.

baruda
21. srp 2018

@lalusheee já byla předminulý týden, kdy sem po stolici začala krvácet, ale řikala, že takhle jednorázově to mohla být žilka a že je vše v pořádku. Četla jsem, že u dvojčat se to může stávat častěji. Teď jsem byla týden pryč a teď má týden dovolenou dr. Já se právě taky šetřim, ale chci se s ní domluvit, aby mě nechala doma. Tak uvidíme, co z toho bude. Určitě mě už na něj pošle, v pondělí budu 10+3, tak už bude pomalu načase

Strana