icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

mialagia
4. led 2019

@stef9328 jee tak to je hustý my jsme byli taky 28.12. na posledním utz..já jsem zase minule přenášela a dcera šla nakonec 14 dní po termínu císařem..tak jsem zvědavá jestli bude i druhá sekce, tu zase prý plánovaně dělají dřív..😌

merope
4. led 2019

@mialagia Spíše pokud chceš (aspoň zkusit) rodit přirozeně, tak je tam horní omezení na váhu dítěte - takže se spíše rodí před termínem. Pokud je dítě už větší, tak tě přirozeně rodit nenechají, protože hrozí prasknutí jizvy - proto udělají tu plánovanou sekci dříve, aby nehrozilo, že začneš neplánovaně rodit větší dítě.

kreatura
4. led 2019

@merope To jsou novinky i pro mě, já mám dvojčata sekcí a teď jsem měla za to, že když to půjde můžu rodit přirozeně, takže je to omezené tou váhou?
A když tedy chci rodit přirozeně, vyvolají mi porod před termínem i když se dítěti nebude chtít ven? A nebo prostě budou čekat a pak mě kuchnou? 🙂

mialagia
4. led 2019

@merope aha tak takhle asi jde o tu váhu..mno jsem zvědavá, tím že jsem porod vlastně neabsolvovala se celkem bojím a císař mi nepřišel zas tak hrozný..

mialagia
4. led 2019

@kreatura já teda co vím, tak když jsi po císaři, tak vyvolávat nemůžou, že pak hrozí větší riziko prasknutí jizvy, tak asi když se to nerozjede samo, tak jedině ten císař.. 😔

merope
4. led 2019

@kreatura Je to asi o domluvě v porodnici, situaci kolem jizvy a tak. Raději se poptej doktorky v přestihu, případně i v porodnici na ultrazvuku, pokud tam půjdeš v 30tt (pokud již nejsi po 🙂 ). Já znám jenom jeden případ a tam to bylo ve stylu: "No, ale pokud chcete rodit přirozeně, tak to tu rovnou zůstaňte." nebo nějak tak (tuším pravidelná kontrola v porodnici ve 38tt).

Oni jsou dost zvyklí, že holky po císaři to přirozeně ani nechtějí zkoušet (neznám statistiky, ale je tam dost vysoká pravděpodobnost, že to stejně nepůjde), tak je dobré se po tom aktivně ptát. Držím pěsti.

merope
4. led 2019

@mialagia Vyvolávat můžou a vyvolávají - ale nejsem medik, tak neznám podrobnosti, jak to přesně funguje a v jakých situacích ano a ne. Ono obecně je ten přirozený porod po císaři problematický, ale pokud se zadaří, tak je to dle všeho mnohem mnohem lepší. Takže určitě stojí za to to aspoň zkusit (aspoň z mého pohledu). Jen je tam holt to riziko, že se to zkusí a stejně to bude nakonec císař.

Jinak co se týče císaře, tak v obecnosti je to horší než přirozený porod - délka rekonvalescence a podobně. A když se něco nedaří jak má, tak to může být až mnohem mnohem horší. Jak jsem tak četla, tak to, že se rána nehojí a trošku hnisá je takový standard. Že se extrémně nehojí a je z toho hematom, který se vstřebává 3 měsíce, to taky může nastat. Prostě i brutální natržení hráze je proti tomu relativní pohoda. A u přirozeného porodu je pravděpodobnější, že spíše za pár dní holka ani neví, že rodila (myšleno jako z hlediska zranění).

Samozřejmě jsou extrémy na obě strany - absolutně nekomplikovaný císař a komplikovaný přirozený porod, kde ta rekonvalescence je delší než po císaři, ale to jsou spíše extrémy než standard.

Na druhou stranu - chvála za existenci císařských řezů, bez nich by tu mnoho miminek vůbec nebylo a mnoho maminek možná také ne. Ale pořád doufám, že mě se to podaří přirozeně 🙂.

kreatura
4. led 2019

@mialagia Jako jo, vím, že se hodně řeší jízva, ale u mě nic doktor něják neřešil, jen, že ji mám krásně zhojenou... 🙂
Jinak tedy já stále doufám v přirozený porod, i když u dvojčat zachránil císař život jak klukům, tak mě, kdyby nebylo cíaře, tak porod nepřežijeme ( špatná poloha obou dvojčat 🙂 )

kreatura
4. led 2019

@merope Tak mě se doktor neptal jak chci rodit, jen kde... 🙂 Jinak já jsem 32+0 a velký UZ mi dělali u nás, né v porodnici 🙂
Ale 10.1. jdu na kontrolu tak se poptám, upřímně mě nenapadlo se na tohle ptát, jsem brala přirozený porod jako jasnou věc, že teď mi císař snad nehrozí...
A raději si zkusím porod přirozeně a při nejhorším skončím na sále, než pak mít špatné svědomí z toho, že jsem to nezkusila a mohlo to vyjít... 🙂
Už z prvního císařu jsem byla hodně na nervy, že jsem nemohla rodit přirozeně, ale nešlo to... Jen mi to něják nedocházelo 🙂

kreatura
4. led 2019

@merope Jo a jinak po císaři se mi jízva zhojila hned, tedy taky to trošku hnisalo, ale měla jsem doma betadinu a sterilní krytí, tak jsem si to nechala po manželovi dovést a po 2 dnech mi to zmizelo 🙂
Jen jsem měla zánět střev, takže jsem měla půl roku jen průjmy, kdy jsem nemohla pomalu ani do obchodu, protože jak mě to chytlo, tak to bylo v háji...
No a do teď pomalu nevím co to normální (tuhá) stolice je... a to kluci budou mít za 5 dní 2 roky 🙂
No a ty křeče a bolest břicha co doprovází pomalu každou velkou je fakt vopruz + i menstruaci jak jsem měla, tak byla hrozná co se bolesti podbřišku a křečí týkalo, před tím jsem o ní ani nevěděla 🙂

Ale tak třeba by mi to teď dalším řezem napravili :D :D :D :D

merope
4. led 2019

@kreatura Držím pěsti, ať ti to vyjde. A určitě se poptej - ono to bude asi i individuální a tak. Ale není to standard (ten přirozený porod po císaři). Koukám, že máme podobné názory - přirozený je super a císař je skvělé, že existuje jako záchrana 🙂.

kreatura
4. led 2019

@merope Jo, mě každý strašil, že když mám dvojčata, tak to je automatická sekce, tak jsem se ptala u nás doktorů ( dělala jsem na gynekologii, takže lékaři stejní jak na porodním ) a doktor mi řekl, že když budu odvážná, tak mě přirozeně porodit nechají... No jenže pak to bylo všechno jinak, děti se narodili dříve a u nás na to nebyli vybaveni, takže jsem musela rodit jinde a k tomu kluci měli špatnou polohu (A: příčně, B: konec pánevní a B-čko páčili i císařem, protože jim nešel vyndat... )

No já jsem se dočetla, že druhý nechají přirozeně, pokud..... ale pokud i druhý je císař, tak pak každý další porod je už císař....
A známá ( už bude mít přes 40, možná více), Tak měla prvního císaře, druhý normální, ale málem vykrvácela a u třetího jí dělali císaře s tím, že nadávali, jak jí mohli nechat rodit přirozeně po tom císaři... a toho 3 - tího císaře měla tak po 15 - ti letech od toho přirozeného porodu...

Ale já věřím, že nám se to povede a budeme moct rodit přirozeně.. 🙂 Protože moje tchýně mě pomalu do teď nebere jako matku, protože jsem rodila císařem, takže nevím co to je porodit si dítě... A když jsme jim o Vánocích řekli, že budeme mít miminko, tak její reákce byla, jak to chci zvládat se 3 - mi malými dětmi, sama, když chlap bude v práci... No podpora :D
Hlavně, když jsem měla dvojčata a bydleli jsme u nich, tak mi nikdy nepomohla, nepohlídala, ale starosti jak zvládnu děti má 😀

mrnousek121
4. led 2019

@lalusheee to ti řekla dobře, protože prvně musíš odpracovat 60dnů, aby jsi měla nárok na celou dovču, takže 1/12 pokud vybereš ted v lednu nebo do 8.2.2012 je za celej kalendářní měsíc leden a pak jak nastoupíš na MD se ti bude počítat jakoby jsi byla v práci a dopočítá se ti do do těch 60 dnů automaticky budeš mít nárok na celou dovču za rok 2019 samozřejmě pokrácenou o ty dva dny 1/12 co si vybereš za leden, ale jak už holky psaly vyber to hned po skončení MD

veverka.terka
4. led 2019

já sem při 1. těhu vybírala dovolenou meti MD a RD a tedka to chcu udělat stejně, tak snad to bude OK. V práci je jiná účetní a i jiný vedení, tak snad nebude problém a dostane to normálně proplacené. A sem taky zdrav.sestra 🙂

Holkyyy, císaře versus přirozený porod už taky nějakou dobu řeším a pořád sem z toho taková zmatená, nesvá. 1. dcerka byla vyvolávaný porod pro preeklampsii, nakonec akutní císař pro zkalenou plod.vodu a padající ozvy. Ted je zatím vše OK, ani přeeklampsie zatím není, ale zase má mimčo od ost větší hlavičku než by mělo v tomto týdnu mít. Vím, že ty odhady nejsou nic moc, ale i tak mám strach. Prostě se celkově tedka víc bojím rodit přirozeně než při 1. těhu. A teda pro mě císař byl vcelku v pohodě, vše se mi hojilo dobře. Nezažila sem vlastně ani kontrakce, nic a ted mám strach, že když má mimi větší hlavu, tak budu děsně potrhaná nebo to může skončit porodem s vexem nebo kleštama, z čeho mám úplnou hrůzu. Okolí i Dr. se pořád víc přiklání k přirozenýmu porodu, já sem dost na vážkách....

vendelinka08
4. led 2019

@veverka.terka ja doufam ze vse pujde tak jak ma a budu rodit normalne....syna mi pomahali vytahnout vexem..byl obrovsky....ale nemela jsem ani nastrih ani zadne potrhani..nic...mohla jsem hned sedet jako normalni clovek. Po nastrihu u prvniho porodu jsem jizvu citila minimalne rok...tak uvidime...budu myslet pozitivne a verit ze to bude vse ok..vubec si nebudu pripoustet zadne spatne scenare....to jsem nedelala nikdy...protoze jsem nikdy predem nevedela jak ten porod bude probihat..a vzdy byl uplne jiny. Takze ani porodni plany a nic takoveho nedelam.

vendelinka08
4. led 2019

Jinak cisare se bojim..tak jako kazde jine operace.

merope
4. led 2019

@veverka.terka Hele, pokud ses hojila po císaři dobře, tak si uvědom, jak velká je jizva po císaři a jak maximálně bude velká jizva po přirozeném porodu, i kdybys byla potrhaná od hlavičky. Ale já mám zážitek z okolí - první císař, rekonvalescence tak půl roku (tři měsíce fakt špatný, špatně se vstřebávající hematom...), druhý přirozený porod (vyvolávaný) a po šestinedělí absoutně v pohodě (vlastně už po návratu z porodnice v podstatě klídek, pohoda). Takže pořád tak trošku doufám, že se mi podaří, aby to šlo přirozeně prostě proto, že bych ráda přes léto i trošku cestovala (po ČR) a obávám se, že po císaři bych byla ještě koncem srpna nemožná.

mialagia
4. led 2019

@kreatura jaj tak to sis teda užila😔taky ti fandím když ten přirozený vyloženě chceš, aby vyšel..já tedy kupodivu úplně bez problémů ani ta jizva mi nehnisala nic, ani jsem nemazala ničím a mám to krásný..skoro neni už poznat..
@merope tak jasně že by byl lepší přirozený porod to určitě, já jsem se jen vždy fakt hodně bála o dítě z důvodů jednak moje máma měla příšerný zážitek, úzká pánev a já zaseklá málem přidušená,skákali jí po břiše štěstí že to dopadlo dobře..navíc jsem po konizaci čípku, takže to otvírání u mě minule vůbec neproběhlo, úplně zabetonováno a na vyvolávání tělo nereagovalo, tak co pak nadělám, já jsem byla ráda, že mám dítě zdravé venku a bylo mi úplně jedno, že sekcí..taky moje 2 kamarádky maj obě děti císařem a žádné problémy neměly, tak si myslim, že to fakt není pravidlo, že by se to špatně hojilo atd.ale nechci tu ňák propagovat císaře, souhlasím že nejlepší je rodit přirozeně pokud možno🙂

merope
4. led 2019

@mialagia Však v pohodě - já jen chtěla zmínit, že přirozeně to bývá zhojené výrazně lépe než sekcí čistě proto, že to holt je menší zásah do organismu. Ale chvála za to, že tuto možnost máme - protože jsou případy, kdy to jinak nejde.

vendelinka08
4. led 2019

Presne tak...pokud je cisar ten nejlepsi zpusob v ten moment..tak je to pochopitelne..prece nebudeme ohrozovat mimco. Vsechny chceme aby to dobre dopadlo at uz prirozene nebo cisarem...hlavne at jsou mimca v poradku a my take.

mysek
4. led 2019

@kreatura pokud nejsi ty nebo mimco v ohrozeni zivota, to se te potom nikdo na nic nepta a kona, tak o vsem rozhodujeme my. Zdravotnici jen navrhnou postup nebo alespon tak by to melo byt.

stef9328
5. led 2019

Holky, pochlubte se jak jste na tom už s výbavou? U nas to vypada tak, že v pondělí má přijt kočarek (musím k němu ještě pro starši skate), dneska už jsem objednala postýlku (no to byl boj 😨 vbrat tu spravnou). Matrace se včera koupila. Hnizdečko se nám šije, bude tak do 14 dnu. Oblečky máme, ufff aspoň něco :D... Jinak naštěstí vše mame po první, ale ja vůbec nevím co ještě pořizovat. Budete prosím pořizovat nejaky lehči fusak do autosedačky? Mam vyhlidnuty od zn.Lodger, ale nevím zda není zbytečnost,ale zase začátkem března přece asi ještě bude zima, ale když miminko bude mit zimni kombinezku, no nevíím, poraďte prosím. ...a pořizujete polštářek proti otlačeni hlavičky? Já měla toho medvídka od zn. Candide u dcerky,ale jsem ho prodala,ano spala v něm, neměla vůbec otlačenou hlavičku,ale nevím zda zase pořizovat 🙄 ...a ještě kremy atd mi chybi. Ohledně vitaminu D3 jsem se taky chtěla zeptat, zda budete davat Vigantol, nebo Baby-D, nebo od natures aid D3??? To je u mě velka dilema, dcerce jsem davala Vigantol, ale hodně trpěla na břiško, ještě k tomu 4 měsíce nosila široke baleni, takže už asi nechci pokračovat s Vigantolem. Děkuji za Vaše nazory

lalusheee
5. led 2019

@stef9328 Ahojky. Ja uz mam hodne hodne obleceni hihi. Uz mame velkou prebalovaci komodu. Postylku taky , vybavicka se nam sije . Vcera jsem objednala kosmetiku,koupaci kyblik, hygienicke potreby a effiki zajicka na toho se tesim. Par plysaku a muchlacka od happy horse. Jeste chci kolotoc nad postylku od taf toys prej maji nejlepsi . No a kocarek v unoru, autosedacku mame od cibex. Jinak zbytek budu kupovat az co uvidim ze chybi no.

mialagia
5. led 2019

@stef9328 tak my máme naštěstí skoro vše po 1.dceři, budu objednávat jen novou přebalovací podložku a hlubokou korbičku ke kočárku valco sporťáku.. starší dvojkombinaci Jané chci dát na charitu..fusaky máme asi 3 i pak lehčí emitex, ale myslím, že začátkem března bude ještě zima, loni mrzlo, tak asi overal+kombinezka+zimní fusak?já to vždy blbě odhadovala co oblíct, aby mimi nebylo vedro hlavně, většinou jsem jí spíš moc nabalila asi nechtěně..jinak ten polštářek jsme my neměli nikdy a hlavička pěkná..taky uvažuji o tom kolotoči ještě páč to mimčo zabaví nebo uklidní a o kolíbce..dceru jsme vozili doma v kočárku, měli jsme 2.na doma a to jí snad jedině uspalo, tak ta kolíbka by se možná hodila jde houpat i vozit..pak už jenom kosmetiku dokoupit..🙂

stef9328
5. led 2019

@lalusheee my mame od taf toys hraci deku,tu velkou a je uplne suprova,dcera si tam hrala porad,jeste mame houpaci lehatko,kolotoc nad postylku mame tez,ikdyz se dceri moc nelibilo,treba to druha oceni😂

stef9328
5. led 2019

@mialagia ja urcite jelikoz uz jedno dite doma je,jsem chtela ppstylku naobjednat koleckach,takze jsem objednala scarlett kamila bila se stahovaci bocnici+ kolecka,tak doufam,ze budeme spokojene😊kolotoc moc uspechu u prvni dcerky nemel,ale doufam,ze u druhe to bude fajn...jinak jeste uvazuji oo sumiciho medvidka,ale nevim zda to neni zbytecnost, u nas uspaval mobil s bilym sumem,tak nevim jestli zustaneme u toho mobilu nebo rovnou koupime plysacka😐😊

stef9328
5. led 2019

@mialagia no ja mam letni dite,takze ted vubec nevim jak budu oblikat

mysek
5. led 2019

@stef9328 fusak jsem koupila do autosedacky, potom i zimni, jarni a vloznou tasku, vse od emitexu z druhe ruky, ale jak nove. Jsem zvedava nad tou taskou, jestli ji vyuziju😀premyslim jeste nad tim hnizdeckem taky. Jinak z drogerie, lekarny asi nakoupim potom operativne. Asi jen mast na opruzeniny Weledu. Jinak myt budu jen vodou, max nejaky olejicek mozna. Chtela jsem koupit na myti prdky medvidka a ty ubrousky pratelny, ale potom jsem si predstavila, jak s dvema detma a skolou mam na to cas. Jinak u prvniho jsem mela baby D a dobry, ale pry je slozenim uz stejny jak Vigantol. Ten davat rozhodne nebudu, deti z toho muzou mit velky boleni, koliky a zkusenost me babi, ktere bolelo bricho plus prujem a do toho jaky spatny slozeni ma davat nechci. Nejlepsi je ted asi vitashine strikat do pusy, tak ze ten musim objednat. Ale ja mam toho ted tolik do skoly, ze nevim co driv. Plus je pro me dulezity ten porod, mit vse nachystane, ted bychom meli mit schuzku s dulou a chci jit i do porodnice. A plus mam knihu hypnoporod a jednu knihu mam jeste na ceste, tak nevim, kdy to vse prectu😂ale budu rada take za inspiraci, co jeste poridit.

kreatura
5. led 2019

@mialagia Děkuji, jako neříkám, že byl ten císař něják hrozný, na bolest jsem neměla čas myslet a po týdnu, když mi vytáhli stehy mě už nic nebolelo, takže z tohoto hlediska v pohodě, od bolesti jsem si nenechala dát už druhý den, né proto, že bych byla kdo ví jak skvělá, ale když jsem ležela tak mě to nebolelo a kvůli těm pár krokům co jsem došla na WC, nebo pak na vozík, aby mě manžel odvezl za dětmi mi to přišlo zbytečné... 🙂
Ale prostě přirozený porod je přirozený a hlavně doufám a těším se na to, že uvidím miminko po porodu a né na 5 sekund jak z rychlíku a pak až za den a to jen díky manželovi... 🙂
Takže já jsem v hlavě nastavená, že rodím přirozeně 😀 ( To jsem byla i u synů do poslední chvíle, ale u nich jsem věděla, že to pirozeně nepůjde, pokud se nestane zázrak a oba se neotočí 🙂 )

kreatura
5. led 2019

@mysek Jo, tak to je jasné, zase nebudu ohožovat děti, i sebe, jen proto, že chci rodit přirozeně, ale nejsem typ co by po jednom císaři chtěl rodit zase císařem, spíše jsem o něm vůbec neuvažovala, jako o možnosti porodu, spíše jako opět o poslední možnosti, když to fakt nepůjde 🙂
Na doporučení lékařů já dám, pokud bude špatná poloha, velké dítě, nebo nevím co všechno, ale když to bude v pohodě, nevidím důvod nezkusit rodit přirozeně 🙂 ( Můj sen 😀 )

Strana